Şimdi Ara

Beklenen 2015 ekonomik krizi (175. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.616
Cevap
39
Favori
96.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Korkarım yarın dolar 3.10 bile olabilir.

Hiç iyi haberler gelmiyor şu an.
  • Thomassee kullanıcısına yanıt
    Dolar hayatının kazığını atıyor şuan bana, arabayı erteledim de böyle giderse bilgisayarıda erteleyeceğim. Geçen sene olan fiyatlar aklıma geliyor, elim varmıyor alamıyorum. Kazıklanmış hissediyorum kendimi . Yanılmıyorsam geçen sene bu dönemler 2.20-2.25 arasıydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Constantine kullanıcısına yanıt
    Oyun bilgisayarı mı toplayacaktınız sayın yönetici

Boşverin aslında iyi olmuş, paranız cebinizde kalmış.

Çok para yatırmaya gerek yok, orta halli bi makine kurun gitsin
  • 2,675'ten 30.000 dolar, 2,92'den 23.000 dolar aldım. 2.92'den alım yaptıktan sonra dolar 2,75'leri görünce neredeyse ağlayacaktım. Şu an durum benim açımdan sevindirici. Ülke umrumda değil artık. Herkes hak ettiğini buluyor veya bulacak...
  • Beyler issizlik yukselmis.

Bu bir isaret olabilir mi??

• İşaret olamaz çünkü yanlış yorumlanıyor bu konu.

İş gücünün artışından dolayı yani paydaya eklenen insan sayısı artışı, istihdam edilenden daha büyük. Yani aslında vatandaş istihdamı artmaya devam ediyor.

Rakamlarla açıklamak gerekirse geçen eylül ayından şimdiye kadar 987 bin kişi daha iş bulmuş. Ama iş gücüne (yani 15 yaşını geçen vatandaşımız) katılım 1 milyan 26 bin kişi artmış ve istihdam edilen vatandaş sayısından fazla olduğun için işsizlik yükselmesi gerçekleşiyor.
  • Enerji fiyatları dipte..

Büyüme rakamlar yükseliyor..

Cari açık 5 in altına inecek..

Bütçe açığı çoğu ülkenin gıpta ettiği bir değerde..

Dış borç azalıyor.

Türkiye'nin mücadele etmesi gereken alan enflasyon ve yüksek faiz ...

Bu sorunda Cumhurbaşkanının dediği gibi.. Yeni Türkiye'yi bilimin aydınlığında inşa edeceğiz şekliyle bu kronik sorun gömülür. Umarım politikalar hedefler doğrultusunda şekillenir..
    http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1842065-erdogan-yeni-turkiyeyi-bilimin-aydinliginda-insa-edecegiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 15 Aralık 2015; 14:18:24 >

• İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Mesela Tubitak gibi kurumlara hayvanat bahcesi mudurleri atayarak.

Bu saatten sonra bilim yolunda ulkeyi gelistirecek insan biraz zor bulursunuz.

Kalibresi belli kisiler gitmistir hakettikleri degeri verecek ulkelere.

Bol imam hatip + tabela universitesi ile artık ne çıkarsa bahtımıza.

• Bugün merkezi yerlerden geçerken araçla bir kaç tane daha kiralık ilanı gördüm ,artık merkezi yerlerde bile kiralık ilanları göze çarpıyorsa bir şeyler
    yolunda gitmiyor demektir.

Bizim mevcut büyüme hızımızın, izlenen yapısal politikaların refah getirmesi ve işsizliği azaltması mümkün değildir.

Alım gücüde devalüasyon yüzünden ciddi şekilde düşmekte.

İç piyasada tüketimin kontrolsüzce artmaması için kredi kartlarında taksit sayısını 9'la sınırlamışlardı ve iç tüketim ister istemez yavaşladı ve ihracat darbe yiyince
    politik konjonktür yüzünden ,çevremizde dost ülke kalmadı gibi, ihracatçılar kime ihracat yapacak abd ve avrupa'dan başka ?

Bizim ihraç ettiğimiz mallar da zaten katma değeri düşük - orta düzey ürünler.

