Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 440cdx

Türkiye'yi izlenen politikalarla orta gelir tuzağından çıkarılmak istendiğini mi düşünüyorsunuz ?

Maalesef öyle bir şey yok.

aynı şeyi farklı bir şekilde söylüyoruz bu şekilde devam ettikçe başlıklar aynı devam edecek 2016 krizi 2017 krizi şeklinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

Thy bir dünya markası koç kim?

Koç'un cirosu thy den çok daha yüksek..
  • Kısa vadeli borçlar kurların artmasına rağmen, geçen seneye göre %8.8 azalarak son 2.5 senenin en düşük rakamına indi...

Geçen sene "2015'te bu borçlar ödenemez,döndürülemez, patlarız" diyen arkadaşların tahminleri patladı...

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1835173-kisa-vadeli-borclar--88-azaldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cole Trickle -- 17 Kasım 2015; 14:37:10 >

• piyasadaki durgunluk sonunda bizim kurumda da hissedilmeye başlandı, normalin çok altında evrak gelmeye başladı. bu yol yol değil, benden söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apulunas -- 17 Kasım 2015; 23:27:16 >
  • apulunas kullanıcısına yanıt
    Nerdesiniz hocam??
  • Cole Trickle kullanıcısına yanıt
    Thomassee kullanıcısına yanıt
    apulunas kullanıcısına yanıt
    Bakınız, aklı başında bütün ekonomistler türkiye'nin modelinin sürdürülemez olduğunu söylemektedir.

Sürekli cari açık / dış ticaret açığı vererek, sürekli ithalata dayalı mal / hammadde / hizmet / enerji ithal ederek ancak size bu hizmetleri sunanları zenginleştirirsiniz ,ülkemizde de belli başlı azınlık bir sermaye grubu ve bu ithal edilen , kendilerinin de distribitörü
    olduğu mal ve hizmetlerin üzerine eklediği karla fazla bir üretim / ar-ge faaliyetine girmeden kar eder , bankalar halka tüketici kredilerini ve kredi kartlarını dağıtarak bu ithal mal ve hizmetleri veren kurumların mal ve hizmetlerine tüketicilerin daha rahat
    ulaşmasını sağlar.Tam bir tüketici toplumu ortaya çıkar.

Ama üretim yapan firma ve kurumlar ise bu sistemde en büyük mağdurlardır çünkü ülke olarak o kadar fazla serbest bir piyasa oluşturulmuştur ki iç piyasadaki üreticiler mesela Çin'in üretim maliyetleri kadar ucuzlatamadıkları üretim maliyetleri yüzünden
    ya kapanmak durumunda kalırlar yada işçilik maliyetlerinden kısmaya çalışırlar.

İşte en bariz örnek :

Ülkeyi kalkındırma iddasında olan bir partimizin seçim meydanlarında ki şapkası :

Artık belli olmuyor mu bizim ithalata olan aşırı bağımlılığımız ?

Beklenen 2015 ekonomik krizi

Türkiye'nin müteahitlik / inşaat projeleri / tekstil gibi katma değeri düşük hizmetler ile kalkınacağını düşünüyorsanız çok yanılırsınız..

Bu sene turizm ciddi düşüş kaydetti mesela..Bizim gibi katma değeri olan fazla bir ürün üretemeyen ülkeler için ciddi sorundur bu.

İşsizlik çift haneye çıkmış üstelik resmi verilere göre.

Sermaye sahipleri kur baskısından dolayı artan maliyetleri karşılamak için ne yapar ?

Enerji - hammadde dövize endeksli olarak fiyatlandığı için oradan kısamaz, vergi kalemleri de zaten asgari ücret 1300 tl şekline gelirse artacak..personel giderleri artacak..

peki sermaye sahibi olarak nasıl rekabet edeceksiniz rakiplerinizle ?

Ya işçi ücretlerini minimumda tutmanın bir yolunu bulacaksınız yada eskiden 5 işçinin yaptığı işi 2-3 kişi ile asgari ücretin bile altına çalışmaya razı işçiler / emekçilerle yapmaya çalışacaksınız.

Milyonlarca Suriye kökenli ne için duruyor değil mi ?

En çok etkilenen kim olur ? Alt tabakaya ait vatandaşlarımız.

Bu arada dikkat ettiniz mi ?

Bankalar haldır haldır konut kredisi verip halkımızı ev sahibi yaptığını söylerken, konutlara suni bir talep patlaması yaratıp konut fiyatlarını yukarı doğru speküle ederken neden bankaların bu kadar rantı bol bir piyasaya konut kredisi vereceğine
    kendilerinin girip rezidansları toplamadığını düşündünüz mü ?

