arkadaşlar merhaba hasbel kader beko full hd tv almış bulunuyorum, aslında aklımda almak yoktu ama bi şekilde aldık. hd yayın konusunda sitedeki forumları okuduktan sonra bi hayli hayal kırıklıgına ugradım diyebilirim. açıkçası bu forumları daha once okumuş olsaydım almazdım bu tv'yi. her neyse bi, şekilde aldık.hd yayın için digiturk seçeneğini düşünmüyorum zira futbolla pek ilgim yok ve fiyatlar benim için pahalı sayılır. sizlerden şu konuda yardım bekliyorum. bu tv için uygun receiver sizce hangisi? şöyleki, taşınacağım apartmanda hotbird ve turksat 1c ye bakan 2 tane merkezi çanak var. ben arkadaşıma ait sunny marka kartlı bi receiverla tv mi test ettim . açıkçası görüntüden pek memnun kalmadım. pikselleşme fazla gibi geldi bana. acaba hd yayın olmasa dahi yinede hd receiver almam gerekiyormu en azından normal digital yayınları olması gerektiği gibi izleyebilmek için. Yoksa kaliteli bir normal receivermı (hd olmayan ) almalıyım. aslında crea marka hd receiverı normal receiver a yakın bi fiyata piyasa fiyatının altında satın alabiliyorum. bu receiverı alayım mı?sizin görüşünüz nedir? eger bu receiver ı alırsam bu iki çanakla alabileceğim her hangi bi hd yayın var mı(şifresiz)? bu iş için çatıda bulunan çoklu lnb'ler üzerinde herhangi bi değişikliğe gitmem gerekiyormu? yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkurler.