Şimdi Ara

Ben böyle sorun görmedim, Bi türlü işin içinden çıkamadım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde eski bir masaüstü bilgisayar var p4 işlemcili. Bilgisayarın düğmesine basıyorum, fanlar çalışıyor, anakart ışığı yanıyor, hdd devreye giriyor cd sürücülerinin ışıkları yanıyor ama ekrana bir türlü görüntü gelmiyor. Ekran çalışıyor sorunsuz. Ama, kasanın fişini çekip, işlemci fanının üzerine sağlamca yüklendiğimde yani anakarta doğru iyice bastırıp tekrar kasanın düğmesine bastığımda tıkır tıkır çalışıyor. Acaba termal macun ısıyı iyi iletmiyo mu diye baktım o da değil. soğutucuyu söküp altına macunu güzelce sürdüm sonra sıkıca 4 tane geçme yerinden oturttum. Yine aynısı. Bide bastırına ardından hemen de açılmıyo. Bastırıyorum, açıyorum açılmıyo. tekrar fişi çekiyorum bastırıyorum sonra tekrar fişi pirize takıp düğmeye basıyorum böyle bir kaç kez denedikten sonra açılıyor. Bir türlü işin içinden çıkamadım. Sorun ne acaba. Ne yapmam gerekir sizce. başka hangi yolu deniyim. Birde kasaya sertçe vurunca bilgisayar direk kapanıyor. bazen klavyeyi falan kasanın üstüne usulca bırakıyorum bazen donuyor, kilitleniyor. İmleç bile oynamıyor. tekrar aynı işlemleri yapıp açmam gerekiyor. Bilgisayarı da değiştiremiyorum bütçem el vermiyor. Bu soruna çözüm bulabilir miyiz sizce ?

• power supply da sorun olabilir veya fişinde bir sorun olabilir başka bir power supply takıp dene bide bence
  • power supply var elimde , dediğiniz gibi elimde başka çözüm olmadığı için onu denerim akşam. Ama siz neden sorunun orda olduğunu düşündünüz.
  • Ram larinizi kontrol ediniz. Sorun ram kaynakli gibi gorunuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • power supply ın gücü anakartın çalışmasına filan yetersiz kalabilir bu yüzden öle dedim yoqsa power supply eskimişde olablir ama sorun power supply dadır büyük ihtimal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Ram larinizi kontrol ediniz. Sorun ram kaynakli gibi gorunuyor.

Ama ramlere hiç bir temasta bulunmuyorum ki, sadece işlemcinin olduğu kısma bastırıyorum. Acaba oraya bastırırken ramlar de mi oynuyo yuvasında. onu mu kasdediyorsunuz ?
  • işlemci fanını söküp..
    fan milini temizleyip yağlayın...
    fan düşük devirde çalışıyor olabilir...
    fan devri örneğin 1000 devrin üzerine çıkmayınca kart açılmaz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne biçim bir sorun??
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Donma sorunu, HDD'den kaynaklanıyor olabilir.

Bastırınca açılma ise,
    CPU Pinlerini kontrol edin, mümkünse farklı CPU deneyin.

PSU'da sorun yok gibi gözüküyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkpower1-2

power supply ın gücü anakartın çalışmasına filan yetersiz kalabilir bu yüzden öle dedim yoqsa power supply eskimişde olablir ama sorun power supply dadır büyük ihtimal

Peki. Bunu bi deniyecem. İnşallah dediğiniz gibi yetersiz kalıyordur.
  • deneyin tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

işlemci fanını söküp..
    fan milini temizleyip yağlayın...
    fan düşük devirde çalışıyor olabilir...
    fan devri örneğin 1000 devrin üzerine çıkmayınca kart açılmaz...

Bende sizin gibi düşünüğ fanın tozunu toprağını temizledim. Bilgisayar zorlandığı zaman fan otomatik devrini artırıyor. Yani fan devrinde bi sorun yok gibi görünüyor.
  • sen başka bir power supply ile dene olmazsa başka yöntemleri vardır tabiki
  • Ben tum parcalari sokup, tekrar yerine takin.. Sorun devam ederse yukarida ki onerilere gore farkli donanimlar ile sistemi calistirmayi deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The MasteR

Donma sorunu, HDD'den kaynaklanıyor olabilir.

Bastırınca açılma ise,
    CPU Pinlerini kontrol edin, mümkünse farklı CPU deneyin.

PSU'da sorun yok gibi gözüküyor

Donma sorununun HDD'den olma ihtimali düşük, çünkü iki farklı HDD var ikisinde de aynı problem oluyor.
    bence bu bastırınca çalışma meselesiyle donma aynı sorun kaynaklı gibi görünüyor
    CPU pinlerini dediğiniz gibi bi kontrol edeyim, farklı CPU deneme şansım yok ama Belki bi düzensizlik olabilir dediniğiz gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be Happy

Ben tum parcalari sokup, tekrar yerine takin.. Sorun devam ederse yukarida ki onerilere gore farkli donanimlar ile sistemi calistirmayi deneyin.

dediğinizi yaptım ama olmadı, tüm parçaları söktüm, tekrar montaj ettim sorun çözülmedi.
  • sen başka bir power suplly dene kesin sorunun çözülecektir bence
  • quote:

sen başka bir power suplly dene kesin sorunun çözülecektir bence

:) bu kadar emin konuşmadan sonra ilk deneyeceğim yönten o olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sallarli

quote:

sen başka bir power suplly dene kesin sorunun çözülecektir bence

:) bu kadar emin konuşmadan sonra ilk deneyeceğim yönten o olacak.

dene büyüh ihtimal sorunun düzelecektir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.