Şimdi Ara

Belgrad izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
6.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende gezdiğim ülkeleri burada yazacağım ve buna Sırbistan'ın başkenti Belgrad'tan başlıyorum.
    İlk olarak havaalanından 1500 dinara taksi tutarak şehir merkezine(kalemeghdan) gelebilirsiniz veya 72 numaralı otobüs veya a1 numaralı minibüse gelerek trg slavia(son durak) ya gelebilirsiniz.
    Trg Slavia şehrin önemli meydanlarından birisi.Diğer önemli meydanlar; trg republike,trg terazije.Trg republike,yaya yolunun başladığı meydandır.Bu meydandan terazije caddesine yürüdüğünüzde bu yol caddeden düz gidince trg Slavia ya çıkarsınız.Trg Slavia bir nevi diğer yerlerle bağlantı noktasıdır.Buradan 83 nolu otobülse Zemuna gidebilirsiniz.Zemunun güzel bir eski yapısı var Belgradın aksine binalar hep kısa.
    Belgrad genel olarak düz bir şehir çok fazla yokuş yok.O yüzden yürüyerek rahatlıkla gezebilirsiniz.Şehirde yayaların kullanımına açık olan bölüm var burada en büyük cadde Knez Mihajlovia,bu caddenin sağında solundada yaya kullanımına açık caddeler var.Cadde'de çeşitli kafeler ve dükkanlar var.Cadenin sonuna doğru hediyelik eşya alabileceğiniz küçük büfeler var.Cadde bittiğinde ise Kalemeghdan var.Burada şehrin sur var,manzarası güzel,danube ve sava nehrinin kesişmesini izleyebilirsiniz.İstanbul kapısıda burada bulunmaktadır,ayrıca küçük bir hayvanat bahçeside var.
    Trg Slaviadan sava ya doğru gittiğinizde Nemanjina caddesi var,bu cadde düz gidildiğinde sizi tren ve otobüs istasyonuna ulaştırır.Cadde üzerinde natonun bombaladığı binaları görebilirsiniz.Ayrıca bu caddeye yakın olarak ünlü bir gece klübü var.Yine trg slavia ya yakın Sava tapınağı var,bana görüntüsü Ayasofyayı andırdı.Bu tapınaktan yokuş aşağı indiğinizde kızılyıldız futbol takımının stadına ulaşırsınız,maça gitmenizi tavsiye ederim.Biletler çok ucuz.
    Ayrıca şehrin ortasında güzel bir ada var.İsmi, Ada Ciganlija, trg republike'den 37 nolu otobüsle gidebilirsiniz.Ada gayet büyük,ada boyunca plajlar var,istediğiniz yerde sava nehrine girebilirsiniz.Ayrıca günlük bisiklet kirası 150 dinar.Bisikletle tur atabilirsiniz.Adanın sonunda ise fkk plajı var,genellikle sırp yaşlı nudistler tarafından kullanılıyor.Ayrıca ada da bungee jumping yapabileceğiniz bir yerde var.

Bu bilgilerden sonra yiyecek içecek durumlarına bakalım.Yemek olarak genelde et ağırlıklı mutfakları var.Bunda etin ucuz olmasının büyük payı var.Kahvaltıda bile cevapi yiyebiliyorlar.Başlıca yemekleri,cevapi,pljeskavica ve ayrıca tavuklu sandviçlerde güzel oluyor.Ekmek arası pljeskavica(hamburger) alırsanız yaklaşık olarak 190 dinardır ve çok büyüktür bu ekmek. Mc donalds ve Kfc dükkanlarıda var,fakat onların hamburgerleri duruken pek tavsiye etmem mc donaldsı.
    Her köşe başında fırın görebilirsiniz (pekara) onlardada börek var (burek) kıymalı burek ve ayran onlar için vazgeçilmez kahvaltı. Aslında yoğurt diye geçiyor ama sulu yani ayrana benziyor bizim.
    En ünlü bira markası Jelen,birada 2 litrelik şişelerde alırsanız daha karlı (yaklaşık 180 dinar),efes pilsen bile bulabilirsiniz,ama benim tavsiyem Jelen ve Amstel.Rakija denemeden dönmeyin oldukça sert bir içki.
    Polis herzaman tam tehçizatlıdır,şarşırmayın görünce ve polisler oldukça sert,en ufak olayda bile sert davranıyorlar ve ingilizceleri neredeyse hiç yok.
    Gece hayatına gelince,nehir kenarlarında bot barlar var splav,buralara giderler genelde,çok sayıda bar ve müzik var,hoşunuza gideni bulup keşfedebilirsiniz.Eğer sizin tarzınızsa 3 tane striptiz klüp var ama bunlar şehir merkezinde.
    İnsanları gayet yardım sever,diğer balkan ülkeleri arasında en iyi sırplar bence.Türk olduğunuzu söyleyince sizle hemen bir kaç kelime türkçe konuşuyorlar.Zaten oldukça fazla ortak kelimemiz var(yastık,yorgan,çarşaf,kaymak....)
    Şimdilik aklıma bunlar geldi. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi protar50 -- 27 Ağustos 2012; 13:18:56 >

