|
Beklenen Intel Lunar Lake işlemcilerin çıkış tarihi açıklandı
-
-
bunlarda 6 ayda bozuluyomuş :)
şaka biyana baya iyi işlemciler olcak .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 31 Temmuz 2024; 16:08:55 >
-
Efsane çip tasarımcısı Jim Keller'in bizzat kendisi bile ISA farklılığı mesele değil önemli olan sizin yaptığınız tasarım derken bu konulardan pek de anlamayıp buralarda
"gelecek ARMda ağğğğbiiiiiiii, X86 çok güç çekmeye programlı dinozor bir sistem ağbiiiiiii, masa üsütünde de arm hakim olacak ağğbiiiii"
diye diye yıllarca kafa ütüleyenleri mağaraya gönderecek X86 ISA'lı Lunar Lake serisi.
M serisi (özellikle M4) hala bir tık önde olacak IPC açısından ama artık M benzeri sistem arayanlar windows'ta da bunu bulabilecek. Bu işlemcilerin önemi burada.
Lunar Lake: Çok düşük güç + yüksek IPC+ performansına göre çok verimli çalışma ve az ısınma + fansız performasnlı sistem imkanı + ciddi bir iGPU gücü + yüksek yapay zeka gücü + full windows uyumu.
AMD'nin de benzer bir yaklaşıma gitmesi gerekir ve bu beni çok sevindirir. Bir süre sonra gideceklerdir diye umuyorum. Zen5 mobil serisi gayet güzel olsa da tam olarak yukarıdaki mantıkta çalışmıyor.
-
13. Ve 14. Nesil işlemcileri ne zaman geri veriyoz sana intel sen ondan haber ver???
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gelecek ARM yani 64 bit lik ARM de .
Arageçiş diyetini ödeyen Intel ve AMD mecbur x86 desteğini de korumalılar.
Windows 12 için de artık sağlam bir altyapı oluşur. Seneye yeni Surface 12 ler Intel tabanlı olarak Windows 12 yüklü de gelir ... Yeni işletim sistemi yeni Surface cihazları ... Diğer OEM üreticileri de lansmanlarını yapar ...
13. 14. Intel işlemcilerin özellikle masaüstü modellerinin sorunlu olması da Intel in avantajıdır ve Windows 12 daha hızlı bir geçiş yaşatacaktır... Kim sorunlu 13. 14. nesil Intel mobil olanlarını bile alsın kş ? ...
-
14. Nesil trajedisi unutulacak mı? Bence öncelik onları düzeltmek olmalı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
intel'in geç olsa da Apple'ın M serisine cevap vermesi kaç yıl sürdü, tabi ki aradan geçen sürede doğrudan M4'e rakip olmasa da yakın bir performansta olacak bu seri, adamların derdi M serisinin toplam avantajının benzerini sunmak, bir sonraki nesil'de 64gb ve 128gb 'lık RAM konumlandırılmış modelleri dahi görebiliriz, m serisindeki gibi donanımı katlayarak dahada optimize üretim metodlarıyla apple'ın karşılığını vermeye devam edecekler.
Performans tarafında apple'ın kendi üretimi bir OS yapısı daha dengeli iken intel'in kanadın da MS'a mahkum kalması 30 yıldır olan soft dengeli tutarlılık gibi avantajların en azında apple tarafında olacağını gösteriyor.
Quallcomm'un pazarda yayılması çok önemli ama bunu idrak edebilecekler mi merak ediyorum, ilk nesil'de nispeten çok modelle ve intel'e göre fiyat avantajı oluşturduğunun kabul olması gerekir ama firmanın derdi mi değil yada pazarda intel hegomoniyasından mı nedir sahada göremiyoruz, belki'de biraz zaman tanımak lazım.
AMD'nin bu noktada çıkardığı işlemci biraz farklı ve aynı kalıp formatında bir şeyler ne zaman sunacak merak ediyorum.
Haberdeki işlemcili sistemlerin 16gb ve 32gb ram'la gelecek olması 13. ve 14. nesil işlemcilerin en azından psikolojik ömrünü tamamlamalarına fırsat verir çünkü laptop olsa da 64gb ram isteyen çok müşterimiz oldu, onlar için 13. 14. nesiller daha doğru seçenekler olmaya devam edecek. client'lar içinse bu model sistemler harika bir yapı, farklı markada alsanız en az seviyede farklılıkta gelecek olması IT'ler için sevindirici.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
13. Ve 14. Nesil işlemcileri ne zaman geri veriyoz sana intel sen ondan haber ver???
|
Efsane çip tasarımcısı Jim Keller'in bizzat kendisi bile ISA farklılığı mesele değil önemli olan sizin yaptığınız tasarım derken bu konulardan pek de anlamayıp buralarda "gelecek ARMda ağğğğbiiiiiiii, X86 çok güç çekmeye programlı dinozor bir sistem ağbiiiiiii, masa üsütünde de arm hakim olacak ağğbiiiii" diye diye yıllarca kafa ütüleyenleri mağaraya gönderecek X86 ISA'lı Lunar Lake serisi. M serisi (özellikle M4) hala bir tık önde olacak IPC açısından ama artık M benzeri sistem arayanlar windows'ta da bunu bulabilecek. Bu işlemcilerin önemi burada. Lunar Lake: Çok düşük güç + yüksek IPC+ performansına göre çok verimli çalışma ve az ısınma + fansız performasnlı sistem imkanı + ciddi bir iGPU gücü + yüksek yapay zeka gücü + full windows uyumu. AMD'nin de benzer bir yaklaşıma gitmesi gerekir ve bu beni çok sevindirir. Bir süre sonra gideceklerdir diye umuyorum. Zen5 mobil serisi gayet güzel olsa da tam olarak yukarıdaki mantıkta çalışmıyor. |
14. Nesil trajedisi unutulacak mı? Bence öncelik onları düzeltmek olmalı.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X