Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (172. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Abd'nin gücünü korumasının ve parasının değerini ayakta tutmasının yegane sebebi kendi ülkesi dışındaki kaos, savaşlardır ve demokrasi götürülen ülkeler demokrasi götürülmeden önce silahlandırılır tabii silah satan abd şirketleridir sonra silahlandırılan
    ülkeler diğer komşu ülkelerle çarpıştırılır (Irak-İran savaşı) sonra o ülkelerin başına abd güdümlü olarak daha önce yerleştirilen kukla hükümetlerin illegal işlerin odağı olduğu dünyaya servis edilir ve demokrasi götürmek için sebepler oluşmuş olur,
    abd o ülkeye dalınca baştan aşağı yıkar ülkeyi sonra abd'nin kalbur üstü şirketlerinin yıkılan ülkeleri yeniden inşa etmesi ve bu esnada da savaş tazminatı olarak yer altı kaynaklarına (petrol, altın, değerli madenler vb.) el koyması söz konusu olur.

Sonra yine o ülkeye tahminen abd'nin el altından desteklediği bir hükümet gelir ve ülkenin yeraltı-yerüstü kaynaklarını peşkeş çektiği yetmemiş gibi bir de abd'nin ürettiği mal ve hizmetleri satın almaya başlar.

"Demokrasi ve özgürlükler" adı altında sömürü çarkı tam gaz gelmiştir artık.

Diyeceksiniz ki bu nereye kadar sürecek ?

Dünyada abd'ye rakip olabilecek kim varsa unufak oluncaya kadarve böylece tek dünya düzeni tesis edilinceye kadar sürecektir tahminen.

Ondan sonra herkes tek merkezden yönetildiği için ve herkes aynı para birimini kullandığı için doların değerini korumayı sürdürmüş olacaktır.

Konu konuyu açıyor ama Kennedy'nin vurulmasının sebebi bence Vietnam savaşına karşı çıkmasıdır.

Savaşlar sürmesse Abd'nin Askeri-Endüstriyel kompleksi nasıl varlığını sürdürecek ?

Üretilen silahlar ve araçlar satılamassa sistem kendini döndüremez hale gelir ve Abd'nin parası ve tüketim kültürü nasıl diğer ülkelere ihraç edilebilir ?

Kennedy maalesef tek dünya düzeninin ne olduğunu ve sahiplerini farkettiyse bile tek başınaydı.

Silah tüccarlarına Abd başkanı bile karşı gelemez.Gelirse de ortadan kaldırırlar.

Gelecekte ki başkan adaylarına da Kennedy suikasti ile gözdağı verilmiştir.

Kimsenin bu askeri-endüstriyel komplekse ve onlarla ittifak içerisinde olan banka sahiplerine itiraz edecek gücü ve imkanı yoktur bugün.

• Türkiye yavaş ama sağlam ilerlemek zorunda bu süreç içerisinde. Şu an da bunu yapıyor üç aşağı beş yukarı.

6 Haziran-1 Kasım kara deliği olmasaydı büyüme belki %4 lere yaklaşacak idi. Ama artık bu sene tutturmak zor. Üstüne bir de Rusya krizi eklendi.

Emtia fiyatları seneye de bu seyirde devam ederse cari açık sorun olmaktan çıkar.

Tabi akıllı politikalar ile bu avantajı değerlendirirsek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

Merhaba,

Eski bir işverenim ve bir işletmenin nasıl döndüğünü az çok bilirim.

Ama sizin bahsettiğiniz türden bir işletmem yoktu, dijital baskı işindeydim, yaşadıklarımı, personel giderleri ve alacaklarımı nasıl tahsil edeceğim diye kıvrandığımı ben bilirim.

Ancak benim o dönemde iş yaptığım sektör vadeli işlerin yapıldığı sektördü.Çek - senet ile ödemelerin yapıldığı bir sektördü.Kaç tane karşılıksız çekin peşinden koştuğumu ve her ay kdv ve muhtasar ödemelerini
    nasıl yapacağım diye dört döndüğümü ben bilirim.

Perakende sektörü ise tabii ki farklıdır.

Sizin bahsettiğiniz durumda ise tabii ki sizi haklı bulurum, kimbilir yedek parçaları kaça mal ederek kar ettiklerini tahmin edebiliyorum.

Ancak tabii ki çalışanların farkedemeyeceği bazı şeyler vardır.Sizin çalıştığınız işletmeyi kuran sermayedar zamanında ne kadar sermayesini yatırmıştır ? ve ne kadar zamanda yaptığı yatırımın kendisini
    amorti etmesini beklemektedir ?

