Şimdi Ara

BEL FITIĞI (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
14
Favori
96.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de 27 yaşında bu fıtık denen arkadaş ile tanıştım. En büyük sebebi yıllardır spor yapıyorum fakat korona dan sonra spora ara vermem oldu. Sanırım zamanla zayıflayan bel kaslarım artık sinyal vermeye başladı. Ağustos ayında 1-2 tane ağır malzeme kaldırdıktan sonra tatlı tatlı sağ kuyruk sokumuma doğru bir ağrı akabinde sağ kalçama uyuşuklar ve topuğuma kadar vurmaya başladı.

Tabi durum böyle olunca doktorun yolunu tuttum. MR çekildi ve sonuçlarında L4-L5 arası diffüz bulging ve L5-S1 foraminal-uzak foraminal düzeyde belirginleşen diffüz bulging ve sağ L5'e minimal baskı gözlemlendi.

O zaman ilk gittiğim doktor fıtık başlangıcı olduğunu ve ameliyatlık bir durum olmadığını söyledi. Bana iğne verildi ve ilaç ile krem kullandım. Yaklaşık 10 tane iğne,ilaç ve krem den sonra bir düzelme olmadı. Aradan 2 ay geçtikten sonra başka bir doktora daha gittim aynı şeyleri o da söyledi fakat şikayetlerim devam ediyordu tekrar yine bi 5-6 tane iğne ve ilaç kullandım. Tekrar şikayetlerime çözüm olmadı.

Şu anda yaklaşık 6 aydır bu ağrı ve acı ile yaşıyorum. Bir takım egzersizler uyguluyorum bunlar ağrımı hafifletiyor, bazen 2-3 gün hiç ağrı çekmezken bazen bir gün yine tekrar başa dönüyor gibi oluyorum. Bunu yazarken de sağ kalçam da şiddetli bir ağrı mevcut. Sanki penisilinli iğne yersiniz de orayı uyuşturur ya onun gibi diyebilirim.

Şimdi araştırıyorum doktorlar ameliyatlık bir durumun yok diyor ama sorunu da çözemiyorum. Gerçekten kötü bir durum. Şu anda kısıtlamaların olması ve iş yoğunluğu nedeniyle fizyoterapi deneyemedim. Fakat en geç mart ayı gibi bi manuel terapi ile birlikte fizyoterapi denemeyi düşünüyorum. Bu kadar ufak bir fıtığın bu denli azap vermesi kötü bir durum. Kimisinin fıtıkları patlak ama hissettiği bile yok tamamen sinire olan baskı ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bacağım da herhangi bir güç kaybı bulunmuyor. Topuğumun üzerinde ve parmak ucunda sıkıntısız yürüyebiliyorum. Rahat bir şekilde de koşabilirim. Gel gelelim sürekli ağrı mevcut.

İleri de gelişme kaydedersem konu ile ilgili bilgilendirme yazısı yazarım. Ya da benim gibi durumda olupta tecrübelerini paylaşmak isteyen arkadaş olursa benim yazımı alıntılarsa sevinirim belki yardımı dokunur.

Şu aşağıdaki video da bulunan egzersizi önerebilirim özelikle Cobra Pose denilen hareket baya yardımcı oluyor. Ek olarak barfiks demirine asılmakta zamanla yerçekimi nedeniyle üst üste binen omurların tekrar arasının açılmasına sebep olduğu için yararlı.

Yani yazılan yorumlar, yapılan videolar yabancı dilimin de olması sebebiyle genelde hep iyileştiği yönünde fakat ben de 6 aydır bununla uğraşıyorum. Umarım olumlu sonuç alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 27 Ocak 2021; 10:44:52 >

• babamı götürdüğüm başarı hastanesinde ameliyatından sonraki gün yürüdü hiç de sıkıntı yaşamadık bir görünün tavsiye ederim buyrun link

• Yaklaşık 5 sene önce fıtık başlangıcı oldu.Geçen sene ekim ayında L5 S1 bölgesinden mikro cerrahi yöntemi ile ameliyat oldum.Ameliyat olmadan önce yaklaşık 8 senedir düzenli fitness yapıyordum.Fizik tedavi yaptırmayı çok araştırdım ama benim mesleğimden dolayı zamanım yoktu ve mecbur ameliyat oldum.Sorusu olan var ise cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogangoxel -- 6 Mart 2021; 1:53:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Ben de 27 yaşında bu fıtık denen arkadaş ile tanıştım. En büyük sebebi yıllardır spor yapıyorum fakat korona dan sonra spora ara vermem oldu. Sanırım zamanla zayıflayan bel kaslarım artık sinyal vermeye başladı. Ağustos ayında 1-2 tane ağır malzeme kaldırdıktan sonra tatlı tatlı sağ kuyruk sokumuma doğru bir ağrı akabinde sağ kalçama uyuşuklar ve topuğuma kadar vurmaya başladı.

