Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 Kasımda tek başına hükümet sonucu çıkmazsa 2016 yılıda boş yatırımsız geçecek.Şuan herkes 1 kasıma kilitlenmiş durumda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkeytv kullanıcısına yanıt
    Evet.

Ben oyumu Jeremy Corbyn'e vericem

Bıktık bu Blair'den artık
  • Arkadaşlar ben yatırımlarımı 2017'de bile yapmicam.

Sizleri bilmem.
  • Twitter fenonemi Fuat Avni'nin dedikleri çıkarsa ekonomik kriz çıkacak gibi.
  • İşkembeden bol kepçe sallayan Twitter fenomenlerine kadar gitmenize gerek yok.

Gerizekalı olmayan , okuma-yazması olan ve araştırma hobisi olan her insan verileri kendi yorumlayabilir ve kendi ekonomik modelini tanımlayabilir. Gelecek adına kestirim yapabilir.

Mesela:
    FED'in faiz artırımını ertelemesi halinde(ki şu an için ben her zaman faiz artırımı için ABD'nin elinin güçlü olmadığını savunmuştum) ve seçimler de tek parti iktidarı ve ya sonuçlara bağlı olarak uyumlu bir koalisyon (bunu zayıf ihtimal görüyorum) kurulması halinde Dolar/Tl kurunun 2,80'e gevşeyeceğini söylemiştim.Daha doğrusu tahmin ediyorum demek daha doğru olur.

Tabi arada dalgalanma yaratan jeopolitik riskler dediğimiz kelem de var. Merkez bankasının piyasaya müdahale operasyonları da var. Siyasi gelişmeler de var.
    Neyse.

Ben Eylül ayında bunu söylediğim de Dolar/TL kurunun 3,06-3,07 olduğu zamanlardı Dolar/TL şu an 2,88/2,89 bandında.

Yani kendiniz okuyun, araştırın , öğrenin , yorumlayın. Milletin ağzına bakmayın ne diyor diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Geçen gün Kartal'da bir rezidans projesine gittim daireleri görmeye.

Daireler küçük 2 + 1 ve satış fiyatları 1.200.000 TL. cik.

Binanın manzarası güzel ona diyecek yok ama ne olursa olsun 2 + 1 60-70 m2 dairenin 1.200.000 TL etmesi akılla izah edilecek gibi değil.

Bu arada aylık getirisi dairelerin 1500-2000 TL civarında imiş..

Oha...Yılda 24.000 TL gelse , 30 yılda dairenin bedeli çıkmıyor.50 yılda belki..

ve pazarlama müdürünün dediğine göre satışlar iyiymiş , valla beni mi yemeye çalışıyordu bilmiyorum, ama ya birilerinin matbaası var para basıp saçacak yer arıyorlar, yada parasını konutla aklamaya çalışan
    birileri var Türkiye'de.

Benim görüşüm o dairelerin edeceği taş çatlasa 700.000 TL.

Kartal gibi bir yerde 1.200.000 TL ye 2 + 1 satabilene madalya vermek lazım.

70 m2 daireye 700.000 normal dedirten sistem utansın hocam.

• 1 kasımda iktidar çıkmazsa koalisyon kurulamazsa tekrar seçim kararı alınırsa dolar 4 tl olur!

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

1 kasımda iktidar çıkmazsa koalisyon kurulamazsa tekrar seçim kararı alınırsa dolar 4 tl olur!

Ulke gundeminden sonra burayida mi trolluyoraunuz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Geçen gün Kartal'da bir rezidans projesine gittim daireleri görmeye.

Daireler küçük 2 + 1 ve satış fiyatları 1.200.000 TL. cik.

Binanın manzarası güzel ona diyecek yok ama ne olursa olsun 2 + 1 60-70 m2 dairenin 1.200.000 TL etmesi akılla izah edilecek gibi değil.

Bu arada aylık getirisi dairelerin 1500-2000 TL civarında imiş..

Oha...Yılda 24.000 TL gelse , 30 yılda dairenin bedeli çıkmıyor.50 yılda belki..

ve pazarlama müdürünün dediğine göre satışlar iyiymiş , valla beni mi yemeye çalışıyordu bilmiyorum, ama ya birilerinin matbaası var para basıp saçacak yer arıyorlar, yada parasını konutla aklamaya çalışan
    birileri var Türkiye'de.

