Şimdi Ara

Bel altı boya nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
101.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Satılık araç ilanlarını incelerken kimilerinde belaltında boya vardır yazıyor . Bu nasıl olur , önemli bir kazanın işareti olabilir mi ? Bu konuda biraz açıklama ?

• kapılardaki çıtalardan alt kısım boyanmış tüm arabanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: gooogle96

kapılardaki çıtalardan alt kısım boyanmış tüm arabanın
    önemli bir kazayı kapatmak için yapılmış olabilir mi ? Yoksa kaldırıma filan sürtmekten dolayı olan önemsiz şeylermidir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: udoldenyus

önemli bir kazayı kapatmak için yapılmış olabilir mi ? Yoksa kaldırıma filan sürtmekten dolayı olan önemsiz şeylermidir ?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: udoldenyus

göcükten veyasürtmeden dolayi boyanmis olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

quote:

Orjinalden alıntı: udoldenyus

göcükten veyasürtmeden dolayi boyanmis olabilir

Alıntıları Göster
    gocukden dolayı boyanmıs olabılır.
    surtmeden dolayı bosanmıs olabılır.
    kaza yapmıstır boyattırmıstır.
    belkı cızıkdır boyattırmıstır.
    belkıde keyfıne gore boyattırmıstır.

bel altından boyalı demek benım bıldıgım yarıdan arkaya kadar komple boyalı demek.adam eger sana sole bısey dıosa ufak tefek cızıklerı vardır arabayı keyfıme gore boyatmak ıstedım ınanma . keyfıne gore boyatmıs olsa aracı komple boyatır ınsan.yerınde olsam egr bole bı aracı alıyosan almamandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fletch

gocukden dolayı boyanmıs olabılır.
    surtmeden dolayı bosanmıs olabılır.
    kaza yapmıstır boyattırmıstır.
    belkı cızıkdır boyattırmıstır.
    belkıde keyfıne gore boyattırmıstır.

bel altından boyalı demek benım bıldıgım yarıdan arkaya kadar komple boyalı demek.adam eger sana sole bısey dıosa ufak tefek cızıklerı vardır arabayı keyfıme gore boyatmak ıstedım ınanma . keyfıne gore boyatmıs olsa aracı komple boyatır ınsan.yerınde olsam egr bole bı aracı alıyosan almamandır.

Alıntıları Göster
    bel alti boya

bazen ziftten de olabiliyor yanlis zift cikarma tekniklerinde dolayi boya zarar goruyor ve etek alti boyamasi yapiliyor. bu en az gorulendir

asil onemlisi ve tehlikelisi olan rutubetli bolgelerde ve sahil kenarinda bulunan bolgelerde oldukca rastlana bir durum surekli nem ve yagmurdan dolayi olusan rutubet arabada korozyona neden oluyor

bunuda pasta cekip uzerine boya

ama oyle yeni modellerde pek ratlanmiyor 10 yas ve daha ustunde fazlaca rastlaniyor

o yuzden sahil kenarlarindan araba almak pek cazip degildir

ozellikle ic anadolu arabalari cok tutulur ozellike ankara konya kayseri gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: nebituran

bel alti boya

bazen ziftten de olabiliyor yanlis zift cikarma tekniklerinde dolayi boya zarar goruyor ve etek alti boyamasi yapiliyor. bu en az gorulendir

asil onemlisi ve tehlikelisi olan rutubetli bolgelerde ve sahil kenarinda bulunan bolgelerde oldukca rastlana bir durum surekli nem ve yagmurdan dolayi olusan rutubet arabada korozyona neden oluyor

bunuda pasta cekip uzerine boya

ama oyle yeni modellerde pek ratlanmiyor 10 yas ve daha ustunde fazlaca rastlaniyor

o yuzden sahil kenarlarindan araba almak pek cazip degildir

ozellikle ic anadolu arabalari cok tutulur ozellike ankara konya kayseri gibi

Alıntıları Göster
    bel altı boya demek usta arabayı boyarken yanlışlıkla kendininide belden altını boyadı demek.Yani belden aşağıya vurmak gibi birşeye benzer.
    Tövbestafurullaha yaa...

adı üstünde bel altı demek arabanın tavanı hariç bel altında herhangi biryerinde veya komple boyanmış olabilir.Çok ciddi bir kazadanda çıkmış olabilir veya basit birkaç parçayada boya atılmış olabilir.Fakat basit birkaç parçaya sebep bu ifade kullanılmaz genelde ufak tefek rötüş veya şuradaki yer onarıldı boyası var falan denir bel altı ifadesi geçmişse dikkat et uyanık değilsen satan eleman belden alta vurmaya hazır avını bekliyor diyebiliriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lokal boya ne demek
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

bel altı boya demek usta arabayı boyarken yanlışlıkla kendininide belden altını boyadı demek.Yani belden aşağıya vurmak gibi birşeye benzer.
    Tövbestafurullaha yaa...

