Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özel sektörde çalışan insanların çoğunluğu işinden memnun değil. Gerek arkadaş çevremde, gerekse gittiğim gördüğüm yerlerdeki insanlarda mutsuzluk hakim. İşyerinde yaşanan olumsuzluklar, çalışanların birbiriyle olan çatışmalar, işverenin çalışandan beklentisinin çok yüksek olması, ödemelerde gecikmeler, fazla mesai ücretlerinin çok geç verilmesi veya verilmemesi, düzenli çalışma bitiş saatlerinin bulunmaması gibi etkenler çalışanları olumsuz bir şekilde etkilemekte.

Dolayısıyla kamuda çalışmayı isteyen insanların sayısının artması normal karşılanabilir. Sadece özel sektör çalışanları değil, kendi işini (serbest meslek-ticaret) yapmaya çalışmış ama ayakta kalamamış insanlar da garantili gelir elde etme peşinde olduklarından dolayı kamu sektöründe istihdam edilmek istiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Kac ay dayanir sence hocam??

Ben de benzer sinyaller aliyorum.

Buyuk iflaslar gelebilir ama su an firmalar krediyle yuzuyor.

Piyasa Mart ayına kadar düzelmezse 2016 yıda kaybederiz işte o zaman kıyamet kopar bu ülkede.
  • KayhanKaan kullanıcısına yanıt
    Nedense Mart ayı diyeceğini bekliyordum hocam

FED tam o zaman faiz arttırabilir

Gerçi bu saatten sonra FED'e de güvenim yok.

Kim bilir belki de uzun süre bu faizlerle dünya devam eder.

Ama dünya ekonomisi kesinlikle sağlıklı gitmiyor.

Tüm dünya %3 bile zor büyüyor.
  • shintai kullanıcısına yanıt
    Yurtdışında gelişmiş ülkelerde bu tür sorunların yaşanmaması için yani piyasanın aşırı vadeli çek ve senetle döndürülmemesi için en başta kredi kartına taksit diye bir imkanın sisteme yerleştirilmesine izin vermemişlerdir.

Avrupa'da yada Abd'de kredi kartına x taksit diye bir şey yoktur, orada ya tek çekim peşin alırsınız yada bankanızdan ihtiyaç kredisi ve / veya onun türevi olan bir kredi alıp gider ürünü alırsınız.

Bu her koşulda krediniz var ki ürünü alabiliyorsunuz demektir.

Orada piyasanın çökmemesi için bizdeki gibi türk usulü ödeme şekilleri devreye sokulmaz çünkü zaman içerisinde bunun kartopu gibi büyüyüp çok daha şiddetli bir şekilde piyasayı vurmasından korkarlar.

2008'de ki olayda ise dev bankaların sorumsuzluğu vardı işin içinde, doğru düzgün geliri olan olmayan kim varsa kredilendirilmişti ve sonucu tüm dünyaya yayılan bir krizdi.

Ancak tabii orada bu kurumlar o kadar büyüktü ki batmalarına izin vermek demek ekonominin batmasına izin vermek demekti.O yüzden yüzdürmeyi seçtiler ve devlet eliyle kurtarıldılar.

Bizde en büyük sıkıntı ekonomimizin fazlasıyla vadeli olması, ticari işletmelerin bir kısmı sürekli vadeli çek ve senetlerle işlerini çevirmeye çalışıyor.

ve sermayeleri de fazla yüksek değil, bu durumda olacak olan şey bir kriz ve dolar krizinde zincirleme şekilde şirketlerin çökmesi olacaktır, çünkü üst mesajımda belirttiğim üzere öyle bir pozisyona düşüyorsunuz ki alacağınızı
    tahsil etmek için avukatlık ücretlerini ve mahkeme harçlarını bile yatırmak için imkanınız kalmıyor.

Bu arada yine Türk hukuk sisteminin alacaklıların aleyhine olan durumlardan bir örnek vermek isterim.

Mesela 3 ortaklı bir A.Ş fimanız var.

