Dediğin gibi olsa bile bir şeyi değiştirmeyecek çünkü her şey performans/verimlilik değil. AMD bu nm işini maliyet düşürmek için yapıyor. Mesela Nvidia RTX 40 serisinde RX 7000 serisinden daha iyi üretim süreci kullanıyor ama AMD GPU'lar daha ucuz. Bütçesi olmayan 4nm alır bütçesi olan 3nm alır. Seçeneklerin fazlalığı iyi bir şey. Intel 2nm'nin getirdiği yüksek maliyet sorunu ile f/p açısından geriye düşebilir. Daha konuşmak için erken. İki firma da babamın malı değil rekabet her zaman tüketiciye yarar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Beklenen AMD Ryzen 9000 işlemcileri Temmuz’da çıkabilir (2. sayfa)
-
-
Intel 7/4 süreçlerinin 10/7nm süreçlerinin geliştirilmiş ve yeniden adlandırılmış hali olduğunu herkes biliyor bu konuda tartışmayacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 28 Mayıs 2024; 19:27:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla helal olsun Intel para verse bu kadar iyi savunamaz kimse.
Yanıtlayayım o zaman evet haberim var. Aynı/benzer değil demedim ki evet Intel 7/4 ile TSMC'nin 7/4nm'si kağıt üstünde benzer.
Belli zaten, delilik ile dahilik arasında ince bir çizgi vardır.
Owww çok kötü. Neyse bloklamak için güzel oldu. İntel pstronunu kaynak gösteren biri ile ne konuşulabilir. Adam caklı cekli konuşuyor diye üretim başladı mı sanıyorsun. O İntel ceo su kaç defa planlarını revize edip ileri tarihe attı. Tükürdüğünü yaladı. Döküm sürecinde geride kaldığını itiraf edip günah çıkardı. Şimdi geçmişteki o hataları tekrarlayıp geriye düşmemek için ASML şirketinin en gelişmiş litografi makinelerinin ilk müşterisi oldu. Bu makinelerin ilkini daha yeni teslim aldı, kurulum süreci devam ediyor sandığın gibi alır almaz 2 nm 1.8 nm üretime başlamadı. 2024 sonu 2nm üretime başlayabiliriz diye tahmin açıkladılar sadece. Şirketin kendi tahmini taraflı olur ama onu bile baz alsak daha üretim başlamadı. Yani dediklerinin aksine İntel düşük nm üretim yapmıyor şirketin umut pompalaması. Üretsin gerçek hayata çıksın mallar o zaman konuşuruz. An itibariyle TSMC den daha düşük nm üretebilen yok. 3 nm nin 2. Neslinde üretim yapıyorlar. İntel 2 nm 1.8 nm nereden üretiyor ziya. Senden daha fazla takip ediyorum ama rastgele sallamıyorum ortaya, gerçek hayattan konuş şirket patronlarının yapacağiz edeceğiz laflarıyla değil. Hatta İntel geçenlerde TSMC ye üretim yaptırmak istiyordu kendi üretim sistemi devreye girene kadar fark daha fazla açılmasın diye. Yani o düşük nm üretim başlayana kadar gerçek hayatta işe yarayana kadar çok var. Lafın gelişi söylenilen bildiğim kadarıyla kelimesine takılma fazla :))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Alıntı
metni:Vallaha hocam onu bilmem kaç yıldır AMD propagandası yapmak için işlemcilerin oyun ve genel performanslarına hiç bakmadan sırf o konuda AMD TSMC sayesinde önde diye tüketici için tek önemli şey nm imiş gibi bu sayfalarda sabah akşam " 7nm işlemci varken 14nm işlemci alınır mı yeeaaaaaaaaa, 5nm işlemci varken 10nm işlemci alınır mı yeaaaaaa" yazan AMDcilere soracaksın. Onu yazanların Intel fanboylarından farkı yok. Evet nm önemli bir faktör ama maliyet gibi daha önemli şeyler var.
Alıntı
metni:Bak bir de bunların AMD ve AM5 pazarlamak için 2022 sonbaharında Zen4 ve AM5 çıktığında millete şunu yazanları vardı: "İntel alma kanka AM5 anakart al. 2023 sonbaharında Zen5 takacağız, 2024 sonbaharında Zen6 takacağız, daha sonra aynı anakarta Zen 7-8-9 takacağız..." Zen 6 yani 2026'ya kadar garantisi var zaten.
Alıntı
metni:Ya Zen6'yı DDR6 tasarlarlarsa? O zaman Intel'in de yaptığı gibi hem DDR5'i hem DDR6'yı destekleyebilirler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynen öyle hocam ben yazacaktım gerek kalmadı elinize sağlık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 28 Mayıs 2024; 20:1:13 >
Performans olarak 7000 serisi zaten muazzam durumda, sadece ufaktan bir ısınma sorunu var bunu da 9000 serisi ile çözüp üstüne koya koya ilerleyeceklerini düşünüyorum.
-
Geçmişte Amd bariz şekilde İntelin gerisindeydi, hele hele mobil ( laptop) işlemcilerde felaket ötesi kötüydü. Son yıllardaki atakları, mantıklı yönetim ve mühendislik çözümleriyle öne geçti. Şu an tek çekirdek performansı hariç her konuda işlemcileri önde. Çok çekirdek, düşük nm üretim, ısınma, güç tüketimi, fiyat fayda endeksi gibi konularda İnteli geçti. Hem testlerde hemde gerçek hayat kullanımında. Sadece tek çekirdek performansı kaldı onda da çok yaklaştı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
olum Boşnak 10-13 yaşındasın kesin yoksa doktora git a.g kesin bak gitt
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
La bu Boşnak neyin kafasını yaşıyor. kajhdlkajdadkjadklahsfjkadhkjfaodhasdk
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X