Şimdi Ara

Belial Solo Inferno Mp10 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Blackdagger

olcay PTR serverı duelloya gelsene Witch Doctorum ile bir ifadeni alacağım

WD pvp nin en avantajlı karakterlerinden biri. ben oyuna başladığımdan beri PvE build kullanıyorum hatta sen de kullanıyordun biliyorsun, senin de wizardın vardı. Bu kullandığım builde göre aylardır item diziyorum. PvP ye uygun değil şu an karakterim, zaten PvP düşünmüyorum. Hele WD ve DH ile çok zor yarışır. Sana PvP de başarılar.
  • Bende pvp yi sevmiyorum. Oyunun mantığı PvP değil ki. Pvp Ayrı bir sos olarak atada denenebilinir. Pvp de daha eğlenceli oyunlar var.

Team deathmatch tarzı birşey olsa güzel olurdu ama:) seferoğulları tellioğulları gibi birbirimize dalabilseydik
  • quote:

Orijinalden alıntı: olcaykaraduman

quote:

olcay PTR serverı duelloya gelsene Witch Doctorum ile bir ifadeni alacağım

WD pvp nin en avantajlı karakterlerinden biri. ben oyuna başladığımdan beri PvE build kullanıyorum hatta sen de kullanıyordun biliyorsun, senin de wizardın vardı. Bu kullandığım builde göre aylardır item diziyorum. PvP ye uygun değil şu an karakterim, zaten PvP düşünmüyorum. Hele WD ve DH ile çok zor yarışır. Sana PvP de başarılar.

Zaten geyiğine söylüyordum.

Bu arada farm'dan ölümüne sıkılmış bi insan olarak PTR'daki duel arena'da çok eğleniyorum, kesemediğim adam yok :P

• quote:

Herkese Merhaba,

Inferno Mp10 seviyesinde belialı olduğum yerden hareket etmeden kestim ve kayıt aldım. Standart kullandığım PvE buildle yapamıyordum, dün akşam wizard başlığında fabrice'in verdiği bilgi sayesinde (conflagration hk.) çok zorlanmadım. 4. patlamaya kadar bitirmeniz gerekiyor yoksa öfke moduna bağlıyor, sonrası imkansız.

Kullandığım build:http://eu.battle.net/d3/en/calculator/wizard#VShXjO!gYe!YZZcaY
    Profil: imzada

Merhaba, tebrik ederim Olcay Son nokta bu olsa gerek, zira Belial erişilmez karlı bir doruk gibiydi.

İyi oyunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: QuasarFX

Merhaba, tebrik ederim Olcay Son nokta bu olsa gerek, zira Belial erişilmez karlı bir doruk gibiydi.

İyi oyunlar.

Merhaba Quasarfx,

Seni tekrar buralarda görmek güzel. Ama sanırım oyuna devam etmiyorsun bildiğim kadarıyla. Umarım en kısa zamanda oyunu tekrar ilk günlerdeki heyecanına taşırlar da biz de birlikte keyifle devam ederiz.

İyi oyunlar,
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: QuasarFX

İyi oyunlar.

Merhaba Quasarfx,

Seni tekrar buralarda görmek güzel. Ama sanırım oyuna devam etmiyorsun bildiğim kadarıyla. Umarım en kısa zamanda oyunu tekrar ilk günlerdeki heyecanına taşırlar da biz de birlikte keyifle devam ederiz.

İyi oyunlar,

Teşekkür ederim :) ben de özledim ortamı. Sene sonu yoğunluğundan pek fırsat bulamamıştım oynamaya, bazı özel sebepler de eklenince ara vermiştim, yeni yama çıkacağını duydum foruma bakayım dedim ama henüz çıkmamış.

