slm bende lg beko klima aldım 2 milyar verdim sogutma 25000 btu ısıtma 28000 kar yapıp duruyor ne eritiyor ne bişe kar buz yapıncada sıcak vermiyor kar eritiyorda benmi bilmiyorum bilgisi olan varsa? http://www.beyazesyamerkezi.com/LG-BKE-8800-D-KLiMA_3043.html#0
Sitesine bari bakmadın mı be arkadaşım, orda bile yazıyor ne kadar geri-verimsiz olduğu
YA ALLAH AŞKINA HEPİMİZ BİLİYORUZ DAIKIN PANASONIC SHARP MITSUBISHI KLIMALAR TABIKI IYI AMA FIYAT PERFORMANS VE BUTCE ACISINDAN DEGERLENDIRILDIGI ZAMAN INSANLAR MECBUREN YERLI KLIMA ALMAK ZORUNDA BENDE INVERTER 12000 BTU LG BEKO ALDIM 1 SENEDIR YAZ KIS KULLANDIM TIK DEMEDI YANI DAIKINI INSANLAR YAPMIYORMU ODA TIK DEMEZ AMA YARIN OBUR GUN GARANTISI BITTIKTEN SONRA EN KUCUK PARCASI KALITELI MARKALARDA YENI KILIMA PARASI ARADAKI FARKI YUKSEK KALITE KLIMA TAVSIYE EDEN ARKADASLAR ORTAK BIR BANKA HESABI ACIP PARASI YETMEYEN ARKADASLARA AKTARSINLAR HERKES MEMNUN OLSUN YA NASIL BIR MILLETIZ ANLAMIYORUM FENER GS KURT TURK SUNNI ALEVI KLIMADA BILE BOLUNUYORUZ ANLAMADIM GITTI AZIZ NESININ DEDIGI GIBI HARBIDEN SALAKK BI MILLETIZ :)
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet izmirli
arkadaşlar herkes arçelik beko çok iyi soğutuyor demiş, iyide zaten 300ytl lik klimalarda çok iyi soğutma yapıyor. önemli olan ısıtmadır ısıtman gerisi hikayeeeeeeeeeee
quote:
Orijinalden alıntı: klima5505
quote:
Orijinalden alıntı: bensam55
slm bende lg beko klima aldım 2 milyar verdim sogutma 25000 btu ısıtma 28000 kar yapıp duruyor ne eritiyor ne bişe kar buz yapıncada sıcak vermiyor kar eritiyorda benmi bilmiyorum bilgisi olan varsa? http://www.beyazesyamerkezi.com/LG-BKE-8800-D-KLiMA_3043.html#0
Cihazınız çok büyük bu karı hemen eritemez ki.. Biraz zaman gerek
resmi sitesine bakmadımda bi kaç sitene baktım özelliklerine buz eritme felan var yazıyordu bence iyi değil klimayı takan yetkili servisi bu oda için çok büyük biz bunları camilere takıyoruz diyorlar odayı zor ısıtıyor camiyi nasıl ısıtır anlammıyorum bence en iyisi mitsubishi
6 yıldır arçelik oksijen plazma serisi 12000 btu luk bir klimayı kullanıyorum 6 yıl uzun bir zaman o zamandan bu yana teknoloji çok değişti ama hem görüntüsü hem sessizliği ile tık demeden yıllardır çalışması ile kalitesini gösterdi.Üstelik genelde ısıtma amaçlı kullanıyorum ve sadece klima kullanıyorum ısınmak için fazlasıyla yeterli oluyor dışardaki havanın ısısınada bağlı olarak 32-33 dereceleri gördüm defalarca. 6 yıldır bizzat bilinçli bir şekilde test ediyorum eski model olmasına ve inverter olmamasına rağmen normalde 80 tl civarında ki faturam klimanın devreye girdiği 3 kış ayı boyunca 150 lira civarında geliyor dediğim gibi 6 yıldır bizzat saatle falan programlayark çalıştırıp deniyorum.70 lira civarına ısınıyorum anlayacağınız odun kömür yaksam daha pahalıya gelir uğraşması pisliğide cabası.
