Arkadaşlar bir süredir klima ihtiyacımdan dolayı forumu takip ediyorum . 3 adet 18000 btu 1 adet 12000 btu INVERTER Klima almak istiyoruz.Birçok marka tavsiyesi okudum araştırdım Fiyat Performans düzeyi en yüksek klimayı almak amacındayız.
Forumda Klima alırken en çok önem verilen konunun COP ve EER değerleri olduğunu gördüm. Çoğu klima üreticisi minimum olarak görülen bu değerleri (EER 3.20 COP 3.60) tutturup ürünü piyasaya sürmekte.
Benim dikkatimi çeken konu başlığımda verdiğim model oldu . BEKO nun 518410 modeli çok yüksek değerlere sahip
COP 4.23 ve EER 4.04
Mademki klima alırken öncelikli olan bu değerler bu klima alınırmı ?
Bu ürün hakkında detaylı bilgisi olan yada özellikleri hakkında yorum yapabilecek olan varsa yardımlarını bekliyorum.
Eurovent
Bakın bakalım burada bu klima varmı, Burada hep yazılan şey klima klimacıdan alınır arçelik önce kendisi adam gibi çamaşır maklinesi yapsın.
Arçelik-Beko klimalardaki verimlilik değerleri "sallama" olduğu gibi, asıl inverterde önemli olan "alt devirlere düştüğünde verim artışı" da sözkonusu değildir. Ancak benzerlerine göre çok düşük bedelle alınabilirse (%50 gibi) tercih edilmeli.
Saolun hocam demekki alınası bir mal değil diyelim geçelim :)
quote:
Orijinalden alıntı: BoCeKzzz
Saolun hocam demekki alınası bir mal değil diyelim geçelim :)