Şimdi Ara

Bekleyen Provizyon Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese.Akbanktan axess exi26 kredi kartı aldım ilk alışverişimi yaptığımda internet şubesine girdiğimde işlemin bekleyen provizyona düştüğünü gördüm ancak bundan sonraki işlemlerimin hepsi dönemiçi işlemlerde gözükmeye başladı.Açıkçası ben bu işlerden hiç anlamam ve bu iyi birşey mi kötü birşey mi bilemedim internetten araştırdım ancak hiçbirşey anlamadım. Yardım edebilecek olanınız var mı? Bu durum nedir ve nasıl düzeltebilirim?

• muhasebe parayı kendi hesaplarını geçirmediği için bekleyen de. merak etme bir kaç güne borç olarak yansır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

muhasebe parayı kendi hesaplarını geçirmediği için bekleyen de. merak etme bir kaç güne borç olarak yansır

Çok teşekkür ederim
  • Bekleyen Provizyon Ne Kadar Sürer?

Gün içerisinde yapılan işlemler genellikle gün sonuna kadar provizyonda kalmaktadır ve süre çoğu zaman bir gündür. Fakat kartınız ile işlem yapılan pos cihazının bankaları farklı ise süre 2 güne kadar uzayabilmektedir.

Bununla birlikte bankaların güvenlik amacıyla uyguladığı standart bir prosedür olan provizyon dönemi, genellikle 7 günden uzun sürmez. Uluslararası işlemlerde ise daha uzun zaman alması olasıdır.

İşleminizin provizyonda bir günden fazla kalması durumundaysa bankanızı haberdar ederek detaylı bilgi almanız mümkündür.

Bekleyen Provizyon İptal Edilir mi?

Bekleyen provizyonu ancak bankanızla görüşerek iptal edebilirsiniz. Tabi bunun için haklı bir gerekçeniz olması gerekmektedir. İşlemin sizin tarafınızdan yapılmamış olması bu gerekçeler için bir örnektir. İşleme konu olan mal ve hizmeti almamanız da aynı şekilde.

Zaten kullanıcıların provizyonla ilgili şikayetleri arasında da bu örneğe sıklıkla rastlanmaktadır. Şöyle ki kullanıcı fiziksel ya da online bir mağazadan alışveriş yapmak için kart bilgilerini girdikten sonra ilgili site veya pos cihazı hata vermektedir.

Fakat bu sırada bankaların “sistem hatası” olarak adlandırdığı şey gerçekleşmekte ve aslında harcama miktarı bekleyen provizyona düşmektedir. Kısacası bekleyen provizyonun iptali için işleme konu olan mal ve hizmetin alınmamış olması gerekmektedir.

Provizyon ile ilgili tüm merak ettiklerinizi bu yazıdan öğrenebilirsiniz:https://paratic.com/provizyon/

• Bekleyen provizyon banka tarafından şüpheli işlem olarak görülür ve gerekli incelemeler neticesinde ekstreye harcama olarak düşülür https://finanskredirehberi.com/kabusunuz-bekleyen-provizyon-nedir-ne-kadar-surer// detaylı olarak güzel bir şekilde anlatılmış inceleyebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.