Şimdi Ara

Ben bir eşcinselim. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
3.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim de bir erkeğin bir kızla birleşmesini midem kaldırmıyor. ben de size iğrenç mi demeliyim ?
    ama ben size karışmıyorum. sizin haklarınızı elinizden almıyorum. saygısızlık yapmıyorum.
  • Doğada da erkek dişiye yürür ve onunla çiftleşir. Seni baban mı doğurdu onu sorayım bi öncelikle? Bir de haklıymış gibi sen neyin kafasındasın yahu? Sen yoldan çıkmış bir insansın. Yürü git işine milletin kafasını da karıştırma forum köşelerinde. Yanlış örnek oluyorsun insanlara. Çık git işine bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keira- kullanıcısına yanıt
    Yol nedir ? Ben neden sapkınım ?

Milletin kafası nasıl karışacakmış ? İnsanların özenerek eşcinsel olmadığını olamayacağını anlamanız için ne olması gerekiyor ?
  • Bilmelisiniz ki bu doğal bir durum değil psikolojik bir sorun.Hiç bir erkeğin vücudunda üretilen testesteron erkeklere yönelmeyi sağlamaz.Yada hiç bir kadının vücudundaki östrojen kadınlara yönelmeyi sağlamaz.Tam tersine karşı cinse ilgi duymayı sağlar.Hiçbir erkeğin kadınlardan hoşlanması bilinç düzeyinde gerçekleşen bir olay değildir.Hayatın doğal akışı içinde biyolojik akışa uygun olarak gerçekleşir.

Sizin durumunuz eğer altta yatan biyolojik bir hastalığınız yoksa ki çoğu eşcinsel bunun hastalık değil tercih olduğunu söyler, psikolojiktir.Neden psikolojinizi düzeltmek yerine toplumu kendinize uydurmaya çalışıyorsunuz?Değiştirmeye önce kendinizden başlayın dünyayı değiştiremezsiniz, akıntıya karşı kürek çekmek bu.İnsanlar yine sizden doğaları gereği hoşlanmıyorlar durum bu.Çoğu insana iğrenç gelen bir durum.Çünkü cinsellik hayatınız da biyolojik olarak dahi uygun değil ve oldukça sağlığa zararlı.Her organın kendine has fonksiyonu var. Bir karaciğer akciğerin görevini yapamaz.Tersine zorlamak sağlık açısından bir sürü sorun getirir.

Yani biyoloji bile sizin tarafınızda değilken bırakın diğer insanların görüşlerini değiştirmeyi kendi psikolojik ve tıbbi sağlığınız için kendinizi değiştirmeye çalışın.Unutmayın ki önünüzdeki tek engel sizin bakış açınız biyolojik olarak bir erkekten farkınız yok.Umarım faydalı olur iyi akşamlar

• Elestiren_Adam kullanıcısına yanıt
    Doğal bir durumdan kasıt nedir ? Eşcinsellik doğada bir sürü türde var.

Hormon tedavisi zamanında denendi. Erkeklere testesteron verildi mesela. Hiçbirisi kadınlardan hoşlanmaya başlamadı. Sağlıkları daha da kötüleşti.

Tercih değil. Hastalık da değil. Dünya değişir. Değişiyor da zaten. Toplumu kendinize uyduran sizsiniz. LGBT bireyler heteroseksüel bireyler ölsün,evlenemesin ya da kendi içlerinde yaşasın demiyor. sadece haklarını istiyorlar. biz de bayılmıyoruz mesela heteroseksüel çiftlere. kafamı çeviriyorum ilgilenmiyorum.

Kendini değiştirmeye çalıştır demişsin ya, ben yıllarca kendimden nefret ederek büyüdüm. Sen nasıl erkeklerden hoşlanamıyorsan, ben de böyleyim. Fizyolojik olarak erkeğim zaten. Hiçbir eksik ya da fazlam yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

Doğal bir durumdan kasıt nedir ? Eşcinsellik doğada bir sürü türde var.

Hormon tedavisi zamanında denendi. Erkeklere testesteron verildi mesela. Hiçbirisi kadınlardan hoşlanmaya başlamadı. Sağlıkları daha da kötüleşti.

Tercih değil. Hastalık da değil. Dünya değişir. Değişiyor da zaten. Toplumu kendinize uyduran sizsiniz. LGBT bireyler heteroseksüel bireyler ölsün,evlenemesin ya da kendi içlerinde yaşasın demiyor. sadece haklarını istiyorlar. biz de bayılmıyoruz mesela heteroseksüel çiftlere. kafamı çeviriyorum ilgilenmiyorum.

Kendini değiştirmeye çalıştır demişsin ya, ben yıllarca kendimden nefret ederek büyüdüm. Sen nasıl erkeklerden hoşlanamıyorsan, ben de böyleyim. Fizyolojik olarak erkeğim zaten. Hiçbir eksik ya da fazlam yok.
    Testesteron verilmesi tabiki de sizin kadınlardan hoşlanmanızı sağlamaz.Zaten sorun biyolojik değil psikolojik dememin sebebi bu.Sizin de vücudunuzda yeterli miktarda testesteron salgılanıyordur.

