bilgisayarımda sürekli olarak calısan 1 kac program var ev arkadasımla beraber kullanıyoruz.24 saati aşkın süre kullandıgım zaman 1.3 gb gibi bir bellek miktarına ulasıyor ve artmaya belli oranda devam ediyor.sorunum bu programı kullanan baska hiçbir kimsede bu rakamlara cıkmıyor.ev arkadasımda ve sordugum kullanıcılarda aynı program stabil 500 600 mb bellek yiyor ramden.4 gb team xtreem ram vardı bilgisayarımda.yetersiz geliyor diye 8gb 2000 mhz team xtreem ram taktım yanına.bilgisayarımda i5 işlemci var.olayın benim donanımdan kaynaklandıgını biliyorum ama sebebini çözemeyiyorum.baska işletim sistemleriylede denedim rakamlar aşşa yukarı aynı oluyor.belki olaya yaklasım acımdada yanlıs vardır.konunun uzmanı degilim sonucta yardımlarınızı bekliyorum.
Programlar nelerdir?
silkroad online isminde bir online oyun
Silkroad arabelleğe aşırı yükleme yapan bir oyun ki 24 saati aşan süreler için bu sorunla karşılaşmanız normal.Daha yüksek performansa sahip bir Pc'den başka çözüm önerisi veremeyeceğim.Disk Birleştirme,temizleme,gereksiz programları kaldırma gibi tavsiyelerle de hiç boşuna vakit kaybetmeyin derim.Kolay gelsin;
arabellekte artmanın farkındayım sorun aynı şartlarda calısan diger herkesde benim belleğin yarısı kadar tüketim oluo 500 600 arası calısırken herkesde, bende 1300 ü görüo sorun o.
ekran kartım hd 5870 1 gb belleği var ekran kartının belleğinin ne kadarının doldugunu görebilceğim bi program var mı?çünkü 10 kadar client actıgım oluo ram 10 11 gb seviyesinde gezio ekran kartı dolup ramden yiyor olabilir mi?ya da işlemcinin i5 olması eski nesil işlemcilere göre daha fazla ram tüketimine sebeb oluyor olabilir mi?çünkü benimkinden özellik olarak düşük 8 gb rame sahip bilgisayarlarda ram tüketimi bu oyunda 600 mb civarı oluo bende ise 2 katı.
Bu durumda sanal bellek boyutunu arttırmanız belki faydalı olabilir:
Sistem'i tıklatarak açın.
Sol bölmede Gelişmiş sistem ayarları'nı tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
Gelişmiş sekmesinde, Performans altında Ayarlar'ı tıklatın.
Gelişmiş sekmesini tıklatın, Sanal bellek altında, Değiştir'i tıklatın.
Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet onay kutusunun işaretini kaldırın.
Sürücü [Birim Etiketi] altında, değiştirmek istediğiniz disk belleği dosyasını içeren sürücüyü tıklatın.
Özel boyut'u tıklatın, Başlangıç boyutu (MB) veya En büyük boyut (MB) kutusuna megabayt olarak yeni bir boyut yazın ve Ayarla'yı tıklatın, ardından Tamam'ı tıklatın.
önceden elle ayarlamıstım onu 400 ile 12800 degerleri arasında
Başlangıç değerini arttırabildiğiniz kadar arttırıp,aralığı daraltarak tekrar deneseniz?
tamam birde öle deneyim teşekkürler ama ümidim kalmadı :(
Sonuç nedir?
bilgisayarımı kapatma lüksüm yok su an 18.424 mb e 20.000 mb ayarladım yarın sonucları bildiririm res atması gerekio aktif olması için daha farklı bi rakam tavsiye ederseniz onu koyum
Yeterli,hatta fazla bile olmuş.Umarım çözüm getirir.
uğrasınız için tesekkürler ama sonuc gene aynı.eski pc lerde nie daha az ram yiyor onu çözemedim.ramin 2000 mhz ve ya 667 mhz olması ram tüketiminde farka yol acar mı ya da i5 yerine p4 olması.6 saatlik calısma süresinden sonra bellek gene 800 900 oldu kime sorsam su an 400 civarında 6 saatte biriken bellek :S
hala bi çözüme varamadım baska fikri olan varsa bekliyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme