Şimdi Ara

Bellek ilave ederken neye dikkat etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Elimde gigabyte GA-8IR2003>>sayfası<< model anakart var. bunun yanında elimde 4 tane ddr bellek var. Bunları da veriyim:
    (Belleklerin üzerinde yazanları aynen yazıyorum çünkü anlamadım :D )
    1-Siemens SDU03264B5B21IN-50 256 MB - DDR - PC3200 (2 tane)
    2-TwinMOS MODEL NO:M2G9J16A-MK S/N: 504M55M05970049 PC3200(CL2.5 512MB DDR-DIMM)
    3-Veritech GVP512FLTXX5B VT400-630879

Buna ek olarak anakartımdaki 3 bellek yuvasından(adları bu mu bilmiyorum :D ) 1 tanesi bozuk. Deneme yanılma yoluyla onun bozuk olduğuna karar verdim.
    Bu elimdeki siemens marka 256 bellekleri bir arada taktım kullanıyorum şu anda. Bunun dışında diğerki bellekleri bir arada takınc auyuşmuyor. 2 ve 3 te verdiğim bellekler ile uyuşan bir 512 MB ve ya 1 GB bellek almak istersem özellikleri ne olmalı? Birde şu hep gördüğüm PC3200 ne anlama geliyor? Son soru olarak bu belleklerin MHz'lerinin uyumlu mu olması gerekir bir arada çalışabilmesi için?

Çok soru sordum biliyorum ama acemiliğime verin lütfen. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakancal -- 18 Mayıs 2012; 16:28:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atakancal

Selam arkadaşlar. Elimde gigabyte GA-8IR2003>>sayfası<< model anakart var. bunun yanında elimde 4 tane ddr bellek var. Bunları da veriyim:
    (Belleklerin üzerinde yazanları aynen yazıyorum çünkü anlamadım :D )
    1-Siemens SDU03264B5B21IN-50 256 MB - DDR - PC3200 (2 tane)
    2-TwinMOS MODEL NO:M2G9J16A-MK S/N: 504M55M05970049 PC3200(CL2.5 512MB DDR-DIMM)
    3-Veritech GVP512FLTXX5B VT400-630879

Buna ek olarak anakartımdaki 3 bellek yuvasından(adları bu mu bilmiyorum :D ) 1 tanesi bozuk. Deneme yanılma yoluyla onun bozuk olduğuna karar verdim.
    Bu elimdeki siemens marka 256 bellekleri bir arada taktım kullanıyorum şu anda. Bunun dışında diğerki bellekleri bir arada takınc auyuşmuyor. 2 ve 3 te verdiğim bellekler ile uyuşan bir 512 MB ve ya 1 GB bellek almak istersem özellikleri ne olmalı? Birde şu hep gördüğüm PC3200 ne anlama geliyor? Son soru olarak bu belleklerin MHz'lerinin uyumlu mu olması gerekir bir arada çalışabilmesi için?

Çok soru sordum biliyorum ama acemiliğime verin lütfen. Şimdiden teşekkürler.

MHz'leri uyumlu olması gerekir, yoksa sorun çıkartabilir. PC3200 eski bir kullanımdır. Zaten ram'lerinizde eski benimkiler gibi. pc3200 400 mhz oluyor yanılmıyorsam. Bu ramlar pahalı olur. Bilgisayarınıza da pe katkısı olmaz. Şuan çalışmakta olan ramlerin boyutları ne kadar? Söylediklerinizden pek bir şey anlayamadım o yüzden soruyorum.

• Su anda 256x2 seklinde 512 mb kullanıyorum. Ama elimde 2 tane daha 512 var yukarıda yazdığım gibi. Benim amacım 512 lerden bir tanesinin birlikte calisabilecegi bir 512 ya da 1024 mb lik bellek alıp bellek miktarımı yükseltmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Su anda 256x2 seklinde 512 mb kullanıyorum. Ama elimde 2 tane daha 512 var yukarıda yazdığım gibi. Benim amacım 512 lerden bir tanesinin birlikte calisabilecegi bir 512 ya da 1024 mb lik bellek alıp bellek miktarımı yükseltmek

Alınabilir ama sıfır bulamazsınız muhtemelen. Bulsanız dahi pahalı olur. Forumun ikinci el bölümünden araştırma yapabilirsiniz. Mhz'lerinin aynı olmasına dikkat edin.
  • Bir Abi'm pc3200 kısmının da aynı olması gerektiğini söyledi, buna da dikkat etmem gerekir mı?

• Yalnız söyle bor sorunum var ki: 2 tane pc3200 256 mb ram bı arada çalışıp 512 oluyor ama 2 tane pc3200 512 mb bir arada çalışıp 1 gb olmuyor. Bu neden olabilir?

• frekansları aynı olmasına gerek yok, en düşüğünün frekansına göre çalışırlar ama çalışırlar, 2 ram bir arada farklı sonuçlar vermesi de anakartla ilgili bir durum, tek tek o ramleri çalıştırdığında tam değeri görürken birlikte çalıştırdığında düşük değer görebilirsin, donanıma bellek ayırıyor bundan dolayı bir düşüklük var, biosla bu kapatılabilir ya da biosta öyle bir seçenek yoksa bios modlanarak bu seçenek eklenebilir, ama emin ol donanıma ayırması performansa daha fazla katkı sağlıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki su an ne yapmam gerekiyor?

• quote:

Peki su an ne yapmam gerekiyor?

aida64 ile ram lerin frekansına bak

• Aida64 derken? :D

• quote:

tüm takabildiğin ram leri tak, daha sonra windows üzerinde görev yöneticisinde performans kısmında kaynak monitörü gibi birşey olacak tam adını hatırlamıyorum, orada donanıma ayrılan bellek görünür, eğer donanıma ayrılan bellekle geri kalan fiziksel bellek senin taktığın kadar ram miktarıysa bir problem yoktur
  • aynı mhz de olsun yeter olmassa uyum saglasa bıle pc bıyerlerde mutlaka kıtlenır basıma geldı yada kitlenır pc acılmaz reset atar bu gıbı seylerle karsılasırsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alex.De.Souza

quote:

tüm takabildiğin ram leri tak, daha sonra windows üzerinde görev yöneticisinde performans kısmında kaynak monitörü gibi birşey olacak tam adını hatırlamıyorum, orada donanıma ayrılan bellek görünür, eğer donanıma ayrılan bellekle geri kalan fiziksel bellek senin taktığın kadar ram miktarıysa bir problem yoktur

Ben windows kullanıldım. Harddisk bozuk olduğu için pardus, Ubuntu ya da başka bir live cd kullanıyorum. Orda nasıl bakarım??

• quote:

Aida64 derken? :D

sistem bilgi programı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alex.De.Souza

quote:

Ben windows kullanıldım. Harddisk bozuk olduğu için pardus, Ubuntu ya da başka bir live cd kullanıyorum. Orda nasıl bakarım??

ubuntu da system monitor u bulup oradan memory bölümünden toplam değere bakabilirsin, ama orada donanıma ayrılan kısmı da gösteriyor muydu hatırlamıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.