Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (174. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turizm sadece Türkiye'yi değil Fransa'yıda vuracak nedeni pariste yapılan saldırılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

Turizm sadece Türkiye'yi değil Fransa'yıda vuracak nedeni pariste yapılan saldırılar.

Etkileyecek onları elbette ama dün akşam şu dünyaca ünlü U2 grubu konser vermiş Paris'te. Hatta teröre karşı bir duruş sergilemek için düzenlemişler ve tıklım tıklım doluymuş.

Adamlar halkla ilişkiler-tanıtım olayını batılılara uyarlayarak güzel kullanıyorlar. Bizde yok böyle ama.

• Yaklaşık bir aydır neredeyse tüm piyasalarda ciddi bir durgunluk var. Lakin 2015'e genel olarak baktığımızda konut ve otomobil satışları diğer yılın üzerinde tamamlayacak özellikle otomobil belki geçen yıla kıyasla %30 artışla kapatacak. Satılın konut miktarında ve değerlerinde de düşüş yaşanmadığına göre henüz tam olarak kriz yaşamıyoruz.

Lakin doların önüne geçilemez yükselişi ve reel piyasalarda ki durgunluğu hesaba kattığımızda aslında ekonomik bir krizin tam ortasında olmamız gerekiyordu.

Şuan Türkiye'nin ekonomik durumundan hiç birşey çıkaramıyorum. Ama öyle görünüyor ki ekonomik bir kriz çıkarsa da çok büyük ihtimalle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ki en korkunç en yıkıcı krizlerden biri olacaktır. Böyle bir şey olursa da tek sorumlusu neredeyse bütün ekonomimizi inşaata dayayan iktidar olacaktır.
  • Beklenmedik bir veri.

Türkiye ekonomisi (sabit fiyatlarla) üçüncü çeyrekte %4 büyüdü.
  • Arkadaşlar gerçekten tuhaf işler oluyor.

%4 büyüme nedir ya

Yorumcular bile şaşırdı.

Hadi hayırlısı.

Yalnız bu iç tüketim ne bereketliymiş.

Al al bitmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Arkadaşlar gerçekten tuhaf işler oluyor.

%4 büyüme nedir ya

Yorumcular bile şaşırdı.

Hadi hayırlısı.

Yalnız bu iç tüketim ne bereketliymiş.

Al al bitmiyor

Temmuz-Eylül dönemi oluyor yanılmıyorsam. Biriktirilen paralar yazın harcanmış tatillerde işte.

TUİK raporuna baktım da, şaka bir yana, dolar bazında ve cari fiyatlarla GSYH yerinde sayıyor desek yeridir.

Bakalım 4.çeyrek nasıl gelecek.

• Dolar 2.96 olmus!!!

Bi olay oldu da ben mi kacirdim??

Borsa 70.000 seviyesinde.

Buyuk fonlar cikis yapiyor sanirim

• Thomassee kullanıcısına yanıt
    O kadar sakin gidiyordu bir sürü olaya rağmen ama şimdi anlam veremediğimiz bir hareketlilik var.

Büyüme rakamları bile etki etmedi nedense.

Bu piyasada sıradan yatırımcı parasını koruyabilse bile başarı sayılır, kazanç kenarda kalsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Sorunun cevabı burada olabilir :

Ekopolitik
  • Rusya mi parayi cekti diyorsun hocam??

Cok uzun bakamadim valla

• quote:

Orijinalden alıntı: TinyAngel

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Beklentilerimi değiştirmiyorum

Yıl sonu 2.95-3 bandında dolar ve %3 ve belki altında(2.8-2.5) büyüme bekliyorum.

Borsada ufak bi ralli olabilir belki.

Umarım olur satıp kurtulucam

İllallah ettim artık.

Dolar analiziniz çok acımasız olmuş..

Yıl sonu dolar maksimum 2.75 - 2.80 bandindi olur; daha fazla olursa kendimi sınırsız çizerim.

İyimser tahminimse 2.55 - 2.60 ama çok zor tabi.

20 gun sonra ne olacak bakalım

bencede dolar tahminleriniz cok acimasiz olmus en az 3,5 4 olmaliydi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 2.98

Nereye gidiyor bu piyasa??
    Petrol fiyatlarıda düştü epey.

Belli mi olur, 2 seneye kapitalist sistem çökermiş, sonra resmen 1950'lere döneriz artık tüm dünya olarak.
    Bizim yetkililerin piyasaya sunduğu verilerin piyasa tarafından gerçekçi bulunmadığını iddia ediyor Uğur bey videoda özetle.

İmkan bulursanız izlemenizi öneririm.
  • Çökerse Neo-Kapitalizm gelir

@440cdx

O yorum doğru hocam.

Paket tamamen dam üstünde saksağan vur beline kazmayı.

Bunlar reformun kenarından bile geçmez.

Millet adalet, eğitim, vergi....vs. gırla devrim bekliyordu.

Bir kere vergiler çok düşmeden buraya yatırımcı gelmez
  • Bir durun hele dolar iniyor hop çıkıyor hop bir senedir aynı hikaye ha battık batacağız 2016 ya giriyoruz pek bir şey olduğu yok.Halk açısından diyorum tamam çoğu ürüne zam geldi ama durum o kadarda kötü değil.
    Çok kırılgan ekonomimiz var mı? yok mu? borasa düştü kur yükseliyor, fed ne karar verecek, petrol düştü bakalım neler olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FOMC kararlık beklentisi üstüne sene sonu pozisyon kapatmalarda Dolar/TL'yi yukarı yönlü taşımış olabilir.

Haftaya alış dalgası gelebilir bence.
  • En sevmediğim şey çılgın finans piyasalarının gelip insanlık için en stratejik sektörlerden biri olan madenciliği vurması

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1841849-demir-fiyatlarindaki-dusus-avustralyali-madencileri-hizlandirdi

Şimdi de demircileri vuruyor.

Yakında iş makinesi üreticileri de çok zor durumda kalıcak.

Gelişen ülkelerin yıldızı Hindistan yoluna devam edicek diğerlerinin işi gerçekten zor.

Türkiye üst risk grubunda.

Çin'e bi halt olmaz bu arada

Katılıyorum, finansal işlemlerle hayali olarak binlerce lot pozisyonla tarım ürünü işlemi yapılması sıradan insan için kötü bir durum.

Tarım ürünü borsalarında sorun yok ama hayali kağıt veya olmayan ürünün gelecekteki fiyatlamasını yapmak saçma geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 172173174175176
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.