Şimdi Ara

Bel altı boya nedir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
101.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir zamanlar emlakçı terminolojisinin asıl söyledikleri gibi bir şeyler okumuştum.. mesela rodeşose kulağa hoş gelse bile ev yerin iki kat dibinde, merdivenle iniliyor, camdan bakınca yukarıdaki insanların ayak numaralarını görürsün; leb-i derya, tuvaletin penceresinden sandalyeye çıkıp sağa doğru bakınca deniz görülüyor; biraz bakıma ihtiyacı var eski kiracı evin ağzına etmiş, ev sahibi de cimri, bir şey yaptırdığı yok, bu şekilde kakalayacak birisini arıyor demekti.
    ben de galerici terminolojisi yazayım:

bel altı boyalı: arabada boyanmadık yer kalmamış, tavandan emin değiliz.
    etek altı boyalı: boyalı olmayan bir kaç yeri var.
    bi kaç parça boya var: en az 5-6 yeri boyalı.
    boya var değişeni yok: buna biz bile inanmıyoruz ama yazıyoruz işte, yersen uzay eriği.
    masrafsız: 1000-2000 tlden fazla masraf çıkartmaz sanırız.
    4 lastik yeni: lastikler daha bi 10 bin km gider, hemen değiştirmeye gerek yok.
    sınıfının en fulü: abs, klima var.
    ruhsat bizde: ruhsat sahibini tanıyoruz ama ruhsat onun üzerine de olmayabilir, fiyatta anlaşalım bi şekilde satışı hallederiz.
    daha temizi yok: bize gelen araçlar içinde iyi durumda yani.
    borcu harcı yok: diye umuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 17 Şubat 2012; 9:17:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Bel altı:Tavan hariç hepsi boyalı.
    Etek altı:Kapı çıtaları altı boyalı.

Ben böyle biliyorum.

Bel altı olanlar genelde kazalı araç olur;ama etek altı için kesin bir şey söylenemez.Ziftten dolayı da olabilir,sürtmeden dolayı da,kazadan dolayı da.

2007'nin konusuymuş,neyse

sen söyledin de dikkatimi çekti. kim buldu da çıkardı bu konuyu tozlu raflardan. bel altı boya demek birçok parçası onarım görmüş arabadır. genelde yandan yemiş olur bu arabalar.

bu tabir genellikle "Araba kazalı ama TAKLA ATMADI abicim..." demenin başka bir söyleyiş tarzıdır.
    aynı "yürüyeninde problem yok" gibi kaporta dağıldı ama araba gidiyor yani

Videodaki araç tam tarif ettiğinizin aynısı yandan yemiş az birazda önden
    kaza var ama takla yok yürüyen aksamda sorun yok
    Bel altı boya var çıtır hasarlı

• quote:

Orijinalden alıntı: -REVOLUTİON-

quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Bel altı:Tavan hariç hepsi boyalı.
    Etek altı:Kapı çıtaları altı boyalı.

Ben böyle biliyorum.

Bel altı olanlar genelde kazalı araç olur;ama etek altı için kesin bir şey söylenemez.Ziftten dolayı da olabilir,sürtmeden dolayı da,kazadan dolayı da.

2007'nin konusuymuş,neyse

sen söyledin de dikkatimi çekti. kim buldu da çıkardı bu konuyu tozlu raflardan. bel altı boya demek birçok parçası onarım görmüş arabadır. genelde yandan yemiş olur bu arabalar.

bu tabir genellikle "Araba kazalı ama TAKLA ATMADI abicim..." demenin başka bir söyleyiş tarzıdır.
    aynı "yürüyeninde problem yok" gibi kaporta dağıldı ama araba gidiyor yani

Videodaki araç tam tarif ettiğinizin aynısı yandan yemiş az birazda önden
    kaza var ama takla yok yürüyen aksamda sorun yok
    Bel altı boya var çıtır hasarlı

Be ne be

• Peki ikinci elde arka kapı çıta altı boyalı ve fren balataları ile direksiyon simiti öten aracın değeri düşer mi?
  • Korkmayınız o kadar,çıtır boya,bişey olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wind06

bir zamanlar emlakçı terminolojisinin asıl söyledikleri gibi bir şeyler okumuştum.. mesela rodeşose kulağa hoş gelse bile ev yerin iki kat dibinde, merdivenle iniliyor, camdan bakınca yukarıdaki insanların ayak numaralarını görürsün; leb-i derya, tuvaletin penceresinden sandalyeye çıkıp sağa doğru bakınca deniz görülüyor; biraz bakıma ihtiyacı var eski kiracı evin ağzına etmiş, ev sahibi de cimri, bir şey yaptırdığı yok, bu şekilde kakalayacak birisini arıyor demekti.
    ben de galerici terminolojisi yazayım:

bel altı boyalı: arabada boyanmadık yer kalmamış, tavandan emin değiliz.
    etek altı boyalı: boyalı olmayan bir kaç yeri var.
    bi kaç parça boya var: en az 5-6 yeri boyalı.
    boya var değişeni yok: buna biz bile inanmıyoruz ama yazıyoruz işte, yersen uzay eriği.
    masrafsız: 1000-2000 tlden fazla masraf çıkartmaz sanırız.
    4 lastik yeni: lastikler daha bi 10 bin km gider, hemen değiştirmeye gerek yok.
    sınıfının en fulü: abs, klima var.
    ruhsat bizde: ruhsat sahibini tanıyoruz ama ruhsat onun üzerine de olmayabilir, fiyatta anlaşalım bi şekilde satışı hallederiz.
    daha temizi yok: bize gelen araçlar içinde iyi durumda yani.
    borcu harcı yok: diye umuyoruz.

süper olmuş. benden de ıcık ilave gelsin.

değişen boya yok: boya var degişen yok.

