Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Onedio sitesi o rakamları bir yerinden uydurmamış, Uluşlararası Göç Örgütünden almış. Ama sen 2.5 ay öncesinin rakamları diye itiraz edersen sana 15 günlük taze rakamları da vereyim...

http://aa.com.tr/tr/dunya/avrupada-yasayan-suriyeli-sayisi-yaklasik-5-kat-artti/474251 (680 bin)

Sana niye olamayacağını gayet açık ve net anlatmama rağmen hala ve ısrarla bu sene rakamın 3 milyon olacağını yazmana artık gülmüyorum bile, tadı kaçtı...

Bak arkadaşım bu sene kuzey afrikadan gelenler dahil 680 bin kişi avrupaya girmiş. Üstelik bu rakamın önemli bir bölümü de daha önce yazdığım gibi kuzey afrikadan gelmiş(onlar bizi ilgilendirmiyor). Şimdi soru basit: Eğer senin yada dayanağın euronews sitesinin iddia ettiği gibi bu sene 3 milyon (günlük 5000) kişiye ulaşacaksa suriyeli sayısı, 2.2 milyon suriyelinin daha avrupaya gitmesi lazım ki bu da şu anda tüm Türkiyedeki suriyelilerin hepsinin birden hatta daha fazlasının avrupaya gitmesi demek, bir tane adam kalmamacasına...

İktisat mezunu olduğunu söylüyorsun ama verdiğin bu seneki avrupaya 3 milyon mülteci rakamındaki absürtlüğü göremiyorsan, anlayamıyorsan, senin için yapabileceğim bir şey yok, üzgünüm...

Hem suriyelilerin Türklerin işgücü yerine geçeceğinden şikayet edip, hem de kendi işyerinde Türkleri çıkartıp yerlerine, suriyelileri alman, bir de üstüne " e ne yapayım yani" diye de yüzsüzlenmen karşısında ise kelimeler kifayetsiz kalıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Calistirin hocam nolucak.

Simdi isci maliyeti de 2000 liraya gelicek.

Disardan bakinca da dusuk vergili ulkeyiz

Kimse kendini kandirmasin, burasi Cin'le kafa kafaya oynar sosyalizmde.

Devlet 200 kagidi hupletiyor ama

Yok hocam benim durum aslinda oyle degil. Ben suriyelilere de 1000 lira veriyorum eski mesajlarimdan bakip gorebilirsuniz. Benim cikardigim turkler depodan mal caldilar o yuzden cikardim. Akvaryum calmislar bizim.komsular gormus kameradan izledim bastim tekmeyi. once cok turk isci aradaim buldum da hatta ama adam iki gun calisiyor ucuncu gun haber bile vermeden isi birakiyor. Hatta birtane isciyi lokantada yemek yerken buldum adam geldi basladi ertesi gun isten ayrildi. Benim de canima tak etti. Gittim suriyeli aldim adamlar calisiyor bende normal isci parasini veriyorum ama karsidakiler yarinfiyatina calistiriyor bu bi gercek. Olay bundan ibaret yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle

Onedio sitesi o rakamları bir yerinden uydurmamış, Uluşlararası Göç Örgütünden almış. Ama sen 2.5 ay öncesinin rakamları diye itiraz edersen sana 15 günlük taze rakamları da vereyim...

http://aa.com.tr/tr/dunya/avrupada-yasayan-suriyeli-sayisi-yaklasik-5-kat-artti/474251 (680 bin)

Sana niye olamayacağını gayet açık ve net anlatmama rağmen hala ve ısrarla bu sene rakamın 3 milyon olacağını yazmana artık gülmüyorum bile, tadı kaçtı...

Bak arkadaşım bu sene kuzey afrikadan gelenler dahil 680 bin kişi avrupaya girmiş. Üstelik bu rakamın önemli bir bölümü de daha önce yazdığım gibi kuzey afrikadan gelmiş(onlar bizi ilgilendirmiyor). Şimdi soru basit: Eğer senin yada dayanağın euronews sitesinin iddia ettiği gibi bu sene 3 milyon (günlük 5000) kişiye ulaşacaksa suriyeli sayısı, 2.2 milyon suriyelinin daha avrupaya gitmesi lazım ki bu da şu anda tüm Türkiyedeki suriyelilerin hepsinin birden hatta daha fazlasının avrupaya gitmesi demek, bir tane adam kalmamacasına...

İktisat mezunu olduğunu söylüyorsun ama verdiğin bu seneki avrupaya 3 milyon mülteci rakamındaki absürtlüğü göremiyorsan, anlayamıyorsan, senin için yapabileceğim bir şey yok, üzgünüm...

