Şimdi Ara

BEKO LG 12000BTU İNVERTER (neo plasma - A sınıfı ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
31.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu anda o proje durduruldu sayın arkadaşım. Bu sene içerisinde üretime geçmesini beklediğimiz birkaç modelimiz var ben size mirror artcoolu tavsiye ederim fotochangable yani kare artcool yerine eğer beklerim diyorsanız oda bu sene içerisine üretimde olacaktır ama kesin olarak şu zamanda diyemem çünki Arçelik 2007 yılında 1.000.000 nun üzerinde klima satışı yaptı. Şu anda iki adet üretim bandı kurulmaktadır. Bazı projelerimiz buna bağlı olmaktan gecikmektedir. Kalite herkezin anlayışına göre değişir . Size göre ücreti kaliteyken bana göre rengi başkasınaa göre modeli kaliteli olabilir. bu sebepten önce kaliteyi bilmeliyiz sonra gülmeliyiz.
    quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

Sayın Emresağanak,

Arçelik'te bu ahşap görünümlü ya da 3-4 yönden hava üfleyen kare şeklindeki klimalardan çıkmayacak mı acaba bir daha ?
    Vestel'de bej rengi böyle modeller var ama soğuma ve ısıtmasına güvenemediğimden almadım.

• bu forumun ilgilendigim ve yazı yazmayı düşündügümün yerlerinin tamamını okudum belki bir iki mesaj gözümden kaçmış olabilir oda belki diyorum,

Arçelik klimaların 20 sene öncesinin klimalarının bu forumdada başka forumlardada (yazıyor) ve aslında araştırmak isteyenlerce tabiiki bilinçli servis bulursanız size söylerler,eski arçelik klimalar daıkın klimadır.O 20 sene öncesinin arçelikleri ile şimdiki yerli montajı karşılaşitırmak abesle iştigal olur ve sonuda gülmeyle biter.
  • Ebai , Şu anki Arçelik klimalar da gayet iyi soğutuyor burada çevrede var herkes memnun görüyorum. Onun için ısıtması bulunduğunuz bölgeye göre değişebilir ama soğutma açısından Arçelik iyidir Antalya'da bile.
  • quote:

Ebai , Şu anki Arçelik klimalar da gayet iyi soğutuyor burada çevrede var herkes memnun görüyorum. Onun için ısıtması bulunduğunuz bölgeye göre değişebilir ama soğutma açısından Arçelik iyidir Antalya'da bile.

evet sogutmada genelde bütün klimalar iyidirler,tabii buna arçeliklerde dahildir ama iç ünite sesleri çekilmezdir,12000 btu bile gece uyurken rahatsız ediyor.

arçelik klimalarının kötünün iyisi olmasındaki tek etmen LG olmalarıdır (montajın bir kısmının burada yapılıyor olmasına ragmen)
  • quote:

Arkadaşlar ben Antalya'da oturuyorum. Arçelik klimaları 20 senedir kullanıcı olarak biliyorum. 50 C'yi bulan rekor sıcaklarda da kullandık kış aylarında ısınmak için de.

Isıtma olarak tabii ki Toshiba kadar değildir ancak Akdeniz ve Ege bölgelerinde yeterlidir. Soğutma olarak ise daha "iyi soğutmuyor" diyen görmedim. Soğutması Antalya'da gayet iyi ise Istanbul ve Ankara gibi yerlerde de fazlasıyla iyidir. Onun için böyle alaycı yaklaşımlara gülüp geçmeyi uygun buluyorum tecrübelerime ve gördüğüme dayanarak. Forumda soğutma ağırlıklı kullanacak vatandaşa kazık marka şeyler önermeyi de doğru bulmuyorum. Fiyat/performans olarak Arçelik yine de iyidir vatandaşımız için.

İstanbul'da 7000 BTU'luk olan modelini, kaloriferlerin bozuk olduğu 1-2 gün boyunca kullandım. Isıtması da soğutması gibi gayet iyiydi Diğer arkadaşların zaten Arçelik,Vestel vb. yerli marka düşmanı oldukları belli ki zaten bazıları fakeler .