• Sırbistanda Türkler pek sevilmez diye duymuştum

Burada da nötr sanırım.Sırplara bakış açısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

Sırbistanda Türkler pek sevilmez diye duymuştum

Türkleri seviyorlar bana türk dediğimde hiç kötü davranan olmadı,bence bu sevmiyorlar masalı siyasilerden kaynaklanıyor.Tüm balkanlardaki en çok yardımsever ülke Sırbistandı. Tabi sevmeyen,ırkçı sırplarda vardır ama azınlıktadır onlar. Sırplar arnavutları sevmiyorlar(arnavutluk) kosova sorunundan dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Türkleri seviyorlar bana türk dediğimde hiç kötü davranan olmadı,bence bu sevmiyorlar masalı siyasilerden kaynaklanıyor.Tüm balkanlardaki en çok yardımsever ülke Sırbistandı. Tabi sevmeyen,ırkçı sırplarda vardır ama azınlıktadır onlar. Sırplar arnavutları sevmiyorlar(arnavutluk) kosova sorunundan dolayı.

Araçla Bosna sınırından girerken 15 dk arandık. Sırbistan sınırında ise diğer araçları ararken bize sadece pasaport kontrolü yaptılar. Sırpların Türklere karşı hiçbir önyargısı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferther

quote:

quote:

Araçla Bosna sınırından girerken 15 dk arandık. Sırbistan sınırında ise diğer araçları ararken bize sadece pasaport kontrolü yaptılar. Sırpların Türklere karşı hiçbir önyargısı yok.

Katılıyorum hatta türkleri seviyorlar,türküm dediğiniz de hemen türkçe bi kaç kelime konuşuyorlar,zaten bazı yerlere efes bile bulabiliyorsunuz.Türkleri sevmediklerini sanırım bizim milliyetçiler çıkardı.Markette tatlılara bakıordum adamın biri geldi sırpça konuştu sonra dedim türkm 5 dk tatlıyı anlattı bana yok şunu al bu kötü bu bize osmanlıdan kalma falan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ferther

quote:

quote:

Bosna-Hersek de %35-40 Sirp yasiyor, senin Bosna siniri dedigin yer Republika Srpska denilen bolgedir buyuk ihtimalle.

Seviyorlar ya da sevmiyorlar diye genelleme yapmak da yanlis, bir cok Turk dizisi yayinlaniyor Sirp kanallarinda bu yuzden biraz sicak bakiyorlar Turklere.

• quote:

Orijinalden alıntı: trineux

Bosna-Hersek de %35-40 Sirp yasiyor, senin Bosna siniri dedigin yer Republika Srpska denilen bolgedir buyuk ihtimalle.

Seviyorlar ya da sevmiyorlar diye genelleme yapmak da yanlis, bir cok Turk dizisi yayinlaniyor Sirp kanallarinda bu yuzden biraz sicak bakiyorlar Turklere.

Ben kendi açımdan söylersem,balkanlarda türklere karşı en iyi davranan yer Sırbistan,ön yargıları kesinlikle yok,milliyetçi insanlar az sayıda var.
    Zaten,televizyonda muhteşem yüzyıl yayınlanıyor,eğer milliyetçi olsalardı osmanlıyla ilgili dizi yayınlamazlardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Belgrad tavsiyeleri
    10 yıl önce açıldı
    Belgrad?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sırpların Türklere karşı önyargıları yoktur. Birçok Sırp arkadaşım var, Osmanlıyı pek tabii sevmiyorlar, ancak günümüz Türkiye'si ve Türkler ile ilgili bir önyargı söz konusu değildir. Partizan ( Preterani Nacionalan=Aşırı Milliyetçi ) kesim sevmez.

Ayrıca Bosna ya da Sırbistan fark etmez, Sırp, Boşnak ve Hırvatları birbirinden ayıran tek olay din ve mezhep farklılıklarıdır. Bir Sırp sonradan müslüman olursa, Boşnak oluyor, soy dinle mezhep ile değişmez pek tabii ama öyle adlandırılır.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Güzel izlenimler edinmişsin dostum. Gelecek yaz musait olursa gidip görmek istiyorum oraları.
    Kışın baya soğuk oluyo oralar yaz daha iyidir.

