Şimdi Ara

Beko Lcd Tv - PC Bağlantı Ses Yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Beko Beko F782 LCD TV ve Zotac GeForce 8800 GT AMP ekran kartım var.Ana kartım ise Gigabyte GA-P35-DS3L
    Lcd Tv de HDMI girişi,ekran kartımda dvı çıkışı var.5 mt lik HDMI kablo ile baglantı yaptım görüntü aynı bilgisayar ekranı gibi görünüyor.film media player gibi görünüyor ses ise pc den geliyor.2 gündür ugraşıyorum ama ses yok.

Bugün forumda okudum acaba Anakartta SPDIF_0 (S/PDIF Out Header) çıkışını ekran kartındaki yere bağlasam (kabloyu bulursam nette baktım satan yer yok İzmir de nerde satılıyorsa onuda bulmak lazım) benim bu cihazlarla Lcd tv den ses ve görüntüyü almam mümkünmü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crcrack35 -- 26 Ekim 2008; 11:44:22 >

• Bilgisayarınızın çıkışı DVI.
    DVI sadece görüntü taşır.
    Sesi de ayrıca taşımanız lazım.
    Bunun için bir ucu bilgisayarın kulaklık(hoparlör) çıkışına takılan ses kablosuna ihtyiacınız var.
    Bu kablonun diğer tarafında kırmızı-beyaz iki tane ucu olacak.

• Hızlı cevap için teşekkür ederim.Ama HDMI kablo boşunamı yani.Ekran kartındaki Dual Link Dual DVI bir işe yaramıyor mu sadece hdmi kablosuna geçişmi saglamış oluyor hdmi kablolar seside iletmiyormu.ozaman
    Companent video girişinden girşeydik daha iyi olmazmıydı.
    Lcd de Pc audio girişinden ses girsek olurmu

Ekrran kartındaki çıkıştan ses iletilmezmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crcrack35 -- 26 Ekim 2008; 12:25:31 >

• Öncelikle Ekran kartının dvi çıkışından sesin de taşınması konusuna bakmanı öneririm.

http://forum.donanimhaber.com/m_20180040/tm.htm eğer oradaki bilgiler işine yaramaz ve halledemezsen ihg arkadaşımızın dediği gibi sesi, pc'nin hoparlör veya kulaklık çıkışından bahsettiği kablo benzeri bir kablo ile ayrıyeten iletmen gerekir.
  • HDMI kablosu sesi de iletiyor ama sadece HDMI-HDMI bağlantısında.
    DVI-HDMI kablosu sadece TV'ye HD görüntüyü aktarmana yarıyor, çünkü TV'de DVI girişi yok, bir şekilde TV'ye giriş yapman lazım. Bilgisayarından ne çıkış alırsan TV'ye sadece o gider. DVI sadece görüntü çıkışı verir.
    Component de sadece görüntü taşır.

Ses-görüntü birlikte tek kabloda taşımanın 2 yolu var:
    1-HDMI (HD Media Interface)
    2-Kompozit kablo (Kırmızı-Beyaz-Sarı kablo)

Bu çıkışlar bilgisayarında mevcut değilse mecburen görüntü ve sesi ayrı ayrı taşıyacaksın.
    Sadece görüntüyü taşımanın yoları:
    1-VGA
    2-DVI
    3-S-video

Bunlardan hangisini yaparsan yap sesi de ayrıca bir ucu stereo-diğer ucu kırmızı-beyaz kabloyla (yukarıda fotoğrafını koydum) taşımak zorundasın.

Sesi muhakkak TV'ye götürmek zorunda değilsin. Eğer mevcutsa AV-Receiver veya harici bir ses-hoparlör sistemine de yapabilirsin bağlantını.

• SPDIF kabloyu bulamadım sadece asus kullanıcılarına ücretsiz veriyorlar oda anakartın seri nosunu verince.Eski kabloların arasında elimde Rca kablosu varmış ve resimdeki aparat var.Görüntüyü Dvı çıkışından Hdmi kablo ile aldım.Sesi resimdeki kablo ile alabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crcrack35 -- 2 Kasım 2008; 14:46:03 >

• cevabınızı bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.