Şimdi Ara

Ben ne yapayım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18 yaşındayım.Gelişmiş bir ilin ufak bir ilçesinde yaşıyorum.Kötü bir üniversitede okul öncesi öğretmenliği denen boş bölümde okuyordum.Depresif ve somatik belirtiler (taşikardi,g.agrisi,n.darligi) dolayısıyla kaydımı dondurdum ve iki ay psikiyatri servisinde mdb tedavisi gördüm.Lustral kullanıyorum.Kitap okuyorum.İşte popüler bilim kitapları,Rus klasikleri vs.Arkadaşım yok.Çok yalnızım.Annem babam çok fakir.Gün geliyor yemeye ekmek bulamıyoruz.Babam sürekli bana küfür ve beddua ediyor.Bıçak çekiyor.Kac yasina geldin git evden diyor.Polisi arayacağım diyorum.Sen deli ilacı kullanıyorsun sana mı inanacaklar bana mı diyor.Cahil ailemden ve tüm insanlardan nefret ediyorum.Her şey çok kötü ve kasvetli geliyor.Yaşamak bir eziyet gibi.Intihar etmeyi düşünüyorum.Dini bir inancımda yok.Ya o kötü üniversitenin önemsiz bölümünde okuyup mutsuz olucam.Ya burada alakasız bir işte çalışıp yarın ıssız kalıcam yine mutsuz olucam.Sürekli ağlıyorum.Ben ne yapayım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim yaşın daha çok genç, hiçbir şey bitmiş değil. Babanla bence inatlaşma çünkü çok aklı başında bir adama benzemiyor, evinizden bir bıçaklanma olayı çıkmasın. Ekmek bulmakta bile zorlanıyorsun madem, bence okulu boşverip bir işe girmeye çalış. Çünkü okuyanların durumu da ortada. Kötü, geleceği olmayan bir işe girmek yerine zamanla ustalaşacağın bir işe girmeye çalış. Yaşadığın yerde fabrikalar varsa orada şansını deneyebilirsin. Boş zamanlarında da hoşlandığın şeyleri yap. Kitabını oku, filmini seyret belki hobi edinirsin. Para kazanırsan ailenin de sana bakışı değişir. Tabi bunlar benim görüşüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşadığım yer Seferihisar.Fabrika falan da yok.Olsa da çalışmam.Angarya bir işte çalışmak istemiyorum.

• Ayrıca çektirdiğim toraks btden dolayı kanser olma endişeleri var.Bir türlü kafamdan bunu atamıyorum.Göğsüm ve midemde geçmeyen ağrılar var.Taşikardi beni çok yoruyor.Tansiyonum çıkıyor.Başım dönüyor.Etrafa tamamen yabancılaşıyorum.Nefesim kesiliyor.Nabzımı her yerimde hissediyorum.Göğsüm sıkışıyor.İştahım yok.Kilo kaybım var.Benim için bir gelecek yok.Doktorlar kolej çocuğu olduğu için beni anlamıyor.Ssrı yazıp yolluyor.Terapi alacak param yok.Devamlı depresif kitaplar okuyorum.Nietzsche,Dostoyevski,Sartre,Cioran,Camus vs.Başka yaptığım bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prefrontal kortekssiz -- 23 Mart 2020; 1:7:0 >
  • Dünya değişiyor.Bilim gelişiyor.İyi bir eğitim alamadım maalesef.Bu da benim suçum değil.Seferihisar kimsenin umrunda olmayan bir taşra.Ailemde okumuş biri yok.Varoş mahallesinde geçti eğitin hayatım.Simdi de Kocaeli Üniversitesi okul öncesi öğretmenliğinde okuyorum.Önem verdiğim tek şey eğitim ve eğitim hayatımın rezalet olması beni derinden yaralıyor.Bir taraftan intihar etmek isterken ölüm korkusundan bir şey yapamıyorum.Ölümden sonra ki hiçlik beni çok korkutuyor.Hayatım Ahlat Ağacı filmi gibi.

• Dostum senin sorunun psikolojik.Sürekli bahanelerin ardına sığınıyorsun.Hem çok fakiriz diyorsun hemde fabrikada çalışmam diyorsun.Seferihisar diye küçümsediğin yer turizm bölgesinde.Şu virüs olayı geçince kendine oteller ve acentelerde iş bulabilirsin.

• Ben geleceğin dünyasında olan bir meslek istiyorum.Turizm ilgimi çekmiyor.Ayrıca sorunumun psikolojik olması önemsiz ya da hastalık olmadığı anlamına gelmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sizce ben ne zaman evleneceğim?
    2 yıl önce açıldı
    Ne Yapacağım Bilemiyorum
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yardım!Lütfen..

• Eskiden,tamamen aynı olmasa da sizinkine benzer bir durum içerisindeydim.İçinde bulunduğunuz psikolojinin ne demek olduğunu çok iyi bilirim.Yaşadığınız sorunun temel sebebi her insanın en önemli ihtiyacı olan sevgi ve ilgiden tamamen mahrum olmanız.İnsan sevgi ve ilgi hissetmediği vakit maalesef kendini tamamen değersiz hissediyor.

Kalbinizde ya da akciğerlerinizde fizyolojik bir problem yoksa,ağır bir sigara bağımlısı da değilseniz vücudunuzdaki rahatsızlıkların sebebi büyük ihtimal sizi sarmış olan tükenmişlik hissidir.Zamanında aynı belirtiler bende de vardı ve sebepleri de herhangi bir hastalık değildi.

Ben de sizinle aynı şekilde çevremden herhangi bir ilgi ve sevgi görmedim buna müteakip kendimi daha da değersiz hissetmeye başladım.Bu değersiz hissetme durumu beni her geçen gün daha da tüketti.

Beyefendi her insan eşit doğmaz,hepimiz aynı zenginlikte bir aileye ya da gen havuzuna da sahip değiliz.Eğitim hayatınızın berbat olmasında büyük ihtimal sizin pek bir payınız yoktu.Size önerebileceğim tek şey barışmanız,ezik de olsanız ezikliğinizle bile barışık olmanız çünkü bu hayatı kendinizi yıpratarak sürdüremezsiniz.

Lütfen kendinizi karamsarlıkta boğmayın ve bol bol çabalayın,çevrenizdeki en küçük fırsat kırıntısını bile elde etmeye çalışın.
    Eminim ki kendinizi daha da seveceksiniz.

Niccolo Machiavelli : Doğada hep iki çizgi var olmuştur. Biri zirve, diğeri diptir. Zirveye çıkanlar daha fazla yükselemeyecekleri için düşerler, diptekiler ise daha fazla aşağı düşemeyecekleri için yükselirler. İşte doğada iyiden kötüye, kötüden iyiye bir gidiş vardır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.