Şimdi Ara

BELEDİYENİN ÜCRETSİZ İNTERNET BAĞLANTISI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 8 kullanıyorum (orjinali windows 7, bilgisayarcıdan windows 8 e yükselttim..).Kendi kablosuz modemimden bağlanıyorum, fakat belediyenin üretsiz sunduğu interneti kullanamıyorum.Bağlan dediğimde bağlanıyor fakat, sınırlı bağlantı diyor ve ağ bağlantısı simgesinin üzerinde sarı ünlem işareti çıkıyor.İnternete girmiyor..Sorun çözücüde birincil dns sunucusu, aygıtı .. gibi hatalar veriyor..DNS numaralarını değiştirdim, komut dosyasından değişiklikler yaptım ama bi türlü sorunu giderenedim.
    Bilgisi olan arkadaşlardan lütfen yardım..Ne yapmam gerekiyor?Tşk..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Belediyenin Ücretsiz İnternet Bağlantısı

Birçok belediye, sakinlerine ücretsiz Wi-Fi erişimi sağlamaktadır. Bu hizmet, halka açık parklar, kütüphaneler ve topluluk merkezleri gibi çeşitli lokasyonlarda sunulmaktadır.

Belediyenin İnternetine Bağlanma

Belediyenin ücretsiz internet bağlantısına bağlanmak için genellikle özel bir şifre veya kimlik doğrulama gerekmez. Ancak bazı durumlarda, bir form doldurmanız veya bir uygulama indirmeniz gerekebilir.

Wi-Fi ağını bulmak için cihazınızın Wi-Fi ayarlarına gidin ve "Belediye Wi-Fi" veya benzeri bir ağ adı arayın. Bağlantı kurduktan sonra, internette gezinmenin ücretsiz olduğunu göreceksiniz.

Belediye Wi-Fi Bağlanma Adımları

Belediyenin ücretsiz Wi-Fi'sine bağlanma adımları şu şekildedir:

1. Cihazınızın Wi-Fi ayarlarına gidin.
    2. "Belediye Wi-Fi" veya benzeri bir ağ adı arayın.
    3. Bağlantıyı seçin.
    4. Gerekirse bir form doldurun veya bir uygulama indirin.
    5. Ücretsiz internete bağlanın.

Belediyenin internet bağlantısı, kişisel kullanım, araştırma veya çevrimiçi iletişim gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Bu hizmet, özellikle düşük gelirli aileler veya internet erişimi olmayanlar için büyük bir destektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • lütfen yardım...Tşk..
  • Belediyenin interneti sizden ne kadar uzakta eğer bilgisayarda bazen ağ görünmeyip bazen görünüyorsa bu durum oluşuyor.Yani sinyal bağlanmaya yetmiyor.Ağ ayarlarıyla hiç alakası yok.Bazen de eğer modemden hariç bir sinyal güçlendirici kullanıyorlarsa onu kapattıklarında oluyor.Yani açıkçası sinyal yetmiyor.Eğer iyi bir cep telefonunuz varsa onunla sinyalin geldiği yöne ucunu çevirerek bağlanmayı deneyin.Eğer ucu ucuna da olsa bağlanıyorsa bir usb adaptor almalısınız demektir.Aynı durum bende de var ve bilgisayarda görünmeyen veya görünse de sınırlı diyen ,pencere önüne getirdiğimde ise ucu ucuna bir kere bağlanmayı başarabildiğim bir ağa sony xperia sp telefon ile önünü sinyale çevirdiğimde bağlanıyorum.Tabi ucu ucuna bağlandığından indirme hızı 50 kb geçmiyor.Bir wireless usb adaptor alacağım ama o da deneme yanılma işi olduğundan güvenemiyorum.TPlink WN7200 nd iyi diyorlar.Tabi Alfa marka adaptorler zor bulunduğundan ve sahtesi çok olduğundan eledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 1 Aralık 2014; 20:39:52 >

• Cevap için teşekkürler..Belediyenin modemine çok yakınım.Yani full çekiyor..Bağlanıyor.Ağı görüyor, ama sınırlı bağlantı diyor internete girmiyor, sarı ünlem işareti çıkıyor..Yani sürekli böyle..Chrome da ''dns flushed no internet gibi bi yazı çıkıyor'' , explorer da ''birincil dns sunucusu'' ''aygıtla iletişim kurulmadı'' gibi bilgiler çıkıyor..Bi türlü çözemedim, bi eksiği bi ayarı var ama bi türlü bulamadım
    Başka neden olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wood76

Cevap için teşekkürler..Belediyenin modemine çok yakınım.Yani full çekiyor..Bağlanıyor.Ağı görüyor, ama sınırlı bağlantı diyor internete girmiyor, sarı ünlem işareti çıkıyor..Yani sürekli böyle..Chrome da ''dns flushed no internet gibi bi yazı çıkıyor'' , explorer da ''birincil dns sunucusu'' ''aygıtla iletişim kurulmadı'' gibi bilgiler çıkıyor..Bi türlü çözemedim, bi eksiği bi ayarı var ama bi türlü bulamadım
    Başka neden olabilir?

cep telefonu veya başka bir cihazla deneme şansınız var mı belediyenin internetini?

• cep ile bi sıkıntı yok internete giriyor..Benim bilgisayarla (dizüstü) ilgili bi şey sanırım...
  • wood76 W kullanıcısına yanıt
    kardeş aynısı bendede oluyordu istanbul gaziosmanpaşa ücretsiz diye wifi vardı üye olman gerekiyordu üye oldum ve internetide baya iyiydi ihtiyacımı görecek kadar ve birden sınırlı erişim dediğin şey çıktı. Dedim aha gitti internet
    Sonra ertesi gün okuldan eve geldiğimde ağ tekrardan olmuş internete girdim yine gitti işte günde 2-3 kere giderdi 1 saat 2 saat aralarla bazen dahada sürerdi bazen 1 hafta gelmediği olurdu işte bende 5-6 ay kullandım.öyle böyle sonra 2 ay önce gitti gidiş o gidiş daha gelmedi bizde interneti komşu ile yaptık arada bir bakarım gelmişmi diye ama gelmedi.Yani anlayacağın bunlar adamı sinir ediyo bence bir iş var birileri bilerek kapatıyo diye düşünüyorum.

• wood76 W kullanıcısına yanıt
    Wireless kartını güncellemeyi denedin mi?Sürücüleri yeniden kur.Başka bir ağ varsa bildiğin ona bağlanmayı deneme şansın var mı?Ceple bağlanıyorsa kesin bir sorun var notebookta!
  • Aslında windows 8 e geçince evimde kullandığım modem de de aynısını yapmıştı..DNS ayarları ve komut dosyasında bi kaç değişiklik yapınca sorun gitmişti.Daha sonra ise evdeki modemi yenilemiştim.Şu an sorunsuz kullanıyorum evdekini..Dışarda ise bağlandığım başka modemlerin çoğunda sorun çıkmadı, sorunsuz bağlandı ve internete girdi..Yalnız istisnada olsa bazılarında böyle yapıyor..anlamadım..Ayarlarlarıyla ilgili bi sorun var ama bi türlü çözemedim..
  • Belediye neti kullanildigi zaman bir login olunan sayfanin devamli acik olmasi gerekmiyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam anlayanadım ama ''login olunan sayfa'' ?Bilgim biraz yetersiz bu kanularda
  • Yani bağlanıyor, ağı görüyor ....belediyesi ortak ağ falan diyor sorun yok..yalnız nete girmiyor, internet sayfası açtığında internet bağlantısı yok diyor..''dns birincil sunucusu''veya ''aygıtla iletişim kurulmadı'' diyor sorun çözücüye baktığında...Bağlantı simgesinin üzerinde sarı ünlem işareti çıkıyor..
  • Ttnet wifi mantigi

• Belediyenin seni ağa tanımlaması lazım, galiba tc kimlik numaranı istiyorlar pek bilgim yok

• tc ile kayıt için nete girip önce giriş kaydı ekrarının gelmesi gerekiyor galiba..İşte o giriş kaydı ekranı da gelmiyor zaten..İnternete hiç bağlanmıyor...sarı ünlem işareti gitse sorun çözülecek..ama bunun için ne yapılması ne yapılması gerekiyor bulamadım bi türlü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.