Yerli malını eleştiren arkadaşlar günümüzde tamamıyla yada kısmen çinde yapılmayan ürün ve çinde yaptırmayan firmamı kaldı allah aşkına.En ünlü marka diyorsun,en iyilerden diyorsun Sony foto makinası video kamera alıyorsun 'made in china' eee nerde Japonluğu.En iyisi diyorsun Adidas spor ayakkabı alıyorsun çin tayvan yada vieetnam malı e biz onu alman firması alman işçisi disiplinli çalışır yamuk yapmaz kaliteli olur diye alıyoruz nerde kaldı Alman malı olduğu.Şirketin yönetim merkezi Almanyada diye kaliteli mi üretilmiş oluyor binlerce kilometre ötede çinde yada bşka bir yerde imal edilirken. Sonra belki bilmeyenler vardır re-export diye birşey var.Örneğin üzerinde made in Japan yazan diyelim bir Sony elektronik eşya aldınız bu tamamen japonyada yapıldığı anlamına gelmiyor bazı yüksek teknoloji içeren yada firma için ticari sır niteliğinde olan bazı parçalar hariç çoğu parça çinde yada başka bir ülkede yapılıyor tekrar japonyaya geliyor burada dediğim parçalarda eklenip montajı yapılıyor ve made in japon etiketi vurulup satışa çıkıyor.Yani malını çinde yaptırmayan yok gibi bi şey bir bilgi daha alman malı sandığınız mercedes ,Bmw audilerinde pek çok parçası çinde yapılıp almanyada montajlanıyor dolayısıyla arçeliğinde aynı şekilde ürünlerin bir kısmını yada tamanı çinde yaptırması normal bir şey.Zaten azıcık düşünen bir insan birkaç yıl önce ateş pahasına aldığı ünlü ve markalı ürünleri şimdi gayet makul fiyatlara alıyorsa bu kısmen yada tamamen çinde yapıldığı içindir yoksa Almanya,fransa,ABD,japonya gibi ülkelerde işçilik ucuzlamadı bilakis arttı hatta onlarda kriz içindeler işsizlik var nedeni üretimin çine kayması işte. Gerçi iki yıl önce yazmış hemen yukardaki vatandaşın biri girin arçelik bayisine beyaz eşyadan minik mutfak aletlerinden pc ye falan her şeyi yapıyor bunun için ar-ge lazım kısaca uyduruk ve kalitesiz demeye getirmiş bir firma bunların hepsini tasarlayıp üretecek kapasiteye sahip değil demeye getirmiş ama behey çok akıllı kardeş Sony,si,panasonic i walkman den tv ye klimadan pc ye her şeyi yaparda arçelik yapınca mı kötü olur. samsungu ve Lg yi de unutmamak lazım cep telden beyaz eşyaya,klimadan süpürgeye onları geçtim iş makinesi evet dozer greyder falan yapar bi şey olmaz arçelik olunca tuuu kaka öylemi. Esas işi spor ayakkabı ve eşofman üretmek olan elin adidası ayakkabı ve tekstille hiç alakası olmayan bambaşka bir mühendislik dalı olan saat üretir (elektronik ve mekanik le alakalıdır tekstille değil) efendim kimya bilimi ile alakalı olan parfüm üretir efendim sporla alakası olmayan cüzdan anahtarlık falan yapar elin japonunun almanının yapmaya hakkıvar ama türkün arçeliğin yapmaya hakkı yok öylemi arçelik beko kalitesiz de teknoloji üretemiyorda onun içinmi dünyanın en büyük 5 beyaz eşya üreticisi arasında onun için efendim dünyanın en az tüketen bulaşık makinası efenim en hızlı çamaşır makinası efenim bu en....en.... en.... ler uzayıp gidiyor onun içinmi yabancı yatırımcılar maalesef hükümetinde desteği ile binbir baskı ve zorlama ile Migrosu koç gurubunun elinden satın aldıkları gibi baskı ve zorla arçeliğide almaya çalışıyorlar
Geçin kardeşim bu mantığı bu saçmalıkları elin japonu bir klima yapıyor biraz tasarruflu diye bire bin katıp abartıp kakalıyor paramızı söğüşlüyor sizde burda bık bık bık çene yapıyorsunuz bu firmaların-sadece klimacıların değil elektronikten otomobile bir çoğu özelliklede samsung ve lg- ABD de tüketiciye yanlış bilgi vermekten hatta resmen yalansöylemkten brşür,kitapçık ve internet sitesi hazırlamaktan ödedikleri ceza ve tazminatları biliyormusunz araştrmak isteyen özellikle girsin donanım haberin plazma ve lcd televizyon forumuna örnekleri görsün. daikinin,toshibanın ve başkalarının teknik özelliklerini araştırıp ezberlemede gösterdiğiniz çabanın yarısını arçelik vs. başka markalara gösterseniz hem ufkunuz açılacak hemde keseniz rahat edecek hemde ekonomik değer ülkemizde kaldığından işsizlik vs. sorunlar düzelecek. Ama nerdeeeee bir zamanların yerli malı haftası bile bilinçli şekilde okullarda pasta börek elma armut yenilen bir duruma getirldikten sonra ne olacak.
