Şimdi Ara

Beklenen AMD Ryzen 9000 işlemcileri Temmuz’da çıkabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Alıntı

metni:
    Forumda intel fanboyu ne arar la. Forum silme AMDci.

Biri sensin mesela nasıl yok? Ayrıca "AMD'ci" değilim. Objektifim.

Alıntı

metni:
    Bunu da biz mi öğreteceğiz. Her şey gözümüzün önünde yaşanıyor yıllardır. AMD hakkında en ufak bir laf etmeye cüret edenin üstüne atlamaya hazır çoğu. Bir tek benle başa çıkamıyorlar o da zaten mümkün değil.

Deliyle deli olmak istemiyorlar belkide?

Alıntı

metni:
    diğeri en temel metinlerde AMD'nin AM5 için "through 2025" ile 2025 boyunca diye çevirebileceğimiz bir garanti verdiğini (daha da uzatabilir keyfi isterse ama resmi garanti senin yazdığın gibi 2026 değil through 2025) iddia eder düzeltmesi yine bize düşer.

Yalnız düzeltirim "Throught 2025+" diyor yani 2025 ve sonrası :D

https://videocardz.com/newz/amd-commits-to-staying-on-am5-socket-for-as-long-as-possible-reaffirming-support-for-the-platform-through-2025

Alıntı

metni:
    Bu sebeple mühendislik açısından 2026 sonu /2027 başında Zen6 çıkartıp sırf bu yüzden bile soğutucu uyumu bozulmuş IHS plakası inceltilmiş yeni soket isteyebilirler. Yani görüyorsun bu işler karışık ve çetrefilli işler. Yani AMD yapmaz diyorsan aynı firmanın Zen3 piyasaya çıktığında 3XX ve 4XX anakartlar ile bu yeni rakipsiz işlemciyi çalıştırmayacak yeni anakart almak zorundasınız açıklamasını yaptıklarını ve sonra ağır tepkiler üzerine geri adım attıklarını hatırlatırım.

2027'ye kalmaz çünkü her iki yılda bir güncelliyorlar serileri. 2nm çıkacak ama çekirdek yapısı değişecek EPYC serisindeki gibi CCD kalıbı başına 16 çekirdeğe geçilecek (şu anda 8) yani üst seviye Ryzen (iki CCD) 32 çekirdeğe kadar çıkacak (EPYC 256 çekirdeğe).

Önceden yapmış olmaları bir daha yapacakları anlamına gelmiyor.

Alıntı

metni:
    Ne AMD melek ne Intel melek. Bunlar kapitalist dev firmalar.

Aynen öyle. Hiçbirini taraflı savunmaya gerek yok.

Alıntı

metni:
    Benden bu kadar. Daha fazla düzeltemem öğretemem. Sonbaharda Arrow 2nm/3nm çıkınca hatırlatırsam da gücenmek yok. Bu işler böyle.

Umarım rekabet kızışırda bize yarar. İyi forumlar dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

r7 1700 den 5800x3d ye geçtim, 7 sene boyunca anakart değiştirmedim, bence siz kendinizi ikna etmişsiniz bu soket muhabbetine. kabul edilebilir bir şey değil çünkü. bi soketin 4 sene gitmesi gerekiyor

dh ölücüsü olarak 12. yılına kadar yaşatmaya çalışacağız  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 28 Mayıs 2024; 21:36:19 >
  • Güzel zamanlama. Arrow lake gelmesine yakın da x3d ler gelir arrow lake ya da zen5x3d arasında seçim yapılır

• Amd nin rakibinden en büyük avantajı refresh cpu çıkarmaması ve buna rağmen lts mobo desteği vermesi.

Buna alışınca insan neredeyse her cpu değişimi için mobo almayı gereksiz masraf olarak görmeye başlıyor.

Amd nin en büyük dezavantajı da cpu sıcaklığının anlık yükselip düşmesi ve memory desteği olarak hala rakibine göre geride.

Bunu gerçi x3d ler ile oyunlarda kapıyor ama neticede geride.

Bakalım neler olacak ama son söylentilere göre cpu-z de %20 st artışı var 7950x3d ye kıyasla. Benim tercihim intel büyük atak yapıp tekele dönmediği o p/w rezilliğini düzeltmediği sürece amd olacak gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 28 Mayıs 2024; 23:34:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli platform mu değişir kardeşim? Parası olan alsın deniyorsa buyrun kendi aranızda oynayın.

İki jenerasyon sonraki işlemciyi anakartına biraz limitli de olsa takamıyorsam ne anladım o işten?

Boşnak kardeşimiz fazla elitist takılıyor, el şeyiyle gerdeğe girme dostum. Intel kimsenin babasının firması değil

kullanıcıya acımasızca köklediği günleri unutma.

• 7800x3d gibi bir işlemci daha çıkarsa keşke de intel bir daha şamar oğlanı olsa...

Bunu dedikten sonra daha fazla ciddiye almayacağım bu vatandaşı hatta blok listeme ekleyeyim sınırsız bilgi kavramı tam kopmalık ya. Bilginin sınırı yoktur ister dünyanın en zeki insanı da olsan yoktur kim ne derse desin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 40 yaş civarı Gerçekten iyi bilgisi olan eskilerden hiç kimse buraya oturup da yorum yazmıyor zaten, Çoluk çocuk yazıyor sürekli sınırsız bilgi diyen mühendis eyvah eyvah

• Birkaç marka daha şu sözde rekabete katılsa da fiyatlar ve performans gerçekten sistem değiştirmeye değecek kadar artsa keşke.

Aforizma değil temenni olarak yazdım. Herkesi en tepede eşitleme taraftarıyım, herkes keyfine göre 7950x3D veya 14900KS SX AK alıp kullanabilsin, 'tüm ülkelerin işçileri, birleşin.'  

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.