Firma mesela 5 yıl önce kurulmuş ve inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor.Zaman içinde fima piyasadan mal alırken çeklerini veriyor ve bu şekilde başkalarına iş yapıyor, firmanın kendisi iş yaptığı yerlerden alacaklarını zamanında alıyor
    ama piyasaya dağıttığı yüklüce miktardaki çekin vadeleri geldiğinde ödemiyorlar yada finansal sıkıntı içinde olduklarını iddia edip ödeyemediklerini söylüyorlar.

Alacaklıları oyalayıp o arada şirketteki varlıkları (Nakit + gayrimenkul vb.) boşaltıyorlar , alacaklılar artık beklemeyip mahkemeye veriyorlar şirketi, zaten Türk hukuk sisteminin ne kadar ağır aksak ilerlediğini belirtmeye gerek yok.

Hukuk alacaklıları haklı bulup haciz kararı aldırsa bile şirketin içi boş olduğu için alacak bir şey bulunamıyor firmada.

Bu arada en önemli şey şirketin ortaklarının şahsi mal varlıklarına el konamıyor oluşu, yani aileden miras yoluyla kendisine gelen mal ve mülklere haciz yapamıyorsunuz çünkü şirket ortağıda olsa o mal-mülkler şirketin malı değil.

ve alacaklılar hiçbir şey bulamadıkları içın alacaklarını tahsil edemiyorlar ve ilerde de edemeyecekleri malum ve borç takanlar yine kendi rahatlarına bakıp devam ediyorlar hayatlarına.

Maalesef bu tür ticari sorunları çözebilecek doğru düzgün bir hukuk yok ülkemizde.

Tabii hukuki yollarla çözülemeyen sorunlar bazı alacaklılar tarafından alternatif yollarla çözülmeye çalışılıyor. (= Çek- Senet tahsilat işleri)

Bu durumun farkında olan yabancı sermaye ülkemizde ki altyapısı hazır kurulu perakende ve bankacılık sektöründe faaliyet gösteren şirket ve kurumları hep almadı mı ?

Yani gelirleri garanti gibi olan kurumlardı hepsi.

Maalesef işte ülkemizin adalet sistemi ve ekonomisi yatırımcıları ülkemizden caydıran en büyük etkenlerden biridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 8 Ekim 2015; 1:17:51 >

• FED iyice bozdu işleri.

Yazıklar olsun.

Beklenen 2015 ekonomik krizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thomassee -- 9 Ekim 2015; 0:37:05 >
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Her şey olabilir şu anki piyasa koşullarında. İşlem yapmak zorunda kalan insanların yerinde olmak istemezdim şahsen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

İkinci çeyrekte ekonomi beklenenden iyi büyüdü.

3.çeyrek ise kayıp çeyrek olacak. Siyasi belirsizlik ve kur artışları ile.

FED faiz artışını erteler ve seçimler de tek başına iktidar ve ya uyumlu koalisyon(çok zayıf ihtimal) çıkarsa Dolar/TL kurunun 2.80'e gevşeyeceğini düşünüyorum yıl sonunda.

15 eylul de attigim mesaj Biri gitti biri kaldı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 9 Ekim 2015; 20:34:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika resesyona girebilir.

Negatif faizlerde -3.5 seviyeleri telaffuz ediliyor.

• Durum çok kötü arkadaşlar.

http://www.zerohedge.com/news/2015-10-14/fastenal-ceo-analyst-industrial-environment-recession-i-don%E2%80%99t-care-what-anybody-says

CEO kimin ne dediği umrumda değil demiş.

Gerçekten sanayi bacağı inanılmaz kopuk.

Kesinlikle tüm dünya resesyona gidiyor.

Olur olmaz demiyorum tek soru ne zaman geleceği.
    Kasım ayında savaş falan çıkmazsa sorun olmaz bence.

Yeni bir QE programı ile 10 yıl daha gideriz.

Sonrası meçhul.
    Bazen diyorum acaba savas ciksa daha mi iyi olur

Etraf yikilinca mecbur insa etmek gerekir, hic olmazsa yatirim gelir

Saka bi yana durum gercekten ciddi.

Bu tarz dusuk yatirim periyodundan sonra yuksek enflasyon donemi ortaya cikar.