• quote:

Olcay video'yu daha yeni izledim müzik olarak WASP - Blind in Texas çalmışsın en sevdiğim gruplardan biridir. Şaşırdım duyunca :D
  • quote:

quote:

Olcay video'yu daha yeni izledim müzik olarak WASP - Blind in Texas çalmışsın en sevdiğim gruplardan biridir. Şaşırdım duyunca :D

Wasp severim eskiden daha sık dinlerdim, jefferson airplane- somebody to love wasp güzel yorumlamış daha sık dinliyorum fakat video ile pek uyumlu olmazdı :)
  • quote:

Herkese Merhaba,

Inferno Mp10 seviyesinde belialı olduğum yerden hareket etmeden kestim ve kayıt aldım. Standart kullandığım PvE buildle yapamıyordum, dün akşam wizard başlığında fabrice'in verdiği bilgi sayesinde (conflagration hk.) çok zorlanmadım. 4. patlamaya kadar bitirmeniz gerekiyor yoksa öfke moduna bağlıyor, sonrası imkansız.

Kullandığım build:http://eu.battle.net/d3/en/calculator/wizard#VShXjO!gYe!YZZcaY

Merhabalar,

Olcay iki konuda tebrik etmek istiyorum, hem MP10 belialdeki başarı hem de insanlara ilham verdiğin için. Senin videoyu görünce ben de yapabilir miyim diye düşündüm, birkaç defa deneme yaptım, standart dps gearımla olmadı (nitekim hp 33k standart gearımda ama soketli chantodo değişikliğim ile dps 230k yı buldu )
    Standart gearda değişiklik yaparak denedim, çok uzun süredir kenarda tuttuğum blacthorne pants ve kemeri taktım, hp 55k ya çıktı, dps 200k ya düştü. Bu gearla beliali kıpırdamadan kesmeyi başardım
    Skilleri kontrol ettiğimde seninle hemen hemen aynı gözüküyor, sadece diamond shards değil, cristal shell kullanmışım. 177sn de kesmişim, diamond shards ile de bir deneme yapacağım fırsat bulunca.

Beliali kestiğim statslar aşağıdaki şekilde:
    2,82 aps
    63,5 cc
    55k hp
    200k dps
    3876 armor,
    toplam all res 429

Armor ve all res çok düşük olmasına rağmen yapılabilmesi beni şaşırttı doğrusu, diamond skin gerçekten çok efektif olduğunu tekrar kanıtladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 3 Şubat 2013; 3:51:52 >

• Kızan kızsın; ama tam, gerçek /faceroll oynayış değil de ne bu? Kabahat bunu kullananda değil, bu saçma sistemi koyanda.

EDIT: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 3 Şubat 2013; 4:14:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

quote:

Herkese Merhaba,

Merhabalar,

Olcay iki konuda tebrik etmek istiyorum, hem MP10 belialdeki başarı hem de insanlara ilham verdiğin için. Senin videoyu görünce ben de yapabilir miyim diye düşündüm, birkaç defa deneme yaptım, standart dps gearımla olmadı (nitekim hp 33k standart gearımda ama soketli chantodo değişikliğim ile dps 230k yı buldu )
    Standart gearda değişiklik yaparak denedim, çok uzun süredir kenarda tuttuğum blacthorne pants ve kemeri taktım, hp 55k ya çıktı, dps 200k ya düştü. Bu gearla beliali kıpırdamadan kesmeyi başardım
    Skilleri kontrol ettiğimde seninle hemen hemen aynı gözüküyor, sadece diamond shards değil, cristal shell kullanmışım. 177sn de kesmişim, diamond shards ile de bir deneme yapacağım fırsat bulunca.

Beliali kestiğim statslar aşağıdaki şekilde:
    2,82 aps
    63,5 cc
    55k hp
    200k dps
    3876 armor,
    toplam all res 429

Armor ve all res çok düşük olmasına rağmen yapılabilmesi beni şaşırttı doğrusu, diamond skin gerçekten çok efektif olduğunu tekrar kanıtladı.