Yürüyeninde sorun yok : Tekerlerin dönmesinde sorun yok onun harici fren bile tutmayabilir.

biniciye : alım satım yapanlar! bakmayın ferdi ilan verdigime bende ölücüyüm o yüzden çok bakmayın bu arabaya size ekmek yok.

5 parça boyalı başka BOYA YOK : Araba kaç parçaydı bilmiyoz ama biz 5 parça saydık.

• Bel alti deyince aklima hep bu video gelir, tekrar izler tekrar gulerim

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=an5Qsel_KMI
  • 123.000'da ORJİNAL ACCENT KLİMA,ABS 2000 ModeL 103 BG ,

BEL ALTI BOYA VARDIR. ÇİZİK VE HAFİF EZİKLERDEN DOLAYI

DEĞİŞEN YOKTUR.

ARAC Modelinin En Dolu Olanıdır.

ABS,

KLİMA,

ELEKTRİKLİ CAMLAR,

ELEKTRİKLİ AYNALAR,

SİS FARLARI,

ISITMALI CAMLAR .

PAZARLIK OLUR .

ARACA HİC TÜP TAKILMAMISTIR.

ADAM YAZMIŞ BELALTI BOYALI DEGİŞEN YOK DİYO BUNA NE DİYECEKSİNİZ YANİ İLLAKİ BEL ALTI VEYA ETEK ALTI BOYALI DİYE ARABANIN KAZA YAPMASIMI GEREKİYO BEN ANLAMADIM SONUÇTA KAZADA OLSA BİR YEREDE SÜRTSE CİZİLSEDE DEGİŞEN OLMADIKTAN SONRA NE GİBİ Bİ SORUN OLABİLİRKİ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: reis1907fb

123.000'da ORJİNAL ACCENT KLİMA,ABS 2000 ModeL 103 BG ,

BEL ALTI BOYA VARDIR. ÇİZİK VE HAFİF EZİKLERDEN DOLAYI

DEĞİŞEN YOKTUR.

ARAC Modelinin En Dolu Olanıdır.

ABS,

KLİMA,

ELEKTRİKLİ CAMLAR,

ELEKTRİKLİ AYNALAR,

SİS FARLARI,

ISITMALI CAMLAR .

PAZARLIK OLUR .

ARACA HİC TÜP TAKILMAMISTIR.

ADAM YAZMIŞ BELALTI BOYALI DEGİŞEN YOK DİYO BUNA NE DİYECEKSİNİZ YANİ İLLAKİ BEL ALTI VEYA ETEK ALTI BOYALI DİYE ARABANIN KAZA YAPMASIMI GEREKİYO BEN ANLAMADIM SONUÇTA KAZADA OLSA BİR YEREDE SÜRTSE CİZİLSEDE DEGİŞEN OLMADIKTAN SONRA NE GİBİ Bİ SORUN OLABİLİRKİ...

Olabilir de olmayabilir de sorun orada zaten.

• ben alım satım yapıyorum sizleride tanımıyorum bir araba alırken hep boya ya bakıyosunuz hiçbir zaman bu arabanın motoru nasıl adam bakmışmı düzgün kullanmışmı satarken zarar edermiyim bunlar yok sadece boya varmı yok iyi o zaman sorun yok diyelimki araba kaza yapmış sende 5/6 bin ucuza alıyosun sende kullan aldığın paraya sat aynı arabayı boyasız alsan sende vursan yada sabah kalktığında araban eşkiya tarafından çizilmiş olsa yada bi yerden çıkarken sürtsen boyatsan sende 5/6 bin eksiğine verecen boyalı değişenli araba al zarar etme
  • Şöle başlar abi bi karış , bi parmak, avuc içi, ayak içi, eteğin altı, üstü, donun içi dışı, ne lan bu allah bela... boyalı işte diyip gecicen.

tek kabul rötüş olabilir, yada komple boyalı ama ucuz olabilir
  • tavan hariç komple boyalı demek olur, o arabadan uzak dur da eş anlamlısıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokıan misa lastik

ben alım satım yapıyorum sizleride tanımıyorum bir araba alırken hep boya ya bakıyosunuz hiçbir zaman bu arabanın motoru nasıl adam bakmışmı düzgün kullanmışmı satarken zarar edermiyim bunlar yok sadece boya varmı yok iyi o zaman sorun yok diyelimki araba kaza yapmış sende 5/6 bin ucuza alıyosun sende kullan aldığın paraya sat aynı arabayı boyasız alsan sende vursan yada sabah kalktığında araban eşkiya tarafından çizilmiş olsa yada bi yerden çıkarken sürtsen boyatsan sende 5/6 bin eksiğine verecen boyalı değişenli araba al zarar etme

boya ve degişen takıntısına TURK VATANDAŞI BAKMAZKEN BU BELAYI BAŞIMIZA SARAN OTO GALERİCİLERİ-AL-SAT CILARDIR.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.