Şimdi Ara

Ben hayatımda boyle oyun goremdım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Zakuska

LVL 60 tım 70 yoktu ozamanlar rank 14 set kasmıstım 1 hafta sonra lvl 70 cıktı ve 4 5 ay gunde 10 saat kastıgım ıtemlerı ellerımle 1 dakka ıcınde deletledım sonra ben bu pvp le ıtem kasma olayından sogudum oyundanda cok pıs sogudum pvp arena lar cıktı mıllet kastı ben kasmadım cunku bılıyordum onlarında 1 ay ıcınde çöp olucanı daha 1 2 ay gecmeden lambırttt diye 2 gun once t5 set cıktı kısaca mılletın kastıgı ıtemler gene çöp oldu sımdı dusunuyorum t5 kassam kasana kadar t6 cıkar onun ıcın puanlarımı t6 ya mı saklasam cunku kasıyoruz 2 3 ay tam ıtemlerı topluyoz daha kullanmadan delete oluyor cok kısa zamanda cok seyler degısıyor tam bır ıgrenclık resmen sogudum

Aslında topikteki herkeze ayrı ayrı söylemek istediğim şeyler ama madem topiği sen açtın genel olarak sana sölemiş olayım, gelinm sana söylüyorum kızım sen anla durumu olsun.

Birincisi öyle "ben rank 14 kastım 1 hafta sonra level 70 çıktı" olayı yalan onu geçeçeksiniz. Blizzard tBC çıkmadan tam 8 ay önce açıkladı level 70 olayını. Ve 5 ay öncede honorların 0 lanıp yeni bir sisteme geçiçeklerini açıkladılar. Ki bu aşamada oyunu oynamaya devam etmek isteyen herkez pvp kasmayı bıraktı. Tüm deli PvPciler günde 2-3 saate indirdi BG sürelerini ve oyunu rolantiye aldırlar. Hatta tanıdığım birçok PvP ci para kasma işine döndü ki tBC gelince ciddi bi para ihtiyaçları olacağını biliyolardı.

İkincisi gene o "rank 14 kasanlara haksızlık oldu" olayıda yalan. Rank 14 kasanlar aylarca o itemlerle ortalığın tozunu attılar. Ve bliz sistemi değiştirip tBC'ye 1 ay kala, nerdeyse beleşe epik dağıtırkende, onlar zaten PvP yapmıyolardı. tBCye hazırlanıyorlardı ve bu olaydan hiç etkilenmediler. Çünkü biliyorlardıki tBC çıkınca zaten ellerindeki itemler değişecek(ki bu sırada test serverları sebebiyle yeni gelecek yeşillerin bile PvP itemlerini çöp haline getireceğini biliyoduk). Onlarda aylardır rank 14 lerinin sefasını yeterince sürdüler hatta sıkıldılar o itemlerden, hoşlarına bile gidiyordu itemlerini değiştirecek olmaları.

Aslında bana sorarsanız asıl haksızlık son 1 ayda gece gündüz kasıp beleşe zannettikleri epikleri alıp sonra 2 gün kullanamadan o itemleri yeşillerle değiştirmek zorunda olanlara oldu ki onlarında durumu "kendi düşen ağlamaz" durumuna benzedi.

Bu sebeple PvP olayı bence çok hemde çooook daha iyi oldu. En azından eskiden sürekli dengesizlikten ve 1vs3 1vs4 yapmak zorunda kalmaktan yakınanlar yada Bg'lerde heal atmayan priest, söz dinlemeyen, afk olan oyunculardan yakınanlar bu sorunların hepsinden kurtuldu. Yeni sistemde kim iyi pvp yapıyor gayet net görünüyor. gerçek PvPciler ortaya çıktı "Ben aslında üperim ama hep bu salaklar yüzünde başarılı olamıyorum" yada "ben varya bugün 5812 kişi öldürdüm" tipi PvP'ciler silindi gitti.