Hem suriyelilerin Türklerin işgücü yerine geçeceğinden şikayet edip, hem de kendi işyerinde Türkleri çıkartıp yerlerine, suriyelileri alman, bir de üstüne " e ne yapayım yani" diye de yüzsüzlenmen karşısında ise kelimeler kifayetsiz kalıyor...

Avrupa Komisyonu 2017 yılına kadar Avrupa’ya ulaşan mülteci sayısının 3 milyonu bulacağını tahmin ediyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ‘ne (UNHCR) göre de bu kış Yunanistan’a Türkiye üzerinden günde 5 bin mültecinin geçmesi bekleniyor.

Ben demiuorum avrupa komisyonu diyor. Gunde 5000bin kisi geciyor ortalama olarak. Bu 5 bin kisi sadece yunanistan uzerinden geviyor.

Sonuc olarak tamam sen haklisin. Avrupada 2017 yilina kadar 3 milyon multeci olmayacak.

• Arkadaşlar, bu arada dün AB bakanı Volkan Bozkır Brükselde gazetecilerle yaptığı toplantıda konuya açıklık getirdi...

Kısaca dedi ki : "Suriyeli mülteciler, geri kabul anlaşması kapsamında değildir."

Ahanda bu da haberin linki:http://www.milliyet.com...tay/2158130/default.htm

Başka bir tane daha:http://www.haberturk.co...vrupaya-yeni-pasaportla

Bu daha da ayrıntılı okumak isteyenler için:http://www.ntv.com.tr/t...,exHYT4pAKk-3FPjt9bmKtA

Yani adamın açtığı konu zaten çöp...

• quote:

Arkadaşlar, bu arada dün AB bakanı Volkan Bozkır Brükselde gazetecilerle yaptığı toplantıda konuya açıklık getirdi...

Kısaca dedi ki : "Suriyeli mülteciler, geri kabul anlaşması kapsamında değildir."

Ahanda bu da haberin linki:http://www.milliyet.com...tay/2158130/default.htm

Başka bir tane daha:http://www.haberturk.co...vrupaya-yeni-pasaportla

Bu daha da ayrıntılı okumak isteyenler için:http://www.ntv.com.tr/t...,exHYT4pAKk-3FPjt9bmKtA

Yani adamın açtığı konu zaten çöp...

Bak arkadasim seni son kez uyariyorum bir daha beni alintilarsan seni sikayet ederim. Hayur bi insan neden tekrar tekrar rezil olmak ister ki. Neden kelime oyunlarina bas vurur ki.

Neyse iki kisimda cevap vereyim.
    İlk kisim.

Oncelikle turkiye 2014 yilinda imzaladigi geri kabul anlasmasiyla suriyelileri alacagini zaten kabul etmistir.

İlgili madde.

3.6 Geri Kabul Anlaşması – Türkiye’deki Suriyelilerin Durumu Türkiye-AB Geri Kabul Anlaşması’nın, ülkemizde geçici korumadan yararlanan ve ülkemizin 1951 Cenevre Sözleşmesi’ne koyduğu coğrafi sınırlama nedeniyle mülteci statüsünde değil, “misafir” olarak kabul ettiği Suriye vatandaşlarına etkisi olmayacaktır. Suriye vatandaşları içerisinden, AB ülkelerine yasadışı yollardan girenlerin Geri Kabul Anlaşması çerçevesinde Türkiye’ye iadesi ise, ancak Anlaşma yürürlüğe girdikten üç yıl sonra söz konusu olabilecektir.

Kaynak.:
    http://www.google.com.t..._PUs2P04wn31jSsdaGiAbTg

İkici kisi.

Oncelikle bir aciklama yapayim. Simdi bu arkadas ufak kelime oyunlari yaparak kendini mutlu etmeye calisiyor. Dikkat ederseniz geri kabul anlasmasinin suriyeli multevileri kapsamadigini sayin bozkirin agzindan cikmis bir kelime gibi gostermektedir. Ama durum oyle degil. Simdi turkiye geri kabil anlasmasi geregince sinir komsulari ile kendi arasinda geri kabul anlasmalari imzalayacaktir. Turkiye ise bu noktada bizim cekincemiz var demekte ve suriye ile sounlarimiz var demekte. Bu geri kabul anlasmasi bizi suriye ile kendi aramizda geri kabul anlasmasi yapmamiza zorlamamalidir demekte.bakin sayin bozkirin bizzat konusmasini koyacagim geri kabul anlasmasi suriyeli multecileri kapsamamaktafir demiyor suriyeyi kapsamamaktadir diyor. Eger bu noktada itiraz etmeseydi turkiye dusmani esad ile anlasma imzalamak zorunda kalacakti.