• YERLİ KLİMA VAR ZANNEDENLERE

-ALBANİ-BEYDEN ALINTIDIR,

Dediğin ancak bir yere kadar doğru,bu arada yerli diye özellikle klimada hiç bir şey söz konusu değildir,gidip Çin den
    CKD/SKD formatta alıp burada "montjlıyorlar" dolayısıyla,burada yerli-merli diye bir şey yoktur,sadece Manisa daki
    Fab.çalışlanlar "halis yerlidir" örneğin Vestel için

Ne yerlisi yaw??ulen memlekette yerli üreticimi bıraktı bunlar!!!!herkes her bir şeyi Çin den getiriyor!
    Türkiye nin yaptığı ihracatın içindeki ithal-mamul/yarımamul/hammadde oranı tam %72/73 tür bunuda o kazma
    Tüzmen efendi söylüyor! şu kadar Türkiye ihracat yaptı....diye amma bu 100 birimin 72 birimi ithal maddelerdir yani biz
    TÜRK malı olarak sadece 27/28 birim gerçek yerli üretim ihraç edebiliyoruz!!!biraz kafayı kullanıp,rakamları doğru
    analiz edelim lütfen efeler!!!

Türkiye de yerli-merli filan kalmadıki,o yukarıda yazdığım daha doğrusu devletin resmi rakamlarından olan 27/28 lik payında
    neredeyse tamamı Tarım ürünleridir!!!!!
    Ulen çivi/cıvata/somon bile Çin den geliyor,hiç bir şey üretilmiyor memlekette Sanayi adı altında,üretiyoruz diye gördüğünüz hemen her bir şey
    montajdır!!!getir Çin den sonra sat,böylece ne yüksek Katma Değer elde edebiliyoruz,ne istihdam yaratabiliyoruz nede bir şey siz bakmayın
    hükümetin "sallamasına" Türkiye senelerdir "Sıcak Para" çevriliyor(dünyada en yüksek Döviz Faizi bizdedir,rekorda,şampiyonlukta bizde)

Bazı arkadaşlar yerli derken bunlara gülüyorum sadece yerli olan ben-sen o yani ülkedeki insanlar yaw

Klima olayındada yerli-yabancı tam bir soygun furyası yaşanmaktadır!yerlisi kalitesizlikten yerlerde sürünüyor!ithal olanlarında bir alayı
    kalitesiz,diğerleride resmen kazık tarife,işte Türkiye deki klima alemi budur,Inverter furyası çıktı yine bir aldatmaca ve sıkıntı sözkonusu;
    adam 3-5 saat anca kullanıyor sonra ınverter alıp,hem pahalı diyor,hem elektrikten aman aman farketmedi diyor,ısıtmadı diyor velhasıl
    bir sürü bilinçsizlik-bilgisizlik klima furyasında devam ediyor!

Selamlar

http://forum.donanimhaber.com/m_20012686/tm.htm

• O vatandaş kendisi ne kullanıyormuş acaba ?

Arçelik ile Vestel'i yerli diye aynı kefeye koymayın. Vestel hem soğutmada hem de ısıtmada yetersiz burada. Arçelik soğutmada sorun yaşatmaz. Bu noktada sizin bahsettiğiniz kalitesiz Vestel vb. klimalardan üstündür. Isıtmada ise önce de dediğim gibi kar yağmayan Akdeniz ve Ege bölgeleri iklimi için sorun yaratmadığını söyleyebilirim en azından.
  • Arkadaşlar bizde arçelik 4040AA inverter modeli var soğutma max13500 btu ısıtma max 18700 btu ürün gayet iyi ve çok sessiz çalışıyor. Isıtma performansı mükemmel hiç bir sorun yok izmirde dışarda -3 derecede jeat heatde deneme amaçlı çalıştırıdm ve 18 m2 lik odada 35 dereceyi gördüm devam etse dahada artardı onu gördükten sonra klimanın gerçekten çok iyi olduğunu ve fiyatını sonuna kadar hakettiğini kararına vardım. Bu arada bu klima lg-kore üretimi.Şu anda ürünü piyasada bulmak zorlaştı çünkü arçelik yeni inverter serilerine geçecek. Ama bulabilirseniz şiddetle tavisye ederim.
    edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 7 Ocak 2008; 17:17:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: acr