üçünsü İtem konusuna gelirsek hala yeterli olmasada ordada gayet güzel bir denge sağladı blizzard. Eskiden 5 arkadaş yada 10 arkadaş WoW oynuyorsa ve pvp sevmiyolarsa UBRS ötesine geçemez ve itemleri gerçekten rezil olurdu. Aylarca uğraşırlar ama oyuna kendilerinden çok sonra başlayan ama kapağı 50-60 kişilik sağlam bir guilde atan sonrada onları itemde ezip geçen adamlar yüzünden oyundan soğurlardı. +100 bonus damageli mageler karşılarında 600-700 bonus damageli mageler görünce "ulan ben aylardır boşamı kasıyorum" moduna girerlerdi. Ama şimdi bırak 5 kişiyi tek başına bile olsanız eğer oyuna yeterince süre ayırıyorsanız, bir sürü şıkkınız var. Craft itemler gayet güçlü oldu ve emek verene hakkını veriyor, Heroic konusu süperdende öte oldu, sadece 2 arkadaşsanız bile 2vs2 takımı ile aylarca büyük bir zevkle oyun oynayabilrisiniz. Başka bir değişle oyun az sayıda arkadaş grubuna sahip insanlar içinde uzun vadeli bir içeriğe ve item şıkkına sahip oldu. Eskiden emekte verseniz bişey yapamasken artık emeğinizin karşılığını alıyosunuz.

dördüncüsüde ben bu "itemlerim çöp oluyor" mantığını anlamıyorum, siz ne istiyosunuz? oyunda T2ler ve rank 14 ler son setler olsa daha mı mutlu olacaktınız? Sanıyormusun ki o zaman bu oyun daha popüler olacaktı. Tam tersine ulaşılacak hedef kalmayınca herkez bir süre sonra oyunu bırakacaktı ya itemlere ulaştığı için yada aylarca ulaşamayıp umudunu kaybettiği için. Bu şeklide ise hep ulaşılacak hedeflerimiz oluyor. Bu durumdan memnun değilseniz zaten yanlış oyun oynuyorsunuz. Bu sistem tüm MMORPG'lerde sabittir aksi mümkün değildir. Hedef olmassa zevkte yok, zevk olmassa oyunda yok.

Yani sizin sorununuz şu; ya hiçbir gelişmeyi takip etmiyor körü körüne oynuyosunuz, bu sebeplede hep gereksiz emek verip karşılığını alamıyosunuz. Yada olaylara o kadar tek taraftan bakıyorsunuz ki aslında sürekli şikayet ettiğiniz şeylerin zaten bu oyunu oynama sebepleriniz olduğunu görmek istemiyorsunuz. O şikayetleriniz düzeltilse oyunu bırakan ilk siz olursunuz eminim.

• Hepiniz haklısınız ama blizzin burda yaptığı sizi temposu altına alabilmek ve cebinizdeki parayı almak.. Oyunu item için oynamayın bence keyif yapın balık tutun counter strike gibi giderseniz oyun iğrenç oluyor
  • pvp olayı ıyı oldu dıyor adam nesı ıyı 3 sanıyede alıyon 3 sanıyede deletlıyon
  • bunlar zaman kaybı ben bu işten bunu anladım. tmm oyun zevkli ama hep bi devirdaim var sonu gelmiyor habire yeni item falan filan...