Her ne kadar cari açık düştü diye sevinsekte artması engellenemeyen işsizliğe çare getirmiyor bu durum.

Türkiye'nin mevcut yapısal ekonomik durumuna göre cari açık 0 olduğunda sevinmenin fazla bir anlamı yok çünkü bu durumda da
    işsizlik bugünün 2 katı gibi olabilir.

Bizim yapısal olarak bozuk ekonomimiz ithalatı ve iç piyasa tüketimini pompalamadan işsizliği düşürememekte.

Bu sorunun aşılması kolay değil, kısa vadede çözülebilir bir mesele değil eğer topraklarımızda doğalgaz ve petrol çıkmassa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 15 Aralık 2015; 21:03:02 >

• Hocam sen hangi ildesin??

Geçenlerde Laleli'den geçtim.

Hayalet şehir resmen

Eskiden dükkanlar gizli gizli el değiştirirdi
    Zincirlikuyu - Levent - 4.Levent - Akatlar - Etiler - Kağıthane bölgesinde genelde gider gelirim.

Bu bölgeler en çok talep gören yerlerdir malum.

En nitelikli / varlıklı kişilerin ve para baronlarının takıldığı bölgelerde bile kiralık ilanları göze çarpıyorsa, ortada yüzeye çıkan bir sorun olduğunu reddedemeyiz.

Kağıthane'ye gidin boş kiralık ofisler görürsünüz hemde cadde üstünde, tamam kira olarak pahalıdır,cadde üstünde bir dükkan / mağaza 30.000 TL den başlar 100.000 TL 'ye kadar gider.

Bu fiyatları duyduğunuzda uçuk gelebilir ama elit bir bölgede 10 m2 bir dükkan mesela Gayrettepe'de 500.000 usd den başlar satılık olarak.

Kafayı mı üşüttün diyebilirsiniz ama gidin sorun, bugün Zorlu Center 'da Zincirlikuyu 'da 1 rezidans daire 100 m2 en az 1.500.000 Usd'dir.

Yani Türkiye'nin en pahalı uçuk m2 fiyatları buradadır.

İşte 2010'da ki fiyat :

Beklenen 2015 ekonomik krizi

Böyle kaçık fiyatların olduğu bölgede kiralık ilanları görmeye başladıysanız vardır bir sıkıntı.

• 3 yıla kalmadan Avro'ya geçiyoruz beyler.

Popüler konularda çıkmış.
  • shintai kullanıcısına yanıt
    Yok ya o olucak iş değil.

Euro'ya geçiş için önce tamamen tüm sistemler AB gibi olmalı.

Ayrıca ben her zaman en azından faizini, basımını kontrol edeceğim parada kalırım.

İngiltere gibi
    İşin şakası bir yana, bu konu daha kamuoyunda çok tartışılır. Hem vize serbestisi veya kolaylığı ile beraber bu konu iyi gider. Herkes Avro'lu hayaller kurar. Ne güzel.
    Aslında benim daha iyi bi önerim var.

En iyisi dolara geçelim

Yabancılık çekmeyiz, herkesde dolar var
    Aynen, bak bir de ABD vizesini kaldırsalar, ihya olurlar. Hepimiz gideriz, paraları saçarız Rodeo Drive, 5th Avenue, Santa Monica falan.

Yastık altı dolarları canlandırır artık piyasayı, QE4'e gerek kalmaz.

Beklenen 2015 ekonomik krizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 15 Aralık 2015; 23:41:16 >

• Fed kararını saat kaçta açıklayacak dostlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SatanistKesenMucahidKedi -- 16 Aralık 2015; 14:35:46 >
  • SatanistKesenMucahidKedi kullanıcısına yanıt
    21:00 TR saati.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkür ederim hocam 2015'in en son hareketi olacak sanırım.
  • Şu an bizim için en uygunu FED'in faiz artırım kararı vermesi ama bunu uzun vadeye , yavaş ve kademeli olarak yapacağını açıklamasıdır.

Piyasaların önünü görmesi için en doğru karar bu olur. Eğer böyle bir karar çıkarsa yine bir tahmin olarak önce yükseliş sonra bir satış dalgası bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 173174175176177
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.