Şimdi Ara

benim aklım çok karışık acil bilenlerden yardım istiyorum tercih hakkında:)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim sıralamam 95 binlerde puanım 385 aslında matematik istiyordum ama baktım gıda mühendisliği inşaat mühendisliği tutyor matematikte bir çok yerde tutyor . ben bir bayan olarak inşaat mühendisliği uygunmudur çalışma ortamı nasıl sonra okul döneminde zorluklar neler merak ediyorm iş konusuna gelince babam taşeron olduğu için sıkıntı çekmiceğimi düşünüyorum ama bana uygun olup olamdığınıda merak ediyorum. gıda mhendisliği hakkındada pek bi bilgim yok .. bunlar durrukende pişman olmak istmyorum matematik okuyarak yorumlarınızı bekliyorum:)

• ben de inş. müh. düşünüyorum bir bayana uygun olmayacağı görüşündeyim. hatta itü de itüsözlüğe girip araştırırsan bu konuyu dalga konusu yapmışlardır. ordan anlaşıldığı kadarıyla gördükleri dişi sineğe yapışmak istiyorlar ve her 30 erkeğe 1 erkek düşüyor şeklinde de bu durumun kötülüğünü ortaya çıkarmışlar. Benim kuzenim elek-elektronik müh. ve bayan olduğu için zorlandı . Nasıl bir zorlanma derseniz uzak mesafelere tek başına yolluyorlar (şantiyelere) bu sadece birisi ve tekrar girip mimar oldu. tercih sizin .
  • ve bir de şunu söyleyim yazılanlara inanmayın içinizden geleni yapın. benim yazdığıma da kanmayın kimseninkine de.
  • İnşaat, makina, elektrik, harita, metalurji gibi mühendislikler çalışma koşulları bakımından bayana uygun değildir.
    Gıda, kimya, çevre gibi lab ortamında çalışma imkanları olan bölümlerde bayanlar başarılı oluyorlar.
    ayrıca öğretmenliğe ilginiz varsa matematik bölümü zorluğuna, atama sıkıntısına ve formasyon almaya uğraşmasına rağmen mantıklı bir tercih olucaktır.
  • öğretmenliğe baya bi ilgim var yapabilirim dediğim tek şey o gibi gözüküyor duyduğuma göre ünilerde formasyon vermeye başlamış marmara veriyormuş daha neresi veriyor bilmiyorum dedğiniz gibi inşaatlarda geçicek bi ömürmü yoksa temiz sade bi öğretmenlikmi düşünüdürücü beni. gıdada bir çok yazı okudum vede her meslekte olduğu gibi bi sürü olumlu olumsuz yorumla karşılaştım çekici gelende hiç bir yanı olmadı ama gıda okuyan bi kaç kişi bilgi verirse memnun olurum sizede yorumlarınız için çok tşk ederim:)
  • bayan uygun yada bayana uygun degil ne demek anlamıs degilim hala, isterseniz boksör bile olabilirsiniz hanımefendi, içinizden ne geliyorsa yapınız.
    birisi bana bayanların masabaşı ve daha az fiziksel efor gerektirmeyen işlerde daha başarılı olduğuna dair somut istatistik bulup gösterirse, fikrimi deiştiririm, gıda mühendisi olun, sekreter olun derim.
  • sizde haklısınızda insan genede endişe duyuyor....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi söylceğimi sakın ama sakın yok efendim işçileri aşağılıyor bilmem ne şeklinde anlamayın. Bugun bir bayan inşaat müh. şantiyeye gittiği zaman çoğu işçi geldiği yöreden dolayı kendi içinde alaycı bakacaktır. Çünkü onlar yıllardır koy tuğlayı üst üste mütait işi (nasıl yazılıyor bakmaya uğraşamayacağım) olarak görüyorlar. Ve bir bayan gidip bunun mukavemeti gelmez dediği zaman geçecek konuşmaları tahmin edebiliyorum. Ama bir erkek diğer işçilerle daha samimi olup dediğini yaptırabilir. Bilmem anlatabildim mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MythTR

Şimdi söylceğimi sakın ama sakın yok efendim işçileri aşağılıyor bilmem ne şeklinde anlamayın. Bugun bir bayan inşaat müh. şantiyeye gittiği zaman çoğu işçi geldiği yöreden dolayı kendi içinde alaycı bakacaktır. Çünkü onlar yıllardır koy tuğlayı üst üste mütait işi (nasıl yazılıyor bakmaya uğraşamayacağım) olarak görüyorlar. Ve bir bayan gidip bunun mukavemeti gelmez dediği zaman geçecek konuşmaları tahmin edebiliyorum. Ama bir erkek diğer işçilerle daha samimi olup dediğini yaptırabilir. Bilmem anlatabildim mi ?