adı üstünde bel altı demek arabanın tavanı hariç bel altında herhangi biryerinde veya komple boyanmış olabilir.Çok ciddi bir kazadanda çıkmış olabilir veya basit birkaç parçayada boya atılmış olabilir.Fakat basit birkaç parçaya sebep bu ifade kullanılmaz genelde ufak tefek rötüş veya şuradaki yer onarıldı boyası var falan denir bel altı ifadesi geçmişse dikkat et uyanık değilsen satan eleman belden alta vurmaya hazır avını bekliyor diyebiliriz.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

Tövbestafurullaha yaa...

• quote:

Orijinalden alıntı: JLAudio®

quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

Tövbestafurullaha yaa...

Alıntıları Göster
    bu "bel altı" lafı tam galerici ağzıdır. arkadaşın dediği gibi bel altına vurmaya hazır bir galerici seziyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: karenin

bu "bel altı" lafı tam galerici ağzıdır. arkadaşın dediği gibi bel altına vurmaya hazır bir galerici seziyorum.

Alıntıları Göster
    Ben bu söylemden tavan hariç komple boyalı anlıyorum..Uzak durmak gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: x15

Arkadaş doğru işaret buyurmuş tavan hariç her yer boyalıysa koyver gitsin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata orkun

quote:

Orjinalden alıntı: x15

Arkadaş doğru işaret buyurmuş tavan hariç her yer boyalıysa koyver gitsin derim

Alıntıları Göster
    etek altı boyalı ne demek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NarqozZ

Alıntıları Göster
    Benim bildiğim bel altı camlardan alt kısmı, etek altı ise çıtalardan altı..
  • quote:

koyu çok güzelmiş oda aynı şey demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: KILIÇ

quote:

koyu çok güzelmiş oda aynı şey demek

Alıntıları Göster
    A.S.

Kısaca uzak dur demek, başını ağrıtabilir, bildiğim kadarıyla galerici ağzıdır vatandaş pek kullanmaz bu tabiri...

• quote:

Orijinalden alıntı: apia

A.S.

Kısaca uzak dur demek, başını ağrıtabilir, bildiğim kadarıyla galerici ağzıdır vatandaş pek kullanmaz bu tabiri...

Alıntıları Göster
    Galericilerin vede galericilerden öğrenen vatandaşın söylediği vede 8-10 parça boyalı demenin kibar yoludur bel altı boya.Yani tavan hariç araba boyanmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Galericilerin vede galericilerden öğrenen vatandaşın söylediği vede 8-10 parça boyalı demenin kibar yoludur bel altı boya.Yani tavan hariç araba boyanmıştır.

Alıntıları Göster
    Bel altı:Tavan hariç hepsi boyalı.
    Etek altı:Kapı çıtaları altı boyalı.

Ben böyle biliyorum.

Bel altı olanlar genelde kazalı araç olur;ama etek altı için kesin bir şey söylenemez.Ziftten dolayı da olabilir,sürtmeden dolayı da,kazadan dolayı da.

2007'nin konusuymuş,neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deserthawk -- 1 Kasım 2009; 11:50:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Ben böyle biliyorum.

Bel altı olanlar genelde kazalı araç olur;ama etek altı için kesin bir şey söylenemez.Ziftten dolayı da olabilir,sürtmeden dolayı da,kazadan dolayı da.

sen söyledin de dikkatimi çekti. kim buldu da çıkardı bu konuyu tozlu raflardan. bel altı boya demek birçok parçası onarım görmüş arabadır. genelde yandan yemiş olur bu arabalar.

bu tabir genellikle "Araba kazalı ama TAKLA ATMADI abicim..." demenin başka bir söyleyiş tarzıdır.
    aynı "yürüyeninde problem yok" gibi kaporta dağıldı ama araba gidiyor yani

• quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Ben böyle biliyorum.

sen söyledin de dikkatimi çekti. kim buldu da çıkardı bu konuyu tozlu raflardan. bel altı boya demek birçok parçası onarım görmüş arabadır. genelde yandan yemiş olur bu arabalar.

bu tabir genellikle "Araba kazalı ama TAKLA ATMADI abicim..." demenin başka bir söyleyiş tarzıdır.

Alıntıları Göster
    bel altı boyalı tabiri varsa o arabadan son sürat kaçmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

Ben böyle biliyorum.

Şimdi aklıma geldi,hatta foruma da konulmuştu.

Kazalı bir araba ilanı,önden hasarlı.Airbagler falan patlamış,durum ciddi.

İlana aracın evveliyatında kaza yoktur yazmış

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.