en sonunda 100 lvl olacaksınız epic de dizeceksiiniz. blizz herşeyi tüketecek hikaye bitecek sonra starcraft 2 diablo 3 fln gelecek ama orda size al bu itemleri wow a 5 yılını verdin hakkın senin demicek seni yırtındıracak ve yine paranı cebinden alacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiekşiyazarı -- 23 Haziran 2007; 13:30:13 >
  • Cidden wow kan kaybediyor yapın güzel bi bilgisayar single playera vurun kendinizi olmadı online battle field fln oynayın
  • biz ne ıstıyoru bılıyonmu harıka bır sıstem oturtulup o sıstemı nen az 1 sene surmesını rank 14 gıbı ben ıtem kasıyorum 1 2 ay ıtemı kasıp adam ezıcem herkesın amacı o hava vs vs tam ıtemlerı topluyom daha 2 ay gecemeden daha ıtemlerı denemeden adam hoppppp bir ustunu cıkarıyor ozaman ben oyundan zevk degıl ıskence cekmeye baslıyom hop gene bır yarıs ıtem kasma yarısı en sevemdıgım yarıs sıfırdan basla sıfırdan ustunu düzüyosun sonra adam hop bu sefer pve ye ıtem verıyo hobara herkes oraya bu sefer orda ugras sonra pvp ye verıyor boel bole bole bole gıdıor ya kardesım b ımola ver bı soluklanalım ınsan ıtem duzerken zevk almıyorkı bana gore zevk ıtemı duzdukten sonra baslıyor ben o ıtemlerı full duzup kullanamadıktan sonra ne anlamı kalıyo ayrıyetten ben ıtem oyununada karsıyım tamam ıtem guc verır ama buakdar cok guc vermesı asırı sacma ozaman dırek ıtem toplama yasırı oluyor aynı dunyadan mal edınme gıbı bosa gecen zaman edın edın edın kas kas kas kas geber git busuru ıtemın var busuru evın aaraban var ama kullanamadan ondan zevk alamadan bitsin eleınden gıtsın bırak alla haskına hala wow savunma bır sıstem oturtmuyor bılerek ypaıyorlar sıstemsız oyun delırdım konusmucam aptal oyun ıcın degmez

• @Zakuska

İyide o sitem zaten oturduldu ve 1 sene değil tam 2 sene sürdürüldü. Şimdide yeni sistem oturtuldu ve gene en az 1 sene hatta 1.5 sene sürdürülecek (yeni expansion önümüzdeki ocak ile seneye yaz arasında biyerde çıkacak)

Hala inatla "2 ay geçmeden" diyosunuz. Hangi 2 aydan bahsediyosun onu anlamıyorum. senin o rank 14 itemlerini tBC den 2 ay önce alman için hakikaten yapılan onca duyuruyu yada 100 lerce forumda yapılan tartışmayı hiç okumamaış olman gerekiyor. Blizzard level sınırı 70 olacak diye açıkladıktan sonra bile kasmaya başlasan ve 6 ayda alsan o itemleri ancak tBC öncesi 2 ay kala almış olursunki, üzgünüm ama bu blizzardın değil senin hatan olur. Çöp olacağını bile bile insan deli gibi PvP item kasarmı?

Yada tam tersine sen zaten, blizzard rank 14 epikleri resmen beleşe dağıtmaya başlayınca kasmaya başlayıp 3-5 günde rank 14 silahını alıp sonra aldığın bu beleş epiğe doyamadan daha iyi yeşiller çıktı diye üzülen gruptaysanda deminde yazdığım gibi "kendi düşen ağlamaz" 5 günde kastığın itemim çöp oldu diye blizzarda kızmak seni haklı yapmaz.

• neden item topluyosunuz ki...zaten problem bu...o itemleri topladıktan sonra ogrimarın önünde bütün gün duel yapacaksınız...çünkü world pvp diye bişey kalmadı...yani o itemlerlede yapacak bişey kalmicak

benim tavsiyem beyler..gidin bi rogue açın...milleti gankleyin...abii world pvp kalmadığından oda zevk vermiyor artık..

bllizard oyunu güzel ayarladı.....

pvp yapacaklar counter strike oynamaya (battlegroundlar)
    pve yapacaklar instance lara ...

zaten onun dışındada başkentlerden ayrılmana gerek yok
  • Zakuska sırf merakımdan soruyorum her mesajına baktım wow'dan uyuz olduğun belli oluyor niye hala wow oynamaya devam ediyormusun? eğer devam ediyorsan bırak oynamayı wow'dan bu kadar nefret ediyorsan wow bölümune niye takılıyorsun anlamadım gercek söylüyorum wow konusunda bir tane olumlu mesajını görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodThief -- 23 Haziran 2007; 15:06:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saphrenia

Aslında topikteki herkeze ayrı ayrı söylemek istediğim şeyler ama madem topiği sen açtın genel olarak sana sölemiş olayım, gelinm sana söylüyorum kızım sen anla durumu olsun.