Bu aciklamadan sinra sayin bozkirin aciklamasini koyuuorum.

Bu anlaşma şu anda Avrupa’ya ulaşmış olan sadece Suriyeli değil çeşitli ülkelerden mültecilerin toplanıp Türkiye'ye gönderilip yeni kurulacak kamplarda ikamet etmelerinin sağlanması bunun karşılığında da Türkiye'ye 3 milyar euro 2 senede bir katkı sağlanması mıdır diye bir soru sorsanız bir tek bu değildir. Geri kabul anlaşması zaten imzalandı. Türkiye zaten Türk vatandaşı olup illegal bir şekilde Avrupa’ya gitmiş olanları zaten geri alıyor. Pasaportu olan ve Avrupa’ya illegal yoldan gitmiş birisi şayet Türkiye'den kaynaklandığı ispatlanırsa onu da alıyor. Buradaki sıkıntı pasaportu yok hangi ülke vatandaşı olduğu belli değil ve Türkiye'ye gönderilecek ama Türkiye bunları ne yapacak? Geri kabul anlaşması müzakerelerinde de en önemli sorun buydu. Ayrıca Türkiye'nin bir coğrafi çekincesi vardır. Güney komşuları bu anlaşma kapsamında değildir. Yani geri kabul anlaşması Suriye bakımından geçerli olan bir anlaşma değildir. Burada yapılacak olan Türkiye bir insanlık vecibesi olarak terörden kaçan, canını korumak isteyen insanlara kapısını açmıştır.

Kaynak.

http://www.ntv.com.tr/t...,exHYT4pAKk-3FPjt9bmKtA
    Goruldu uzere anlasma suriyeli multecileri degil suriyeyi kapsamamaktadir deniyor.

Sonuc olarak turkiye zaten 2014 yilinda yapilan anlasma ile 2017 suriyelileri geri alacagini beyan etmisken sayin bozkir anlasmanin suriye yi kapsamadigini soylerken neden hala turkiye suriyeli multeviler geri almayacak diye kendini rezil etmeye calisiyorsun arkadasim.

Sonuc olarak uyariyorum bak bir daha beni alintilama. Tamam brn kabil ediyorum turkiye ne suriyelileri geri alacak ne de avrupa da 3 milyon suriyeli olacak. Tamam sen haklisin. Ama artik beni alintilama lutfen rica ediyorum.

• Arkadaslar bu konuyu baska konuda tartisirsaniz sevinirim.

Kel alaka bir konuyu buraya tasimayin.

Ulke gundeminde acin hem sansasyon olur.

• Yalnız en kötü Merkez Bankalarından birine sahibiz herhalde.

Hiç bir hedefini tutturamadı.
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Zaten öyleydi de işte bazıları (tahmin edebileceğiniz sebeplerden) konuyu buraya da taşıdı.

Ben diğer konudan devam ediyorum...
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Adamin sucu degil aslinda.

Enflasyon hedefi fazla iyi niyetli zaten.

Bu ulkede %5 enflasyon hayatta olmaz.

Yalniz faiz konusunda harekete gecmeleri lazim yavastan.

• quote:

Zaten öyleydi de işte bazıları (tahmin edebileceğiniz sebeplerden) konuyu buraya da taşıdı.

Ben diğer konudan devam ediyorum...

Ayni konu orada da var konuyu uzatan sensin.
    Aslinda basindan beri cevap vermemem gerekirdi. Suc bende.
    Avrupada 400bin multeci var geri kabul anlasmasi geregi turkiyeye suriyeliler geri gonderilmeyecek diyen bir kisiyi neden ciddiye alip cevap veriyorum anlamis degilim.

• cok yakinda C kullanıcısına yanıt
    Orada zaten tartışırken, konuyu buraya bizzat taşıyıp soru soran sen ama uzatan benim öylemi?

Arkadaşım hakikaten rahatsızsın, Allah şifa versin...
  • Üretmeyen sürekli tüketen tasarruf yapmayan veya yapamayan bir Türkiye'de krizler hiçbir zaman bitmez.Eğitimde çok önemli devrimler reformlar gerekiyor.Ara eleman yetişmiş iş gücü gerekiyor.Beyin göçü durdurulmalı ve göç eden beyinler ülkeye geri getirilmeli.Herkes üniversite okumamalı.Üniversitelerde kontenjan planlaması yapılmalı.Bir şehir veya ilçenin kalkınması için tabela üniversiteleri(LİSE)kurulmamalı.Özetle Türkiye'nin kurtuluşu eğitimden yetişmiş iş gücünden geçmektedir.Domates hıyar cacık limon satarak ihracat olmaz bu ülke kal-kı-na-maz!