Tebrik ederim batuhano. Allress çok da etkili değil eğer force armor kullanıyorsak. Sonuçta eğer tek hitte ölmüyorsak %35 hp eksiliyor loh ile de hızlı olarak dolduruyoruz. Dolayısıyla force armor için önemli olan dediğin gibi hp miktarının yüksek olması. Eğer resistlerin çok etkisi olsaydı prismatic ile daha rahat etmemiz gerekirdi ama prismatic kullandığımda ilk patlamalarda ölüyorum. Diğer wizardlar için de yol göstermiş olduk, eğer deneyip yapamayan varsa önceden, yol yordam belli artık. Shard gerekli değil zaten dps yüksek ise shell-shard kullanmak arasında fark yok. Önemli olan 4. patlamaları görmemek.

İyi oyunlar,

• Tebrikler Batuhano.

Olcay,
    Batuhano'nun düşük AR, yüksek HP ile yapabilmesi, benim tezimi doğrular nitelikte; bence AR bir yere kadar (maddiyat, FP açısından) ancak vita koymanın maliyeti daha düşük. AR yerine vita koyarak EHP yapmaya çalışmaya girişmiştim; o zamandan bu zamana çok memnunum, yakında güzel 1-2 item daha yakalarsam 60k+ HP yapmayı düşünüyorum.

AR'den farkı şu olacak vita gitmenin; HP daha hızlı düşecek ama CM olduğumuz için LoH ile çok seri dolduracağız; AR artıtıp HP'nin hiç düşmediğini görmek ile, belli bir seviyeye düşse bile toparlayabilmek arasında fark yok bence. Vita yanında LoH'da arttığını düşünürsek AR kadar etkili bence. Tabi ki 30vita=30AR değil. Vita çok daha fazla olmalı AR kaybederken, EHP hesabı ile bakmak, sonrasında oyunda görmek lazım.

HP artırırken, AR'ye para harcamak yerine DPS için para harcayıp seri kesmek tezimin diğer bölümü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 3 Şubat 2013; 20:33:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kiss-of-Death

Tebrikler Batuhano.

Olcay,
    Batuhano'nun düşük AR, yüksek HP ile yapabilmesi, benim tezimi doğrular nitelikte; bence AR bir yere kadar (maddiyat, FP açısından) ancak vita koymanın maliyeti daha düşük. AR yerine vita koyarak EHP yapmaya çalışmaya girişmiştim; o zamandan bu zamana çok memnunum, yakında güzel 1-2 item daha yakalarsam 60k+ HP yapmayı düşünüyorum.

AR'den farkı şu olacak vita gitmenin; HP daha hızlı düşecek ama CM olduğumuz için LoH ile çok seri dolduracağız; AR artıtıp HP'nin hiç düşmediğini görmek ile, belli bir seviyeye düşse bile toparlayabilmek arasında fark yok bence. Vita yanında LoH'da arttığını düşünürsek AR kadar etkili bence. Tabi ki 30vita=30AR değil. Vita çok daha fazla olmalı AR kaybederken, EHP hesabı ile bakmak, sonrasında oyunda görmek lazım.

HP artırırken, AR'ye para harcamak yerine DPS için para harcayıp seri kesmek tezimin diğer bölümü.

Cem batuhano'nun beliali düşük ar ile kesebilmesinin tek sebebi var o da force armorun çalışma prensibi. aldığı hasar sonucu %35 hp kaybediyor maximum eğer hp sini geçmiyorsa!

Şimdi bu build ile yani force armor ile oyunun tamamını oynadığımda şunu gördüm; prismatic ile oyunun genelinde daha rahat oynanıyor. (batuhano da farketmiştir; deneme için bu build ile belialın yanına gelene kadar küçük küçük çok sayıda alınan hasarı tam karşılamıyor force armor. Ölebiliyoruz. Fakat prismatic ile beliala kadar rahat gidilebiliyor. Çünkü çok daha az hp eksiliyor.

Benim bu SNS build kullanmaya başladıktan sonra anladığım ve uyguladığım şu oldu; cc+as+allress+armor+hp= dps.

