Şimdi Ara

BENDEN SİZE TAVSİYE! MUTLAKA OKUYUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, konu yanlış yerde olabilir ama ben doğru yeri bulamadım ayrıca konu dışına nedense yeni konu açamıyorum...
    Kısaca olayı anlatayım:
    Vatandan geçen hafta bilgisayar toplattım. Bu hafta ekran da çizgiler falan çıktı neyse Vatana yolladım. Ekran kartı hatalı, kutu varsa daha iyi bir ürünle değişim yapalım dediler, ben aynı ürünle değiştirebiliriz dedim arkadaşta demez mi o ekran kartlarında sık şikayet var o seride üretim hataları var diye? Ben sinir oldum o zaman ne diye bunu bana tavsiye edip aldırtıyorsunuz diye "bizi ilgilendirmez" falan dedi, neyse iyi bari birebir değişim olsun dedim. Neyse geldim Vatana gittim OEM bölümüne yeni kartı alıp müşteri hizmetlerine yarım saate takarız dediler. Ben işim var diye saat 6 gibi geleceğim dedim. Geldim 6 da hazır dediler, "Denediniz mi düzgün çalışıyor mu?" dedim. yaa olmaz mı çalışmaz olur mu öyle şey mi olur falan bana bir rapor verdiler "test ok" yazıyor neyse eve getirdim. Bilgisayarı açtım ekran gelmiyor. Kapağı açtım baktım kart takılı ama PCI-E diye iki kablo var onlardan biri herhalde karta bağlanacak ama bağlı değil. Ben şimdi düşündüm "e madem bunlar test etti düzgün çalışıyor dedi, neden bu kablo takılı değil?" Demekki bunlar test falan etmemiş ben inanmıyorum. Yahu yeni kart taktıklarına bile inanmıyorum o ayrı konu. Test edilse testten sonra kablolar çıkarılır mı? veya kartı taktılar da kabloları unuttular mı bilmiyorum. Neyse ben Vatanı aradım dedim böyle böyle çalışmıyor bana "getirin bakalım" dediler. Ya ben zaten kaç gündür götür getir yapıyorum zaten ev uzak metrobüsler de kalabalığın içinde skıntı çekiyorum. Dedim ne demek getirin ya? Ben itimatımı kaybettim dedim size karşı öyle deyince direk telefonu yüzüme kapadı... Buna benzer bir olay bir akrabama daha oldu. O da laptop almıştı. Komşumuzda da aynı olayın telefon versiyonu oldu. Başkalarından daha duymuştum... Bence böyle bir şey Bimekste, Media Marktta falan olmaz. Nedense hep Türklerde oluyor Teknosada da aynı muhabbet. Uzun lafın kısası;
    [size=3]VATAN COMPUTER MAL HATALI ÇIKMASINA RAĞMEN İYİ İLGİLENMİYOR, AYRICA BİR ŞİKAYET ALDILAR MI HEMEN TELEFONU YÜZÜNÜZE KAPATMAKTAN DA ÇEKİNMİYORLAR. BAKIN ŞU KISMI TEKRAR ETMEK İSTİYORUM:Buna benzer bir olay bir akrabama daha oldu. O da laptop almıştı. Bozuk çıktı. Adam laptopun altına küçük bir işaret koymuş bunların ÜÇKAĞITÇI olduklarını bildiği için. Ona da yeni ürünle değişim demişler. Malı almaya gittiğinde ise akrabama sattıkları aynı hasarlı ürünü geri yeni ürün diye vermişler. Böyle bir dolandırıcılığa rağmen önce para iadesini reddetmişler sonra kavga gürültü kabul etmişler. Komşumuzda da aynı olayın telefon versiyonu oldu. Başkalarından daha duymuştum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mg42 -- 24 Aralık 2012; 23:07:23 >

• Geçmiş olsun...