Sizin kendi cinsinizden hoşlanmanız biyolojik olarak açıklabilecek bir şey değil.Öyleyse yine bizi sorunun psikolojik olduğuna götürür bu sonuç da.Yetiştirilme tarzınız, geçirilen travmalar,kötü olaylar, çarpık düşünme biçimi vs bir çok sebep psikolojinize bu şekilde yansımış olabilir.Psikolojinizi gözden geçirmeniz ve kendiniz için birşeyler yapmaya çalışmanız toplumu değiştirmeye çalışmaktan daha kolay.

Toplumu kendimize uyduran biz değiliz toplum bu doğal akış bu.Çoğu insan doğası gereği homoseksüellikten hoşlanmaz eğer hoşlanacak olsa zaten homoseksüel olurdu.Bu yüzden toplum tarafından doğal karşılanmaz.Tersini yapanlar kendilerini tersine zorluyorlar olay bundan ibaret

• Elestiren_Adam kullanıcısına yanıt
    "Sizin kendi cinsinizden hoşlanmanız biyolojik olarak açıklabilecek bir şey değil.Öyleyse yine bizi sorunun psikolojik olduğuna götürür bu sonuç da.Yetiştirilme tarzınız, geçirilen travmalar,kötü olaylar, çarpık düşünme biçimi vs bir çok sebep psikolojinize bu şekilde yansımış olabilir.Psikolojinizi gözden geçirmeniz ve kendiniz için birşeyler yapmaya çalışmanız toplumu değiştirmeye çalışmaktan daha kolay. "

Bu mantıkla siyahi insanlar da derisini beyaz yapmaya çalışmalıydı.

Psikolojik bir hastalık da değil. çünkü conversion therapy benim bildiğim hiçbir lgbt birey üzerinde işe yaramadı.
  • Siyah insanlar örneğinizi anlayamadım.Onların siyah olması derilerinin çok sayıda melanin pigmenti içermesinden dolayı.Biyolojik doğal bir olay.

Conversion terapisinin işe yaramamış olması sorunun psikolojik olmadığının kanıtı değildir.Nasıl ki bir tıbbi ilaç her hastalıkta işe yaramıyorsa ve herkeste aynı tedaviyi sağlamıyorsa...Psikiyatri ve psikoloji yeni gelişen branşlardan ve öğrenilecek araştırılacak çok şey var.Elimizdeki bilgiler oldukça kısıtlı.İnsanın beyni oldukça karmaşık bir nesne.Diğer tüm organlardan daha komplex bir yapısı var ve tam anlamıyla herşey çözülebilmiş değil.Umarım ileride yapılacak araştırmalar faydalı sonuçlar verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

ben kendim olduğum için kanıt mı göstermek zorundayım?
    kusura bakma ama öyle birşey olmayacak. amacın lgbt meşru mu değil mi tartışmasını yapmaksa gerek yok. çünkü o tartışma batıda çoktan bitti.
    o kadar eşcinsele terapi adı altında zulüm yaptılar abd de. biri bile "normal"e dönmedi.

https://eksisozluk.com/escinsellik--36505?a=nice

şimdi sen buna da laf atarsın kendince ama istersen oku. üşendim yazmaya.
    İşte bundan dolayı sıkıntı yaşıyorsunuz. Tek değerli görüş kendinizinki değil. Kendin olduğun için kanıt göstermek zorunda değilsin. Zira inanmak istediğin bir şeyde ben ne kadar bilimsel atıp tutsam da sen yine ona inanmaya devam edeceksin.

LGBT gerekli mi değil mi tarzında bir tartışmaya da girmedim. Olayı yine farklı yönlere çekip dramatize etmeye gerek yok. Farkındalık yaratan her kuruluş bir lüzum üstüne kurulur zaten. Napalım yani millet sigara alkol tüketmeye devam ediyor diye Yeşil Ay'ı kaldıralım mı? Hayır tabii ki.

Yeni, yine, yeniden gördüğünüz zulümlerden şunlardan bunlardan prim yapmaya çalışmamalısın. Ne o zulümleri yapan benim, ne de o zulümleri gören sensin. LGBT tartışmalarını "çoktan bitiren" ABD den örnek vermen de ayrı bir olay. Madem çoktan bitti, madem gay evlilikleri artık serbest ABD kısmısında, orada yapılan zulümleri tekrar tekrar göstererek burada duyar kasmanın bir manası yok. Örnek verirken bile öylesine örnek veriyorsunuz. Mesela Orlando Shooting olayını söylesen eyvallah. Bak Sia ablamız mis gibi klip çekti. Herhangi birini aşağıladı mı? Ötekileştirdi mi? Vay efendim siz bize bunları yaptınız dedi mi? Sadece farkındalık yaratmak için dramı konu alan bir film çekti. Bak gör kaç kişi izlemiş. Altındaki yorumlara bak alınan gocunan gücüne giden var mı?

