Şimdi Ara

BEL FITIĞI (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
14
Favori
94.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boyun düzleşmesi zamanla fıtık olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Benimde L5 S1 de ilerlemiş fıtığım var yaklaşık 1 yıldır sağ bacakta bir uyuşma güç kaybı vardı.Tabi yaş genç diye oralı olmadık yaklaşık 3-4 ay önce sağ bacak hepten teklemeye topallamaya başladı,kalçamdan topuğuma kadar uzanan bir acı çizgisi oluştu desem yeridir.

Ağrılara dayanamayıp Özel bir hastanenin beyin sinir cerrahisine göründüm.Biraz hareket yaptırdı fazla bir şey beklemiyorum ama genede MR çektirelim dedi MR a yolladı tabi sonuç gelince morel 0 .Bu kadar ilerlemiş olmasına çok şaşırdım bu derece fıtık ile yürüyemezsin normalde acil olarak ameliyata almamız lazım felç riski var dedi Bana 3 tane ilaç yazdı bunları kullan biraz acını azaltır dedi.Bende Tabi özel hastane diye abartıyor dedim raporlarımı istedim çıktım.

Başka bir beyin sinir cerrahisine göründüm gene özel hastaneydi o doktorda vakit kaybetmemiz gerektiğini sinire olan baskının yüksek olduğunu felç riski taşıdığını söyledi.Bu arada benim ağrılarım azalacağına artıyordu yavaş yavaş inandım doktorlara.Sonra ya hep özel hastaneye gittik bir de üniversite hastanesine göndereyim onlardan yorum alayım dedim.Demez olaydım bu kadar ne oyalanıyorsun nezle mi bu durdukça geçsin diye azar yedim. Baktım olmuyor birde Devlet hastanesine göründüm devlette ki doktor tabi ameliyat yapmak istemiyor başka yerlere gözüktün mü dedi.Zaten devlet hastanesinde MR bile yok daha önce ki MR sonuçlarımı gösterdim 2 farklı hastane 2 farklı rapor.Tabi birbirlerinin aynısı.Bana dayana bildiğin yere kadar dayan artık dayanamadığında yanıma gel dedi.

Şimdi aklıma ilk gelen sorumu sordum doktora bu arada kaybettiğimiz zamanın bir zararı var mı diye.Yaşın genç ameliyat son çare dedi.Diyorum ki doktora kendi kendine geçer mi ? Oda diyor kesinlikle geçmez .O zaman niye bana son çare diyorsunuz başka çarem yok ki ? Neyse ben doktorla tartışmaya başlayınca fizik tedaviye git madem iyi gelir dedi.Bende 30 seans iyi bir hastanede fizik tedavi aldım arada verdikleri ilaçları kullandım tabi yaptıklarım nafile.Şuan ki durum ilk doktara görünmem üzerinden tam 4 ay geçti iyileşme ne düzeyde derseniz %10-%15 anca var.Ameliyat olmadığım bu süre içerisinde zaten ameliyat parası kadar para harcadım ve sonuç 0.

Şimdi ki durumu sorarsanız sağ kalçada sabit bir bıçak ağrısı,kuyruk sokumundan sağ tarafa doğru bacakta yanmalı iğne batışları,20-25 dakika otursam uyuşma ve tökezleme ağrı kesici olmadan gece uyuyamama.Bu arada yaşım 26 boy 1.90 ve 85 kilo atletik biriyim.Yani kilom yok zayıf bel yada sırt kasım yok ee o zaman sıkıntı ne diye soruyor insan.İlk gittiğim doktordan beri verilen hareketleri saatlerini bile aksatmadan yapıyorum.Şuan tek beklediğim yaz aylarını bitirip kışın uygun bir doktor aramak.İşin özü tamam ameliyat son çare de işin sonunda ameliyatlık bir durum varsa vakit ve nakit kaybetmenin hastalığınız için bir yararı yok.Geçmiş olsun herkese.
    Hocam son durum nedir

• ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    Bu olayların üzerine 2017 yılında ameliyat geçirdim.İlk bir kaç ay sancılı bir süreçten sonra ameliyatın başarısız olduğunu farkettik.Benim fikrim böyle bir sıkıntınız varsa özel hastanelerden uzak durun benim hem paramı hem zamanımı hem sağlımı aldılar.Acı badem filan hikaye sadece para tuzağı kısaca.