Arkadaşlar bizde arçelik 4040AA inverter modeli var soğutma max13500 btu ısıtma max 18700 btu ürün gayet iyi ve çok sessiz çalışıyor. Isıtma performansı mükemmel hiç bir sorun yok izmirde dışarda -3 derecede jeat heatde deneme amaçlı çalıştırıdm ve 18 m2 lik odada 35 dereceyi gördüm devam etse dahada artardı onu gördükten sonra klimanın gerçekten çok iyi olduğunu ve fiyatını sonuna kadar hakettiğini kararına vardım. Bu arada bu klima lg-kore üretimi.Şu anda ürünü piyasada bulmak zorlaştı çünkü arçelik yeni inverter serilerine geçecek. Ama bulabilirseniz şiddetle tavisye ederim.
    edit imla

35 derece

• quote:

Orjinalden alıntı: alabama13

quote:

Arkadaşlar bizde arçelik 4040AA inverter modeli var soğutma max13500 btu ısıtma max 18700 btu ürün gayet iyi ve çok sessiz çalışıyor. Isıtma performansı mükemmel hiç bir sorun yok izmirde dışarda -3 derecede jeat heatde deneme amaçlı çalıştırıdm ve 18 m2 lik odada 35 dereceyi gördüm devam etse dahada artardı onu gördükten sonra klimanın gerçekten çok iyi olduğunu ve fiyatını sonuna kadar hakettiğini kararına vardım. Bu arada bu klima lg-kore üretimi.Şu anda ürünü piyasada bulmak zorlaştı çünkü arçelik yeni inverter serilerine geçecek. Ama bulabilirseniz şiddetle tavisye ederim.
    edit imla

35 derece

bak bu konuda yorumlarımı yaptım e.b.a.i de bu yüzden atıldı forumdan benim konu hakında yaptığım yorumlar ne yazıkki sırf e.b.a.i nedeniyle silinmiş neyse sevyemi yitirmeyim anlamdan bilmeden önyargıyla yapmışsın yorumunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 10 Ocak 2008; 22:47:59 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: alabama13

quote:

edit imla

35 derece

sana

yok 40 derece ne bu zobamı,yoksa uzay klimasımı ha

arçeligi abartanlara

bizdede var izmirde gürültü makinesi,gacırtı gucurtu makinesi dış ünitesine arada kaynar su dökme makinesi,defros makinesi,

• YA ALLAH AŞKINA HEPİMİZ BİLİYORUZ DAIKIN PANASONIC SHARP MITSUBISHI KLIMALAR TABIKI IYI AMA FIYAT PERFORMANS VE BUTCE ACISINDAN DEGERLENDIRILDIGI ZAMAN INSANLAR MECBUREN YERLI KLIMA ALMAK ZORUNDA BENDE INVERTER 12000 BTU LG BEKO ALDIM 1 SENEDIR YAZ KIS KULLANDIM TIK DEMEDI YANI DAIKINI INSANLAR YAPMIYORMU ODA TIK DEMEZ AMA YARIN OBUR GUN GARANTISI BITTIKTEN SONRA EN KUCUK PARCASI KALITELI MARKALARDA YENI KILIMA PARASI ARADAKI FARKI YUKSEK KALITE KLIMA TAVSIYE EDEN ARKADASLAR ORTAK BIR BANKA HESABI ACIP PARASI YETMEYEN ARKADASLARA AKTARSINLAR HERKES MEMNUN OLSUN YA NASIL BIR MILLETIZ ANLAMIYORUM FENER GS KURT TURK SUNNI ALEVI KLIMADA BILE BOLUNUYORUZ ANLAMADIM GITTI AZIZ NESININ DEDIGI GIBI HARBIDEN SALAKK BI MILLETIZ :)
  • Bu klima işinin içine özellikle Arçelik, Beko, Vestel gibi markalarda şans faktörünün girmesinin ana sebeplerinden biri, yapılan montajla da alakalı. Teknik servisin yetkin olup olmaması sizi doğrudan etkiliyor. Örneğin her vakumsuz montaj hemen sorun çıkarmayabiliyor. Fakat uzun vadede makinayı gıdım gıdım yiyor. Bazense hemen sorun çıkarıyor.

