Şimdi Ara

Bekman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Site Adresi:http://www.antalyarentacar.com.tr

Site İçeriği / Hizmet Verdiği Alan : Araç Kiralama ve Transfer Hizmetleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakebad -- 29 Eylül 2012; 2:58:09 >

• Hocam birşey sormak istiyorum, madem denk geldik..
    Bir arkadaşımız kiraladığı araçla bir kazaya karışmış, ama tutanakta da karşı taraf %100 kusurlu olarak yazılmış. Haklı olarak kiralama şirketi aracın serviste kaldığı günlerin ücretini talep ediyor, ama bunu arkadaşımızdan talep ediyor. Suçlu olmamasına rağmen böyle birşey talep edilince, kavga dövüşle senedi geriye aldık. Yattı parası istiyorsan git karşı taraftan iste dedik ama çocuktan para koparmaya çalışmışlar. Sonuç olarak adamların ağzı burnu dağıldı ama bu istedikleri etik midir? İşin yasal boyutundan ziyade, kaza durumunda yattı parasına tamam eyvallah. Ama suçludan talep edilmesi gerekmez mi? Her kiralama şirketi aynı şeyi mi yapar? Piyasada olduğunuz için size sormak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Hocam birşey sormak istiyorum, madem denk geldik..
    Bir arkadaşımız kiraladığı araçla bir kazaya karışmış, ama tutanakta da karşı taraf %100 kusurlu olarak yazılmış. Haklı olarak kiralama şirketi aracın serviste kaldığı günlerin ücretini talep ediyor, ama bunu arkadaşımızdan talep ediyor. Suçlu olmamasına rağmen böyle birşey talep edilince, kavga dövüşle senedi geriye aldık. Yattı parası istiyorsan git karşı taraftan iste dedik ama çocuktan para koparmaya çalışmışlar. Sonuç olarak adamların ağzı burnu dağıldı ama bu istedikleri etik midir? İşin yasal boyutundan ziyade, kaza durumunda yattı parasına tamam eyvallah. Ama suçludan talep edilmesi gerekmez mi? Her kiralama şirketi aynı şeyi mi yapar? Piyasada olduğunuz için size sormak istedim.

Şöyle düşünün kaza yapıldı araç 1 ay boyunca serviste kaldı bu en düşük zarar ile 1500 TL anlamına gelir. Bu durumda araç kiralama firması zarar görmüş oluyor. 70 - 80 TL ye bir gün araç kiralayın araç kazaya karıştığında hiç bir bedel ödemeyin. Bu adil bir durum değil. Kusur karşı tarafta ise kazaya karışan şahsın karşı tarafın sigortasından talep etme hakkı vardır. Ruhsat sahibi bu konuda bir talepte bulunamaz. Fatura eder sizde zarar olarak gösterirsiniz. Yatma parası muhafiyet vb. ücretler almayan firmalarda var. Çünkü sigortaları o şekilde teminatlandırılmış. Kaza durumunda aracın serviste kalma ücretini bile ödeyen sigortalar var ama çok uçuk rakamlara sigorta yapıyorlar. Bu nedenlede Örneğin Renault Symbol yerel firmada günlük 60 70 tl ise büyük ve kurumsal firmada 130 140 tl civarında oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KVP ERSOY ULUBEY KİMDİ
    3 yıl önce açıldı
    Watchmen Çizgi Roman PDF
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.