Tabi durum böyle olunca doktorun yolunu tuttum. MR çekildi ve sonuçlarında L4-L5 arası diffüz bulging ve L5-S1 foraminal-uzak foraminal düzeyde belirginleşen diffüz bulging ve sağ L5'e minimal baskı gözlemlendi.

O zaman ilk gittiğim doktor fıtık başlangıcı olduğunu ve ameliyatlık bir durum olmadığını söyledi. Bana iğne verildi ve ilaç ile krem kullandım. Yaklaşık 10 tane iğne,ilaç ve krem den sonra bir düzelme olmadı. Aradan 2 ay geçtikten sonra başka bir doktora daha gittim aynı şeyleri o da söyledi fakat şikayetlerim devam ediyordu tekrar yine bi 5-6 tane iğne ve ilaç kullandım. Tekrar şikayetlerime çözüm olmadı.

Şu anda yaklaşık 6 aydır bu ağrı ve acı ile yaşıyorum. Bir takım egzersizler uyguluyorum bunlar ağrımı hafifletiyor, bazen 2-3 gün hiç ağrı çekmezken bazen bir gün yine tekrar başa dönüyor gibi oluyorum. Bunu yazarken de sağ kalçam da şiddetli bir ağrı mevcut. Sanki penisilinli iğne yersiniz de orayı uyuşturur ya onun gibi diyebilirim.

Şimdi araştırıyorum doktorlar ameliyatlık bir durumun yok diyor ama sorunu da çözemiyorum. Gerçekten kötü bir durum. Şu anda kısıtlamaların olması ve iş yoğunluğu nedeniyle fizyoterapi deneyemedim. Fakat en geç mart ayı gibi bi manuel terapi ile birlikte fizyoterapi denemeyi düşünüyorum. Bu kadar ufak bir fıtığın bu denli azap vermesi kötü bir durum. Kimisinin fıtıkları patlak ama hissettiği bile yok tamamen sinire olan baskı ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bacağım da herhangi bir güç kaybı bulunmuyor. Topuğumun üzerinde ve parmak ucunda sıkıntısız yürüyebiliyorum. Rahat bir şekilde de koşabilirim. Gel gelelim sürekli ağrı mevcut.

İleri de gelişme kaydedersem konu ile ilgili bilgilendirme yazısı yazarım. Ya da benim gibi durumda olupta tecrübelerini paylaşmak isteyen arkadaş olursa benim yazımı alıntılarsa sevinirim belki yardımı dokunur.

Şu aşağıdaki video da bulunan egzersizi önerebilirim özelikle Cobra Pose denilen hareket baya yardımcı oluyor. Ek olarak barfiks demirine asılmakta zamanla yerçekimi nedeniyle üst üste binen omurların tekrar arasının açılmasına sebep olduğu için yararlı.

Yani yazılan yorumlar, yapılan videolar yabancı dilimin de olması sebebiyle genelde hep iyileştiği yönünde fakat ben de 6 aydır bununla uğraşıyorum. Umarım olumlu sonuç alırım.

Postu güncellemek için tekrar konuya giriş yaptım. Ocak ayı içerisinde bu postu paylaşmıştım.

Şubat başında profesyonel destek almak için fizyoterapist arayışına girdim ve aynı zamanda çocukluk zamanından da tanıdığım bir arkadaşımın fizyoterapi kliniğine gitmeye karar verdim.

İlk olarak mr ve mr raporumu inceledi, sonrasında da muayene etti. Fıtıktan çok durumun siyatik sinir sıkışmasından kaynaklı kronikleşmiş bir kas ağrısı olabileceğini dile getirdi. Belirtileri fıtık ile çok karıştırıldığını sorunumun bundan kaynaklanabileceğini belirtti.