Şimdiye kadar forumda yayınladığım tabloların dışında kendi adıma özel kullandığım hesap tablolarım var. Hepsinde de şunu gördüm; sheet dps başka birşey effective dps başka birşey. Sheet dps yüksek olması hedefe çok zarar verdiğimiz anlamına her zaman gelmiyor. Özellikle bu bizim kullandığımız buildde daha ön planda. Benim gearımı biliyorsun. Çok basit bir örnek vereyim; şu an mevcut 59 cc den 6 cc silsem ve yerine 90 chd koysam sheet dps im artıyor tabiki ama efektif olarak verdiğim hasar azalıyor! Bunu sağlamasını yaparak da gördüm. Aynı bossu defalarca keserek ve ara itemlerle test ederek gözlemledim. Belki görmüşsündür üzerimde chd li tasker theo varken, daha sonra tam cc li arlısını kullanmaya başladım.

Daha öncesinde hatta bundan belki 2 ay evvel benim shhet dps 185k idi. şu anda aradan 2 ay geçmesine rağmen 179k o kadar item almamın sonucunda sheet dps düştü ama artık herşeyi çok daha hızlı kesiyorum o zamana göre. Çünkü oyunun hiçbir yerinde damage booster özelliği olan storm armor shocking aspect, diamond shard gibi skilleri kapatmam gerekmiyor.

TDR ve EHP ile ilgili kıyaslama için gördüğümü söylüyorum; TDR 1. seçenek EHP 2. seçenek eğer biz birim zamanda aldığımız hasardan çok hp kazanamıyorsak, ehp nin yüksek olması (bunu özellikle vitality ile sağlamışsak) hayatta kalmamızı değil daha uzun süre yaşamamızı sağlıyor sadece ama sen diyorsan ki ben lohumu senin gibi 1k değil de 3k yaptım. senden belki %50 daha fazla hasar alıyorum ama 3 kat daha hızlı hp dolduruyorum dersen ona birşey demem haklısın o durumda. Fakat eğer loh olarak da örneğin oyunun en olumsuz elite kombinasyonlarında bile altımda 3 desecrator yanıyorken fire chains içinde bile lohum tdr düşüklüğüne rağmen kısa vadede hayatta kalmamı sağlıyor dediğinde problem yok.

Sheet dps e bu buildde çok takılmamak gerek çünkü biz görünen dps in yaklaşık 7-8 katını (SNS build için geçerli) saniyede aoe olarak üretebiliyoruz. Ayrıca etrafımız kalabalıkken hedef başına düşen hasar da artıyor. çünkü çok daha fazla proc ürettiğimizden 1-2-3 nolu skillerimizi saniyede 1 kere yerine belki sn de 2 defa kullanabiliyoruz. dolayısıyla çevreye yüksek hasar yayılıyor. Eğer biz bunları sağlayan storm armor,diamond shard ı kullanamıyorsak eğer örneklemek gerekirse vereyim;

SNS buil ile; görünen dps : 179k efektif dps; 1,4m 7,82 katını vuruyoruz.

Prismatic armor + cyrstall shell; görünen dps : 179k efektif dps; 730k 4,07 katını vuruyoruz.

Pinpoint barrer + crystall shell; görünen dps: 179k (5 cc getiriden dolayı 188.5k oluyor) efektif dps: 795k 4,22 katını vuruyoruz.

Fazla damage vermesinin yanında SNS buildi kullanabilmek için defansif değerleri artırmak gerekiyor. Dolayısıyla AR+armor = dps formülü çıkıyor.

Bununla ilgili us forumlarda yayınlanan SNS guidelarda temel yapılan bazı değer kabullerini de paylaşayım.

