Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tek parti hükümeti geldi başa ? Balon patlayacak derken dolar 4 tl mi olur ?
  • Millet bir bellemiş 20 milyar dolar imfye borcu vardı sildik diye.. Bilmiyorlar ki ülkenin dış borcu 700 milyarlara ulaştı. Ve bu borcun hepsi dolar üzerinden. Bu seviyede para ile doların düşmesi imkansız. İyi bile dayandılar çok yakındır patlaması. Ve hiç bir şey kurtaramayacak bu ülkeyi. Bu ülke vergiler ülkesi, refah yaşıyoruz diyen varsa yalanın en büyüğünü söyler. Yaşadığın her anın, her saniyenin %50 sinden fazlası vergi. Ve bu kadar vergiye rağmen bu borc, bu yoksulluk açlık sınırı, asgari ücretin komikliği. Bu neyi getirir biliyor musunuz ? çok büyük yolsuzluk ve yüzlerce kişinin en zenginler listesine girmesine sebeptir.
  • Styric kullanıcısına yanıt
    Bu konunun bir yerlerinde Türkiye'de ki milyarder sayısının Japonya'dan fazla olduğu yazılıdır.

Yani oldukça haklısınız.Biz ülke olarak Japonya'yı geçmiştik te haberimiz mi yoktu ?
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Ferit Ş. neden hisselerinin çoğunu satmıştı acaba değil mi ?
  • Hayat şartlarının zorlaştığı bir gerçek. Bunu göz ardı etmemek lazım ancak, seçim sonrası ortaya çıkan tablo analistlerin beklediği bir tablo değildi. Kaldıki artık birçok yorum havada kalıyor en azından Türkiye üzerinden yapılan yorumlar. Türkiyede bir gerçek var ve insanları hayat şartları zorlasada tepkisi hemen ortaya çıkmıyor. Mesela sokaktaki insanların çoğuna bazı ekonomik gerçekleri belirtseniz ve diğer gündem maddeleri hakkındaki düşüncelerini alsanız. Birçok söyleminizi görmeyecek ve terör olayını vatanın bölünmez bütünlüğünü, vb. birçok olayı dile getirecek. Dolayısı ile birçoo söylem havada kalacak. Bunun yanında krizler ülkelerin ilişkilerini bir anda değiştirebiliyor. Bugün Rusyanın Türkiye ile olan ilişkisi gibi.

Açıkçası bu sayfanın başından beri yazılanların birçoğu kalbur üstü ifadelerdir. Halk yatırımları veya krizleri konuşmuyor uzun süredir ve zorlukta çekse çok şikayetçi olacağını sanmıyorum. 1500 tl maaş ile kirada oturup cebinde en son model telefonu kullanan adama neyi anlatacaksın veya anlatmalımısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• abdullahors84 kullanıcısına yanıt
    Türkiye ile ilgili çok keskin yorumlardan kaçınmak lazım hocam

İnsanlar Batı dünyası gibi rasyonel değiller.

Tepki yok.

Burada ekonomi konuşurken de Türkiye ile ilgili mümkün mertebe kaçınmak lazım.

Amerika konuşuruz Avrupa konuşuruz...vs.

Halk durumu kredi "dank" ettiğinde anlar.

O zaman da iş işten geçmiş olur
    İşsizlik ve gelir dağılımında adaletsizlik daha da ciddi boyuta geldiğinde, alım gücü gittikçe düştüğü için acaba cebindeki teli satmak zorunda kalan vatandaş ne düşünür ?
  • Yanlış tespit! Ne zaman hükümet tak diye erken seçim kararı alır o zaman dank eder. Krediler batmalar felan faso fiso. Bana dokunmayan banka bin yıl yaşasın
  • Vallahi böyle giderse bu kafayla 4 lira bile olur.

Kimse konuşmuyor ama pound 4.4 lira
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

İşsizlik ve gelir dağılımında adaletsizlik daha da ciddi boyuta geldiğinde, alım gücü gittikçe düştüğü için acaba cebindeki teli satmak zorunda kalan vatandaş ne düşünür ?

