Şimdi Ara

Bekletilmiş Mazot Konusunda Bilginize İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 15-16 senedir kullandığımız 1.200 lt'lik metal yakıt tankımızı iş değişikliği nedeniyle kaldıracağız.

Yaptığım ölçümde içinde 330 lt yakıt olduğunu hesapladım. Senede iki defa 1/3 veya 1/4 tank okarak mazot ekliyorduk. İçinde muhtemelen beş senelik mazot bile diğerleri ile karışmış olabilir.

Metal tankın içinin durumunu bilmediğimden belki de metal parçaları da yakıtla karışmıştır; ancak kullandığımız cihazlarda daha önceden yakıttan kaynaklı bir sorun çıkmamıştı.

Şimdi bu yakıtı tülbentle vb. yöntemlerle birkaç defa süzsem 2009 model hdi motor aracımda kullanabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eski model pikap falan olsa olabilir derdim. Ancak yeni tip motorlarda cesaret edemem ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakallıyan

Arkadaşlar yaklaşık 15-16 senedir kullandığımız 1.200 lt'lik metal yakıt tankımızı iş değişikliği nedeniyle kaldıracağız.

Yaptığım ölçümde içinde 330 lt yakıt olduğunu hesapladım. Senede iki defa 1/3 veya 1/4 tank okarak mazot ekliyorduk. İçinde muhtemelen beş senelik mazot bile diğerleri ile karışmış olabilir.

Metal tankın içinin durumunu bilmediğimden belki de metal parçaları da yakıtla karışmıştır; ancak kullandığımız cihazlarda daha önceden yakıttan kaynaklı bir sorun çıkmamıştı.

Şimdi bu yakıtı tülbentle vb. yöntemlerle birkaç defa süzsem 2009 model hdi motor aracımda kullanabilir miyim?

litresi 2 liradan kamyoncular alır sanırım
  • güzel bir filtre bulup süzün.ha hdi sıkıntı çıkarabilirmi evet çıkarabilir.
  • güzel bi filtreden süzün yarı ondan yarı petrolden 1 yıllık mazotunuz çıkar bişey olacagını sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.