Şimdi Ara

Ben bir kadın olsam niye İslam’ı seçeyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lawbreaker

onların hatırı sayılır kısmı müslüman ülkelerden koca bulmak içindir muhtemelen

Alıntıları Göster
    niyet okumakla peynir gemisi yürümez ispatlaman lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En yüksek yüzde dinlerden çıkışta açıkçası. Daha önce yazmıştım iki sene önce ilk defa Harvard üniversitesinde ateist deist agnostiklerin oranı hristiyanları ilk defa geçti.
    "Kocam dörder dörder kadınla evlenmesin" diyen bir kadın için islamiyet güzel bir kültürel gerçek olmanın ötesine nasıl geçecek ki? Bunu tabi "saçım görünse ne olacak ki" ve "tek başıma şahitlik yapsam ne olacak ki" ve "yolun ortasından yürüsem ne olacak ki" ve hatta "üç talakla boşadıysan boşadın başkasıyla cinsel birliktelik yaşamadan sana dönsem ne olacak ki" diye de süsleyebilir. "Kadınlar hakim olabilse ne olurdu ki" diye de devam edebilir. Gider böyle.
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Peygamber de sahabe de ergin kadınlarla evlendiler. Ayet açık net, erginliğe girmeyen hiç kimse EVLENEMEZ. Onlar Muhammed'in Allah elçisi olduğunda da hemfikirler ona niye itibar etmiyorsun? İşine geldiğinde ehli sünnet %100 doğru söylüyor diye çok güzel savunuyorsunuz ehli sünneti. İşinize gelmeyince de bak bunlar gerizekalı diyorsunuz.

Nasıl objektiflik bu?

Kendilerden yaşlılarla değil. Kendilerine göre gençtirler. O konuda birşey demiyorum zaten. yok Muhammed 50 yaşındaymış da ayşe 6 yaşındaymış geçecen bu ehli sünnet hikayelerini. S... keyfine göre din uyduranlara değil Kur'an a bakarım ben.

Ayşe ergin yaşta idi evet peygamberimize göre küçük yaştaydı bunun bir sorun olduğunu kim söylüyor? Ben öyle bir iddia sunmadım. Bunun normal olduğunu söylüyorum zaten. Önemli olan ergin olmasıdır kadının da erkeğin de. Yaş şartı yoktur Kur'an da.

Şu anda 70 yaşındaki bir erkek medeni kanuna göre ailesinin rızası var ise 15 yaşındaki bir kadın ile evlenebilir. Sen bunun yanlış olduğunu da söylüyor musun? Medeni kanun sana göre medeni mi?

Senden Kur'an öğrenmeyeceğim ben. Ağzını topla kaç zamandır bir muhabbetimiz var benim Kur'an olmayan bir şeyi iddia etmeye tenezzül etmeyeceğimi anlamadın mı hala? Bir şey Kur'an da yazmıyor ise ben onu iddia etmem. Eğer Kur'an da yazıyor ise de değiştirmeye tenezzül etmem. Kur'an ne diyor ise o ne eksik ne fazla. Sen bende yamukluk bulamazsın. Ayetleri eveleyip geveleme derdim yok, bugünün dünyasına uydurma diye de bir niyetim yok. Bugünün dünyası zaten bozuk bir düzen üzerine kurulu kanunlardan oluşuyor. Neyine uyduracağım bugüne?

Senin gibi burda bu yazıyor o zaman inanmayayım deseydim inanmazdım zaten. Ben ayete bakarım, diğer şahitlik ayetleriyle birlikte okurum, ha burda niye ikinci kadın da isteniyor ne farkı var diye bir düşünürüm. Sonra bakarım ki hesap kitap ve para işi var 2 kadın istenen şahitlikte. Peki neden? Kadınlar korunsun diye, neden diğer şahitlikte kadınların korunması gerekmezken parasal işlerde kadın korunabilsin diye 2ye çıkıyor? Çünkü kadın okuma yazma bilmiyorsa ve işin ucunda para varsa erkekler tarafından baskı altına alınabilirler. 2 tanesi birden aynı miktarı tekrarlar ise iddia sahibi erkek çaresiz borcu da alacağı da kabul eder. Neden çünkü ticaret işi insanlık tarihinin uzun dönemleri boyunca hep erkeklerin elinde idi. Kadınların toplumdaki görevi para kazanmak değil, ailenin diğer işleri idi. Sen bu gerçeği görmeden bana gelip din bunu diyor iddiası sunma mümkünse.