Bu noktada farklı düşünüyoruz sanırım şuana kadar çok zor zamanlar geçiren birçok arkadaşım oldu ama o cebindeki telefon sürekli olarak değişti. Anlamadığım birşekilde ayı çevirip bir süre sonra borcu harcı kapatıp yine borç yaptılar. Ha durumu savunmuyorum ama yukarıda dedim ya bu yorumlar kalbur üstü, yani cari açık olmuş. İthalat artmış, ihracat olmamış bunu halk devletin düşünmesiini istiyor. Aslında bu noktada yine yukarıda belirttiğim bir nokta öne çıkıyor tabi bu benim düşüncem. Ülkelerin kendi içindeki ekonomik verilerinin yanında değişen güç dengeleri, durağan duruma bazen etki edebiliyor. Mesela Türkiyenin silah noktasında Rusya ve Çin'e yeşil ışık yakması gibi. Rusyanın doğalgaz anlaşmalarını Türkiyenin üzerinden yapması gibi, petrol varil fiyatlarının öngörülenin dışında ilerlemesi gibi. Yanlış anlamayın elbet belirli analizleri belirli olaylar içerisinde incelşyorsunuz, ancak dünya şuan savaşlsrında etkisi ile sürekli değişen bir etki alanına giriyor. Ayrıca başka bir konu ise bahsettiğiniz birçok olayı yine savaş ortamı değiştiriyor elbette kötü etkileri daha çok, ancak bazı ülkelerinde elini ayağını bağlıyor. Sanırım Türkiyeyi sizinde bildiğiniz gibi ayıran en büyük nokta dayanışma. Belki birçok ülkede göremediğimiz bir dayanışma var yani benimde yok ama olanı beraber paylaşırız düşüncesi daha hakim işte analistler bu gibi noktaları makro düzeyde baktıkları için değerlendirmiyor. Belki bu durum mikro düzeyde ama ilerlediğini büyük bir etkiye sebep oluyor. Belki dünyadaki diğer insanlarda böyle bakmıyor. Zira rakamlar üzerinden değerlendirmek her zaman doğru sonuç vermeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 8 Kasım 2015; 23:55:48 >

• Arkadaşlar sizce kriz ilk nerde başlar??

ABD, Çin, gelişmekte olan ülkeler, Avrupa...vs.

Ne dersiniz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Arkadaşlar sizce kriz ilk nerde başlar??

ABD, Çin, gelişmekte olan ülkeler, Avrupa...vs.

Ne dersiniz??

Avrupada başladı zaten şuan belli başlı ülkeler hariç ötekiler ekonomik beklentileri karşlayamıyor, ama Kanaatimce çinde başlar her ne kadar dünya devi olsalarda, 1-2 sene önce yakaladıkları ivmeyi kaybetmeye başladılar belki daha önceden başladı. Rusyanın durumuda çok iyi sayılmaz. Savunma ve silah sanayisi için eğitimden kızacaklar diyordu geçen bir haber. Bu duruma düştülerse onlarda etkilenecek. Zaten Çin'in etkilenmesi birçok ülkeye yansır diye düşünüyorum. Bu kanıya varmamın sebebi. Çindeki nüfusun fazlalığı çok daha şiddetli şekilde sosyal patlamaya sebep olur. O kadar insanı durdurmak zor olur. Halk ayaklanması olur diye düşünüyorum

• Avrupa'da çıkacak kriz net bu. ABD de çıkma ihtimali bile yok çıksa bile yine onlar karlı çıkarlar bir şekilde. ABD hala en güçlü ekonomi. Rusya'da çıkacağını hiç sanmıyorum Kırım olayları olsun Suriye olsun ne kadar baskı gelidiysede büyük çaplı hasar almadılar. Hep dedikleri oldu. Avrupa'nın zaten Rusya'ya büyüklenme şansı yok gibi bir şey. Çin ekonomisini derinlemesine bilmiyorum ama o kadar sanayiye sahip ülkeye kolay kolay bir şey olmaz:D. VW olayları olsun, İspanya ve Yunanistan krizleri olsun Avrupa zor durumda istedikleri kadar euro pompalasınlar bir kısım çok zengin bir kısım da çok fakir ülke bazında. Olan yine bizim ülkeye olacak ama biz uzun vadede hissedicez. Büyük çaplı kriz olacağını sanmıyorum bunu 3-4 yıla yayacaklardır. Alıştıra alıştıra verirseniz krizi kimsede ses çıkarmaz buna da şükür derler.

Bu arada bugün baktım THY Koç grubundan daha fazla kar etmiş şaka mı bu:D

• karpuz suyu K kullanıcısına yanıt
    Thy bir dünya markası koç kim?

• Kriz gelicekse de çok temiz gelmeli.