Sonuç olumsuz olunca 2018 yılının mart ayında 2.kez ameliyat oldum bu sefer Muğla araştırma hastanesinde doktorum çok iyiydi saolsun hamile olduğu halde ilk ona göründü diye ameliyat yaptı.Şuan oldukça iyiyim zaman zaman havadan kaynaklı arılar oluyor olmuyor değil.Üst üstte geçirdiğim 2 ameliyat süreci yatarak geçtiğinden fiziki olarak biraz yıprandım bunu düzeltiğimde hiç bir sıkıntım kalacağını sanmıyorum.

Bu arada ilk ameliyatım micro cerrahi 2.ameliyatım da eski usul açık ameliyattı.
  • laydin kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar, yazılan tüm mesajları tek tek okudum konu içerisindeki. Sadece gene konunun sahibi olan arkadaşımızın yazdığı bu mesaj gerçekten aklı selim bir yaklaşım ve gerçekleri yansıtıyor. Söz konusu olan sağlık ve bu konular şakaya yada denemeye gelmez. Ona buna bel çektirmeyle yada birtakım merhemler sürmeyle düzelmeyecek bir konudur bel fıtığı.

Bir aşamaya kadar Ameliyat gerektirmeden ve gerçekten tam iyileşme sağlanabilecek şekilde fizik terapi ve rehabilitasyon uygulanarak sıfıra çekilebilir. Sonrasında ise normal bir kişinin omurga sağlığını korumak için ne yapması gerekiyorsa aynıları yapılarak tümm ömür boyu şikayetsiz bir hayat sürülebilir.

Fakat düzeldikten sonra gene çekilen çileler unutulur ve vücudumuza hoyrat şekilde davranırsak, her insanda olabilecek olan sıkıntılar tekrar baş gösterebilir.

Ameliyatın gerçekten kaçınılmaz olduğu bazı durumlar vardır, böyle durumlarda inat edip güvenmeyip ameliyattan kaçmak çok daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Ben 1,5 senedir bel fıtığı sıkınıtısı ile uğraşıyorum, bir ara bel bölgesi kas güçlendirme egzersizleri ve yaklaşık 15 kg vermek sureti ile neredeyse tam iyileşme sağlamıştım sonrasında ise işim gereği kendimi zorlamak durumunda kaldığım bir 4 ay geçirdim ve şu anda geri dönülmesi zor bir şekilde ameliyatlık oldum L5S1 bölümünden. Muhtemelen önümüzdeki birkaç hafta içerisinde ameliyat olacağım.

Diyeceğim şu ki, onun bunun lafı ile değil Konusunda uzman doktorların lafıyla hareket edin lütfen.

Herkese sağlıklı hayatlar dilerim. BEL FITIĞI

• 21 Mart günü mikrocerrahi yöntemi ile ameliyat oldum. Şu anda çok iyiyim şükür. Ara sıra ameliyat yerimde hafif ağrı oluyor bazı hareketlerde o kadar. O durum da her geçen gün azalmaya devam ediyor.

Ameliyat sonrası ilk 3 gün ama özellikle ilk 2 gün en zor süreç. 4. günden itibaren çok hızlı bir şekilde iyileşme süreci oluyor. 7. günden sonra günlük hayata dönüş denilebiir. Ben uçak yolculuğu yaptım mesela 8.gün.
  • bende spor yapmadığım dönemde kardeşimi kaldırmaktan hafif disk kayması var

uzun süredir ağır bodybuilding yapıyorum ve çok iyi geliyor bel sırt ağrısına (şu anda 75kg civarı ile deadlift yapıyorum 3 set 12 rep)

ağırlıklarınızı tabiki yavaş yavaş arttırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SECourses -- 29 Nisan 2019; 10:21:0 >
  • thesocrates kullanıcısına yanıt
    Hocam bu mri nin raporu var mı

• 3WakePig 3 kullanıcısına yanıt
    Vardır ama kim bilir nerede...
  • thesocrates kullanıcısına yanıt
    E nabiza kayit olup her seye bakabilirsiniz

• muhlis bey kullanıcısına yanıt
    Yaşıyonmu hacı daha

• Evet sıkıntı yok 😎

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilo fazlası olan kişi ideal kiloya düşerse bel fıtığı başlangıcı geçer mi?
  • Arkadaşlar hastalıkdaşlarımın hepsine selam olsun Allah acil şifalar versin.
    Bende 2013 yılında falan bi açık bel fıtığı ameliyatı oldum, aradan 5, 6 yıl geçti ve 2 ay önce kadar belime ağrı girdi ve bacağıma sıçrayınca belanın geri döndüğünü hissettim. Mr sonucu pozitif çıktı 3 tane fitil var ve biri patlamış dedi ameliyat şartmış. Futbol hayatım bitti, iş hayatım da bedensel olduğu için acilen toplamam lazım kendimi, önce kendimi fizik tedavi ile evde ve iş yerinde ağrılardan ve fıtığı geri çekmek için çalışma başlatmayı düşünüyorum. Belki saçma geldi size ama ben artık ameliyatsız düzeleceğine inanmıyordum, şu saatten sonra bacak yerde sürünmezse ameliyat 2. Planımda. Tekrardan herkese geçmiş olsun. Allah düşmanıma vermesin bu illeti o kadar net.

