Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hamdolsun, fena değil. Az birazcık gerildik Rusya ile ama idare ediyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shintai kullanıcısına yanıt
    Aman herkes dikkat etsin.

Ruslar ayni benim gibi cok kincidir

Hepsi akrep burcu

Bu isler daha yeni basliyor.

Putin diger yumusak Bati liderlerine benzemez.

Burayi resesyona sokar veya daha kotusu de olabilir.

Cok buyuk bir hata yapildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamım Jirinovski İstanbul'a atom bombası atılması önerisinde bulunmuş

http://www.sozcu.com.tr/2015/dunya/jirinovski-istanbul-bogazina-atom-bombasi-atalim-996865/

Bi ara alkol bağımlısıydı demek ki yırtmış

En eski trolllerdendir.

Dediği olursa emlak balonu toptan patlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Aman herkes dikkat etsin.

Ruslar ayni benim gibi cok kincidir

Hepsi akrep burcu

Bu isler daha yeni basliyor.

Putin diger yumusak Bati liderlerine benzemez.

Burayi resesyona sokar veya daha kotusu de olabilir.

Cok buyuk bir hata yapildi.

Cidden böyle mi düşünüyorsun; dişe dokunur hiçbir şey yapamayacak göreceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 28 Kasım 2015; 1:54:54 >

• Bence Rusya Tayyibi Lahey'de yargılatmak için elinden gelen herşeyi yapacak.
  • TinyAngel kullanıcısına yanıt
    Dişe dokunur derken??

Turizmciler ve inşaatcılar şimdiden yusuf

Adamın kafası atarsa gazı bile keser.

Putin kimseyi dinlemez.
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Gazın kesilmesi bize olduğu kadar kendilerinede zarar, direk savaş çıkarsa keser, şu anki durum küstüm durumu

• Cole Trickle kullanıcısına yanıt
    Tam bilmiyorum, o yuzden cok asiri emin yazmayim ama arada fark var, biri devlet destegiyle, vergi yukunu ortadan kaldirarak isvereni rahatlatip o parayi vermesini istiyor oteki isverenin ustune yuk olarak o parayi bindiriyor. Ha sunu soyleyim, hicbir isverene koymaz asgari ucret zammi, zaten bir isci calistiracak kadar geliri varsa ayda birak iki yuz uc yuzu bes lira zam olsa dokunmaz

Ekleme: bir de attigin linkte seye takildim, iki ayda en dusuk seviyeden en yuksek seviyeye cikmisiz, bizim ulke icin bile normal bir sicrama degil (arada neredeyse 30 puan fark var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 28 Kasım 2015; 9:15:40 >
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun,
    Kılıçdaroğlu 1500 TL asgari ücret vaadinde, prim yükünün işverenin değil, devletin (ssk'nın) sırtına bindirilerek karşılanacağını söylemişti. Eh biz bu uygulamayı nereden hatırlıyoruz?
    Ssk'nın zaten bütçede kara delik haline gelmesini daha önceki popülist vaadler ve uygulamalar (erken emeklillik gibi) sağlamadı mı? Eh bunu da en iyi kimin bilmesi lazım? Kendi döneminde bütçesi +dan -ye dönen eski ünlü ssk genel müdürü olmasın? O da en iyi bildiği şeyi yapıp, prim yükünü yeni yeni toparlanmaya başlayan ssk'nın üstüne yıkıp, kara deliği 4.boyuta taşıyacaktı. Allah korudu...

Aslında işverene koymaz dememek lazım, mesela ben de bir işverenim ama şu an yılbaşında müşterilerime ne kadar zam yapacağımı bilemiyorum. Eskiden her yıl enflasyon bazında yapardım (emek yoğun sektör) şimdi ise devletin destek olup olmamasına bağlı olarak %20mi %30mu zam yapmak zorunda kalacağım, bilemiyorum. O kadar zam yaparsam, rakiplerim nasıl aksiyon alacak, soru işareti...
    İşveren için de zor zenaat yani ama sonuçta bu maaliyet artışı zam olarak illa ki müşteriye bir şekilde yansıtılmak zorunda...

Linkteki habere göre ise; İki ay önce millette "ulan koalisyon bile kuramıyor bunlar" diye moral dibe vurmuşken bugün karşılarında putinin bile karizmasını çizen bir lider görünce, özgüven tabii ki tavan yapmıştır, önümüzdeki ay 200 çıkması işten bile değildir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cole Trickle -- 28 Kasım 2015; 12:37:12 >

• Cole Trickle kullanıcısına yanıt
    Aynı rakamlara bakıp farklı şeyler görüyoruz, biliyorum da bakış açımız neden farklı. Yine de konuyu siyasete çekmek istemediğimden uzun mesajına nispeten kısa bir yanıt vermek zorundayım.

Umarım ben yanılırım da gençliğim şu ülkede ben istemeden başıma gelenler yüzünden mahvolmaz ama maalesef senin gibi iyimser bakamıyorum. Bana kalırsa kamyon yokuş aşağı düz yolda gidiyordu, son bir iki senedir yol düze çıktı ancak biz momentumumuzla idare ettik, ilk virajlı yolda sallanınca da yolcular hop oturdu hop kalktı, o yüzden şoförü istemedik. Şoför de ben gidersem direksiyonu da götürürüm diyip kamyonu iki de kendi salladı, tırstık hızımızın gittiği yere kadar ondayız şu an. Ekonomimizin tam tabiri bence bu
  • Başlığın beklenen 2016 ekonomik krizi olarak değiştirilmesini talep ediyorum...