Bunu birçok teknik elemandan, yaşanarak elde edilmiş tecrübeli ağızlardan duydum fakat çok güzel bir örnek kendi klimamdan verebilirim. Ben tam 4 yıl Vestel DXP-09 model klima kullandım, Electra'nın teknoloji artığı bir ürünü idi. İnanır mısınız hem ısıtmasından hem de soğutmasından o kadar memnundum ki, resmen canavar. Bu sayacaklarım haricinde en ufak bir problem yaşamamıştım. Klimanın iç ünitesi çok gürültülü çalışmamakla birlikte sessiz olduğu söylenemezdi. Ama klimayı özellikle ilk açtığımızda dış üniteden gelen sesi ilk seferler deprem zannetmiş sonra anlamıştık. Bakımıdır, temizliğidir 4 yıl kullandık, sonra nedense bozuldu. Servis çağırdık, 400'e yaparız ama eski performansını vermez dediler. Çok büyük ihtimalle kalitesiz plastikten yapılmış malzemelerin ömrü dolmuştu diye düşünürken, asıl sorunun vakum yapılmamasından kaynaklandığını söylediler. Eğer vakum yapılsaydı bu klimayı en az 5-6 yıl daha kullanırdınız dediler. Bu noktada tabii montajı vakumsuz yapan servisten arkadaşlara en içten dileklerimi içimden gönderdim ama artık çok geçti.

Burada varmak istediğim nokta, klima ne kadar iyi olursa olsun, teknik ekibin bilgisi klimanın ömrünü doğrudan etkiliyor.
    Yani klimayı, klimacıdan almak daha mantıklı. Tabii bir sorunda, bunun performansı bu kadar maalesef lafını duymak istemiyorsanız.

İkinci bir durumsa, Özellikle Arçelik ve Beko aynı model koduyla ürün çıkarsalar bile bazen sadece onların bildiği bir seri değişikliği olabiliyor. Maalesef Arçelik ve Beko, artan maliyetler sebebiyle, ar-ge çalışmalarını müşteriyi denek olarak kullanarak yapıyor. Bunu bilen bilir. Özellikle beyaz eşyada bunu çok yaptılar ve hala yapıyorlar. Bu işi klimaya da uyguluyorlar. Aynı çamaşır (bulaşık, vb.) makinasını, 3-5 (misal) yıldır kullanıyorum çok memnunum diye tavsiye üzerine almış ve hiç memnun olmamış birçok kişi tanıyorum.

Ama tabii, bu demek değildir ki hep kötü, ben sadece bu işin şans işi olduğunu fakat şans faktörünün kendi kendine oluşmadığını aktarmak istedim.

Bu arada, yerli malı klima yoktur. Yerli montaj klima vardır. Ayrıca yedek parça yanılgısına hiç düşmeyin. Bir evaporatör gitti mi en dandik marka sizden 200-250 ister ki evaporatör arızası gibi bir durum kaliteli klimalarda neredeyse hiç görülmüyor. Kart arızası görülebilir fakat arızalı ya da yetersizse zaten ilk yılda ortaya çıkar, garanti kapsamında değişir sorun olmaz. Bunun haricinde iç ünitede ciddi aksam o kadar da fazla değil. Zaten eşanjör, kondenser, kompresör gibi parçaların bozulması demek o klimayı çöpe atmak demektir. Bu yüzden yarın öbür gün yedek parça polemiğine girmek gereksiz diye düşünüyorum.

Klimayı beyaz eşyacıdan alıp işinizi şansa bırakmayın. Gidin klimayı klimacıdan alın. İlla pahalı model ya da ben yurdum insanıyım ucuz (yerli değil) model polemiğine de gerek yok. Burada kendini kanıtlamış, Electra gibi Haier gibi (daha birçok marka var, aklıma ilk gelenler) klimalar da var. Bunlar pahalı klimalar değil. Ama bir o kadar da kaliteli cihazlar. İnanın yedek parça konusunda o kadar fark yok arada. Bunları getiren firmalar o Arçelik'ten, Beko'dan, Vestel'den çok daha eski firmalar.

