|
Intel Lunar Lake işlemciler, Samsung'un LPDDR5X bellekleriyle gelebilir
-
-
18A dediği 1,8 nanometredir. 20A ise 2 nanometre. İntel 2 nanometre üretmeye çalışacak eğer yapabilirse. Şuanda böyle bir üretimi yok. Bu yeni A kısaltması Angistrom ölçüm birimidir. 10A= 1nm. Tam olarak Å şeklinde yazılır.
-
Boşnak Ağa nerede onun laylaylom u için geldim 😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aslında intel 7'den (esasen 10nm) itibaren süreçlerin tamamı yeniden isimlendirildiği için örneğin 7nm yerine 7nm sınıfı ifadesi kullanılıyor. 20A da 2nm değil; 2nm sınıfı. Kendince bizim 3nm sürecimiz TSMC'nin 2nm sürecine denk diyerek böyle bir isimlendirme yapıyorlar. Önceden 14nm+++ diye 14nm süreç iyileştirmelerini isimlendirirken şimdi örneğin intel 20A süreci iyileştirilip adına intel 18A deniyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vay be, Intel yine yapmış yapacağını.
Lunar Lake işlemcileriyle, AMD girdiği yerin dibinden nasıl çıkacak, buna nasıl cevap verir, oturur burada
AMD boy’larla karara düşünürüz. Bu işlemciler, paket içi bellek teknolojisiyle, hem uçacak hem de az yakacak.
Intel'imiz, dünden bugüne her zaman sektördeki en süper işlemcileri ürete dursun, AMD, Intel’in peşinden sürünmüş, 10 küsür yıllık core
mimarisinin temelini öyle bir atmış ki bugün zen4'e kadar tokatlamıştır. Yeni bir teknoloji atılımı yapınca da zira taş devrine dönüyor ortalık,
Intel'in verdiği 10 yıllık avans bile yetmiyor.
Korkarım bu gidişle devrimsel teknolojileri bir bir tanıtan Intel, LunarLake işlemcileri ile AMD'ye can çekiştirirken, forumu AMD severler
derneğine çeviren, her haber altında gelip çay içen bu tayfayı da ortalıktan silip atacak.
Intel'imiz, en harika işlemcileri sunduğu gibi, yine yeniden teknoloji dünyasına göz kamaştırıcı bir damga vuracağı ardı arkası kesilmeyen bu
haberlerle artık kesinleşti. Bakın bu teknolojiler az buz şeyler değil, of ki of yine yapmış mavisini gördüğümüzde kalitesiyle çağrışım
yapan Intel'imiz. Bu gidişle Lunar Lake işlemcileriyle de dizüstünde de daha önce görülmemiş müthiş bir deneyim sunacak. Buna karşılık AMD
zen4’de yaptığı gibi, zen3+ şeklinde takılırsa hem oyunlarda hem de uygulamalarda Intel tarafından daha da ezilerek geçilecek, hiçbirimiz
AMD’nin bu denli geri kalmasını istemeyiz, AMD’nin buna karşılık veremezse rekabet açısından durum çok kötü gözüküyor, hem tek çekirdek
hem de çok çekirdek skorları tekrardan yazılırken bakalım ne yapacaklar. Bu işlemciler, hem güç tüketimi hem de ısı açısından çok düşük
olacak, sürekli boşta bile 50w güç harcayan akıtan musluk misali milli servete yazık AMD işlemcilerle durum ne olacak.
Sabah akşam bu konular altında teknolojinin adıyla özdeşleşen Intel'i kötüleyip fazladan 2 AMD sattırarak bundan başarı elde eden boylar
10nm ile 5nm tokatlayan Intel'imiz 20A'ya geçtiğinde ama bak bu 20a, Intel daha diyecekler mi, derler canım demezler mi, olay AMD sattırmak
için zor tutundukları bir bahane olamaz değil mi? Neyse dertleri 5nm mi yoksa 10nm miymiş yakında göreceğiz. Pazarlama unsuru rakamlar
üzerinden sırf mavisine kurban Intel'imiz üretim sürecini daha düşük bir sayıyla ifade etmediği için yıllardır yapmadıkları kalmadı bu tayfanın
ama, Intel tozu dumana katarak gelirken bakalım o 2 ama bu 4-5 yapmayanların yüzünü maviye boyarken de gördüğümüzde hiç şaşırmayız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 28 Ocak 2024; 14:45:34 >
-
Hintliye yazdırdım hocam. İşimiz gücümüz var sonuçta. Intel'imiz kalbimizin köşesinde, bilgisayarımızın kalbinde ama bizim de merkezde olduğumuz bir hayat var, oturup bütün konulara methiye yazacak halimiz, imkanımız yok. Kimisi yazar, o daha çok seviyordur, zamanı daha çoktur bilemem. Neyse bunlar 1000 değil, farklı bölgelerde kurulmuş ofislerde toplamda şu anda 8751 çalışanı olan bir alt kurummuş, o yüzden Türkçe bileni bulmak zor olmadı. Benim gibi böyle anlık verilebilecek mesajlara göre zor şeyler talep eden olursa hemen hataya yatıp veya konuyu saptırıp oyalıyorlarmış, o sırada takır takır şu videodaki usul hallediyorlarmış. Kimine sordum onlarda bilmiyor biri Zuckerberg girişimi diyor, dayısının oğlu metada çalışıyormuş o şekilde çakmış, diğeri Elon kurmuş biliyorum diyor, ama Elon olabilir gerçekten, bu implant işlerinden bahsetti Hintli bir şey mi ne takmışlar 2 kat hızlanmış da anlatıyor anlatıyor. Bir de alt dudağıyla dişini arasına pamuk tıkamış gibi konuşuyor sinir etti. Diğeri dedi Metaverse ayağına yemliyoruz, ileride yapay mapay ayağına vurgunu vuracak, kimisi de malım insanlara yardım ettiğini soru-cevap platformu sanıyor. Devre, yapay, düşünme, zeka ne işlere ne günlere kaldık bilmiyorum.
Henrik NielsenyoutubeJapanese people take their calculators very seriouslyhttps://www.youtube.com/watch?t=15&v=WwGL4Z__Ufc&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 28 Ocak 2024; 16:39:41 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Boşnak Ağa nerede onun laylaylom u için geldim 😁
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X