Daha sonrasında da ilk seansıma Şubatın son haftası başlama kararı aldım. İlk hafta manuel terapi(şu çatır çutur kırma tabir edilen olay) daha sonra da siyatik sinirin oluşturduğu kas spazmını açabilmek için ilk olarak sağ bel gamzesinin üstünden başlayarak kalça altına kadar bir makine ile yaklaşık 20-25 dakika masaj yaptı. Daha sonra da el ile masaj yapılarak bölge kaslarımı rahatlatmaya çalıştılar. En son olarakta masaj yapılan bölgelere kupa tutturuldu ve ilk seansım sonuçlandı.

ilk seansın sonuçları: ilk 2-3 gün ciddi anlamda kas ağrısı yaşadım ki zaten ilgili arkadaşta olacağını söylemişti. Bununla beraber açma germe egzersizlerine başladım. İlk zamanlar oturduğumda cayır cayır yanan ve uyuşan bacak ve kalçamın yanma ve uyuşma hissi %50 civarında azalmaya başladı. Gerçekten inanılmaz bir mutluluk duygusu diyebilirim. Ağrı için aynı şeyi diyemeyeceğim ağrı aynı oranda devam ediyor fakat uyuşma ve yanma hissi için etkili oldu diyebilirim.

ikinci seansıma 1 hafta sonra martın ilk haftası devam ettim. Bu sefer yine el ile durum muayenesi yapıldı kasların açılmaya ama hala kas spazmı yaşadığımı söyledi fizyoterapist. İlk olarak tekrar manuel terapi ile tüm eklemler açıldı. Sonrasında yine kalça, baldır ve bel bölgesine masaj uygulandı. Son olarakta işin can alıcı kısmı kas spazmını geçirebilmek için kuru iğne tedavisi uygulayacağını söyledi. Akupuntur gibi düşünebilirsiniz. Yaklaşık 13 adet iğne belimin üst kısmında bulunan hattan kalçama kadar yaklaşık 20 dakika olacak sürede uygulandı. Her 7 dakika da 1 iğneler daha da içeriye sokuluyor. Bu feci ağrı durumu yaptı ve belimden tüm ayak parmağıma kadar hissettim. Ben de vücudum tepki verdiği için ani tansiyon düşmesi yaşadım. Biraz zorda olsa kuru iğne tedavisini de tamamladım.

ikinci seansın sonuçları: ilk gün ve ikinci gün iğnelerin yapıldığı yerlerde baya yoğun ağrı hissettim fakat olabileceği yine söylenmişti. Oturma kalkma, diğer pozisyonlarda resmen ilk ağrı yaşadığım zamana gittim diyebilirim. fakat 3 gün sonra bir şekilde o ağrı kendini rahatlamaya bıraktı ve yanma uyuşma oranım %50 lerden %30 lara geriledi diyebilirim. Oldukça başarılı bir seans sonucu oldu. Bir önceki seansta ağrı aynı demiştim, bu seans itibariyle ağrı oranımda %20 oranla azalıp %80 civarında seyrediyor.

Bugün de üçüncü seansıma gittim. Tekrar el ile muayene ettikten sonra başlangıçta manuel terapi ile başladık. Daha sonra kendi başınıza yapamayacağınız açma germe hareketleri ile kaslarımı rahatlattık. Yine makine ile yaklaşık 20 dakika aynı bölgeye masaj yapıldı. Daha sonrasın da sinir grubuna el ile yoğun masaj yapıldı ve en son olarakta yine kupa çekilerek bu seansı da tamamladım.

üçüncü seansın sonuçları: şu anda uyuşukluk ve yanma hissi %15 civarlarına inmiş durumda. Baya düştü diyebilirim, baya rahatladım bu konuyla ilgili artık bacak ve kalçamı hissediyorum. Ağrı ile ilgili %50 civarlarına indi ve bacağımda çekme hissi ortadan kayboldu. Şu anda normal hayatıma döndüm diyebilirim o kadar ağrıdan sonra şu anda çektiğim hiçbir şey kalıyor yanında.

bunları neden yazıyorum. Bazı arkadaşlar ben de dahil çok bu konuda umutsuzluğa düşüyor ama sabır ve çaba istiyor gerçekten. Gidipte ilk fırsatta bıçak altına yatmayın vücut çok ayrı bir mekanizma siz onu tekrar inşa etmeye çalıştığınız da bir şekilde tepki veriyor.

3 hafta ard arda seanslardan sonra 1 hafta boş geçip 2 hafta sonra tekrar 1 seansa daha gideceğim. Bakalım o zamandan sonra tekrar konuyu güncellerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bjktr B kullanıcısına yanıt
    Ya bi s.gidin şurdan millet can derdine düşmüş vampir gibi fırsattan istifade milletin bir iki kuruşunu nasıl sömürürüz diye dadanmışsınız buraya.bahsettiği firma da muhtemelen kendisi de dolandırıcı anlattığı hikaye de kurmaca arkadaşlar böylesini dinleyip sağlığınızdan olmayın ve umutsuzlanmayın.Adam akıllı bir doktora gözükün.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dogangoxel kullanıcısına yanıt
    Hocam durumun nasıl genel olarak özellikle spor yapabileceğini düşünüyor musun artık?

