Şimdi Ara

Bel altı boya nedir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
101.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hortlamis konu yine. duygulandim simdi taa 2007 de mesaj yazmisim. donanimhabere bravo konu silinmemis ahde vefamidir nedir.
  • Yeni konu açmaya gerek yok buradan devam edelim.

Arkadaşla benim c4 aracım var siyah renkli.Arka çamurlukta ve arka kapının çamurluk bitiş noktası hizasının altında(yani marşpiyelin 1-1.5 karış üzerinde sürtme var.Ben bunu boyatsam çok sırıtır mı ? Boyattıktan sonra sonax ta sağlam bir pasta cila görse belli eder mi kendini ?

umarım anlatabilmişimdir.
  • Niye tavan hariç boyanır ?yada aracın heryeri boyanırken neden tavan boyanmaz.
  • bel altı boya tabirini arkadaşlar güzel açıklamış. tavan, kaput, bagaj hariç boyalı. kapılar,çamurluklar ve tamponları sayabiliriz. eee daha arabanın neresi kaldı boyanacak :))

bel altı boya tabirini görünce tarayıcımızın geri tuşunu kullanmak gerekir. fiyat çok uygunsa ve alıcı çiziklerden dolayı boyattım diyorsa arayıp, bel altı tabirini tam olarak nereler için kullandığı sorulabilir. çünkü bir de böyle işgüzar kişiler var. sağ iki kapı çizikten boyalı. tamponları hafif sürtmüş. tek tek yazmaktansa bel altı boyalı diyip kısa kesiyorlar. duruma göre aranabilir dediğim gibi.

misal ben, bel altı boyalı tabirini görünce ilandan soğurum. biraz jargona kaçan bir tabir. zaten bu ilanı kısa kesen. az ve öz yazan kişilerden de iş çıkmıyor. ya araçlarında bir hile hurda çıkıyor, ya da telefonda hödük gibi konuşuyorlar. sanki kafasına silah dayadık!

• bel altı boya ile etek altı boya farklı bölgeler beyler:)

bel altı boya: aracın direklerinden altta kalan bölgedir.yani boyanmayan bi tavan bide direkler kalmış(bazılarında direkler bile boyanmıs olur)

etek altı boya: aracın kapı cıtalarının altında kalan bölgelerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Yeni konu açmaya gerek yok buradan devam edelim.

Arkadaşla benim c4 aracım var siyah renkli.Arka çamurlukta ve arka kapının çamurluk bitiş noktası hizasının altında(yani marşpiyelin 1-1.5 karış üzerinde sürtme var.Ben bunu boyatsam çok sırıtır mı ? Boyattıktan sonra sonax ta sağlam bir pasta cila görse belli eder mi kendini ?

umarım anlatabilmişimdir.

??
  • Kapı çıtalarının altında boya varsa o arabayı boyasız diye satarlar hiç etek filan zihinlerde şüphe uyandırmazlar..

Kısaca literatürü söyleyeyim.Bel altı boya tavan hariç boyalı demek, etek altı boya da 1-2 yer hariç 7-8 parça boya var demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fetih

Niye tavan hariç boyanır ?yada aracın heryeri boyanırken neden tavan boyanmaz.

Arabanın takla atmadığını ispatlamak için tavan boyanmaz.Tavan haricinde boyalı ise bel altı boyalı, kapı çıtalarının altı filan ise etek altı boyalı deniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forbidden_man

bel altı boya ile etek altı boya farklı bölgeler beyler:)

bel altı boya: aracın direklerinden altta kalan bölgedir.yani boyanmayan bi tavan bide direkler kalmış(bazılarında direkler bile boyanmıs olur)

etek altı boya: aracın kapı cıtalarının altında kalan bölgelerdir.

güzel açıklamışsınız
    selamlar.
  • :)
  • Bel altı : Aslında yukarda forbidden adlı arkadaşın dediği gibi arabanın direklerinden altının boyalı olmasıdır ama günümüzde tavan altı yani tavan hariç heryerin boyalı olduğu durumlarda da millet bel altı boyalı diyor.

Etek altı : Aracın çiitaların altı boyalı yine arkadaşın dediği gibi.
  • bel altı lafı galericilerin işi arabanın bel altında çizikden dolayı boya var derler
    bel altı çeşitli sebeplerden dolayı yapılabilir
    kapılardaki çıtaların altına bel altı denir
  • bel alti boya demek, etek trasi gibi birsey demek
  • Ciddi olarak ilgilendiğimiz bir araba var etek altı boyalı diyor ama etek yok

Araştırdık 1tane kazası var ama büyük görünmüyor araç galeriden 3 yıl aynı sahibi kullanmış 2006 model. Galerici kem küm etmedi şasi nosunu falan tereddütsüz verdi belli ki araca güveniyor burdan taa 1000 km yol gidip arabaya baktırmak mantıklı mı? yaşıtlarına göre 2 milyar daha ucuza alıyoruz.
  • Bel altı boya araçtan araca ve modele göre fark eder. 96 model bir mercedeste veya bmw de bel altı boya olması gayet normaldir. Çünkü bu araçlara binen insanlar aracının renginin göz almasını ister; fakat 2005 model bir lineada bel altı boya var ise (sahibi nekadar çiziklerden desede) uzak durun. Aracın tavanında boya yoksa ve yaşı geçkinse sağlam bir kaportacıya gösterilerek araç alınabilir. Yaşı geçkin metalik boya araçlarda renk tutturmak oldukça zor olduğu için genellikle takla atmadığı belli olsun diye tavan hariç boyanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

bel altı boya demek usta arabayı boyarken yanlışlıkla kendininide belden altını boyadı demek.Yani belden aşağıya vurmak gibi birşeye benzer.
    Tövbestafurullaha yaa...

adı üstünde bel altı demek arabanın tavanı hariç bel altında herhangi biryerinde veya komple boyanmış olabilir.Çok ciddi bir kazadanda çıkmış olabilir veya basit birkaç parçayada boya atılmış olabilir.Fakat basit birkaç parçaya sebep bu ifade kullanılmaz genelde ufak tefek rötüş veya şuradaki yer onarıldı boyası var falan denir bel altı ifadesi geçmişse dikkat et uyanık değilsen satan eleman belden alta vurmaya hazır avını bekliyor diyebiliriz.

tamamen katılıyorum

• Bel altı camların altında kalan kısım olarak söylenir, ancak genelde tavan hariç boyalı çıkarlar.
  • bir de komple boyalı diyor. Tavan bel etek hepsi. "Bundan uzak durulması gerekir " doğru mu anlıyorum
  • Tavanın boyatılmaması aracın takla atmak suretiyle hasar almadığının gösterilmesi içindir.
    Yaşı büyük arabalarda illa ki boya olacaktır. Eski araç alırken boyadan ziyade yürüyen ve şaside ağır bir hasarı olup olmadığına bakmak gerekli.
  • Bel altı çalışmışlar, o araçtan uzak dur demek.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.