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

Üretmeyen sürekli tüketen tasarruf yapmayan veya yapamayan bir Türkiye'de krizler hiçbir zaman bitmez.Eğitimde çok önemli devrimler reformlar gerekiyor.Ara eleman yetişmiş iş gücü gerekiyor.Beyin göçü durdurulmalı ve göç eden beyinler ülkeye geri getirilmeli.Herkes üniversite okumamalı.Üniversitelerde kontenjan planlaması yapılmalı.Bir şehir veya ilçenin kalkınması için tabela üniversiteleri(LİSE)kurulmamalı.Özetle Türkiye'nin kurtuluşu eğitimden yetişmiş iş gücünden geçmektedir.Domates hıyar cacık limon satarak ihracat olmaz bu ülke kal-kı-na-maz!

Bu ulkede tubitak denen kurum evrim ile ilgili diye 80 yayini ortadan kaldirdi. Televizyonlar da hocalar hala organ bagisi yapmayin diye aciklama yapabiliyor
    Konya da sokak radyosunda hocalar kiz cocuklarinizi okula gondermeyin diye propoganda yapabiliyor.
    Eskiden biraz da olsa egitimde umudum vardi ama artik umut azaliyor.

• Sene sonu olduğundan mıdır bilmem ama bu sıralar piyasada acayip nakit sıkıntısı var. Serbest piyasada ki bu durum forumda ki çek satış ve kredi kartı yardımlaşma konusunada yansımış durumda.

Başlık 2016 krizi diye güncellensin fikrindeyim ben. An itibariyle krize girmiş bulunuyoruz

• TinyAngel kullanıcısına yanıt
    Ben de bir örnek vereyim, arkadaşım iş güvenliği hizmeti veren firma sahibi.

Dün ziyarete gittim akşamüstü. Yaklaşık 85 müşterisi var ve dün itibariyle 33 müşterisi ödeme yapmamış ay sonunda.

Bunlardan 12'sini artık avukata verdiğini ve icra başlatacağını söyledi. Geri kalan 21'inden gelecek ödemeyi bekliyor şu an.

'Adamlara telefon açmaktan operatörleri, icraya vermekten avukatları zengin edeceğim bu gidişle' diyor.

Durum böyle.
  • Ekonomist Uğur Civelek'in röpörtajını dinledim bugün bir ara.

Önümüzdeki yıl büyüme oranının %3 gibi beklendiğinden bahsetti.

Türkiye gibi genç nüfusu sürekli artarak alttan gelen bir ülkede %5 büyüme işsizliği sabit tutmak adına gereklidir.Ama dikkat edin sabit tutmak adına !

2015'te türkiye %3.5 gibi büyümüştür tahminen yani aslında bu büyüme değildir mevcut işsizliği sabit bile tutamadığından ötürü küçülmedir.

2016 için ise IMF Türkiye'nin büyümesini %2.9 şeklinde tahmin ediyor yani 2015'ten bile daha sıkıntılı bir süreç olacak.

Bunun dışında ;

- Fed'in faiz arttırımının eli kulağındadır.

- Rusya ile olan kriz ülkemizdeki yatırım atmosferini baltalamıştır ve karşılıklı ticari ilişkilerin bozulması sonucunda iç piyasamızdaki üreticiler ister istemez malını satacak müşteri bulmakta zorlanabilir.

- Yine Rusya ile olan kriz yüzünden Turizm daha da baltalanmıştır.Zaten Suriye meselesi yüzünden turist gelmeye çekiniyordu güney sahillerimize şimdi Rus turistleri de kaybedersek yerine kimleri getireceğiz ?

- Türkiye olarak çevre ülkelerde bize dost olacak ülke kalmadı gibi ihracatımız Avrupa ve Abd ile sınırlı kalırsa ihracatımız ülkeye dış ticaret açıklarını fonlamak adına yeterince döviz getiremez ve ülke olarak bunu
    daha fazla vergiyle halktan almaya kalkmak durumunda kalırız yada faizleri istemesekte Fed'in baskısı yüzünden arttırmak durumunda kalırız ve bankalara mevduat toplayıp ,bankalardan borç alma yoluyla yapmak durumunda kalırız.

Zaten yeterince ağır dolaylı vergilerle halkımız zorlanıyor, daha ne kadar vergi alacağız ülke olarak vatandaştan ?