• Akın Türk IBDQK A kullanıcısına yanıt
    Evde spor yapmaya basladim ama tabiki eskiden kaldirdigim agirliklari ve hareketleri yapmiyorum.En azindan simdilik yapmiyorum.Hareketlerimde bir sikinti yok ama sanki yeniden agrir veya agriyacak korkusu var tabiki icimde.Beline yuk bindirecek veya öne dogru egilerek yapilan hareketleri yapmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Baya da olmuş aslında,ağrı durumun nasıl hocam özellikle bacak ve kalçadaki ağrı kesildi mi tamamen?

Agri , uyusma ve karincalanma gecti sukur.Simdilik agrim hic yok.Ama tabi her an agrir diye kusku var icimde.7 ay oldu artik

Çok geçmiş olsun hocam ben de yılbaşı gibi olucam 8 yıl oldu ama artık yaşanılmıyor bunla,psikolojik olarakta bitiriyor insanı inşallah tekrarını yaşamazsın,yaşamayız

Sizede gecmis olsun.Yasamayan bilemez tabiki.Oturup kalkarken dikkat etmek detsek alarak kalkmak lazim.Yerden bir sey alirken comelerek almak gerekli.Bir sey tasirken agirligi iki elimize esit sekilde bolerek tasimak gerekli.Yataktan kalkarken bile ilk once ayaklarimizi inidirip kolumudan destek alarak yan sekilde kalkmaliyiz.Bu yazdiklarim hep doktorun tavsiyeleri.Ayrica doktorun verdigi evde yapilan egzersizleride yapmamiz gerekli.

• Selamlar arkadaşlar. Acaba bende de başlangıcı mı var merak ettim.

Hazirandan beri tam bel fıtığı görsellerindeki kısımda ağrı oluyor ama öyle dayanılmayacak ve sürekli bi ağrı değil.

Düzenli spor yapan birisiyim. Spor yaparken bana engelde olmuyor. Mesela şuan otururkende hafif bi ağrı mevcut.

Fıtık başlangıcı olabilir mi acaba?

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    Merhaba , doktora gidip muayene olman gerek.Emar isterse sonuc netlesir.Sporda daha dikkat etmen gerek.Gecmis olsun.

• İstanbul , Ankara veya Denizli'de mikrocerrahiyle tam kapalı bel fıtığı ameliyatı yapan devlet hastanesi var mı acaba?
    Istanbul'da İstinye devlette 4 sene önce bu teknolojinin oldugunu fakat sadece boyun fitiklarinda kullandiklarini soylemisti beyin cerrahı.
    Ailesinden veya kendi olan varsa cevap versin lütfen.Üniversite hastaneleride yapıyor olabilir fakat devlet sırrı gibi öğrenemiyoruz.

• Merhaba herkese, yakın zamanda özel hastanede mikrodisoktemi yöntemi ile (micro cerrahi) kapalı ameliyat olan arkadaşlar ameliyat ücreti hakkında bilgi verirlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 8 Temmuz 2022; 14:2:46 >
  • kara344 kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,
    Parasindan ziyade doktorun cok onemi var bu ameliyatta.Sinirlere baski yapan fitigi cikartiyor , bu yuzden tehlikeli bir ameliyat.Ben 2020 ekim ayinda ozel hastanede micro cerrahi ameliyati oldum.Yakin tarihli degil ama 7500 tl gibi bir rakam odemistim.

Araştırdım biraz şuankİ ameliyat fiyatları 12.000 tl civarlarında.

• Fiyatlar artmış olabilir , doğrudur.Yeniden söyleyeceğim ama önemli olan doktorun iyi olması.Geçmiş olsun

• Merhaba,
    Annemde bel kayması olduğunu söyleyen doktor var, kimisi 40 derece skolyoz diyor, kimi bel fıtığı. Ayrıca annem kronik böbrek yetmezliği hastası. Bu sebeple ameliyat olamıyor. Bel kayması için çözüm önerisi olan var mı? Çok zor durumda kendisi ve ben de uzakta yaşadığım için gidemiyorum ve iyice üzülüyorum. Çözüm bulmam lazım.
    Teşekkürler

• Bende bel fıtığı başlangıcı var

50 kilo fazlam var 10 yıldır. Umarım 50 kiloyu veririm de şu fıtık başlangıcı geçer

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.