Birincisi öyle "ben rank 14 kastım 1 hafta sonra level 70 çıktı" olayı yalan onu geçeçeksiniz. Blizzard tBC çıkmadan tam 8 ay önce açıkladı level 70 olayını. Ve 5 ay öncede honorların 0 lanıp yeni bir sisteme geçiçeklerini açıkladılar. Ki bu aşamada oyunu oynamaya devam etmek isteyen herkez pvp kasmayı bıraktı. Tüm deli PvPciler günde 2-3 saate indirdi BG sürelerini ve oyunu rolantiye aldırlar. Hatta tanıdığım birçok PvP ci para kasma işine döndü ki tBC gelince ciddi bi para ihtiyaçları olacağını biliyolardı.

İkincisi gene o "rank 14 kasanlara haksızlık oldu" olayıda yalan. Rank 14 kasanlar aylarca o itemlerle ortalığın tozunu attılar. Ve bliz sistemi değiştirip tBC'ye 1 ay kala, nerdeyse beleşe epik dağıtırkende, onlar zaten PvP yapmıyolardı. tBCye hazırlanıyorlardı ve bu olaydan hiç etkilenmediler. Çünkü biliyorlardıki tBC çıkınca zaten ellerindeki itemler değişecek(ki bu sırada test serverları sebebiyle yeni gelecek yeşillerin bile PvP itemlerini çöp haline getireceğini biliyoduk). Onlarda aylardır rank 14 lerinin sefasını yeterince sürdüler hatta sıkıldılar o itemlerden, hoşlarına bile gidiyordu itemlerini değiştirecek olmaları.

Aslında bana sorarsanız asıl haksızlık son 1 ayda gece gündüz kasıp beleşe zannettikleri epikleri alıp sonra 2 gün kullanamadan o itemleri yeşillerle değiştirmek zorunda olanlara oldu ki onlarında durumu "kendi düşen ağlamaz" durumuna benzedi.

Bu sebeple PvP olayı bence çok hemde çooook daha iyi oldu. En azından eskiden sürekli dengesizlikten ve 1vs3 1vs4 yapmak zorunda kalmaktan yakınanlar yada Bg'lerde heal atmayan priest, söz dinlemeyen, afk olan oyunculardan yakınanlar bu sorunların hepsinden kurtuldu. Yeni sistemde kim iyi pvp yapıyor gayet net görünüyor. gerçek PvPciler ortaya çıktı "Ben aslında üperim ama hep bu salaklar yüzünde başarılı olamıyorum" yada "ben varya bugün 5812 kişi öldürdüm" tipi PvP'ciler silindi gitti.

üçünsü İtem konusuna gelirsek hala yeterli olmasada ordada gayet güzel bir denge sağladı blizzard. Eskiden 5 arkadaş yada 10 arkadaş WoW oynuyorsa ve pvp sevmiyolarsa UBRS ötesine geçemez ve itemleri gerçekten rezil olurdu. Aylarca uğraşırlar ama oyuna kendilerinden çok sonra başlayan ama kapağı 50-60 kişilik sağlam bir guilde atan sonrada onları itemde ezip geçen adamlar yüzünden oyundan soğurlardı. +100 bonus damageli mageler karşılarında 600-700 bonus damageli mageler görünce "ulan ben aylardır boşamı kasıyorum" moduna girerlerdi. Ama şimdi bırak 5 kişiyi tek başına bile olsanız eğer oyuna yeterince süre ayırıyorsanız, bir sürü şıkkınız var. Craft itemler gayet güçlü oldu ve emek verene hakkını veriyor, Heroic konusu süperdende öte oldu, sadece 2 arkadaşsanız bile 2vs2 takımı ile aylarca büyük bir zevkle oyun oynayabilrisiniz. Başka bir değişle oyun az sayıda arkadaş grubuna sahip insanlar içinde uzun vadeli bir içeriğe ve item şıkkına sahip oldu. Eskiden emekte verseniz bişey yapamasken artık emeğinizin karşılığını alıyosunuz.

dördüncüsüde ben bu "itemlerim çöp oluyor" mantığını anlamıyorum, siz ne istiyosunuz? oyunda T2ler ve rank 14 ler son setler olsa daha mı mutlu olacaktınız? Sanıyormusun ki o zaman bu oyun daha popüler olacaktı. Tam tersine ulaşılacak hedef kalmayınca herkez bir süre sonra oyunu bırakacaktı ya itemlere ulaştığı için yada aylarca ulaşamayıp umudunu kaybettiği için. Bu şeklide ise hep ulaşılacak hedeflerimiz oluyor. Bu durumdan memnun değilseniz zaten yanlış oyun oynuyorsunuz. Bu sistem tüm MMORPG'lerde sabittir aksi mümkün değildir. Hedef olmassa zevkte yok, zevk olmassa oyunda yok.