Dediğin örnekteki marie curie yi geçelim. Bugün sıradan kadını ele alalım. Ben onu güvenilir bulursam şahit olarak borç alacak ilişkimde şahit görürüm neden çünkü okuma yazma biliyor, hesap işlerinden anlıyor diye. Karşı tarafta görürse 1 kadın 1 erkek şahit için yeterli olur.

Allah'ın Kur'andaki emri şahit sayısı değil kadının anlamadığı bir işte erkek zulmünden korunması. Sen bu emri anladın mı sence?

Bana hala kadıdan bilmem neden bahsediyorsun. Ehli sünnetten din türetme bana Kur'an dan din söyle. Ben meraklı değildim kendimi kısıtlamaya, olmayan bir şeye inanmaya. Sen istediğin iddiayı sun ben sana karşı iddiayı sunarım yeterki Kur'an hariç bir iddia ile gelme.

Kadın din bilmiyor ise kadı olamaz, kadın dini erkek kadar iyi biliyor ise olur. Bizim diyanet bile artık aştı bu hususları siz hala aşamadınız.

Yeryüzündeki tüm toplumlar kadınları ikinci sınıf insan olarak görmüştürler. Dönem dönem eşit sayanlar olsa da erkek egemendir insanların hayatında. Bu bir gerçek değil midir?

Kadın erkek eşit değildirler. Eşit haklara sahip olacakları yerler çoğunluktadır ancak eşit değildirler. Erkek başkadır kadın başkadır. Şu anda 1 ay evli kalan bir erkek ömür boyu boşandığı eşine nafaka ödüyor sence bu mu medenilik? Dine salladığın gibi medeni kanuna salla da göreyim seni hadi.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Yahu torlofan bey bak aynen şöyle yazmışsın.
    " 1. den sonra dul kadın alarak toplam 4 eşe izin var orası doğru ancak yaşlandı gencini alayım yok dinde. DUL kadın yani bakacak kimsesi olmayan kadın ile evlenebilir erkek. Uygulamada yine bozukluk var ."
    Ben de diyorum ki evleneceğini bahçesinde oyun oynarken öğrenen hazret i Ayşe dul muydu?
    Hazreti i Ömer evlenmek istediğinde "o" çok küçük" cevabını alınca gönder bakayım dediği hazret i Ali'nin küçük çocuğu dul muydu? Ergenliğe girdi diye 60 yaşındaki kişilerle evlendirilmelerinde yanlışlık görmüyorsun ilginç. Bir de inançla ilgili tuhaf bir şeyler yazmışsın. Sen bir tarihçinin yazdıklarına inanıyorsun diye dinine de inanmak zorunda mısın ? Prokopius'un yazdıkları ilginç geliyorsa hemen onun dinine mi geçmeliyim?

Ayrıca Marie Curie'yi neden geçelim? erkek için hiç bir haslet aranmazken kadın anca Marie Curie gibi okumuş yazmış olursa mı özel izinle tek başına kabul edilir? Erkeğin hiç bir hasleti yokken tek başına nasıl da kabul ediliyor değil mi? Kadın korunsun lafı da ayrı garip. İki kadını birden mahveder adam nedir yani. Ne koruması.

Diyanetin bazı hususları şeriat kaldırıldıktan sonra aşması ne kadar ilginç değil mi? Cariyelerin başına pipisiz köle talebine yönelik talebe karşı tek alim tek şeyhülislam tek söz etti mi? bu kuranda yoktur diyebildi mi? Köleliğin kaldırılmasında tüm payeler neden deist fideist, hristiyan teorisyen ve aktivistlere kaldı? Ayrıca din bilen kadın hakim olamadı. Hiçbiri mi bilmiyordu?

Tekrar diyorum ki. Eşlerimiz dörder dörder alabilirsin diyemiyorlarsa ki bir çoğu demez diyemez, islamın bu konuda bir hükmü kalmamıştır bu kadınlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 23 Nisan 2019; 16:28:4 >

Şimdi öncelikle şunu bilmen gerekir. Peygamber Hz. Ayşe ile evlendiğinde eş sayısı belli değildi İslam dininde. 1.den sonra eşlerin yetim olma koşulu da yoktu. Ergin olmak koşulu ise vardı. Benim iddiam Hz. Ayşe'den sonraki eşlerinin hepsinin yetim/dul olması üzerinedir, yanlış anlaşılma olmasın. Hz. Ayşe Hz. Hatice'nin vefatından sonra benim araştırmalarıma göre ya 1. eşidir ya 2. eşidir. Diğer eşleri daha sonradır ve hepsi DUL kadınlardır.
    Hz. Ömer'e göre küçük olabilir ancak ERGİNdir. Dul değilse yine yalandır o da. Bana gidip de s... keyfine göre ayeti bozanları "adet görmeyen kadınlar" ifadesinden küçücük kızları evlenecek yaştadır bak Muhammed Ömer bilem s.... ler biz de s..... diyenleri benim önüme koyma.