Abuk subuk konuşmayın. Ne istiyorsa onu olsun insanlar. İşçileri aşağılamak için söylemiyorum, ama inşaat mühendisini dinlemek zorundalar. Patronları kadın da olabilir, erkek de olabilir. Neden soyutlamak istiyorsunuz kadınları şantiyeden? Ben mimarım ve bayanım. Şantiye stajımı da yaptım, öyle bir muamele ile de karşılaşmadım, karşılaşsaydım yanıtını orada verirdim. Kendi ilgi alanlarım gereği şantiye ortamını sevmiyorum ama madem arkadaşımızın ilgisi var ve inşaat mühendisi olmak istiyor, bayan olması birşeyi değiştirmemeli kesinlikle. Herkes istediği mesleği seçmelidir. Sen burada motive edeceğin yerde köstek oluyorsun, sana ne? Sen daha üniversiteden içeri adımını atmamışsın, hele ki şantiyeyi bilmiyorsun, inşaat sektörünü bilmiyorsun, gelmiş ahkam kesiyorsun. İşçiler rahat rahat argo konuşsun diye bayan inşaat mühendisi olmasın mı bu ülkede? Çok yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 29 Temmuz 2010; 20:46:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

Abuk subuk konuşmayın. Ne istiyorsa onu olsun insanlar. İşçileri aşağılamak için söylemiyorum, ama inşaat mühendisini dinlemek zorundalar. Patronları kadın da olabilir, erkek de olabilir. Neden soyutlamak istiyorsunuz kadınları şantiyeden? Ben mimarım ve bayanım. Şantiye stajımı da yaptım, öyle bir muamele ile de karşılaşmadım, karşılaşsaydım yanıtını orada verirdim. Kendi ilgi alanlarım gereği şantiye ortamını sevmiyorum ama madem arkadaşımızın ilgisi var ve inşaat mühendisi olmak istiyor, bayan olması birşeyi değiştirmemeli kesinlikle. Herkes istediği mesleği seçmelidir. Sen burada motive edeceğin yerde köstek oluyorsun, sana ne? Sen daha üniversiteden içeri adımını atmamışsın, hele ki şantiyeyi bilmiyorsun, inşaat sektörünü bilmiyorsun, gelmiş ahkam kesiyorsun. İşçiler rahat rahat argo konuşsun diye bayan inşaat mühendisi olmasın mı bu ülkede? Çok yazık.

çok gzl bi destek oldu tşk:) dediğiniz gibi herkez bayanların bu yönde aşağılanmasından bahsediyor ve bunla korktuyorlar biraz dşününce mantıklı geliyor ama siz sonuçta içine girmişsiniz böyle ortamların yorumunuz için çok tşk... bir bayan olarak ağrılığını koyduktan sonra erkek kız farketmez gerçekdende. önemli olan kendini saydırmak değilmi..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MythTR

Şimdi söylceğimi sakın ama sakın yok efendim işçileri aşağılıyor bilmem ne şeklinde anlamayın. Bugun bir bayan inşaat müh. şantiyeye gittiği zaman çoğu işçi geldiği yöreden dolayı kendi içinde alaycı bakacaktır. Çünkü onlar yıllardır koy tuğlayı üst üste mütait işi (nasıl yazılıyor bakmaya uğraşamayacağım) olarak görüyorlar. Ve bir bayan gidip bunun mukavemeti gelmez dediği zaman geçecek konuşmaları tahmin edebiliyorum. Ama bir erkek diğer işçilerle daha samimi olup dediğini yaptırabilir. Bilmem anlatabildim mi ?

Aynen bu demek istedigim. Bayan diye tuhaf bir durum olmak zorunda degil, siz mesafenizi koyarsanız bastan zaten sizi gorunce saygıda kusur etmezler sonucta siz onların patronusunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: suram

quote:

çok gzl bi destek oldu tşk:) dediğiniz gibi herkez bayanların bu yönde aşağılanmasından bahsediyor ve bunla korktuyorlar biraz dşününce mantıklı geliyor ama siz sonuçta içine girmişsiniz böyle ortamların yorumunuz için çok tşk... bir bayan olarak ağrılığını koyduktan sonra erkek kız farketmez gerçekdende. önemli olan kendini saydırmak değilmi..

Rica ederim. Başarılar. Umarım istediğin bölüme yerleşirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 30 Temmuz 2010; 14:37:39 >

• MythTR kuzenin elektrik elektronik okuyomuş ya hangi ünivertsite?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.