Şimdi Ara

Belgrad izlenimlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
6.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

Sırbistanda Türkler pek sevilmez diye duymuştum

Burada da nötr sanırım.Sırplara bakış açısı

Bu mesajı attıktan 4 yıl sonra banada gitmek kısmetmiş.Gittim gördüm arkadaşlar.Konuda yazılanlar gibiymiş Türklere kin nefret diye birşey görmedim

Belgrad güzel yer beğendim.Çok büyük bir şehir değil.Novi sadada gittim pek birşey yok tavsiye etmem.Fakat trenle belgraddan yakın ve ucuz.
  • bende eşimle birlikte gitmek istiyorum.
    gece treni ile makedonyaya geçip
    üsküp ve ohrid yapıp geleceğiz
    1 günde novi sad a gideriz.
    iyi planlamak lazım.
    5-6 günlük bir gezi olacak.
    bakalım..

burdan gidiş belgrad donüş üsküp olarak yapabilir miyiz bilmiyorum
    yada tam tersi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

bende eşimle birlikte gitmek istiyorum.
    gece treni ile makedonyaya geçip
    üsküp ve ohrid yapıp geleceğiz
    1 günde novi sad a gideriz.
    iyi planlamak lazım.
    5-6 günlük bir gezi olacak.
    bakalım..

burdan gidiş belgrad donüş üsküp olarak yapabilir miyiz bilmiyorum
    yada tam tersi.

Merhaba hocam dediğiniz şeyi ben yaptım.Yapılabiliyor tavsiye ederim.Sorunuz varsa sorun yardım ederim
  • Tek Yön Uçak Bileti Alma
    Vize istemeyen ülkelere tek yön uçak bileti almak istediğinizde (dönüşü farklı bir ülkeden yapacak olsanız bile)
    Pegasus’un sitesinde Belgrad (Sırbistan) için şöyle bir uyarı çıkıyormuş,

Pegasus Yolları’ndan Üsküp’e tek yön bilet alacaksanız şöyle bir uyarı;
    Belgrad ülke makamlarından alınan bilgiye göre bu parkur için tek yön bilet düzenlenemez. Lütfen konuyla ilgili çağrı merkezimizden (0 888 288 18 18) bilgi alınız. Seyahatinize izin verilmemesi halinde havayolumuz sorumlu olmayacaktır.

Türk Hava Yolları’ndan Üsküp’e tek yön bilet alacaksanız şöyle bir uyarı;
    Türk vadantaşlarına bu parkur için Tek Yön bilet düzenlenemez.Lütfen konuyla ilgili Çağrı Merkezimizden yada Satış ofislerimizden bilgi alınız.
    Kısaca “Tek yön bilet alabilirsiniz ancak ülkeye almazlarsa karışmayız” diyorlar…

1- yine de bileti alalım mı?

2- 23 nisanda oğlum için tiran lı bir çocuk gelmişti. listeye tiranı da ekleyelim mi??
    (pek görülesi bir yer değilmiş ama.)

3 - sizce sıralama nasıl olmalı yanı Türkiye'den ilk belgrad mı? yoksa üsküp mü??
    (Ülkeler arası geçiş probleminden dolayı)

Tiran olursa.. sıralamam İstanbul - Tiran - Struga - Ohrid - Üsküp - Belgrad - Novisad - Belgrad - İstanbul
    Tiran olmaz ise sıralamam İstanbul - Üsküp - Ohrid - Üsküp - Belgrad - Novisad - Belgrad - İstanbul
    (ohrid ve novisad a günü birlik git gel)

4- bu şehirlere kaçar gün ayırmam gerek.

teşekkürler..

• 1-Dönüş bileti olması lazım elinizde.Eğer dönüş bileti olmazsa almama oranı çok yüksek.Gidiş belgrad dönüş üsküp olabilir.yada tam tersi.belgradda oda arkadaşım Türk çocuk belgrad girişli sarajevo dönüşlü almıştı
    2-tiranda birşey yok vaktiniz kısıtlı galiba uğraşmayın hiç
    3-uçaktan inince ilk giriş yapmak önemli.giriş yaptıktan sonra karayolu ile hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.bizim otobüstekilerin yüzlerine bile bakmadı pasaportları alıp damgalayıp geri veriyorlar.yalnız kosavadan sırbistana geçemezsiniz siyasi sıkıntılardan dolayı.tersi mümkün denedim
    4-Üsküp(birbucuk gün şehir +yarım günü matka kanyonu.kanyona sabah gidin) - Ohrid(1 gün yeterli-üsküpten 3 saat sürüyor) Belgrad(2gün en az) Novisad (belgraddan günü birlik pek birşey yok şehir merkezinde 2 saat yeter)

Belgraddan başlıyacaksanız.kosova prizreni ekliyebilirsiniz.bir günde rahat biter oda
    tabi bu benim gibi bekar yürümeyi seven birisi için.çocuk varsa biraz hızınız kesilebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Orijinalden alıntı: ferther

quote:

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Sırbistanda Türkler pek sevilmez diye duymuştum

Burada da nötr sanırım.Sırplara bakış açısı

Türkleri seviyorlar bana türk dediğimde hiç kötü davranan olmadı,bence bu sevmiyorlar masalı siyasilerden kaynaklanıyor.Tüm balkanlardaki en çok yardımsever ülke Sırbistandı. Tabi sevmeyen,ırkçı sırplarda vardır ama azınlıktadır onlar. Sırplar arnavutları sevmiyorlar(arnavutluk) kosova sorunundan dolayı.

Araçla Bosna sınırından girerken 15 dk arandık. Sırbistan sınırında ise diğer araçları ararken bize sadece pasaport kontrolü yaptılar. Sırpların Türklere karşı hiçbir önyargısı yok.

Katılıyorum hatta türkleri seviyorlar,türküm dediğiniz de hemen türkçe bi kaç kelime konuşuyorlar,zaten bazı yerlere efes bile bulabiliyorsunuz.Türkleri sevmediklerini sanırım bizim milliyetçiler çıkardı.Markette tatlılara bakıordum adamın biri geldi sırpça konuştu sonra dedim türkm 5 dk tatlıyı anlattı bana yok şunu al bu kötü bu bize osmanlıdan kalma falan.

YouTube'da karşılıklı çok küfürleşmeler oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cela Soylu C kullanıcısına yanıt
    2 adet sırbistan yok. sırbistan ile sırp cumhuriyeti ayrı şeyler. birisi ülke diğeri özerk cumhuriyet.
    orta asyaki türki cumhiriyetler gibi.

bosna hersek iki entityden oluşuyor birisi sırp fedeeasyonu diğeri hırvat-boşnak federasyonu.
    bu üç millet dönüşümlü olarak yönetimi sağlıyolar ama başlarında BM görevlendirği bir vali gibi makam var.
    sağolsun avrupa birliği ve amerika çözüm getireceğiz diye çözümsüz işlemeyen bir siyasi yapı ortaya koydu.

ileride ne olur bilinmez ama sırp cumhuriyetinin, sırbistan ile birleşme isteği vardı.
    şimdilerde avrupa birliği içinde birleşme hayali var.
  • Guest Account kullanıcısına yanıt
    turistik yerlede sorun olmaz millet biliyor gençler orta yaştaki çalışan kesim. türkçe bilen çok azdır turkoloji okuyan öğrenciler bilir.
    ama şöyle bir şey var turistik yerlede çok türk olacatır yaz aylarında. bazı restorantlarda yemeklerin türkçe açıklaması vardı skadarlija sokağında.

alkol fiyatları bize göre ucuz merak etme yalnız bizdeki gibi akşam belli bir saaten sonra alkol satışı yasak ama pek takmıyolar.
    millet genelde marketten alkol alıp parklerda filan içiyolar studentski park olabilir.
    ama şu sıralar mülteciler olabilir.

yazın yer bulmak zor olabilir. özellikle haftasonları. hostel che ve hedonoist hosteli tavsiye ederim.

ingilizcen varsa cumhiriyet meydanından başlayan "free walking tour"lara katılabilirsin.
    şehrin önemli yerlerini rehber eşliğinde gezdiriyolar ama ücret vermeni bekliyolar.
  • quote:

1-Dönüş bileti olması lazım elinizde.Eğer dönüş bileti olmazsa almama oranı çok yüksek.Gidiş belgrad dönüş üsküp olabilir.yada tam tersi.belgradda oda arkadaşım Türk çocuk belgrad girişli sarajevo dönüşlü almıştı
    2-tiranda birşey yok vaktiniz kısıtlı galiba uğraşmayın hiç
    3-uçaktan inince ilk giriş yapmak önemli.giriş yaptıktan sonra karayolu ile hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.bizim otobüstekilerin yüzlerine bile bakmadı pasaportları alıp damgalayıp geri veriyorlar.yalnız kosavadan sırbistana geçemezsiniz siyasi sıkıntılardan dolayı.tersi mümkün denedim
    4-Üsküp(birbucuk gün şehir +yarım günü matka kanyonu.kanyona sabah gidin) - Ohrid(1 gün yeterli-üsküpten 3 saat sürüyor) Belgrad(2gün en az) Novisad (belgraddan günü birlik pek birşey yok şehir merkezinde 2 saat yeter)

Belgraddan başlıyacaksanız.kosova prizreni ekliyebilirsiniz.bir günde rahat biter oda
    tabi bu benim gibi bekar yürümeyi seven birisi için.çocuk varsa biraz hızınız kesilebilir

bilgi için teşekkürler,

dediğim gibi 23 nisan 2015'de oğlum için tiran lı bir çocuk gelmişti.
    facebooktan görüşüyorlar illa gel diyorlar.

o zaman rota bu olabilir mi??
    İstanbul - Tiran - Struga - Ohrid - Üsküp - Belgrad - Novisad - Belgrad - İstanbul

Tiran - Struga = Otobüs
    Struga - Ohrid = Minibüs
    Ohrid - Üsküp = Otobüs
    Üsküp - Belgrad = Tren
    Belgrad - Novisad= Tren & Otobüs

araştırmalarım bunlar.
    bir plan çıkarayım..
    en ucuz biletleri bulayım..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.