Ben ayete bakarım ehli sünnete değil. Kur'an hakem olmayacaksa ben zan ile uydurmuş olurum.

Medeni kanun da izin veriyor 15 yaşındaki kadının 70 yaşında erkekle evlenmesine. Bu batıda da benzer şekildedir. 18 yaşındaki bir kadın 80 yaşındaki birisi ile evlenebilir. Sen misin hüküm verici? Sanane? Banane?

Hangi batı kanununda var eşlerin arasında yaş farkı az olmak zorundadır diye kanun? En ileri demokrasiler dediğin ülkelerde ergin/yetişkin insanları özgür bırakır. İsteyen 18 yaşındaki erkek 70 yaşındaki kadınla da evlenebilir. Sanane? Banane?

Evlilik 2 yetişkin insanın sözleşmesidir. Bu Kur'an da da aynı şekildedir. Yetişkin/ergin olmak şarttır evlenmek için.

---

Mari curiyi geçmedim ona gerek yok dedim. Sen takmışsın her mesajında ondan bahsediyorsun ben de sıradan bilgili kadın örneği veriyorum. Marie curie gibi çok zeki olmasına gerek yok demek istedim sen ne anladın.

Sen beğenmezsin uygulamayı o senin sorunun ben sana ayet ne söylüyor onu açıklıyorum. Öyle kadının değeri yok diye birşey söylemiyor ayet, kadını erkeğe karşı koruyun diyor.

Diğer hiçbir şahit ayetinde olmayan erkeğe karşılık 2 kadın şartı bir tek burada var diyorum. Hiç bir başka konuda kadının şahitliğini eksik sayamazsın diyorum. Banane ehli sünnet ne demiş. Ben Kur'an a bakıyorum.

Sen iş adamı değil miydin? Sen parasal sözleşmelerinde şahitlere mi güveniyorsun yoksa yazılı imzalı çek ve senetlere mi? Hiç mi düşünmezsin bak insan para konusunda o kadar güvensiz ki şahit bile artık kar etmiyor devletin kanunla koyduğu, bankaların güvence verdiği kağıt parçaları olmasa ticaret dönmez ülkede. O iş bile sulandırılmıştır da orası ayrı tartışma.

İşin içinde PARA var diye kadınları koruyor çünkü kadınları baskı altına alabilirler. Hee neden erkekler baskı altına alınamaz mı? Alınabilir tabi ki ancak kadınlara göre o risk daha düşüktür. Zaten güvenmediğin adamı şahit saymazsın ilk başta.

şeriat kaldırıldıktan? Şeriat mı varmış Osmanlı'da Atatürk'ten önce? Sen bir Islahat ve tanzimat fermanlarını bir oku bence. Sonra 1924 anayasınını oku bak bakalım devletin dini ne imiş Cumhuriyet ilk kurulduğunda.

Hala bana ehli sünnet öyle böyle iddiasıyla geliyorsun. Ben diyorum adamlar s..... keyfine göre fetva vermişler sen bana diyorsun şeyhülislam niye bir şey demedi.

Ehli sünnet gerçekten doğru olsa idi sen veya ben çıkar mıydık ehli sünnetten?

"Eşlerimiz dörder dörder alabilirsin diyemiyorlarsa"; Sana 4 tane al demiyor zaten. Bak bu uzun bir konudur. Bunun neden bu şekilde olduğunun mantığı bellidir. Birden çok sebebi vardır. Cinsellik, savaşlar, yaşlılık, para, çocuğun kadından geliyor olması vb. bir sürü sebebi vardır. Neden kadına yok da erkeğe var diye sorarsan onun da açıklaması vardır.

Eğer bir adam ben ikinci eşi alacağım derse ve birinci eş ben istemiyorum derse boşanırlar olur biter. Herkes senin gibi değil. Benim gibi de değil. Niye insanları kısıtlıyorsun?