"End Game
    Attack Speed: 2.73+
    Crit Chance: 50+
    Armor: 5,000+
    All resist: 800
    Hit points: 35,000
    DPS: up to 200k, or more. It's sick, just sick.
    Suggested MP: 8+
    LoH: 800 for every 100,000 DPS
    18-20 APOC"

"When gearing a SNS wizard, it is crucial to stack CC and IAS on most of your items (see gear section below). Armor and all resist and equally crucial - since you are a tank (and not kiting), you will be spending all of your time right in the middle of the fray...it can sometimes get ugly positioning yourself properly. Gearing defensively is absolutely critical. The last thing to worry about is DPS...the damage multiplier helps to take care of a low sheet DPS number...DO NOT SPEND TIME WORRYING ABOUT DPS WHEN YOU ARE INITIALLY GEARING YOUR SNS WIZARD. Once you can tank and survive then you can begin to add DPS into your gear. Basically, here is the order of importance for gearing:

CC=IAS=Armor=All Resist>>>DPS"

Ben buildi bu guide hazırlanmadan aylar önce kullanıyordum ve forumda paylaşmıştım zaten. 26 kasım 2012 de yayınlamış. bu tarihten önce kaç tane post girdim sayısını hatırlamıyorum. (demek istediğim bu arkadaşlardan öğrenmedik buildi)

Yani temelde varmak istediğim nokta SNS build ile prismatic + shell kullanımında 2 kat üretilen dps de fark var. yani 150k sheet dps SNS ye karşılık 250k sheet dps ile prismatic + shell kullanımı bile karşılamayabilir. Ama TDR +EHP hallettikten sonra son olarak chd yüklemesini normal buluyorum. zaten olması gereken de bu. Fakat as-cc-ar-armor-hp uygun değerlere getirilmeden "bana göre" chd yüklemesi uygun değil. Tabi verdiğim örneklerin hepsi çok yüksek MP seviyeleri için. Bunların yanında yüksek cc nin birim zamanda hasar üretmesinin yanında etrafımızdaki hedefleri freeze de tutup defansif fayda sağladığını da gözardı etmemek gerek, hatta birim zamanda sık shard açılması extra olarak da hayatta kalma sağlayacaktır. dolayısıyla loh gereksinimi de azalacaktır. yukarıdaki tabloda her 100k sheet dps için 800 loh yazılmış neye göre yazdılar bilmiyorum fakat sheet dps 200k olan birinin 1600 loha ulaşmak sanırım pek mümkün olmamakla birlikte ar-armor-hp arttırılarak loh açığı kapatılabiliyor zaten herkesin yaptığı da bu. (aksi takdirde ani ölümlerle sık sık karşılaşabiliriz)

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcaykaraduman -- 3 Şubat 2013; 22:02:28 >

• 5k armor yanında 800AR inanılmaz derecede maliyet. Bir ihtimal trifecta zuni ve zuni chest ile yaklaşırım AR açısından ama o parayı vermek istemiyorum.
    1- Solo giderken shards açmayayım MP8'de ama meteor alayım 400chd olsun, deep freeze açayım asıl cc üzerine eklensin 65 olsun cc, gayet yüksek; neredeyse her vuruş crit, %400 ile çok daha fazla hasar.
    2- Party giderken shards açmayayım Mp8'de (hatta sonrası party'de 1-2 yüksek kağıt dps olsa bile akıyor), yine deep freeze alayım, üstüne warp bubble açayım MP10 akıyor; yine ben %400 ile shards açmasam bile iyi vuruyorum.

2 durumda da SA açık; prismatic ya da pinpoint yok. Party'de her şey çok daha hızlı gelişiyor, keza solo'da bile; single target üzerindeki Edps değerleri party sırasında o kadar fark etmiyor. Party'de hayatta kalmayı sürdürmek zaman zaman daha zor olabiliyor bu yüzden party'de shards açmak istemiyorum ve çok da gerekli olmuyor serilik için, herkes vuruyor sonuçta. Ama soloda shards açıyorum, daha kontrollü gittiği için her şey; gerek var mı bence yine Mp10 dışında yok.