Ya da daha global bir başlık olabilir.

Küresel Ekonomideki Yavaşlama ve Etkileri

2020'ye kadar götürür bu başlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Adamım Jirinovski İstanbul'a atom bombası atılması önerisinde bulunmuş

http://www.sozcu.com.tr/2015/dunya/jirinovski-istanbul-bogazina-atom-bombasi-atalim-996865/

Bi ara alkol bağımlısıydı demek ki yırtmış

En eski trolllerdendir.

Dediği olursa emlak balonu toptan patlar

Hocam dünya 5 ten büyüktür tabiri belki bizim söylememiz ile basit kalıyor. Öylemi görelim bakalım dense Türkiye epey sallanır. Ancak dünyanın 5 ten büyük olmadığını sadece elindeki güç ile tutamazsın. Bakın mesela siz bu konuyu açarken böyle bir olayın olacağını öngördünüzmü. Elbetteki hayır. Dolayısı ile ekonomilerde ister istemez bu söylemi gerçekliyor sebebi ortada, Rusya bugün sözlü olarak laf etmekten öteye gidebildimi. Rusya 5 in içinde ama birçok ekonomik ambargo bugün Rusyayıda zorlar durumda, bunu ben söylemiyorum hocam şuanki durum ortada. Amerika Rusya ile kafa kafaya gelmek istemiyor ve Türkiye bir o yana bir bu yana sallanıyor ama yıkılmıyor. E hocam bu durum Türkiyenin en azından sağlam olduğunu gösterir. Bakın bu durum eski zamanlarda olsa idi ne olacaktı, ya Türkiye CB ile Başbakan arasındaki küçük bir sürtüşmeden dolayı bir gecede uçlara itilen insanlarla doldu. Bugün beğenmesekte bir istikrar var yanlış anlamayın hocam Aka genel söylemleriniz bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın. Hocam böyle bir yılan küpünün içinde size yılan dokunmazmı, elbet dokunacak, sizde zarar göreceksiniz. Bu millet ya zafer kazanacak yada dümdüz olacak, krizler Elbetteki olacak zira 5-6 sayfa kadar önce Rusyadan çıkar demiştim bu ortadoğu hareketinden dolayı, hala öyle düşünüyorum, Rusya savaşı kaldıramaz. Eğer O şanlı Rusya olsa idi sivil uçağı düşüren Rusya çoktan savaşa girmişti Türkiye ile Ama onunda elini kolunu bağlayan sebepler var. Türkiye'nin zorlanacağını kadar Rusyada zorlanacak belki daha çok zira Doğalgaz ce Türkiye'den geçen boru hatları ortada. Ayrıca Rusyanın bu duruma düşmesi Avrupanın ve Amerikanın işine gelmezmi. Hocam bir laf vardır. Düşmanımın düşmanı dostumdur. Dolayısı ile Türkiye en azından çıkarlarına göre yön değiştirebilecek hamleler yapabilecek durumda. Benimde beğenmediğim çok şey var ama şuanki hali fena değil.

• Enerji sorunu Rusya'ya karşı elimizi bağlayan tek koz.

Eğer elektrik üretimi konusunda doğal gaz ın payını yok edebilseydik Türkiye şu an Rusyayı takmazdı bile.

Sanayi ve konuttaki doğal gaz tüketimini bir çok ülkeden karşılayabiliriz.

Nükleer Santraller bir an önce yetiştirilmeli.
  • Genel olarak Black Friday satışları önceki yıla göre düşmüş.

Tam tahmin ettiğim gibi.

Bunlar resesyon belirtileri.

En büyük merakım muhtemel faiz artışı Amerikan ev piyasasını nasıl etkilicek acaba
    DH tayfası bile şu popüler Amazon konusuyla bile satışları arttıramadıysa vardır bir sorun.
    Onların aldığı 5 dolarlık kulaklık ve kablolar biraz zor arttırır
    Yok yahu, konuya baktın mı bilmiyorum ama SSD'ler, GTX970'ler, Skechers, kol saatleri falan havada uçuşuyor.

Yeni nesil ne istediğini biliyor vesselam. Ama 2 senede çöpe gidecek şeyler. Ben olsam Victorinox çakı veya MontBlanc kalem falan alırdım.
    Yahu bişeyler yazdım hepsi uçtu gitti

Ben bu nesli görünce kendimi yaşlı hissediyorum
    Uçmamıştır yahu, o kadar taslak kaydetme olayı var, 10 saniyede bir yazılanları kaydediyor. Tekrar bak bi belki oradadır.

Yeni nesilden ben korkuyorum. EQ seviyeleri çok düşük, ebeveynlerinin pompalamasıyla yükselen IQ'larının yanında.
    Baktım baktım

O öyle bazen oluyor bütün mesaj birden uçuyor.

Hatta bunu yazarken yine oldu

Bu neslin sonu kötü bence.

Aynen dediğin gibi aptal olmalarına rağmen kendilerini zeki sanıyorlar.

Sonunda duvara çarpıcaklar.
  • 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.