Saygılar, sevgiler.

• arkadaşlar

Lg Beko klimaya kadar verirseniz telefon ile çok iyi bilgi verebilen bir bayi tanıyorum.
    konusunda

http://www.bekoyetkilisatici.com/index.php?p=list&k_id=3&kn=Klimalar

en azından bilgili..

• arkadaşlar herkes arçelik beko çok iyi soğutuyor demiş, iyide zaten 300ytl lik klimalarda çok iyi soğutma yapıyor. önemli olan ısıtmadır ısıtman gerisi hikayeeeeeeeeeee
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeE

Bu klima işinin içine özellikle Arçelik, Beko, Vestel gibi markalarda şans faktörünün girmesinin ana sebeplerinden biri, yapılan montajla da alakalı. Teknik servisin yetkin olup olmaması sizi doğrudan etkiliyor. Örneğin her vakumsuz montaj hemen sorun çıkarmayabiliyor. Fakat uzun vadede makinayı gıdım gıdım yiyor. Bazense hemen sorun çıkarıyor.

Bunu birçok teknik elemandan, yaşanarak elde edilmiş tecrübeli ağızlardan duydum fakat çok güzel bir örnek kendi klimamdan verebilirim. Ben tam 4 yıl Vestel DXP-09 model klima kullandım, Electra'nın teknoloji artığı bir ürünü idi. İnanır mısınız hem ısıtmasından hem de soğutmasından o kadar memnundum ki, resmen canavar. Bu sayacaklarım haricinde en ufak bir problem yaşamamıştım. Klimanın iç ünitesi çok gürültülü çalışmamakla birlikte sessiz olduğu söylenemezdi. Ama klimayı özellikle ilk açtığımızda dış üniteden gelen sesi ilk seferler deprem zannetmiş sonra anlamıştık. Bakımıdır, temizliğidir 4 yıl kullandık, sonra nedense bozuldu. Servis çağırdık, 400'e yaparız ama eski performansını vermez dediler. Çok büyük ihtimalle kalitesiz plastikten yapılmış malzemelerin ömrü dolmuştu diye düşünürken, asıl sorunun vakum yapılmamasından kaynaklandığını söylediler. Eğer vakum yapılsaydı bu klimayı en az 5-6 yıl daha kullanırdınız dediler. Bu noktada tabii montajı vakumsuz yapan servisten arkadaşlara en içten dileklerimi içimden gönderdim ama artık çok geçti.

Burada varmak istediğim nokta, klima ne kadar iyi olursa olsun, teknik ekibin bilgisi klimanın ömrünü doğrudan etkiliyor.
    Yani klimayı, klimacıdan almak daha mantıklı. Tabii bir sorunda, bunun performansı bu kadar maalesef lafını duymak istemiyorsanız.

İkinci bir durumsa, Özellikle Arçelik ve Beko aynı model koduyla ürün çıkarsalar bile bazen sadece onların bildiği bir seri değişikliği olabiliyor. Maalesef Arçelik ve Beko, artan maliyetler sebebiyle, ar-ge çalışmalarını müşteriyi denek olarak kullanarak yapıyor. Bunu bilen bilir. Özellikle beyaz eşyada bunu çok yaptılar ve hala yapıyorlar. Bu işi klimaya da uyguluyorlar. Aynı çamaşır (bulaşık, vb.) makinasını, 3-5 (misal) yıldır kullanıyorum çok memnunum diye tavsiye üzerine almış ve hiç memnun olmamış birçok kişi tanıyorum.

Ama tabii, bu demek değildir ki hep kötü, ben sadece bu işin şans işi olduğunu fakat şans faktörünün kendi kendine oluşmadığını aktarmak istedim.