Gençler mavi jeans vs dururken(kalitesini yabncılar bile onaylıyor) gider yabancı marka giyer,kendi türk mutfağı dünyanın 3 büyüğü arasında gösterilirken kendi yemek kültüründe köfte ekmek yüzlerce yıldır varken bizim köfte ile aynı sadece yabancıların ağzım kokar asortikliğinden olsa gerek soğansız köftesi ve bizim uzun ekmeğimiz yerine tek farkı yuvarlak olması olan ekmek içinde köfte(hamburger) yemeye bilmemne donalds lara gider,anadoluda türklerden bile eski zamanlardan beri yapılan lahmacun varken Marko polonun çine giderken ülkemizde gördüğü dönüşünde italyaya götürdüğü pizzacılara gider parasını yani bu ülkede üretilen kendisinin yada ana babasının emeğinin karşılığı olan değeri, parayı yabancıya verir ondan sonra işsizlikten dem vurur,fakirlikten bahseder. elin alman,ingiliz genci lüks arabaya binerken kolunda çıtır kız arkadaşlar varken filmler de falan görür kıskanır ah çeker kendi hatası sonucu olduğu aklına gelmez bu duruma yabancılar düşmüyor işte düşmediğine en güzel örnek ve son sözüm: Almanyada Wolksvagen fabrikasının girişinde şöyle yazarmış kocaman kocaman:'Başka bir ülkenin ürettiği arabaya bineceksen,git o ülkede çalış'. Anlayan anlamıştır umarım.
doroşenko
Önce elinde varsa eğer kulanma kulavuzunu o cihazın oku,
arçelik yerli klima diye bir şey yok, 15-20 sene önce arçelik adı altında daıkın klimaları satıyordu, ondan sonra daıkınla anlaşamayıp ayrılınca (daıkın kalite düşürmez) kendileri ispanyadan klima fabrikası satın aldılar beceremediler elerine yüzlerie bulaştırdılar, gittiler LG den ürün getirmeye başladılar,
yani sizin kullanma kıvavuzunu bile okusanız anlayacagınız olay arçelik yapsa yapsa ürün değil kötü bir montaj yapar,
yerli ürün olsada alıp evimize gögsümüzü gere gere taksakda kullansak, ama yok bu kafa ilede asla olmayacak, önce halkımızın değişmesi gerekiyor.
Plates
sevgili din kardeşim önce mesajımı düzgün oku hatta tekrar oku ben Arçelik %100 yerli mi demişim tam tersine dünyaca ünlü markalar gibi çinde orada burada yaptırdığını söylemişim bunun moda olduğunu anlatmışım mesajım arçeliğe ve türk firmalarına bunu bile çok gören yani başkasının yaptığını efendim sanki biz yapamayız bize yasak mış gibi diyen zihniyete idi ama iyi anlaşılmamış demekki.
Arçelik ve daha nicesi burnunun dibinde satılırken Alman malı diye gidip Bolu da taşeron firmalara yaptırılan Bos ch marka eşya alan zihniyete idi mesajım.(Arçelik te yerli taşeron kullanıyor hatta bolu daki Bosch la aynı firmayı zaman zaman kullanıyor ama millet arçelik yapınca aaaaa taşerona yaptırıyormuş Bosch a gelince sanki alman malı sanki sony si vesairesi çindeki taşeronlara iş yaptırmıyor denetleyip kendi standardında imal ettirdikten sonra taşerona da yaptırılsa olur ama millet birini sırf yabancı ve Alman malı ,japon malı diye alıyorsa kanıyor ve kandırılıyorsa orada bir problem var demektir.
Saygılarımla.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme