Şimdi Ara

Ben bir eşcinselim. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
3.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LostHope

Civata mısın? Somun musun? Eşcinsellik olarak.
    bu senin hayatında neyi değiştirecek. ne kadar boş bir soru MRs gereksiz
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Az bilinen efsane duyarlar da bugün.
  • boş yapma, valla kimin ne cinsel kimlikte olduğu umrumda değil. eşcinselsen eşcinselsin, banane? Karşı tarafta ok se istediğine atla.

Konu dışında bu konuyu açmak evliliği yasallaştıracak mı? Toplumda birliktelik suç sayılmayı bıracak mı? Yok sayılmaktan vaz mı geçecek millet?

Ne umuyosun, anlamıyorum.

Ülkenin %85i beynini kullanmıyor, sen gelmiş burada eşcinselim konusu açıyorsun. Kendine sevgili arıyorsan size özel program bile yazıldı gir oraya keyfine bak.

Ha şu kafadaki ülkenin gelişmesini bekliyosan ütopik dünyadasın, kendine gel. Ülke ekonomisinin saçmaladığı şu günlerde hala destekleyecek neden buluyorlarsa, dün **** dediklerine yarın gel sarılayım demeyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maketle -- 5 Eylül 2019; 23:56:46 >
  • Merhabalar efendim,

Umarım yargılamadan önce yazıyı düzgünce özümseyip ondan sonra beni linç edersiniz :)

İlk olarak, azıcık araştırsan eşcinselliğin doğuştan olmadığını anlarsın. Eşcinsellik genel olarak çevresel faktörler, travmalar veya psikolojik faktörler tarafından tetiklenir. Büyük bir çoğunluğu kendi tercihidir, geri kalanı ise elinde olmayan sebeplerden dolayı gay olmuştur. Ancak bunda utanılacak, sıkılınacak, aşağılanacak hiç bir durum bulunmamaktadır. Bu yönelime tabii ki kimsenin hiç bir şey söylemeye hakkı yoktur.

Gelelim sıkıntılı kısımlara,

İlk olarak, gay olmayan insanlara karşı "bakın ben gayim bana saygı duyacaksın" tarzında dayatmalar yanlış. Bir beyefendinin cinsel organını çıkarıp sağda solda sallayıp "bakın ben erkeğim" demesi ne kadar irite edici ise, sizin "farkındalık yürüyüşleri" adı altında bütün muhabbeti şova çevirmeniz de aynı derece absürt.

Toplumda kimsenin sizi dışladığı yok. Benim en iyi arkadaşlarımdan bir kaçı çeşitli eşcinsel yönelimler içerisinde. Bilenler bilir ve saygı duyarlar. Ancak sizin gibi bu tarz zaten herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınız forumlardaki popülist ataklarınızda bulunmazlar.

Herşeyden önce insansınız. Kendinizi ben şuyum ben buyum diye sınıflandırmaktan vazgeçin. Zulme uğrarsanız buyrun belirtin hep beraber kol kola direnelim. Ancak "ben gayim bana saygı duyacaksınız" veya "ben kızım benim yanımda dikkat edeceksiniz" tarzında kendinizi dışlayıcı, aşağılayıcı ve yer yer küçük düşürücü söylemlerde bulunmanız, sadece sizin gibi tribüne oynayan, mazluma yatan insanların değerini değil, diğer eşcinsel yönelimlere sahip olanların güvenilirliğini azaltmakta. Yani Kerim Can Durmaz karakterinden farklı bir şey sağlamıyorsunuz eşcinsel bireyler için.

Uzun lafın kısası, bir sıkıntı ile karşılaştıysanız söyleyin hep beraber çözelim. Ancak cinsel yönelimlerinizi değil, insanlığınızı konuşturun. Kimse fikir tartışırken sizin cinsiyetinizi veya cinsel yöneliminizi sormaz. Öz saygınızı yitirmeden, duyar kasacak kimlikleriniz ile değil, bir insan olarak konuşun.

• bazen içindekileri dökmek istiyorsun. yoksa ben de biliyorum bu ülke düzelmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: visioneer

Merhabalar efendim,

Umarım yargılamadan önce yazıyı düzgünce özümseyip ondan sonra beni linç edersiniz :)

İlk olarak, azıcık araştırsan eşcinselliğin doğuştan olmadığını anlarsın. Eşcinsellik genel olarak çevresel faktörler, travmalar veya psikolojik faktörler tarafından tetiklenir. Büyük bir çoğunluğu kendi tercihidir, geri kalanı ise elinde olmayan sebeplerden dolayı gay olmuştur. Ancak bunda utanılacak, sıkılınacak, aşağılanacak hiç bir durum bulunmamaktadır. Bu yönelime tabii ki kimsenin hiç bir şey söylemeye hakkı yoktur.

Gelelim sıkıntılı kısımlara,

İlk olarak, gay olmayan insanlara karşı "bakın ben gayim bana saygı duyacaksın" tarzında dayatmalar yanlış. Bir beyefendinin cinsel organını çıkarıp sağda solda sallayıp "bakın ben erkeğim" demesi ne kadar irite edici ise, sizin "farkındalık yürüyüşleri" adı altında bütün muhabbeti şova çevirmeniz de aynı derece absürt.

Toplumda kimsenin sizi dışladığı yok. Benim en iyi arkadaşlarımdan bir kaçı çeşitli eşcinsel yönelimler içerisinde. Bilenler bilir ve saygı duyarlar. Ancak sizin gibi bu tarz zaten herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınız forumlardaki popülist ataklarınızda bulunmazlar.

Herşeyden önce insansınız. Kendinizi ben şuyum ben buyum diye sınıflandırmaktan vazgeçin. Zulme uğrarsanız buyrun belirtin hep beraber kol kola direnelim. Ancak "ben gayim bana saygı duyacaksınız" veya "ben kızım benim yanımda dikkat edeceksiniz" tarzında kendinizi dışlayıcı, aşağılayıcı ve yer yer küçük düşürücü söylemlerde bulunmanız, sadece sizin gibi tribüne oynayan, mazluma yatan insanların değerini değil, diğer eşcinsel yönelimlere sahip olanların güvenilirliğini azaltmakta. Yani Kerim Can Durmaz karakterinden farklı bir şey sağlamıyorsunuz eşcinsel bireyler için.

Uzun lafın kısası, bir sıkıntı ile karşılaştıysanız söyleyin hep beraber çözelim. Ancak cinsel yönelimlerinizi değil, insanlığınızı konuşturun. Kimse fikir tartışırken sizin cinsiyetinizi veya cinsel yöneliminizi sormaz. Öz saygınızı yitirmeden, duyar kasacak kimlikleriniz ile değil, bir insan olarak konuşun.
    Doğuştan olup olmadığı tartışmasına girmeye gerek görmüyorum çünkü sen kararını vermişsin. Bir eşcinselden daha iyi biliyorsan ne diyebilirim.

Pride yürüyüşlerini bu şekilde basite indiremezsiniz. Ben varım demedikleri için yıllarca eşcinseller eziyete, ölüme terk edildi. Evlenme hakkından bahsetmiyorum bile.

"Toplumda kimsenin sizi dışladığı yok." Buna cevap versem mi bilemedim ama gene de vereyim. Bu ülkede babası oğlunu eşcinsel diye öldürdü.
    Benim gibi çoğu insan cinsel yönelimini açığa vuramıyor ( closet) çünkü en başta ailelerinden ve çevrelerindeki insanlardan korkuyorlar.
    Fiziksel şiddet yapamadıkları lgbt bireylere ise psikolojik şiddet ve baskı geliyor. Her an hissettiriyorlar sana, lanet olsun diyorsun.

Sıkıntı ile karşılaştım evet. Ama bu senin basite indirgediğin şekilde çözülebilecek bir şey değil.
    Eğer yaşadıklarımı bir nebze anlamak istiyorsan Freier Fall adında bir film var. İzleyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

Doğuştan olup olmadığı tartışmasına girmeye gerek görmüyorum çünkü sen kararını vermişsin. Bir eşcinselden daha iyi biliyorsan ne diyebilirim.

Pride yürüyüşlerini bu şekilde basite indiremezsiniz. Ben varım demedikleri için yıllarca eşcinseller eziyete, ölüme terk edildi. Evlenme hakkından bahsetmiyorum bile.

"Toplumda kimsenin sizi dışladığı yok." Buna cevap versem mi bilemedim ama gene de vereyim. Bu ülkede babası oğlunu eşcinsel diye öldürdü.
    Benim gibi çoğu insan cinsel yönelimini açığa vuramıyor ( closet) çünkü en başta ailelerinden ve çevrelerindeki insanlardan korkuyorlar.
    Fiziksel şiddet yapamadıkları lgbt bireylere ise psikolojik şiddet ve baskı geliyor. Her an hissettiriyorlar sana, lanet olsun diyorsun.

Sıkıntı ile karşılaştım evet. Ama bu senin basite indirgediğin şekilde çözülebilecek bir şey değil.
    Eğer yaşadıklarımı bir nebze anlamak istiyorsan Freier Fall adında bir film var. İzleyebilirsin.

Alıntıları Göster
    Tabii ki ikimiz de bir takım şeyleri yanlış anlıyor olabiliriz.

Doğuştan gelme ihtimalinin çok düşük olduğunun kanıtını şuradan okuyabilirsiniz:
    Yani tabii ki hissettikleriniz de önemli ama sanırım ben burada bilimi tercih edeceğim.

Pride yürüyüşlerini desteklemiyor değilim. Kaldı ki şova dönüştürülmeden, farkındalık için yapıldığı takdirde gayet faydalı bir faaliyet. Ancak her insanın içindeki radikalleşme ihtiyacı özellikle İstanbuldaki pride yürüyüşlerinde kendisini gösterdi. Yanlış anlaşılma olmasın, bu olay gezi direnişinde de oldu, pride yürüyüşlerinde de oldu, seçim mitingleri ve galibiyet turlarında da oldu. Sanırım insanın doğasında olan bir şey. Tekrar ediyorum: Farkındalık yaratmak iyidir, şov yapmak kötüdür. Yine anlamak istemezseniz bunun güzel örneklerinden biri Kerimcan Durmazdır. Gay kimliğini kullanarak bunu şov aracına dönüştürmüştür. Halbu ki hakikaten sevilen ve bir farkındalık yaratan eşcinsel bir insan olabilirdi. Nolur tek bir insana göre şöyleye göre böyleye göre yargılamayın demeyin. Çevremde hem şovmen hem de sıradan eşcinsel arkadaşlarım da var.

Toplumda, evet, gerçekten dışlandığınız yok. En azından bu şovunuzu yaptığınız kesimde bu dışlanmadan söz edilemez. Bu toplum eşcinsel yönelimli bir çok sanatçı, iş adamı, akademisyen insanı bağrına bastı. O insanların hiç biri bu yönelimlerini şova dönüştürmediler. Evet, toplumun bir takım kesimlerinde bu ayrımcılığa uğrayabilirsiniz. Ailenize bu yönelimi açıklarken sorun yaşayabilirsiniz. Ancak o yazıyı özümsemenizi rica etme sebebim şudur: Burada şov yapmak ile gerçekten kendi topluluğunuzun adına farkındalık yaratmak için düzgün çalışmalar yapmak farklı şeyler. Sitem ederek, "ya bu niye olmuyo yaaa" veya "bana ne bana ne en çok ilgiyi bana göstericen" diyerek bir yere kimse varmadı. Varırsanız haber veriniz sizin adınıza bir kitap çıkaralım. Düzgün bir farkındalık kampanyası düzenleyin; sözüm söz. Elimden gelen desteği veririm.

Son olarak, sen bir sıkıntını film ile değil konuşarak anlatmalısın. Filmler göz boyar, şairane anlatımları ile kendi fikirlerini izleyicinin bilinç altına yoğun görsellerle dikte ederler. En azından bu konuda bir kitap önerebilirsin. Bu benim değil, sizin kendi sıkıntınızı basite indirgemenizle alakalı. Benim basit olarak gördüğüm şey kesinlikle sizin sıkıntılarınız değil, bu yaptığınız şovlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visioneer -- 6 Eylül 2019; 1:56:46 >

• gay geni bulunmaması doğuştan olmadığı anlamına gelmiyor.
    kaldı ki yazıda da söylemiş daha fazla veri lazım diye.

kerimcan durmazı ben de sevmiyorum ellerindeki fırsatı nefret toplamak için kullanıyorlar.

şov yazıyorsun ya hem sinirleniyorum hem de üzülüyorum. ne şovu ben anlamıyorum.
    pride bazı yerlerde ilk amacından elbette sapabilir, ama asıl amacına leke süremezin.

ben kendimi anlatmakta usta olmayabilirim. filmi o yüzden önerdim ama yapacak bir şey yok.
    senin basit gördüğün o "şovlar " dediğin pride sayesinde lgbt bireyler haklarını aldı.almaya da devam ediyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin ve forumun en nefret ettiği tipsin.
    LGBT konularına ilk girersin, İmamoğlu'na taparcasına eleştirenlere koyun dersin(oy verenlerindenim).
    İslamiyete karşısın, üyelere nefret dolu mesajlar atıyorsun.
    Ve bunla övünüp bana laf atıyorlar diye ağlıyorsun.
    Bloklu olmada 1.sıraya yaklaşıyorsun, herkesin nefretini kazandın Kayra, farken gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    blok sayım dilediğin gibi fazla değil. 50 kişi bile yoktur çoğu da aktrol.
    2.satırda iftira atıyorsun. imamoğunun eleştirilecek şeylerini ben de eleştirdim. ama aktroller ikiyüzlü olduğu için onlara tepki veriyoruz.
    doğalgaza %32 zam gelince sesi çıkmayanlar imamoğlu zam yapınca ağlamaya başlıyor. adam olun ikisine de tepki verin.

• Doğuştan gelen bir sey değil tamamen terciih ben gördüm kiz biseksuel olmayi secti sirf erkeklerin kılı yüzünden gördüm blogda yazmış taa ne zaman

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu açtığına göre yoruma acıksın.tavsiyem tedavi ol bi hastaneye gidip,psikolog da bakabilir.hepimizin bazı sapkınlıkları var bi hayatta kimse temiz değil.senin de ahiret sınavın bu gözüküyor allah yardımcın olsun

• Sevişelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamisama- -- 6 Eylül 2019; 7:17:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

gay geni bulunmaması doğuştan olmadığı anlamına gelmiyor.
    kaldı ki yazıda da söylemiş daha fazla veri lazım diye.

kerimcan durmazı ben de sevmiyorum ellerindeki fırsatı nefret toplamak için kullanıyorlar.

şov yazıyorsun ya hem sinirleniyorum hem de üzülüyorum. ne şovu ben anlamıyorum.
    pride bazı yerlerde ilk amacından elbette sapabilir, ama asıl amacına leke süremezin.

ben kendimi anlatmakta usta olmayabilirim. filmi o yüzden önerdim ama yapacak bir şey yok.
    senin basit gördüğün o "şovlar " dediğin pride sayesinde lgbt bireyler haklarını aldı.almaya da devam ediyorlar
    Dediğim gibi doğuştan olmadığını değil ihtimalinin düşük olduğunu söyledim. Cümleleri istediğin gibi bükmemen gerekir. Sözel bir platform olmadığı için yazılanları rahat bir şekilde görebilirsin. Bu arada genetik olarak oluşma ihtimali düşük bir olaya doğuştan olmadığı anlamına gelmiyor dersen de sana gülerler.

Şov dediğim şudur ki; herhangi bir çözüm, bir olay, bir kanıt belirtmeden, öyle alelade bir konu açıp duyar kasıp "biz de varık biz de şöyleyik" tarzında bir konu açman, ve yapıcı olmaya çalışan insanlarla tartışmaya girişmendir.

Ben pride a leke sürmedim, bir şey de demedim. Sadece asıl bu tarz şovmenlerin pride gibi yürüyüşlerin amacına leke sürdüğünden bahsettim. Belki de bunu yazarak değil de filmini çekeren anlatsaydım daha iyi anlaşılabilirdim ama üzgünüm o prodüksiyona girişmek istemiyorum.

• ben kendim olduğum için kanıt mı göstermek zorundayım?
    kusura bakma ama öyle birşey olmayacak. amacın lgbt meşru mu değil mi tartışmasını yapmaksa gerek yok. çünkü o tartışma batıda çoktan bitti.
    o kadar eşcinsele terapi adı altında zulüm yaptılar abd de. biri bile "normal"e dönmedi.

şimdi sen buna da laf atarsın kendince ama istersen oku. üşendim yazmaya.

• Napak eşcinselsen neyin kafası bu?Biz erkeğiz diye imzamıza yazıyormuyuz.Çıkmışsın konu açıyorsun eşcinselim diye, imzana ekliyorsun??? Ee napalım yani insanlara bir şeyleri empoze etmeye çalışırsanız kimse de size iyi davranmaz.Evinde ne halt yaptığını kim ne bilip de yargılasın seni?Ondan sonra mağduruz da mağduruz...
  • Elestiren_Adam kullanıcısına yanıt
    senin ben varım demene gerek yok, çünkü toplumda yok sayılmıyorsun.
    çünkü toplum heteroseksüel ve seksist normlarla kurulmuş.

eğer toplumun çoğunluğu lgbt olsaydı (farklı bir evren diyelim) sen de ben heteroseksüelim diyebilirdin ve demeliydin de.

empoze edilen bir şey yok. bir insan sonradan görerek gay olamaz. (eğer kendisi zaten eşcinsel ve içselleştirilmiş nefreti varsa bu başka, bu tip insanlar zamanla kendini keşfediyor.gay olduklarını sonradan anlıyorlar.)

bu içinde yaşa ifadesi kabul edilemez. siz de içinizde yaşayın o zaman ? insan değil miyiz biz ?

mağduruz ama bu öyle laf olarak değil. lgbt bireyler yeri geliyor öldürülüyor, yeri geliyor psikolojik şiddete maruz kalıyor.
    bu ülkede çoğu insan hala kendini açamıyor.

eşcinsel olup sırf toplum baskısı yüzünden evlenen erkekler var.

amaç ne yani, kızın da hayatı kayıyor adamın da. sonuçta eşcinsellik değiştirilemeyen bir şey.

neden insanlar rahatça yaşayamıyor ?

• Bir erkeğin başka bir erkeği arzulaması falan... Benim midem kaldırmaz böyle şeyleri. Tek kelime ile: iğrençsiniz!

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.