• şanayi diye birşey kalmadı zaten, heryer işci cıkıarıyor.

en tatlı para gayrimenkulda brüt kar %40

ford un brüt karı %7

emlak işi gittigi yere kadar gider. şonra piyaşa güm.
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Yahu emlak güm diyorsunuz ama benim çevrede fiyatlar düşmedi bi türlü.

İşin kötüsü bazı bölgelerde hala artış var

Patlicaksa da patlasın yoksa almicam artık.

Uğraşamam bu saçma fiyatlarla
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Sanayide şu anda neredeyse yeni işçi alımı yok gibi. Bizzat piyasanın içindeyim ve gelen belgelerden, alım neredeyse yok görüyorum. Belki kilit bir pozisyon için 2-3 kişi alıyor firmalar, o da rekabet gücü düşmesin diye.

Geri kalanlar da alacaklarını tahsilatta çok sıkıntı yaşıyor, işten çıkarma yapmamak için direniyorlar resmen. İzmir AOSB'de durum bu.

Ekleme: Aklıma gelmişken yazayım. Kimi işveren de istediği özelliklere sahip eleman bulamamaktan dert yanıyor bana. Piyasada 2500 TL civarında maaş ortalaması olan pozisyon için (öyle adamı bulabilsem) 3500 TL vereceğim diyor. Ama bulamıyor veya işe girenler bir süre sonra çıkıyorlar. Sorun işverende mi,yoksa çalışanda mı anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 15 Ekim 2015; 22:55:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Yahu emlak güm diyorsunuz ama benim çevrede fiyatlar düşmedi bi türlü.

İşin kötüsü bazı bölgelerde hala artış var

Patlicaksa da patlasın yoksa almicam artık.

Uğraşamam bu saçma fiyatlarla

iştanbulda şatılmayan konut ştogunu takıp et.
    bu gözler avm yapılıp üniverşiteye dönenen beton yıgınları gördü.
    piyaşanın balonu şert şonmez ama şaglam bir durgunluk olabilir.

neden şert şönmez derken; türk toplumu yatırım araçları konuşunda cahil. hemen en ufak fırşatta yine parayı konuta gömer. o yüzden aşırı bir düşüş bekleme derim.

İstanbul'da merkezi yerlerde boş arsa kalmamış diyorlar, ondan dolayı fiyatlar düşmüyor olabilir mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 15 Ekim 2015; 22:58:26 >
    Boş arsa zaten çoğu yerde yok ama bu fiyatlar zaten saçma seviyelerde.

Kirayla 25 yılda geri dönüyor.

Bu zaten uçuk bi durum.
  • İşsizlik rakamlarıyla ilgili bir nokta daha.

http://www.radikal.com.tr/ekonomi/issizlik-rakamini-2-5-puan-dusuren-engelli-yardimi-1453807/

500.000 insanı saymıyorlarmış

Gerçek işsizlik maalesef bu tür detaylarla gizleniyor.

Oran çok daha yüksek.

Temiz %15.
    İş bulmaktan umudunu kesenleri saymıyorlardı galiba.

İş aramıyorsa işsiz değildir gibi bir yaklaşım var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün Kartal'da bir rezidans projesine gittim daireleri görmeye.

Daireler küçük 2 + 1 ve satış fiyatları 1.200.000 TL. cik.

Binanın manzarası güzel ona diyecek yok ama ne olursa olsun 2 + 1 60-70 m2 dairenin 1.200.000 TL etmesi akılla izah edilecek gibi değil.

Bu arada aylık getirisi dairelerin 1500-2000 TL civarında imiş..

Oha...Yılda 24.000 TL gelse , 30 yılda dairenin bedeli çıkmıyor.50 yılda belki..

ve pazarlama müdürünün dediğine göre satışlar iyiymiş , valla beni mi yemeye çalışıyordu bilmiyorum, ama ya birilerinin matbaası var para basıp saçacak yer arıyorlar, yada parasını konutla aklamaya çalışan
    birileri var Türkiye'de.

Benim görüşüm o dairelerin edeceği taş çatlasa 700.000 TL.

Kartal gibi bir yerde 1.200.000 TL ye 2 + 1 satabilene madalya vermek lazım.

• 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.