• "merhabalar. sürekli mesaj atan arkadaşlar için yazıyorum. bu fıtığı 3 sene çektim. yürümeyi bırak ayakta 5 dakika duramıyordum. bu sure zarfında denemediğim tedavi kalmadı. doktora parasıyla deılmı benı amelıyat et dedım etmedı. velhasıl kelam sadede geleyım :) 2 aydır futbol oynuyorum.herhangı bır agrı sızı yok hamdolsun. hepsiburada dan delta markalı barfıks cubugu var 120 santım uzunlugunda. bunu alın evın bır köşesıne monte edın. sabah aksam 15-20 sanıye sallanın ve yapabılıyorsanız 5 veya 10 barfıks cekın vede 20 şınav cekın gunluk . benım tedavı yontemım bu . bunu bır sene yaptım halaa da yapıyorum

herkese gecmıs olsun"

Yukarıdaki yazı Mersin'de murat diye bir arkadaştan alıntıdır. Gelelim bana. Yapmadığım yöntem kalmadı. Çekicilere gittim mr görüntüleri vardı elimde sordum dedim ki mr görüntüsünden anlıyor musun? Benim elim mr gibi dedi. Bu tarz adamlar gereksiz özgüvenli. Çünkü o güveni verip senden para da alması lazım. İyi niyetlileri ayrı tutalım. Masaj vs yapılıyor kaslar gevşediği için rahatlama oluyor ama geçici bunun üstüne hacamat yaptırdım ilaç sürüp korse bağlıyorlar 10 gün kalıyor vs. Bu işlemler sonrası mr çektirdim fıtığın kaybolduğu yok. Duruyor yerinde.

Mantık şu arkadaşlar;
    Nasıl ki iki elinde 10 kilo poşet taşısan omurgalar sıkışıyor. El ile asılı kalma, ayaktan asılı kalma, veya manipilasyon ile omurga açma da kemikler bir birinden uzaklaşınca diskin yerine tekrar yerleşebileceği hacim oluşuyor. Sırt kası çabuk güçlenir. Ben de mersinli murat arkadaş gibi delta marka barfix barı aldım koridora kurdum. Spor ile alakalı biri değilim. Ofis işi benimki. Yürüme yüzme egzersiz hiç yok. Sadece barfixs barında ilk 20 gün asılı kaldım. Ondan sonraki 40 gün yarım barfix. Yani kolları kırmadan bel ile yükseliyorsun sonra tekrar aşağı. Bunu her sette 20 defa yapıyorum. Bu arada nizami barfix sadece 1 tane çekebiliyorum. İlk başladığımda 5 sn asılı kalıyordum eller su topluyordu filan. Şimdi nasır oldu hiç hissetmiyorum. Konuya dönelim tekrar. Günlük kesin 3 set yapıyorum 3*20=60 sefer bel hareketi yapıyorum.

Sonuç: %85 seviyede fıtık var dediler. 4 farklı doktor hepsi ameliyat dedi. 2 ay sürede fıtık yarıya indi. Ayak uyuşması vardı geçti. Bacak arkası damar çekmesi vardı geçti. Parmak ucunda duramıyordum geçti. Özellikle kış ayında beter ederdi beni bu kış çok rahattım.

Bu işin ilacı vücuda baskıdan kaçacaksın yani 1.ağırlık taşıma 2. kilo ver. Ve tam tersi vücudu çektir. Elle mi asılı kalırsın ayaktan mı asılırsın sana kalmış. Astronotlardaki omurgalar normal insana göre açık. Neden yerçekimi yok. Sırf burdan spinaldekompresyon aletini geliştirmişler. Neyse ben çok video vs de izledim vay şu hareket vay bu hareket. Baktım yapınca belim ağrıyor hemen bıraktım. Tek yaptığım barfix. Dışardan duyumlarıma göre sadece yürüyerek fıtığı geçiren veya sadece yüzerek geçiren var. Ben sadece barfix çalışıyorum. Gelişmelerden çok memnunum. Bence 55 ve altı yaşlar için uygun. Yaşlılar yapamaz. Onlarda yüzebilir. İnşallah yararlı bir yazı olmuştur. Bu illeti çeken bilir. Okuyup faydalanıp şifa bulanlar olursa çok sevinirim herkese hayırlı akşamlar dilerim arkadaşlar.