Bazı işler vardır, yıllık 100.000 TL net getiri sağlamıyorsa değmez yatırılan sermaye.

Çalıştığınız işletme eğer 3-5 yıl önce kurulduysa yatırımcısı öncelikli olarak yaptığı yatırımın amortismanını bekler ve bu dönemde fazla kalifiye olmayan personele fazla bir maaş ödemek istemez.

Kalifiye ve nitelikli personelin lazım olduğu işlerde ise mesela bir tecrübeli bir motor ustası , şanzıman ustasına istediği neyse vermeye çalışır çünkü onlar olmadan iş yürümez.

Ama sizin yaptığınız iş olan mesela parça kayıtlarının tutulması vb. çok nitelikli bir iş olarak görülmediğinden 10 yıl da çalışsanız sizin maaşınız 2000 TL olmuşsa, diğer nitelikli personelin maaşları 5000 TL yi bulabilir.

Bu arada son nokta olarak bir işletmenin sahibi ilk yaptığı yatırımı amorti etmişse ve işletme artık doğrudan yatırımcıya yüksek kar olarak dönmeye başlamışsa ve sizin gibi eski personellere hala 1200 gibi düşük maaşlar veriyorsa
    o patronun kazandığı para haram olsun derim bende.

Ama vadeli ödemelerin yapıldığı ve rekabetin yüksek olduğu sektörlerde işler zorlaşacaktır mesajımda bunu belirtmem lazımdı tabii.

Öncelikle düzgün ve Açıklayıcı ifadesinden dolayı teşekkürler.

Söylediklerinizde hakkınız var ama bahsettiğim ve pelerinli arkadaşında bahsettiği konu sizin gibi küçük yatırımcı değil. Zira benim çalıştığım yerde bahsettiğinşz kalifiyeli motor ustasıda aynı maaşlara çalışıyordu. Hatta motor ustası daha düşük maaşa çalışıyordu. Ayrıca emin olun adını savını duyduğunuz bazı firmalar çok komik rakamlara çalıştırıyor. Allah'a şükür öylede değildik. Mesleğim hakkında bilgi sahibi olmak için sabrettim o zaman o işe.

Şöyle bir durum söz konusu insanlar kurdukları işe çok büyük paralar yatırmış olabilirler, ama bu kazandıkları paraları nasıl kazandıklarını unutturmamalı. Nitelikli personel otomotiv sektöründe 5000 tl maaş almıyor ve veren yerde duymadım. Tabi bu bir örnek olabilir ancak bu sektörde çalışıp emekli olup 3000 lira ile emekli olmuş kimseyle görmedim hocam özel sektör Türkiyede böyle malesef. O zamanda Allâha şükrettim zira herşey para değil ama adaletsiz bir sistem söz konusu ve evli bir insanın o maaş ile geçindiğini görünce imrenerek bakıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende şu günleri merak ediyorum.

Tamam o gün geldi FED faiz artırımı sürecini başlattı. Yavaş ama uzun...

6 ay , 10 ay , 12 ay ,15 ay, 20 ay... Neyse.

Tamam dedi süreç bitti. Dolar/TL 3.2 , 3.4 , 3.6 neyse artık belirli bir seviyeye geldi yaşayıp göreceğiz.
    İşte o gün merak ediyorum. Kar satışları başladığı an Dolar/TL uçurumdan düşer gibi kaç liraya , kaç günde inecek.
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Normalleşme süreci 10 yıl sürecek

• Yatırım olarak ne dersiniz beyler hiç anlamam bu işlerden
  • Küresel olarak kaç yıl sürer bilmem de ülkeden ülkeye değişecektir.

Ama benim kastettiğim o psikolojik hareket. Kısa vadeli yaşanacak dip noktası.
  • liberum kullanıcısına yanıt
    Yatırım için profesyonel yardım almanızı tavsiye ederim. Risk iştahınıza göre bir yatırım portföyü oluşturmak şart.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bu petrol ticareti işi fena patladı

Günde 3 milyon dolar para vuruyormuş IŞİD

Yılda 1 milyar dolar yapar.

Ama acaba herhangi bi yaptırım olur mu??

Aslında bu işi Amerika da biliyordu ama daha kibarlardı.