Sanılanın aksine sırplar yardımsever ve biz türklere benzer yönlermiz var osmanlı mirasından dolayı sanırım.
    En azından matrak adamlar sohbet muhabbette ketum değiller.
    Yaşayış, kültür vs. Örneğin bizim evlerimizdeki annelerimizin vazgeçemediği dantelli nakış masaörtüsü-vitrin tarzı şeyleri onlarda kullanıyorlar.
    Görünce çok şaşırmıştım..

Onlarında başına ne geldiyse dalkavuk siyasetçiler yüzünden gelmiştir.

Buarada küçük bir düzeltme ada ciganlija da deniz yok dsotum sava nehrine giriyo millet.
  • Pekara, ekmek fırını demektir. Pastane, poslastičarnica demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rom11

Güzel izlenimler edinmişsin dostum. Gelecek yaz musait olursa gidip görmek istiyorum oraları.
    Kışın baya soğuk oluyo oralar yaz daha iyidir.

Sanılanın aksine sırplar yardımsever ve biz türklere benzer yönlermiz var osmanlı mirasından dolayı sanırım.
    En azından matrak adamlar sohbet muhabbette ketum değiller.
    Yaşayış, kültür vs. Örneğin bizim evlerimizdeki annelerimizin vazgeçemediği dantelli nakış masaörtüsü-vitrin tarzı şeyleri onlarda kullanıyorlar.
    Görünce çok şaşırmıştım..

Onlarında başına ne geldiyse dalkavuk siyasetçiler yüzünden gelmiştir.

Buarada küçük bir düzeltme ada ciganlija da deniz yok dsotum sava nehrine giriyo millet.

Evet o ağız alışkanlığından dolayı biz hep denize giriyoruz ya burda sava yı da deniz yapmışım :)
    Bencede gidip gör türkleri seviyorlar türküm deyince baya muhabbet oluyor.Zaten ortak kelimeler çok fazla,yastık,yorgan,çarşaf gibi :)

• Geçen televizyonda rastladım belgrad ve guça festivaline giden iki kişinin izlenimleri..

• takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende gittim Belgrad çok turistik bir yer değil ama inanılmaz eğlenceli bir yer. Kent çok ucuz ve Sırplar çok sıcak insanlar. Bu arada Sırp kızları gerçekten çok güzel.
  • tavsiye ederim, ayrıca kafanızda sırplara karşı bir ön yargı varsa tamamen silin atın. detayları aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz...

http://ahmetblgin.blogspot.com.tr/2015/04/belgrad-gezi-yazisi-1gun.html
  • Resimlerle destekleseydiniz keske

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbilgn

tavsiye ederim, ayrıca kafanızda sırplara karşı bir ön yargı varsa tamamen silin atın. detayları aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz...

http://ahmetblgin.blogspot.com.tr/2015/04/belgrad-gezi-yazisi-1gun.html

Merhaba hocam. Blog yazınızı büyük bir keyifle okudum. Verdiğiniz bilgiler çok faydalı olacak teşekkür ediyorum.
    Bende İzmir üzerinden İstanbul aktarmalı belgrad seyahati düşünüyorum (Kasım ayı gibi). Pegasus'un kampanyalarını takip ediyorum bu arada :)

• Benignand B kullanıcısına yanıt
    faydalı olduysa ne mutlu bana, kasım tercihi riskli görünse de aslında iklim olarak belgrad ılıman bir yermiş. kasımda da ayrı bir güzel olabilir. şimdiden iyi gezmeler.
  • İlk Belgrad gezimi 2 ay önce 4 gün yaptım ve şaşırdım, o kadar ülke gezdim bu kadar sıcakkanlı ve dost canlısı insanlarla tanışmadım , hiç tanımadığım insanlar bana hediyeler verdi telefonlar aldık verdik ve facebookta ekleştik daha sonra mart ortası gibi gittim belgrad,bor,niş gibi şehirleri gezdik ve 2 adet sırbistan oldugunu öğrendim. Bir tanesi bosna hersekte olan republic of srpska diğeride sırbistan.. Yemek çok ucuz,rakı güzel , ayda 200 euro taksitle honda crv alabiliyorsun vs.. Vs.. Her neyse ekşi sözlükten aldıgım bir taksici arkadaşın telefonunu aldım ilk gittigimde çok düzgün bir adam eger giden olursa bağlantı kursun ismi Vlademir +381 64 1225999 kalacak yer , kiralık apart konusunda yardımcı olabilir..

Bu mesaja eklenen görseller:

Belgrad izlenimlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cela Soylu -- 27 Mart 2016; 2:08:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ben de haziran ayında gitmeyi düşünüyorum. daha önce hiç balkan ülkesine gitmedim. ingilizce veya türkçe bilen kitle var mı? anlaşabilir miyiz insanlarla? sigara, alkol fiyatları nasıl? son dakikada hostel bulma şansı nasıldır yaz döneminde, çok yoğun mu oluyor hosteller?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.