Şimdi Ara

Belçika Vizesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1 ay önce Belçika'ya gitmek için Fransa Konsolosluğu üzerinden Schengen vize talebinde bulundum, sebebi ise Belçika'nın randevu tarihi benim seyahat etmem gereken zamandan öteye dayanıyor ancak Fransa çok yakın zamanda randevu veriyordu. Her neyse, bilen bilir Schengen kapsamında bir şekilde başka bir ülkeden de alınabildiğini... Aile şirketinde çalışır durumdayım ancak bir nedenden dolayı SSK primlerimi durdurmam gerektiği için başvurumu öğrenci olarak ve masraflarımın babam tarafından karşılanacağı şeklinde yapmıştım ve vizeme red yanıtı geldi. Sebepleri ise; örgün eğitim kurumlarından biri yerine Açıköğretim'de bulunmam, babamın ve benim hesaplarımda güya seyahat gidiş ve geliş aralığında oluşacak masrafları karşılayacak miktar bulunmaması ve dolayısıyla orada kaçak yaşayacağıma dair bir kanı oluşmasıymış.

Kasım ayının ilk haftasında olacak şekilde 1-1,5 ay sonra yeniden bir başvuru yapacağım ve bu kez Belçika üzerinden olacak ve bu kez şartlarım; şirketimizde yüksek konumlu bir çalışan olup, üzerine birkaç araç ve bir sürü hesap hareketi bulunan şirketimiz tarafından masraflarının karşılanacağı ve Belçika'da yaşayan yüksek düzeyli bir işadamı akrabamızın yazılı daveti olacak şekilde gideceğim.

Vizeyi almamda aracılık eden acente görevlisi bana Belçika'nın diğer ülkelerden daha fazla zorluk çıkaracağını ve bu yüzden red cevabı almamın çok yüksek bir olasılık olduğunu belirtti. Yeniden yapacağım başvuruda bir önceki başvurudan farklı olacak olan şartlarım (iş, gelir, davetli olarak gitme vs.), vizemin bir öncekinin aksine onay almasını sağlar mı? İlk vize başvurumda red almam, yeniden yapacağım başvurumu etkiler mi? Vize acentesinde bulunan görevli, Yunanistan'dan daha kolay vize alındığı için Yunanistan'da konaklayıp daha sonra Belçika'ya gitmemi, dolayısıyla vize başvurumu Yunanistan üzerinden yapmamın daha mantıklı olacağı şeklinde bir tavsiyede de bulundu ama açıkçası bunu yapmak istemiyorum çünkü biraz dalavere işi oluyor ve hayatım boyu böyle şeylerden kaçındım, bir önceki başvurumda Belçika yerine Fransa yapmam da dalavereydi ama burada mecburdum. Görevli kişinin tavsiyesiyle hareket etmeyip bu şekilde doğrudan Belçika üzerinden başvuru yapmalı mıyım vs... Konuyla ilgili sorularımı yanıtlarsanız gerçekten çok memnun olurum.

Esenlikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberyeniceri -- 11 Eylül 2013; 21:50:22 >

• Ağalar, önemli konu. :(

Güncel.
  • Belçika'ya iki defa gittim ve birinde vizeyi Belçika'dan alma gafletinde bulundum. Tam 4 ayda alabildim.

Diğerinde Yunanistan'dan almıştım, 2 günde geldi, seyahatimde Belçikadan da geçiyordum, baya bi süre kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Belçika'ya iki defa gittim ve birinde vizeyi Belçika'dan alma gafletinde bulundum. Tam 4 ayda alabildim.

Diğerinde Yunanistan'dan almıştım, 2 günde geldi, seyahatimde Belçikadan da geçiyordum, baya bi süre kaldım.

Demek ki ben de böyle yapmalıyım. Sizin gibi demişti bana danışman da. Peki 4 ayda geldi diyorsunuz; ben karşıdan davetle gideceğim, bu durum bu sürece katkıda bulunmaz mı?

Bir de konuma geldiğiniz için teşekkürler, namı kendinden ileride Citizen Bey.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmztly

quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Belçika'ya iki defa gittim ve birinde vizeyi Belçika'dan alma gafletinde bulundum. Tam 4 ayda alabildim.

Demek ki ben de böyle yapmalıyım. Sizin gibi demişti bana danışman da. Peki 4 ayda geldi diyorsunuz; ben karşıdan davetle gideceğim, bu durum bu sürece katkıda bulunmaz mı?

Bir de konuma geldiğiniz için teşekkürler, namı kendinden ileride Citizen Bey.

Olabilir. Benim arkadaş davet edemedi (evindeki oda miktarı yeterli gelmedi). Belki faydası olur.

Ama yine de Belçika İçişleri Bakanlığı'na soruyorlar, dosyayı oraya gönderip ordan izin alıyorlar falan bu tip bürokratik işler çıkıyor.

• acentan doğru söylemiş, bu kadar kısa süre içinde tekrardan aynı ülkeye başvurman büyük ihtimalle sıkıntı... yunanistandan başvur en mantıklısı ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kusmuyu

acentan doğru söylemiş, bu kadar kısa süre içinde tekrardan aynı ülkeye başvurman büyük ihtimalle sıkıntı... yunanistandan başvur en mantıklısı ...

İlk başta Fransa'dan başvuru yapmıştım yalnız, bunu yinelemek isterim. Bakalım artık vakti gelsin de tekrar rahatsız ederim sizi, birşey olursa.

Esenlikler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İspanya vizesi
    4 yıl önce açıldı
    İsviçre vizesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hmztly

quote:

Orijinalden alıntı: kusmuyu

acentan doğru söylemiş, bu kadar kısa süre içinde tekrardan aynı ülkeye başvurman büyük ihtimalle sıkıntı... yunanistandan başvur en mantıklısı ...

İlk başta Fransa'dan başvuru yapmıştım yalnız, bunu yinelemek isterim. Bakalım artık vakti gelsin de tekrar rahatsız ederim sizi, birşey olursa.

Esenlikler

ne demek elimden geldiğince yardımcı olurum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.