Benim görüşüm o dairelerin edeceği taş çatlasa 700.000 TL.

Kartal gibi bir yerde 1.200.000 TL ye 2 + 1 satabilene madalya vermek lazım.

Metrekareye düşen paraya bak.. Ben 1350 tl ile çalışıyorum. Baya iyi durumda memleketin hali.

• turkeytv kullanıcısına yanıt
    İsterse 10 lira olsun

Ben işimi dolarla yapıyorum artık.

Zerre ırgalamaz TL beni

Onunla iş yapanlar düşünsün.

AKP sayesinde bunu da gördük.

Kendi paramızı kullanamıyoruz.
  • Arkadaslar konut satislari sert dususle piyasayi acmis.

Bu dususun daha da sertleserek devam etmesini bekliyorum.

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1831632-konut-satislarinda-sert-dusus

Firmalar da artik birbirine konut uzerinden is yapmayi birakmisa benziyorlar.

Son ceyrek cok sert gecicek.

• Her ne kadar bu düşüşü Türkiye'nin şu an ki durumuna bağlasam da konut sektörüne ve sektörün içindekilere bir uyarı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

Her ne kadar bu düşüşü Türkiye'nin şu an ki durumuna bağlasam da konut sektörüne ve sektörün içindekilere bir uyarı olsun.

Düşüşün sebebi maliyeti 70,000tlyi geçmeyen daireyi misli rakamlara satmaya çalışan arz cephesi aşırı kâr arzi arttirirken talebi erteletti şimdi satış yapmak isteyen arz cephesi hazır olan evlerde fiyat kırıyor yenilerden ise daha ucuza maletmek için kalite düşürüyor bu tavir rekabeti körüklüyor bu iyi.
    Daha evvel sözettim kardeşim ev almak için arayış halinde pazarlık payı dedikleri makas %25i bulmuş etiketin/ilanın %80ini teklif eder etmez cümlenin sonu tapuda randevuya geliyor

• wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Hocam sen hangi ildeydin??

Bir de Defender duruyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Hocam sen hangi ildeydin??

Bir de Defender duruyor mu

Yalova sabit ikametim.
    Defender aynen duruyor ama eskisi kadar özel işlerimize kullanamiyorum çocuklar şikayet ediyor beğenmiyorlar.

• wehrmacht kullanıcısına yanıt
    İlerde anlarlar değerini
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil o kadar sene bekleyemez bence. Çok sabırsızlar, hemen olsun gibisinden yaklaşıma sahipler. Aklıma 'right here,right now' cümlesi geliyor. Hoş bir şey değil.
  • Önümüzdeki seçimlerde kim seçilirse seçilsin, 2017 bizim gibi ülkeler için çok fena sonuçlara sebep olabilir eğer şu tahmin doğru çıkarsa :

Bloomberg'te konuşan bir analiste göre 2017'de petrol 130 Usd'yi görecekmiş.

Tabii bu analistin şimdiye kadar ki tahminlerinin kaçtakaçının tuttuğuna bağlı olarak verdiği beyanat inandırıcı olabilir.

Ama tuttuğu zaman biz hem döviz pozisyonundaki açığımız, hem cari açık, hemde petrol fiyatlarının uçuşundan dolayı fena bir duruma düşeceğiz.

Bu arada Fed'in faiz arttırımının yol açacğı şeyleri bahsetmedim.

Hükümet ya vatandaşlara nefes alma vergisi getirdiğini duyurur, yada ithalata eşşek gibi vergiler bindirmek zorunda kalır, halkın temel gereksinimlerine daha ne kadar vergi koyabilirsiniz ?

Aylık 300-400 TL elektrik faturası mı ödettireceksiniz halka ?

http://www.bloomberg.com/news/videos/2015-10-22/why-crude-oil-prices-may-hit-130-a-barrel-in-2017

• Analistlerin tahminlerine çok takılmamak gerekiyor. Belki 2016'da fiyatlar artacak, 2017'yi bekleyenler hüsranla bakacak.

Petrol veya altın piyasalarındaki tahminlere güvenemiyorum, çünkü sürü yönetimi yapmak için beklentileri yönlendirme ihtimalleri fazla bana göre.

Ama fiyatlar artınca hepimiz zorlanacağız. Siyasi mentalite değişmezse fatura ülkeye çıkacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İSTİKRAR İÇİN 1 KASIM KİLİT !

• 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.