Sınırınızı kapatın lütfen falan diyorlardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thomassee -- 3 Aralık 2015; 1:47:57 >
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    90 küsür kilometrelik bir bölüm varmış sınırda, petrol kaçakçılığı oradan yapılıyormuş, ABD'de Türkiye ile beraber orayı kapatmak istiyormuş. Bi el atayım da yardım edeyim demişler herhalde.
  • Yav arkadaşlar, yapmayın, etmeyin, sizler aklı başında adamlarsınız, ne yani, inandınız mı şimdi dünkü rusyanın "Ahanda Türkiye'nin ışıd'ten petrol aldığının ispatı" komedisine...

Beklenen 2015 ekonomik krizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cole Trickle -- 3 Aralık 2015; 14:08:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle

Yav arkadaşlar, yapmayın, etmeyin, sizler aklı başında adamlarsınız, ne yani, inandınız mı şimdi dünkü rusyanın "Ahanda Türkiye'nin ışıd'ten petrol aldığının ispatı" komedisine...

Beklenen 2015 ekonomik krizi

Mülteci statüsünün belirlenmesi için uzmanlaşmış bir birim oluşturulması, mülteci statüsü verilen kişilerin kendi kendilerine yetebilmeleri, kamu hizmetlerine erişimi, sosyal hakları ve entegrasyonlarının sağlanması"

Hocam bu maddeden ne anliyorsunuz ayrica sice avrupadan turkiyeye kac milyon multeci geri gelecek.

• cok yakinda C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, zaten bu sorunun cevabını aldın ama aldığın cevap içinde fena kaldı galiba, hadi bunu anlıyorum da, diğer konuda zaten tartıştığımız meseleyi, bambaşka bir konuda, tekrar gündeme getirmen, bana "yenilen pehlivan, güreşmelere doyamazmış" lafını hatırlattı...

Sen iyisi mi, git bir bardak soğuk su iç, hazma iyi gelir...
  • quote:

Arkadaşım, zaten bu sorunun cevabını aldın ama aldığın cevap içinde fena kaldı galiba, hadi bunu anlıyorum da, diğer konuda zaten tartıştığımız meseleyi, bambaşka bir konuda, tekrar gündeme getirmen, bana "yenilen pehlivan, güreşmelere doyamazmış" lafını hatırlattı...

Sen iyisi mi, git bir bardak soğuk su iç, hazma iyi gelir...

Hocam tum avrupada ki multeci sayisi 600bindir diyen birisinin cevaplari o kadar zoruma gitti ki.
    Ayrica bir multecinin kendi kendine yetmesinin ne demek oldugunundefalarca sormama ragmen cevap veremeyen birisinin sozleri o kadar agirima gitti ki anlatamam.

O rakamın daha da altını bizzat senin kaynak diye gösterdiğin sitede "Uluslararası Göç Örgütü" yazmış arkadaşım, gözüne gözüne sokarak gösterdim, hala gelmiş, bıy bıy konuşuyorsun... Ben yine insaflı yazdım 600 bin diye...

Kasma bu kadar, geçecek, zamana bırak...
  • quote:

O rakamın daha da altını bizzat senin kaynak diye gösterdiğin sitede "Uluslararası Göç Örgütü" yazmış arkadaşım, gözüne gözüne sokarak gösterdim, hala gelmiş, bıy bıy konuşuyorsun... Ben yine insaflı yazdım 600 bin diye...

Kasma bu kadar, geçecek, zamana bırak...

Yahu hocam senin kaynektan belirttigin fakam sadece bu yil avrupaya goc eden multecileri olusturuyor. Hatta o yazinin bas kisminda avrupaya bu 2017 sonunda toplamda 3 milyin multecinin goc edecegi yaziyor.

Kaynaknsite bu.

http://m.euronews.com/tr/316570/

Arkadasin dedigi tum avrupadaki multevi sayisi rakami ise su cumlwdir.

Uluslararası Göç Örgütü’nün verilerine göre Avrupa’ya bu yıl ulaşan mülteci sayısı 760 bin civarında.

Simdi bubarkadasimiz kendi aklinca bu cumleden tum avrupadaki multeci sayisini bu rakam zannetmektedir. Ustune usluk bana verdigi cevap uzerine bir bardak soguk su icmemi soylemektedir. Ayni kaynagin icinden bir baska yazi paylasiyorum.

Avrupa Komisyonu 2017 yılına kadar Avrupa’ya ulaşan mülteci sayısının 3 milyonu bulacağını tahmin ediyor.

Arkadas bubyaziyi gormezden geliyor halbuki ayni yazinin icinde.