Vatan'ın malesef müşteri ilişkileri oldukça berbat, benimde başıma ekran kartı konusunda bir sıkıntı gelmişti, "servis böyle dediyse biz ne yapalım" vb. saçma sapan açıklamalar da bulunmuşlardı, malı sat sonra müşteri ne yaparsa mantığında olan bir firma, sizin sisteme gelince de düzgün şekilde ne bakmışlar ne de test etmişler sallıyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 24 Aralık 2012; 23:15:56 >
  • vatan computer böyle işler yapıyor çok şikayet oluyor evet..
    o bahsettiğiniz pci-e kablosu büyük ihtimalle ekran kartı güç kablosodur..
    ekran kartınızı çıkarıp servicsindeki kendi test pc leri üzerinde denemişlerdir o yüzden sizin kasaya ekran kartını takıp kartın güç kaynağı kablosunu takmayı unutmuş olabilirler,siz bunu ekrankartından power supplya bağlayıp çalıştırın pc yi bakalım sorun halledilmiş mi..
  • Aslında konunun burada açılması en mantıklısı. %25-30 indirimle piyasanın biraz daha altında ürün almak mümkün olduğundan çoğu kişi haliyle vatan'a yöneliyor, böyle saçma sapan mantıkla hizmet verirlerse elbet bir gün düşüşe geçerler. Geçmiş olsun hocam.
  • Bakalım şuan da yeni pc den yazıyorum. Power kablosunu bağladım çalıştırdım. Şimdi ağır bir oyuna girip 1-2 saat deneme yapacağım...
  • öncelikle yaşadıklarına üzüldüm.keşke olmasaydı ama olan olmuş bir defa yapacak birşey yok. Şöyle bir örnek vermem gerekirse, nasıl 5 parmağın 5i bir değilse vatan bilgisayarda çalışan herkesin de aynı kişilikte veya samimiyette olmasını bekleyemeyiz. Bu yazdığımı kesinlikle başka yerlere çekmeyin. Hiç hoş birşey değil çünkü yaptıkları. Binlerce kişi çalışıyor olabilir sonuçta büyük bir firma ama bu kesinlikle insanlara bozuk mal kakalamaya çalışmaları için bir neden olamaz. Ayrıca bu çalışanlar böyle yapınca yani bozuk malı yutturunca ödül, prim, tebrik, aferin vs... Gibi şeyler mi alıyorlar anlamıyorum. Son olarak sadece vatan değil inşallah hiç bir firma müşterisine bu kadar ilgisiz çözümsüz ve Uyanıkmıs gibi görünüp de pişkinlik yapmaya kalkmazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun,

Ya şimdi ben anlamıyorum , bu adamlar yeni ürün verince maaşlarından mı kesiyor firma?Neden böyle dolandırıcılık sahtekarlık yapıyorlar resmen manyaklık bu.

Her şeyi geçtim , vicdanları nasıl rahat ediyor böyle yapınca?
  • vatan pc den toplama pc alacaktım miğdem bulandı tşkl konu sahibi arkadaşa bilgilendirdiği için
  • senelerdir değişmeyen birşey vatanın bu durumu, sektörü ve piyasayı bilenler için karalistededir vatan. ama son zamanlarda yaptıkları indirimler çok iyi olduğu için herkes ister istemez oradan almayı düşünüyor.

benim tavsiyem bu işi iyi biliyorsanız ve birazda ağzınız laf yapıyorsa vatandan alın, en azından sizi kandıramazlar veya susturamazlar. aksi takdirde çok uğraşabilirsiniz.
  • Artık insanın birşeyler alası gelmiyor gerçekten. Bir ülkede ürün satın alırken, teknik servisi hakkında araştırma yapmak filan bile sanırım sadece bize özgü. Satan firmalar keza öyle. Nasıl düzelir bütün bunlar bilemiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefe34

vatan pc den toplama pc alacaktım miğdem bulandı tşkl konu sahibi arkadaşa bilgilendirdiği için