Bir gün bu işin fazla şişip patlayacağını düşündükleri için olmasın sakın ?

@apulunas

@Thomassee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 1 Aralık 2015; 4:03:08 >

• Ticaret durma noktasına geldi.
    Bu ekonomik kriz değil birileri bizi ekonomi silahını kullanarak terbiye etmeye çalışıyor.
    Yakında bu terbiye işine Avrupa ülkelerinide katabilirler.
  • KayhanKaan kullanıcısına yanıt
    Avrupa QE yapıyor hocam, biraz kurtarır.

Kapı gibi merkez bankaları var

Biz kendimize üzülelim.

Ne gibi bir durma hocam??

Alım mı yok ya da para mı dönmüyor??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Avrupa QE yapıyor hocam, biraz kurtarır.

Kapı gibi merkez bankaları var

Biz kendimize üzülelim.

Ne gibi bir durma hocam??

Alım mı yok ya da para mı dönmüyor??

Tahsilat yok yeni iş yok işi olanın yaptıracak parası yok.
    Bu gün çevremizdeki işadamları toplanmış muhabbete gelmiş ne yapacağız diye soruyorlarbekleyeceğiz aga yapacak bir şey yok dedim.

Biraz beklesinler en iyisi.

İstikrar bir kaç ay sonra gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Biraz beklesinler en iyisi.

İstikrar bir kaç ay sonra gelir

11 aydır bekliyoruz millette artık bekleyecek güç yok iflaslar kapıda.
    Geçen gün bir haber okudum 2016 da 15.000 civarı kurumsal firma batacakmış.
    Hocam ben de bekliyorum ama bu laflar biraz palavraya dönmeye başladı.

İflas ediceklerse de etsinler.

Küçüklerin iflası da çok etkili olmaz.

Ben bu saatten sonra iflaslara anca görünce inanırım.

Ortada illegal para dönüyor.

Normalde çoktan batması gereken firmalar "bi şekilde" batmıyor.

Bu paralar bi süre daha döndürebilir bunları.
  • Ben ne yazmışım dostum, sen nasıl ve neye cevap vermişsin? Ya da sence bu, benim üstteki yazıma bir cevap mı olmuş???

Sıkma canını sen, hiç bir şey olmaz, su akar yolunu bulur, kriz mriz de çıkacak bir durumda değiliz...

Bak, krizcilere bir kötü haber daha geldi...

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/11/17/butcede-adim-adim-sifir-acik

Üstelik 5 ay arayla 2 genel seçim görmüş bir hükümete rağmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cole Trickle -- 18 Kasım 2015; 12:26:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Ufak bir hatırlatma.

2003 yılında asgari ücret ile 161$ alınırken.

2015 yılında asgari ücret ile 342$ alabiliyorsunuz.

12 yılda 181 dolar yükseldi en düşük maaşlı çalışanın kazancı.

Siz şimdi Akp dönemindeki ekonomik gidişatla ilgili iyi bir şey mi yazdınız, kötü bir şey mi, anlamadım, biraz açıklasanız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle

quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Ufak bir hatırlatma.

2003 yılında asgari ücret ile 161$ alınırken.

2015 yılında asgari ücret ile 342$ alabiliyorsunuz.

12 yılda 181 dolar yükseldi en düşük maaşlı çalışanın kazancı.

Siz şimdi Akp dönemindeki ekonomik gidişatla ilgili iyi bir şey mi yazdınız, kötü bir şey mi, anlamadım, biraz açıklasanız...

Dünyada ki paramızın değeri 12 yılda 181 dolar arttı demek bu. Diyorum ki israil şuan asgari ücreti 1200 dolar, bizim ki 342 dolar. Paramız o kadar değersiz ki türkiyede yaptığının 100/1 ini yapabilirsin yurtdışında. Tabi milli gelir 13 bin dolar ama über zenginlerin sayesinde. Yoksa nufusun %60'ı yılda 12 bin tl kazanıyor. 4 bin dolar civarı yani. Çok ciddi bir fakirlik söz konusu.

• Styric kullanıcısına yanıt
    Hımmm, Yani asgari ücret Akp döneminde, üstelik dolar bazında, şu anki kurla 2 katından da fazla artmış ve hatta 1 ay sonra, yılbaşında 1300 TL olunca yaklaşık dolar bazında 3 kat artmış olacak ama bu sizin cevabınızdan anladığım kadarıyla kötü bir şey ve bir başarısızlık söz konusu...