Ayrıca, kelimelerimi özenle seçmeye çalışıyorum ve normal kelimesini kullanmadım. Böyle üstüne bastırarak imalı konuşmalara da gerek yok.

İçsel olarak çok derin şeyler hissedebilirsin. Buna kasideler, şiirler, methiyeler düzebilirsin. Ama süslü anlatımın haklılığını azaltmayacağı gibi arttırmaz da. Bana ekşisözlük gibi bir mecradan bir dayanağı olmayan yazıları göstermenin bir faydası yok. Zira bir çoğunu çok önceleri okudum.

Tekrar diyorum, kimsenin kimseyi reddettiği yok. Alışmışsınız düşman edinmeye, herkesi düşman görmeye. Homofobik bir insan da değilim, varlığınızı inkar da etmiyorum. Ama, kusuruma bakma, böyle ağzından salyalar saça saça karşındakinin dediğini kendi düşündüklerinle değiştirip bir de onlara cevap vermene, kendi kendine mağduriyet çıkarmana laf atıyorum. Yapmayınız etmeyiniz. Diyorum ki gelin farkındalık yaratalım desteklerimizi verelim diyorum sen bana lgbt nin meşruluğunu mu sorguluyorsun diyorsun. Toplum yapısı hassastır. Böyle tiksindirerek, zaten size "buyurun hep beraber bir şeyler yapalım" diyen insanları "NORMAL" oldukları için size düşman gibi davranıyor muamelesi yaparak, 3. sınıf ergen feminist görüntüsünden de öteye gidemezsiniz.

Ümidim, bu düşmanlık seviyesindeyken LGBT den uzaklaşman. Zira biz de buradayız cümlesi bile yanlış. Uzaylı mısınız siz? Farklı bir hayvan türü müsünüz? Bu bir ayrıştırmadır, kendi kendini ötekileştirmedir. Ben diyorum ki siz de bizden birisiniz.

• herkes senin gibi düşünmüyorki. bu forumda bile defalarca imzamdan dolayı dalga geçmeye çalışanlar oldu. ve bunların sayısı o kadar fazla ki.
    Bu ötekileştirmeyi ben yapmıyorum. Bu bir refleks. Onun dışında söylediklerine katılıyorum benim de yanlış yaptığım şeyler vardır. Ama senin varlığına saldırıldığında otomatik savunmaya geçiyorsun.
  • İlk üniversitemi biyoloji departmanında tamamladım. Ayrıca bilim çevresini ve haberlerini de dikkatle takip ederim.

En son yapılan çalışmalar, eşcinselliğin doğuştan gelme olasılığını bir hayli aşağı çekmiş durumda. Tek bir gene bağlılığının olmadığı yada, erkek-kadın gibi iki ayrımı net cinsiyet kimliklerinin gende bıraktığı ize benzer bir ize rastlanmadığı gözlemlendi.

ScienceAlert
    Study of Half a Million People Fails to Find a Specific 'Gay Gene'
    https://www.sciencealert.com/study-finds-genes-can-t-predict-your-sexual-preference-here-s-what-that-means

Science
    How do genes affect same-sex behavior?
    https://science.sciencemag.org/content/365/6456/869

Yarım milyon insan üzerinden inanılmaz bir gen-genom haritası ile yapılmış çalışmalardan bahsediyoruz. "gay geni" denen bir şey yok. Bu güne kadar da bulunamadı. Dolayısı ile doğuştan olamaz, aktarılmaz gen olmayan DNA'ya yazılmayan bir şey.

Ayrıca çok ama çok uzun süredir zaten bu yönelimlerin, travmatik, psikolojik veya bir biri içine geçmiş karmaşık yapıların (bu saydığımız yapılar dahil) yine antropolojiyi etkilemesi söz konusu olabilir.

Tabi hala açık bir kapı bırakılıyor, bilim ileride geliştikçe bizlerde daha net görebiliriz diye düşünüyorum, belki gidişatı değiştiren bir sonuç bundan yıllar sonra çıkabilir. Ama günümüz ekseninde "gaylik doğuştandır" demek ile "doğuştan gelen bir şey yok" demek arasında bir fark yok... Kanıt/bilim anlamında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 7 Eylül 2019; 3:40:25 >

• Antikaruh kullanıcısına yanıt
    genle aktarılmaması doğuştan olmadığı anlamına gelmiyor. anne karnında bir şekilde oluyor olabilir. henüz bilmiyoruz.
    ama şu kesin ki sonradan eşcinsel olan bir insan yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    hepsini savunuyorum , çünkü ben de insanım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Franz Beckenbauer kullanıcısına yanıt
    Bir tane küfür içeren mesajımı buraya koysana.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.