Önemli değil kardeşim, ben düştüm bu tuzağa başkaları düşmesin. İndirimlere kandık ya. Neyse olan oldu artık.
    Bu arada daha demin Power kablosunu taktım deniyorum demiştim. Evet sonuç başarısız arkadaşlar. Oyunun ortasında 15 dk sonra ekran kapandı bir anda. Yarın tekrar Vatana gideceğim dur bakalım daha ne kadar getir götür yapacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mg42 -- 25 Aralık 2012; 0:20:08 >
  • forumda inventus exa gibi güzel firmalardan bahsediliyor, ama avrupa yakasında biraz vatana mecbur kalıyoruz, metrobüs falan demişsin seni çok iyi anlıyorum o rezaletleri bende çektim, hatalı ram yüzünden bütün kasayı taşımıştım vatana, 2gb ram yüzünden 2 ay bilgisayarsız kalmakta ayrı bir durumdu tabi
    iyi firma elbet vardır ama onun için en yakın adres yine mecidiyeköy gösterecekler
    avrupa yakasında b.köy bağcılar esenler civarı adam gibi firma açılsa bütün sistemimi oradan alırım, varsın vatandan 30-50 pahalı olsun ürünler
  • Bu zamana kadar hep dizüstü kullandım, montaj derdi yok tak çalıştır, rahat. Ancak oyun performansı iyi olan dizüstü bilgisayarlar pahalı olduğu için vatanın geçen cumaki indiriminden bir sistem topladım. Elbette vatanın teknik servisinde işinin ehli çalışanlar vardır ama ben yinede özensiz davranacaklarını, bozmasalar bile çizeceklerini v.s. düşünüp onlara toplattırmadım donanımları kargoyla eve getirttim. İnternetteki videolardan olsun bu forumdan olsun kasa toplamasını öğrendim sayılır, hem bir sorun olduğunda kendimde müdahale edebilirim hemde bu o kadar zor bir iş değil. Bence bilgisayar toplayacak arkadaşlar bu işin yolunu yordamını öğrenirlerse her sorunda koca kasayı vatana veya herhangi bir bilgisayarcıya götürmek zorunda kalmazlar.

Bende siparişimle ilgili bir sorun yaşadım. Bu yazım carbide serisi konusunda da var. Cuma günü vatandan telefonla sipariş verdiğim donanımlar bugün kargoyla geldi. Carbide 300r'yi kolisinden çıkarıp kuruluma başlayacaktım ki kasanın kapağını açtığımda cx 600 güç kaynağının kutusunun ön yüzünün delik deşik olduğunu görüp şok oldum. Sanırım 9-10 tane delik vardı, sanki birisi kutunun üzerinde dart oynamış yada tornavidayla kutudan sinirini çıkarmış. Hemen bostancı mağazasına gidip değişim talebinde bulundum. Büyük ihtimalle bir hafta içerisinde sorgusuz sualsiz aldığımız her üründe değişim ve iade yapabildiğimiz için fazla uğraştırmadan kabul ettiler.

• Yukaridaki arkadasa katiliyorum parcalari alin siz toplayin bosuna cekmeyin bu kadar eziyet. Benim suratima telefon kapaticak bizi ilgilendirmez diyecek adami operim ben oyle bir dunya yok. Kedi gibi olmayin 2 3 bin lira para veriyorsunuz kolay kazanilmiyor para.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScRyedd

Yukaridaki arkadasa katiliyorum parcalari alin siz toplayin bosuna cekmeyin bu kadar eziyet. Benim suratima telefon kapaticak bizi ilgilendirmez diyecek adami operim ben oyle bir dunya yok. Kedi gibi olmayin 2 3 bin lira para veriyorsunuz kolay kazanilmiyor para.

Aynen okurken ben bile gerildim."adami öperler" dediginize sonuna kadar katildim.

• http://forum.donanimhaber.com/registration.asp

16) Sitemizde firmalar ile ilgili yaşadığınız sorunlar, problemler hiç bir nedenle forum sayfalarında dile getirilemez. Sitemiz bu tür şikayetlerin bulunacağı, hakkın aranacağı bir kurum değildir. Lütfen ilgili kurumlara başvurunuz. Bu tür mesajlar silinebilir, kitlenebilir uyarıyı göz ardı eden üye uzaklaştırılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.