Şu anda grup seks partilerine giden evli çiftler yok mu dünyada ve ülkemizde? Eş değiştirenler bilmem neler bir sürü haber çıkıyor ülkemizde de. Güya onlar da Müslüman. Banane milletin seks hayatından. Kur'an bu düzeni kurmuş. Sen beğenirsin beğenmezsin. Ama şunu iddia edemezsin. İnsanın tabiatına ters değildir hiç biri.

Adamın eşi adamı başkasıyla tahammül edemiyor iken elalemin eşi neler izin veriyor kocasına. Aynısı erkekler için de geçerli. Demek ki insanlar çeşit çeşit.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    Torlofan bey o söylediğiniz yaşta hakimin izni gerekiyor Türkiye'de. O da bilirkişi atar. Kız çocuğunu mutlaka dinleyecektir bilirkişi de hakim de. Açıkçası böylesi çok daha iyi.
    İnsanların çeşit çeşit olması gayet normal ve konu dışı. Ben basitçe şunu diyorum. Bir kadın Yaradanın dörder dörder alın hükmünü tanımıyorsa ki benim hanım tanımıyor, islamiyetin bu alanda bir hükmü ona kalmamıştır diyorum. Kocama arkadaşımı önerdim diyen bir kadın vardı. Ona var hükmü, benim hanıma yok o konuda.
    Benim yazdığım şey başkaydı. Üç talakla boşanmanın ardından nasıl dönülüyor biliyorsundur. Kadın önce başkasıyla ilişkiye girmek zorunda. Valla Türklere nasıl uyuyor bu hüküm ben de onu anlamıyorum.

Benim açımdan bir kadın para da dahil bir olaya şahit olduysa direkt şahitliğine başvurmak gerekir. Lehime ya da aleyhime. Doğrusu budur. Atatürkten önce evet çok sayıda şeriat hükmü vardı yürürlükteydi. Tabi ki zamanla bir çoğu kaldırıldı. Kaldırılmaya da devam ediyor. Dünyada ve ülkemizde.

Evet 18e kadar aile ve hakim izni gerekir. Ben alt limiti düşürebildiğim kadar düşüreyim diye 15 diyorum. Dediğim gibi bence şu anki medeni kanun da güncellenmeli. Erginlik/yetişkinlik yaşı yükseldi. Ne kız çocukları küçüklükten itibaren ev işleri öğretilerek, çocuk bakıcılığı yapılarak büyütülüyor ne de erkekler çok erken yaşlarda iş hayatına atılıyor. Bu kanunlar 100 yıl öncesinin kanunları. İnsan evrilmeye devam ediyor.

Bak sana yazdığımı dikkate almadın. Kur'an yaş belirtmiyor dedim. Erginliğin tespitini bize bırakıyor dedim. Muhammed ile çağdaş olan doğu roma hukuku kadın için 12 yaş alt sınırını getirmiş. Eğer Muhammed çağdışı olsa idi onun da bir yaş belirlemesi daha mantıklı olurdu. Eğer sübyancı olsa idi 12 bile çok gelirdi ve bunu g... uydurduğu tanrısına mal ederdi.

Neden alt yaş şartı yazmıyor Kur'an da da evliliğe hazır ergin olmak şartı yazıyor hiç düşündün mü? Muhammed nasıl bu kadar ince bir hesap yapmış sence? 2000 senesindeki adam da aynı cümle ile fetva verebiliyor. Ben ehli sünnet olsam bu fetvayı veremezdim. Sübyancılığı savunmak zorunda kalırdım ve beni burada aciz bırakırdın.

"Benim yazdığım şey başkaydı. Üç talakla boşanmanın ardından nasıl dönülüyor biliyorsundur. Kadın önce başkasıyla ilişkiye girmek zorunda. Valla Türklere nasıl uyuyor bu hüküm ben de onu anlamıyorum."

3 talak yok. Her boşanmadan sonra en az 3 ay iddeti vardır kadının. bu iddet bitmeden sadece eski eşiyle evlenebilir. İsterse de evlenmez iddet süresi bitip hamile olmadığı kesinleşince gider başkası ile evlenir, koca da gider başka kadın ile evlenir.
    Üst üste boş ol boş ol boş ol diye bir şey yok. 1 kez boşanmadır o ve evleri ayırmak zorundadırlar.
    Evleri ayırdıktan sonra birbirlerinin değerini anlarlar ise üst üste 3 kez boşanma hakkı vardır ki bu iş çocuk oyuncağına dönmesin. Eğer 3 kez de boşanmışsanız siz artık başkalarını da bir deneyin ya da boşanmadan sorunlarınızı çözmeye çabalayın diye tefsir etmek yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Bir kadın Yaradanın dörder dörder alın hükmünü tanımıyorsa ki benim hanım tanımıyor, islamiyetin bu alanda bir hükmü ona kalmamıştır diyorum.

Bu senin ile karın arasındaki sevgiye saygıya dayalı bir ilişkidir ve sizi ilgilendirir. Sen eşini seviyorsan ve gözün dışarıda değilse bununla yaşarsın. Ben illa başkalarıyla da evlenecem dersen de boşanırsınız.

Hanımının tanımaması derken kabul etmemesi diyorsan da eşin hala Müslüman ise onun hesabını ölünce verir. Din olarak tanımak zorunda ancak sana izin vermek zorunda değil

Şeriat hükmü demeyi ben sevmem, uyduruk insan hükmü demek daha doğru, İran da şeriat Arabistan da şeriat bilmem neresi de şeriat bakarsan. Hiç biri Allah'ın Kur'an daki şeriatı değil ancak.

Öncelikle şunu sormak lazım Allah şeriat devleti kurulmasına ne diyor? Bu konu başka bir konudur. Benim çok özgürlükçü fikirlerim vardır da taşlarsınız beni Hadi len ordan o kadar da değil diye.

"Benim açımdan bir kadın para da dahil bir olaya şahit olduysa direkt şahitliğine başvurmak gerekir."

Eğer kadının cahil olduğunu ve meblağın senin için önemli olduğunu düşünseydin bu kadar kolay iddia sunabileceğini sanmam. Bu ayeti bizim anlamamız çok kolay değil. Biz kadınların da okutulduğu bir zamanda yaşıyoruz. Benim rahmetli ananem vardı okuma yazması yoktu, parayı bile bana sorardı bu kaç para diye; şimdi sen git bu kadını milyonluk anlaşmada şahit yaz. Erkekler de gelsin bu kadını baskı altına alsın ne dersin? Ayeti doğru anlaman yeterli benim için. Ordaki olay kadının bilmediği parasal mevzuda erkek tarafından baskı görmesini engellemek. Dediğim gibi bugün benim için de eğer güveniyor isem 1 kadın yeterli olur benim için. Ben bunu yaparak Allah'ın emrine karşı geldiğimi düşünmüyorum ancak bunu genel hüküm olarak veremem. Benim için yeterli olan başkası için yeterli değil demekki çek, senet vb bir sürü kanuni kağıt var artık.

Şahitlik bile güvenilir değil konu para olunca insan artık o noktaya geldi.

Diğer tüm şahitliklerde dediğim gibi Kur'an ASLA ve ASLA kadının şahitliği erkeğin yarısıdır demez. 4 kadın zina için şahitlik edebilir. Hiçbir Allah'ın kulu bana aksini iddia edemez. Kur'an açık ve nettir bu hususlarda, yani ayetler muhkemdir/kesindir. Ehli sünnet her zaman olduğu gibi Kur'anda olmayan şeyleri kadın aleyhine bozmuştur.

• mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Muhtemelenin anlamı : tahminen,zannıma göre,olasıdır ki

Yani yazdığım cevapta kesinlik yok dolayısıyla ispat sorumluluğum da yok, ben öyle tahmin ediyorum sadece

yani tutup isveçli isviçreli ingiliz inancı yeterince inceleyip ya ben yıllarca yanlış şeye inanmışım bana bu mantıklı geliyor diyip dinini değiştirse saygı duyarım ve şundandır bundandır diye düşünmem ama eski sscb ülkelerindeki kadınların yabancılarla evlenebilmek için siteler oluşturduğu ve olduğu yeri terketme çabaları hatta bunu yapamayıp maalesef yabancı ülkelerde malum işleri yaptıkları düşünülürse bu tahminim pek dayanaksız değil bana göre. Yani yabancı ülkelerde yaşayabilmek için tanımadığı ne olduğu belirsiz insanlarla evlenmeyi hatta malum işi bile yapmayı göze aldıktan sonra dinini hayli hayli değiştirir. Ki evlenebilmemiz için senin de benim dinimden olman zorunlu derlerse 30 sn düşüneceklerini sanmıyorum.
    Maddi açıdan çok zor durumda olsam bostondan bir şirket buraya gel sana çok iyi maaş evin araban ama celtics taraftarı olacaksın desen 30 küsur yıllık Lakerslıyım sokaklarda L.Bird gelmiş geçmiş en iyi oyuncudur diye gezerdim yani

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.