Bu arada, yerli malı klima yoktur. Yerli montaj klima vardır. Ayrıca yedek parça yanılgısına hiç düşmeyin. Bir evaporatör gitti mi en dandik marka sizden 200-250 ister ki evaporatör arızası gibi bir durum kaliteli klimalarda neredeyse hiç görülmüyor. Kart arızası görülebilir fakat arızalı ya da yetersizse zaten ilk yılda ortaya çıkar, garanti kapsamında değişir sorun olmaz. Bunun haricinde iç ünitede ciddi aksam o kadar da fazla değil. Zaten eşanjör, kondenser, kompresör gibi parçaların bozulması demek o klimayı çöpe atmak demektir. Bu yüzden yarın öbür gün yedek parça polemiğine girmek gereksiz diye düşünüyorum.

Klimayı beyaz eşyacıdan alıp işinizi şansa bırakmayın. Gidin klimayı klimacıdan alın. İlla pahalı model ya da ben yurdum insanıyım ucuz (yerli değil) model polemiğine de gerek yok. Burada kendini kanıtlamış, Electra gibi Haier gibi (daha birçok marka var, aklıma ilk gelenler) klimalar da var. Bunlar pahalı klimalar değil. Ama bir o kadar da kaliteli cihazlar. İnanın yedek parça konusunda o kadar fark yok arada. Bunları getiren firmalar o Arçelik'ten, Beko'dan, Vestel'den çok daha eski firmalar.

Saygılar, sevgiler.

harika bir yazı maksuz kopylama yaptımki millet mutlaka okusun diye başka anlam çıkarmayın arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeE

Bu klima işinin içine özellikle Arçelik, Beko, Vestel gibi markalarda şans faktörünün girmesinin ana sebeplerinden biri, yapılan montajla da alakalı. Teknik servisin yetkin olup olmaması sizi doğrudan etkiliyor. Örneğin her vakumsuz montaj hemen sorun çıkarmayabiliyor. Fakat uzun vadede makinayı gıdım gıdım yiyor. Bazense hemen sorun çıkarıyor.

Saygılar, sevgiler.

arkadaşın dediğine %100 katılıyorum herşeyi güzelcene açıklamış bir örnek gidin arçelik ,vestel bayisine bir katalog alın bakalım neler satıyorlar buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırın,elkektrikli ve sajlı süpürge,çaycı,kahveci,su sebili,müzik seti,ev sinema sistemleri,televizyon,medya playerler,klima,elektrik sobası,hava temizleyici, laptop,masaüstü pc bir şirket bunları yapabilmesi için baba(inanın anlatacak bir kelime yok) bir arge olması lazım ve bu şirketler ülkemizin başları ve fasoncular

• slm bende lg beko klima aldım 2 milyar verdim sogutma 25000 btu ısıtma 28000 kar yapıp duruyor ne eritiyor ne bişe kar buz yapıncada sıcak vermiyor kar eritiyorda benmi bilmiyorum
    bilgisi olan varsa?
    http://www.beyazesyamerkezi.com/LG-BKE-8800-D-KLiMA_3043.html#0
  • quote:

Orijinalden alıntı: bensam55

slm bende lg beko klima aldım 2 milyar verdim sogutma 25000 btu ısıtma 28000 kar yapıp duruyor ne eritiyor ne bişe kar buz yapıncada sıcak vermiyor kar eritiyorda benmi bilmiyorum
    bilgisi olan varsa?

Sitesine bari bakmadın mı be arkadaşım, orda bile yazıyor ne kadar geri-verimsiz olduğu

http://www.beko.com/TR/TR/Products/ProductDetail.htm?CS_ProductID=8961531200&CS_Category=ACTIVEPLAZMAPLUSSERIES_%28791%29&CS_Catalog=BEKO_TR_2011_2_2HeatingEtc

• quote:

Orijinalden alıntı: bensam55

slm bende lg beko klima aldım 2 milyar verdim sogutma 25000 btu ısıtma 28000 kar yapıp duruyor ne eritiyor ne bişe kar buz yapıncada sıcak vermiyor kar eritiyorda benmi bilmiyorum
    bilgisi olan varsa?

Cihazınız çok büyük bu karı hemen eritemez ki.. Biraz zaman gerek

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.