Teşekkürler, açıklayıcı cevabınız için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle

Hımmm, Yani asgari ücret Akp döneminde, üstelik dolar bazında, şu anki kurla 2 katından da fazla artmış ve hatta 1 ay sonra, yılbaşında 1300 TL olunca yaklaşık dolar bazında 3 kat artmış olacak ama bu sizin cevabınızdan anladığım kadarıyla kötü bir şey ve bir başarısızlık söz konusu...

Teşekkürler, açıklayıcı cevabınız için...

Bu ülkede hiç bir hükümet iyi bir şeyler yapamadı hocam, Kesinlikle akpyi falan kötülemiyorum. Ülkede nufus dışında büyüme diye bir şey yok. Benim sinir olduğum nedir biliyor musunuz ? yok dünyanın en sağlam ülkesi zengini zartu zurtu. Tamamen yalan. 10 kişinin 6sı fakir bu ülkede. Öyle böyle değil yani gerçekten fakir. Dünya açlık sınırlarını ve asgari ücretleri incelerseniz anlarsınız hocam.

• Cole Trickle kullanıcısına yanıt
    İşte kaderci anlayışın yaklaşımı..

Su akar yolunu bulur.

Su akıp yolunu bulur örneği ideal bir örnek değildir. Onun için 1942'de yerle bir olan Almanya ile aramızda 125 yıl var ekonomik olarak yetişmek için.

Tek başına iktidar olmak demek her koşulda istikrar getirir demek değildiri ne zaman göreceksiniz merak ediyorum.

iktidar partisi ilk yıllarında doların bolca dünyaya salındığı dönemde kuru fazla zorlanmadan baskılayabildi ve türk lirasının alım gücü korunabildi bir süre.

Ama bir süre sonra sürekli böyle gidemeyeceği görülmeye başlandı.

Türk halkının satın alma gücüne bakın, bizim istatistik kurumunun yayınladığı objektifliği şüpheli olan verilere değil.

İşte buyrun daha dün çektim resmini :

Avustralya'dan ithal elma :

Bu da yerli elma :

Bu da Çin'den ithal marul :

15.000 km. öteden gönderilen Avustralya çiftçisinin elması bizim elmalardan daha ucuz veya fiyatına denk.

Çin'den marul ithal etmeye başlamış bizim marketlerimiz maşallah.

Yoksa marul da mı üretemeyecek duruma geldik ?

Sizin ve sizin gibilerin gözlerini açmak için şöyle bir şey gerekli :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 1 Aralık 2015; 4:05:30 >

• İşte benim "su akar yolunu bulur" söylemimi tam da bu senin verdiğin örnekler doğruluyor. Ama sen her nasılsa bundan kadercilik anlayışı çıkarmışsın...

Ekonomik gerçekler dünyasına hoş geldin... Bu yeni global dünyada kaliteli ve ucuz malın varsa, antartika da bile üretim yapsan satarsın, yok kalitesiz ve pahalı mal üretiyorsan, arka bahçede bile üretim yapsan, yaşama şansın yok artık bu globalleşmiş ekonomik sistemde, günaydııınnnn arkadaşım... onun için böyle örneklerle gelmek ucuz, eskimiş, popülist söylemlerden başka bir şey değil. Bugünün dünyasında, ayakta kalmak istiyorsan, kaliteli ve rekabetçi fiyatlarla üreteceksin. Ya da yok olup gideceksin. Her malın da bir alıcısı vardır, bunu da unutma, kimi o ucuz elmayı tercih eder, kimi de 2 katı fiyatı verir, diğerini alır, o da kazanır. Yani bu global ekonomide, su akar her türlü yolunu bulur. Bu tarımda da böyle, diğer sektörlerde de böyle...

Neyse konuyu ata sözleriyle saptırıp, bulandırmak yerine, esasına dönelim, ne dersin?

Öyle buraya iki elma, armut resmi koyarak, kendince bundan muhteşem ekonomik kriz çıkarımları yaparsan, böyle diğer arkadaşların gibi içi boş "kriz var" söylemlerine inanır, sonra ben sorduğumda da "ne oldu bizim kriz arkadaşlar, hani dış borçlar ödenemeyecekti" diye, buna cevap verebilmek yerine, yine konuyu kader kısmete çekip, buraya marul, ıspanak resimleri koymak zorunda kalırsın...

• Nüfus cok hizli buyuyor arkadaslar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.