Yani sizin sorununuz şu; ya hiçbir gelişmeyi takip etmiyor körü körüne oynuyosunuz, bu sebeplede hep gereksiz emek verip karşılığını alamıyosunuz. Yada olaylara o kadar tek taraftan bakıyorsunuz ki aslında sürekli şikayet ettiğiniz şeylerin zaten bu oyunu oynama sebepleriniz olduğunu görmek istemiyorsunuz. O şikayetleriniz düzeltilse oyunu bırakan ilk siz olursunuz eminim.

çok çok güzel yazmışsın. tebrikler.

• quote:

Orjinalden alıntı: BloodThief

Zakuska sırf merakımdan soruyorum her mesajına baktım wow'dan uyuz olduğun belli oluyor niye hala wow oynamaya devam ediyormusun? eğer devam ediyorsan bırak oynamayı wow'dan bu kadar nefret ediyorsan wow bölümune niye takılıyorsun anlamadım gercek söylüyorum wow konusunda bir tane olumlu mesajını görmedim

+ 1

ve Saphrenia da çok güzel açıklamış arkadaş hala aynı şeyleri konuşuyor. Buradan da yazılanları hiç okumadığı belli oluyor...
  • saphrenia ne eksik ne fazla yazmışsın tebrikler kardeş.. uzun olmuş ama.. okumaya üşenirler şimdi :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saphrenia

quote:

LVL 60 tım 70 yoktu ozamanlar rank 14 set kasmıstım 1 hafta sonra lvl 70 cıktı ve 4 5 ay gunde 10 saat kastıgım ıtemlerı ellerımle 1 dakka ıcınde deletledım sonra ben bu pvp le ıtem kasma olayından sogudum oyundanda cok pıs sogudum pvp arena lar cıktı mıllet kastı ben kasmadım cunku bılıyordum onlarında 1 ay ıcınde çöp olucanı daha 1 2 ay gecmeden lambırttt diye 2 gun once t5 set cıktı kısaca mılletın kastıgı ıtemler gene çöp oldu sımdı dusunuyorum t5 kassam kasana kadar t6 cıkar onun ıcın puanlarımı t6 ya mı saklasam cunku kasıyoruz 2 3 ay tam ıtemlerı topluyoz daha kullanmadan delete oluyor cok kısa zamanda cok seyler degısıyor tam bır ıgrenclık resmen sogudum

Hocam içimi ferahlattın:)

• hepınız zavallısınız baska bısey demıyom
  • başka bişey deme zaten, söylediklerine dikkat et biraz, kim zavallı? ne zavallı? oynamıyorsan oynama, sen beğenmiyorsun diye herkes de beğenmemek zorunda değil, hayret bişey...
  • quote:

hepınız zavallısınız baska bısey demıyom

Ağzımı bozdurtma şuracıkta kendine gıdaklıyacak başka bir kümes bul
  • hepınız zavallısınız baska bısey demıyorum ne demek haddini aşıp genelleme yapma sana iyi bir cevap yapıştırırdım ama forum kuralları el vermiyor bi daha gelip wow'a b... atma
    git başka yerlerde dolaş
  • Arkadasım rank14 kasmısın bızde kastık t3 gnome yaptık BC geldı hatta gelecegını bılıyordum saatım o charı BE actım kasıyorum mage spellfire+spellstrikelerımı yaptım glad set umrumda degıl alsamda cok rahat alırım.........................EMEKlerının bosa gıttıgını dusunuyorsan sen yasamda her sn bır emek bosa gıdıyo derınlere gırersen bu ıs bıtmez BLOODTHİEF in dedıgı gibi wow'a b............ atma begnemıyorsan oynama 8mılyoncuk yeter bıze 1 eksık 1 fazla :))))
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.