Eskisi gibi yarım yamalak krizlere milletin karnı tok.

Tüm dünyayı aynı anda vurmalı.

Gerçi şu an globalleşme "peak" noktada.

Gerçekten bi kriz olduğu zaman herkes fena etkilenicek
  • Koç Holding'den bahsediyoruz değil mi?
  • Euro/Dolar çok yakında 1 olucak.

Heyecanla bekliyoruz

Yaşadığımız zaman aslında çok kötü değil.

Tarihi olaylara tanıklık ediyoruz.

Bakalım savaş görücek miyiz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Kriz gelicekse de çok temiz gelmeli.

Eskisi gibi yarım yamalak krizlere milletin karnı tok.

Tüm dünyayı aynı anda vurmalı.

Gerçi şu an globalleşme "peak" noktada.

Gerçekten bi kriz olduğu zaman herkes fena etkilenicek

Kriz çok sert gelmeyecektir hocam zira siz nasıl düşünürsünüz bilemem ama petrole alternatif olacak bir sistem yok değil şuan, yani petrol olmazda olmaz değil, asıl mesele krizi isteyeceklermi istemeyeceklermi. Yani krizden kar edecek olan güruhun isteği nedir. Hani herkes sosyal paylaşım ağlarında dünyayı elinde tutan şirketler alt şirketleri falan birçok şey paylaşıyor her ne kadar amacı farklı olsada bir gerçek varki böyle bie durum var. Dolayısı ile kriz kimin ne işine yarayacak. Sizinde dikkatinizi çekmiştir savaş söylemleri artmaya başladı her ne hikmetse, ön hazırlıkmı yoklamamı bilemem ama sanırım büyük çaplı bir savaş olacak gibi. Evet dediğiniz gibi tarihi olaylara şahit olacağız sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: karpuz suyu

Avrupa'da çıkacak kriz net bu. ABD de çıkma ihtimali bile yok çıksa bile yine onlar karlı çıkarlar bir şekilde. ABD hala en güçlü ekonomi. Rusya'da çıkacağını hiç sanmıyorum Kırım olayları olsun Suriye olsun ne kadar baskı gelidiysede büyük çaplı hasar almadılar. Hep dedikleri oldu. Avrupa'nın zaten Rusya'ya büyüklenme şansı yok gibi bir şey. Çin ekonomisini derinlemesine bilmiyorum ama o kadar sanayiye sahip ülkeye kolay kolay bir şey olmaz:D. VW olayları olsun, İspanya ve Yunanistan krizleri olsun Avrupa zor durumda istedikleri kadar euro pompalasınlar bir kısım çok zengin bir kısım da çok fakir ülke bazında. Olan yine bizim ülkeye olacak ama biz uzun vadede hissedicez. Büyük çaplı kriz olacağını sanmıyorum bunu 3-4 yıla yayacaklardır. Alıştıra alıştıra verirseniz krizi kimsede ses çıkarmaz buna da şükür derler.

Bu arada bugün baktım THY Koç grubundan daha fazla kar etmiş şaka mı bu:D

Rusya kısa vadede etkilenmeyecek elbet ama eğitimden parayı sıkıp silaha, savunmaya yatırmsları makul değil ya büyük bir plan peşindeler veya büyük bir kumar oynuyorlar. Rusya gibi ülkeler plansız iş yapmazlar diye düşünüyorum. Ayrıca Çin dememin bir sebebi ise olası bir krizin Çinde etkileyeceği bir gerçek. E insanların bir bölümünü öldirmeyeceksen halkın isyan etmesi olası bir ihtimal. Çin şuana kadar sürekli gelişen bir ekonomi idi.

Basını özellikle takip ediyorum.

Dediğiniz gibi savaş kelimesi sık sık ve rahatça kullanılıyor.

ABD savunma bakanı çıkıyor gerekirse savaşırız falan.

Ruslar ve Çin zaten dünden hazır.

Bi tek AB sıkıntı istemiyor çünkü arada kalıcaklar

Gerçekten her cephe adeta bileniyor.

Ekonomik krizleri geçmişte savaşlarla yamadılar.

Çünkü savaş sonrası hep hızlı büyüme gelmiştir geleneksel olarak.

Fakat hiç kimse de tam olarak savaş riskini alamıyor.

Çünkü olursa nükleer olur.

Bakalım ilerde daha net olucak stratejiler.

• 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.