Çok daha dayanıklı olmak açısından, olması gereken CM açısından yazdıkların çok doğru, onlara lafım yok. Ben bilyonlarımı harcamak istemiyorum daha fazla. Blizz bu 1 nerf gelir, olmaz ama bir exp pack gelir çöpe atarız her şeyi. Elbette AR+armor, saf vita'yı dövecektir. Her zaman skill ile gelmeyen cc değerli. Ben kendimce alternatif gidiyorum; bu şekilde yine oluyor demek istediğim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 4 Şubat 2013; 2:54:56 >

• aa bana 0dan hf ring yapan kişi qry ile birlikte :) çarın çok iyi durumdaymış yaw fark etmemiştim.tebrikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kiss-of-Death

5k armor yanında 800AR inanılmaz derecede maliyet. Bir ihtimal trifecta zuni ve zuni chest ile yaklaşırım AR açısından ama o parayı vermek istemiyorum.
    1- Solo giderken shards açmayayım MP8'de ama meteor alayım 400chd olsun, deep freeze açayım asıl cc üzerine eklensin 65 olsun cc, gayet yüksek; neredeyse her vuruş crit, %400 ile çok daha fazla hasar.
    2- Party giderken shards açmayayım Mp8'de (hatta sonrası party'de 1-2 yüksek kağıt dps olsa bile akıyor), yine deep freeze alayım, üstüne warp bubble açayım MP10 akıyor; yine ben %400 ile shards açmasam bile iyi vuruyorum.

2 durumda da SA açık; prismatic ya da pinpoint yok. Party'de her şey çok daha hızlı gelişiyor, keza solo'da bile; single target üzerindeki Edps değerleri party sırasında o kadar fark etmiyor. Party'de hayatta kalmayı sürdürmek zaman zaman daha zor olabiliyor bu yüzden party'de shards açmak istemiyorum ve çok da gerekli olmuyor serilik için, herkes vuruyor sonuçta. Ama soloda shards açıyorum, daha kontrollü gittiği için her şey; gerek var mı bence yine Mp10 dışında yok.

Çok daha dayanıklı olmak açısından, olması gereken CM açısından yazdıkların çok doğru, onlara lafım yok. Ben bilyonlarımı harcamak istemiyorum daha fazla. Blizz bu 1 nerf gelir, olmaz ama bir exp pack gelir çöpe atarız her şeyi. Elbette AR+armor, saf vita'yı dövecektir. Her zaman skill ile gelmeyen cc değerli. Ben kendimce alternatif gidiyorum; bu şekilde yine oluyor demek istediğim bu.

Cem merak ettiğim için senin effective dps değerini hesapladım 1,25m çıkıyor. Yani sheet dps çarpanın 5,97 çıkıyor. Sana önceki postta da dediğim gibi kritik şansın getirisi chd den daha fazla sebebini kısaca söyleyeyim;

verdiğin hasarın %73 ünü energy twister + storm armor getiriyor. %27 lik kısmını ise explosive blast+storm armor

gönderdiğin 1 energy twisterın tick başına verdiği weapon damage %6,3! Fakat eğer kritik vurursan shocking aspect devreye girerek +%35 weapon damage etkitiyor.
    Senin chd değerin %400 ise kritik vurduğunda weapon damagein 5 katını vurursun. yani 6,3*5= 31,5%

6.3*5=31.5%+35=%66,5 weapon damage kritik vurduğunda
    normal vuruşta ise ne shocking aspect çalışıyor ne de chd dolayısıyla %6,3 te kalıyor.

saniyede 100 hit yapsan 48,5 cc ile;

48,5*%66,5= 3225% weapon damage kritik vuruşların.
    51,5*%6,3=324% weapon damage normal vuruşların.
    ortalaman 3225+324= 3549%weapon damage saniyede.

şimdi kendi değerlerim üzerinden hesaplayayım 59cc 278 chd ile;

6,3*3,78=23,81%+%35= %58,81 weapon damage kritik vurduğumda.
    normal vuruş değişmiyor %6,3.