Neyse bu arkadasa daha fazla cevap vermeyecegim.

Ona gire tum avrupada 600bin multeci varmis.

Son olarak asil soruya hala cevap vermemissin 7. Kere olarak tekrar soruyorum. Bir gocmen turkiye de kendi kendine yetebilmesi icinnduzenli bir iste calismalimidir degilse neden.

Aslında konuyu böyle dağıtmak istemezdim ama konu bir yerde ekonomi ile de alakalı sonuçta o yüzden buradakilerin de görmesinde bir sıkıntı yok...

Şimdi konuyu tartıştığımız konu linki şu: http://forum.donanimhaber.com/m_112383804/tm.htm isteyen daha ayrıntılı yazılanları okuyabilir...

Ben arkadaşa kaynak diye sorduğumda, o da onedio diye bir siteden gösterdi konu kaynağı olarak, ben de ona bizzat onun kaynak verdiği siteden arkadaşın konuda salladığı rakamların yalan olduğunu gösteren linki koydum :http://onedio.com/haber/yarim-milyon-multeci-avrupa-ya-ulasti-589158 Üstelik bu rakamlar Uluslararası Göç Örgtünün açıkladığı rakamla ve bu rakamlara kuzey afrikadan İtalyaya gelen göçmenler de dahil...

Bunun üzerine bu arkadaş kaynağını değiştirip, euronews teki yazıyı gösterdi ama o yazıda ki rakamlarda da şöyle bir sıkıntı olduğunu kendisine şöyle yazarak belirttim:

"Yav şu ana kadar, yani adamların sınırları en serbest biçimde açıkken hepi topu 300-400 bin suriyeli gidebilmiş, şimdi adamlar bütün sınırlarını kapatmış, her yere önlem almış ama bu durumda bu sene avrupada 3 milyon suriyeli olması için 2.5 milyon daha suriyeli gitmesi gerekmiyor mu???

Arkadaşım zaten Türkiyedeki tüm suriyelilerin sayısı 2.2 milyon, hepsini trene koyup ab'ye göndersek yine eksik kalır, tamamlamak için üstüne 400 bin adam daha bulmak zorunda kalırız...

Yav tamam hadi anladık, sallıyorsunuz da, hani bari biraz üsturuplu sallayın... Sonra milleti kendinize güldürüyorsunuz..." dedim

Şimdi sıkı durun asıl bomba geliyor:

Bu suriyeliler yüzünden bizimkiler işsiz kalacaklar diye konu açıp ağlaşan adamın aslında bizzat kendisinin, kendi işyerinde işcileri çıkartıp yerine suriyeli işcileri aldığı ortaya çıkmasın mı...

"Yani adam hem suriyeli işci çalıştırmak için kendi işçisini çıkarıyor, hem de gelmiş burada "bu suriyeliler yüzünden bizim işçilerimiz işsiz kalacak" diye şikayet babında konu açıyor...

Adam hem seri katil, hem de cinayetlerden şikayet edip gözyaşı döküyor, Millet de buna "ya haklısın kardeş" diye cevap yazıyor birde...

Ölürmüsün, öldürürmüsün, Arkadaş sizler nasıl adamlarsınız yaaa... Dumur ki ne dumur..." diye buna cevap yazdım...

Gerisini biliyorsunuz, tam komedi...

• Ayrica onedi sitesi haberi yapali 78 gun olmus ve o zamanin rakamina gore 400bin civarinda girisin (2015 icin) yapildigi insoylemis. Simdi gunluk sadece yunanistan uzerinden 5000 multeci gectigini biliyoruz. 78 gunde ortalama 300binnkisi daha gecti. Ee toplamda yine benim dedigim rakam dogru cikmis oluyor. Sadece bu yil 700 binden fazla kisi yumamistan uzerinden giris yapti. Daha diger ulkeler var. Yunanistan kadar almanya da var. Bunlari gormezden gelip tim avrupada 400bin multeci var mi diyevegiz

Calistirin hocam nolucak.

Simdi isci maliyeti de 2000 liraya gelicek.

Disardan bakinca da dusuk vergili ulkeyiz

Kimse kendini kandirmasin, burasi Cin'le kafa kafaya oynar sosyalizmde.

Devlet 200 kagidi hupletiyor ama

• ECB piyasaya sok dalgalari gonderdi.

Sira FED'de

Restine rest ulan dicekler mi bakalim

• 
Sayfa: önceki 170171172173174
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.