Boy:185
    Kilo: 83
     BEL FITIĞI BEL FITIĞI BEL FITIĞI BEL FITIĞI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herialehandro -- 11 Ekim 2023; 13:44:38 >

• merhaba arkadaşlar

benim annem oldukça kilolu. diz kapakları kaymış ve yürütmekte zorluk çekiyor. evin içinde geziyor tabi, gidip-geliyor.. hastanelere falanda gidebiliyor ama normalde hiç dışarı çıkıp gezmiyor. gücüm yok diyor. önceden bel fıtığı vardı ve bu sene içerisinde patladı bel fıtığı. doktorlara git-gel korse ve ilaç falan verdiler. ameliyat falanda yapılmıyor aşırı kilolu olduğu için. sürkli doktorlara git-gel bıktı artık.

istanbuldayız bu arada. ne yapabiliriz, nereye gidebiliriz. tavsiye edebileceğiniz bir doktor veya tedavi yöntemi.

doktorlar çok baştan savma yapıyor. ilaçla gönderiyorlar hep, başka uzman bi doktora görün vs, ama tavsiyede vermiyorlar.
  • Yusufun kullanıcısına yanıt
    mrb.benimde fıtığım siyatiğe vurmuş.bilgi verirmisiniz .yapn ve ücret.
  • Arkadaşlar ben iki kere bel fıtığı ameliystı geçirmiş biri olarak kesinlikle önermiyorum. Benhttps://www.ttsstar.com/ sitedinden bant kullandım ve hemen faydasını gördüm. Bir deneyip sonuçların inanılmaz olduğunu anlayabilirsiz.

• Kesinlikle ameliyat olmayın derim. Ameliyat öncesi herşey süper olacak diyen doktorlar, bununla yaşamadını öğrenmelisin demeye başlıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bjktr

Arkadaşlar ben iki kere bel fıtığı ameliystı geçirmiş biri olarak kesinlikle önermiyorum. Benhttps://www.ttsstar.com/ sitedinden bant kullandım ve hemen faydasını gördüm. Bir deneyip sonuçların inanılmaz olduğunu anlayabilirsiz.
    trol reklamcı
  • arkadaşlar bu illet hastalık kanser gibi insanın peşini bırakmıyor. ben 41 yaşında bir erkeğim ve 2 kere özel hastanede l4-l5 omurundan ameliyat oldum. ikisi de beni sadece 1 ay rahatlattı sonra eski ağrılarımla baş başa kaldım. sağolsun doktor bey elimizden bu kadar geliyor alışmalısın böyle yaşamaya dedi ki ameliyattan önce güya kuş gibi rahat edecektim. sonra klasik alternatif tıbba yöneldim, kuru iğne, prp vs.. onlardan da fayda görmedim. taki geçen benim yürüyüşümü farkeden tanıyayıp bindiğim bir taksici bir abinin telini verdi ki defalarca bu senaryo yu onlarca kere dinleyip salladığından 100% eminden. neyse abi ile konuştuk eve misafir geldi ve yanında getirdiği o bantlardan bir tanesini hep ağrıyan sol bacağıma yapıştırdı ve ağrı dakikalar içinde geçti. rüyada gibiydim, dedim bu nasıl bir büyü doktor ların fayda etmediği ağrıyı sen dakikalar içinde geçirdin. dedi bu uyguladığım tts-star smartpatch bandı. nasıl insanların haberi yok neden reklamı yok filan dedi özel bir girişimci yeni getirdi dedi.
    paketin içinde 28 adet var ve n11, hepsiburada gibi sitelerden 300 tl ye sipariş edilebiliyor, ancakhttps://www.ttsstar.com/ c sitesinden direk bir referans göstererek isterseniz 195tl ye elinize geçer. bence arkadaşlar alternatif tıba harcayacağınız paradan önce bir deneyin derim. sipariş ederken referans numarası istiyor, benim nom olan 90253304, yu yazabilirsiniz. Ayrıca YouTube a tts international yazarak ta videoları görebilirsimiz. Valla işe yarıyor, ben hastanelere en az 50 000 tl ödedim. Bir deneyin derim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.