59*58,81=3469% weapon damage kritik vuruşlarım.
    41*%6,3= %258 weapon damage normal vuruşlarım.
    ortalamam 3469+258= 3727% weapon damage saniyede.

Fakat burada explosive blastın ve shardın bende daha sık kullanılabildiğini de söylemem gerek. Bunun yanında daha yüksek defansif değerler de cabası.

Eğer benden bir tavsiye duymak istersen chd azaltıp 1. öncelik olarak cc artırma yoluna git. Effective dpsin önemli oranda artacaktır. Ama sen o rakamları orada göreyim diyorsan chd daha iyi tabi. (sheet dps)

Defansif olarak ar ve armor pahalı demişsin, eğer tüm değişkenlerini sabit tutarak yapacağın her yükleme pahalıdır. Örn: bu defansımı ve diğer değişkenlerimi sabit tutarak chd yüklemesi yapmam paha biçilemez. Ama defans ve cc kısarak düşük bütçe ile yapabilirim. Bu senin için de geçerli ar ve armor bu halini koruyarak artırman çok pahalı ama bence biraz chd kısarak daha ucuza yapabilirsin.

İyi oyunlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcaykaraduman -- 4 Şubat 2013; 13:09:31 >

• Veriler çok güzel ama, bedavadan deep freeze ile gelen %15 cc ile birleşen 400 chd etkisi ise muazzam; bu hesaplama verilerinin hepsini farklılaştırır diye düşünüyorum; çünkü oyunda neredeyse sürekli sarı görüyorum vurduklarımı; bu sarıların %250chd ile çıkması var; %400chd ile çıkması var.

Hesaplama ve matematik kısmına girmeden konuşuyorum tabi ama bahsettiğin, 1 katsayılık efektif dps'i %65cc ile 400chd üzerinden düşünürsek yakalar. Hatta bonne chill'in %15 fazla hasar vermesini bırakıyorsun deep freeze ile desen bile deep freeze bence daha başarılı yüksek chd ile.

Elbette lacuni üzerindeki 3,5cc'yi 5 yapmak için, amulet'im üzerindeki 6,5cc'yi 0,5 bile yükseltebilmek için hep fırsat kolluyorum. Ve saf dmg için int artırmanın yollarını yaparken, daha yüksek dmg source bakmaktayım. Bunlar saf DPS için aradıklarım.
    Soketsiz chantodo'dan soketliye geçişte hissedilen kadar etki görmüştüm; %40chd artırdığımda.

İyi oyunlar.

• Herkese selamlar,
    Yüksek AR ve armor ile yüksek DPS kousunda ben de deneyimlerimi paylaşayım.
    Mevcut durumda DPS'im 230k, ama 100 int kadar feda edeceğim, HP arttırmak için. Şu anda 33k HP var. yaklaşık 200k dps ile bu HP bana hiç sıkıntı yaratmıyordu ancak şu anda gerçekten sorun var. Nedeni de reflect damage elitelar.
    cc ve as oldukça iyi durumda bende, profilden görebilrsiniz zaten, sıkıntı ise reflectlerde yüksek cc ile yüksek chd birleşince ortaya çıkıyor. (soketli wand sonrası yaşıyorum bu sorunu)
    cc arttıkça kritik vurma sayısı artıyor, kritik arka arkaya çok sayıda vurunca da 1000 loh filan kurtarmıyor. hp arka arkaya hızlı şekilde düşüyor ve reflect damage karşısında ölüyorum. Tabi bu dediklerim storm armor ve diamonds shards kullanımında oluyor, gerçi cc ile yüksek chd birleşince cristal shell bile kurtarmıyor rd ve electirified elitelar kerşısında.
    Yani yüksek DPS yapılacaksa, aynı oranda armor , all resist ve HP arttrırımı şart gibi duruyor. Bu nedenle zunimassa, blackthorne gibi setlere bakınmaya başladım. Ama bu setler ile DPS düşeceği için zaten bu parayı harcamaya değer mi bilemedim.
    Bir diğer konu da AR çok yüksek maliyet DPS ile birlikte. burada yeni patch ile RD ler için bir nerf gelme durumu, öyle birşey olursa benim için gerekliliği azalacak.
    Benim gördüğüm en önemli sıkıntı ise AS den yana. 3,1 AS ile 2,8 AS arasında ciddi fark oluyor benim gözlemime göre. Dolayısı ile şimdilik AS den ödün vermeme,3.1 seviyesinde tutma tarafındayım. HP arttırıp, biraz DPS kısıp ilerleyeceğim şimdilik. Yeni partch sonrası tekrar gözden geçirmek gerekecek itemları.