- Mevcut işgücümüz içerisine dışardan milyonlarca Suriye kökenli girmişken bir de AB ile olan anlaşma gereği kendi işgüçleri için değersiz olan ne kadar vasıfsız, yaşlı, hastalıklı, engelli mülteci varsa bize geri yollayacaklar
    mevcut işsizliğimizi düşük büyüme rakamlarımız yüzünden azaltamıyorken, bizim halkımızın özellikle gençlerimizin derdi kendine yetmiyormuş gibi AB'nin iade edeceği 1-2 milyon vasıfsız, faydasız mültecinin yükünü
    üzerimize almış olacağız.

Maalesef 2016 yılı bizim ekonomi açısından pekte hayırlı geçmeyecek gibi gözüküyor.

Ayrıca eğer dünyadaki petrol fiyatları dibi görüp tekrar tırmanışa geçerse ve Rusya 'da bize artık iyice hasım olduğu için doğalgaz fiyatlarını arttırıyorum derse yandı gülüm keten helva.

Eğitimli gençlerimizi bu ülkede tutabilmek ve beyin göçü vermemek artık bu saatten sonra biraz zor.

Ülke dışından teklif alanlar direk soluğu yurtdışında alacaktır maalesef, eğitimli neslimizi hatalı politikalar yüzünden kaybedeceğiz.

Mevcut politikaların hatalı olduğunu hep yazıyorum ama geçen gün bizzat yolda giderken başıma gelenlerden bir şeylerin yolunda gitmediğini artık açık açık görmeye başladım.

Mecidiyeköy'de yolda yürürken normal giyimli birinin yaklaştığını görünce herhalde sigarası için çakmak soracağını düşündüm ama abi param yok müşkül durumdayım bana ufak bir yardımda bulunabilirmisin diye sordu.

Bende aynı gün içinde aracımla yolda giderken arabama gelip cam silen çocukların birisine gönlümden kopan bir yardımda bulunmuştum.

Benden yardım isteyen vatandaşa gün içerisinde arabamın camını silen çocuğa yardım ettim kardeşim yanlış anlama ama bende maaşlı bir çalışanım dedim kibarca.

Yine benzer bir olay başka bir gün bir hastanenin önünde bir yakınımı arabada beklerken oldu yine üstü başı düzgün olan birisi gelip abi bana yardımda bulunurmusun dedi.Bende kibarca üstümde yok kardeşim kusura bakma dedim.

Artık yoksulluk ve gelir dağılımındaki adaletsizlik istatistiklerde gizlenebilir bir unsur olmaktan çıktı, artık gözümüzle her gün günün her saatinde yolda yardım isteyenlere şahit olacak kadar rahat bir şekilde görülmeye başlandı.

Merkezi yerlerde gezerken veya aracınızla giderken yolda saat başı sizden bir şey isteyen kişiler görmek artık şaşırtıcı olmayacak vaziyete geliyorsa demek ki ülkemizdeki ekonomi politikalarının artık bariz yanlış olduğunu farketmek için
    iktisat yüksek lisansı filan yapmaya gerek yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 6 Aralık 2015; 0:04:33 >

• Son bölümde bahsettiğiniz ve yaşadığınız durumla ben de karşılaşmaktayım. Ancak bunu önceden beri yaşamakta olduğum için, artık hiç duraksamadan devam ediyorum. Çünkü aynı istekle karşılaşacağımı biliyorum ve ben de kadrolu-maaşlı ya da harika gelire sahip biri değilim. Gerekeni zaten yapıyorum sabit bir şekilde.

Ha, bu tip insanlar AVM'lerde veya çok avangard mahallerde bulunmazlar, denk gelmek için avam sokaklarda gezmek gerek.
  • Bu Rusya krizi tekstili sandigimdan daha fena vurucak galiba arkadaslar.

Yarin konusuruz

• Thomassee kullanıcısına yanıt
    Gazipaşa'da ufak bir protesto vardı ama sebze üreticilerinindi. Hıyarları 15 kuruşa satamıyorlardı.

Pazarda hep 3 lira, araya giren komisyoncular yüzünden.

Şu sebze-meyve halleri ve komisyoncular ucuz meyve-sebze yedirmeyecek bu gidişle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu Rusya olayı tekstili şu an bile vurmuş durumda.

2016 için tahminler %30-50 aralığında düşüş.

Şu an bile hissediliyor.

Bazı tanıdıklar ve arkadaşlar var işçiler işlerinde kalabilirse başarı diyorlar.

Zam şu bu zaten unutulmuş durumda.

Tarım etkisi belki başka yerlere kaydırılabilir??
  • 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.