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

Herkese selamlar,
    Yüksek AR ve armor ile yüksek DPS kousunda ben de deneyimlerimi paylaşayım.
    Mevcut durumda DPS'im 230k, ama 100 int kadar feda edeceğim, HP arttırmak için. Şu anda 33k HP var. yaklaşık 200k dps ile bu HP bana hiç sıkıntı yaratmıyordu ancak şu anda gerçekten sorun var. Nedeni de reflect damage elitelar.
    cc ve as oldukça iyi durumda bende, profilden görebilrsiniz zaten, sıkıntı ise reflectlerde yüksek cc ile yüksek chd birleşince ortaya çıkıyor. (soketli wand sonrası yaşıyorum bu sorunu)
    cc arttıkça kritik vurma sayısı artıyor, kritik arka arkaya çok sayıda vurunca da 1000 loh filan kurtarmıyor. hp arka arkaya hızlı şekilde düşüyor ve reflect damage karşısında ölüyorum. Tabi bu dediklerim storm armor ve diamonds shards kullanımında oluyor, gerçi cc ile yüksek chd birleşince cristal shell bile kurtarmıyor rd ve electirified elitelar kerşısında.
    Yani yüksek DPS yapılacaksa, aynı oranda armor , all resist ve HP arttrırımı şart gibi duruyor. Bu nedenle zunimassa, blackthorne gibi setlere bakınmaya başladım. Ama bu setler ile DPS düşeceği için zaten bu parayı harcamaya değer mi bilemedim.
    Bir diğer konu da AR çok yüksek maliyet DPS ile birlikte. burada yeni patch ile RD ler için bir nerf gelme durumu, öyle birşey olursa benim için gerekliliği azalacak.
    Benim gördüğüm en önemli sıkıntı ise AS den yana. 3,1 AS ile 2,8 AS arasında ciddi fark oluyor benim gözlemime göre. Dolayısı ile şimdilik AS den ödün vermeme,3.1 seviyesinde tutma tarafındayım. HP arttırıp, biraz DPS kısıp ilerleyeceğim şimdilik. Yeni partch sonrası tekrar gözden geçirmek gerekecek itemları.

Batuhano reflect eliteler için yeni patch ile bir değişim olacak her zaman yansıtmayacaklar sanırım shield açacaklar vs.., detaylarını tam araştırmadım fakat eskisinden daha rahat edeceğiz anladığım kadarıyla. Eğer sadece reflect eliteler için item değiştireceksen bence bekle. dps yüksek fakat önceden problem olmuyordu diyorsun (200k dps ile) bunun sebebi biraz da sheet dps göstergesinin AS ile şişmiş olmasından kaynaklanıyor. Aslında görünen hasarı vermiyorsun sıklığı arttığı için DPS birim zamandaki hasara tekabul ettiğinden yüksek görünüyor. chd artırman shard ve explosive blastın hasarlarını daha çok etkiliyor. skillerin weapon damageleri yüksek olduğu için. Dps kısmak için bana kalırsa int bozma, çünkü tüm skillerin weapon damage üzerinden hesaplanıyor. int*weapon damage çarpanını bozma derim.

• tebrikler, DH ile de kesiliyor rahat biraz once denedim, ama bence en iyi boss fight Belial bosslar arasinda... Event'ler arasi gecis vs cok iyi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.