Şimdi Ara

Benim Gibi Düşünen Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aykut Kocaman hakkında kafam karışık ama şu konuda netim ve her fırsatta söylüyorum: Ne olursa olsun adamın ne olduğu takımın ne olduğu belli. Dolayısıyla şu olsa bu olsa diyip yermek yerine olabildiğince destek olmak lazım. Tabii ki eleştirelim ama ölümüne negatiflik gereksiz.

Gelelim asıl konuya. Şimdi bu adam son haftalarda iyi top oynatıyor. Hele kadroya bakıldığında çok iyi bence. Zaten kadro zaafiyetinden saçma sapan goller yemesek şuan farkla birinciydik. Takım aşırı dirençli. 13-14 maçtır yenilmiyor. Sürekli önde basıyor ve ataklar organize. Tabii ki daha çok hücum şablonu lazım.

Diğer taraftan da öne geçtiğimiz zaman takım duruyor. Valbuena’yı çok geç düşünüyor. Bazı oyuncular hakkında fazla takıntılı. Mesela Dirar’ı anlıyorum. Hücumda yaratıcılıkta sıfır olmasuna rağmen adamın müthiş bir fizik kapasitesi var ve Fener o taraftan atak yemiyor. Ancak Aatıf’taki ısrarını anlamıyorum. Mehmet Topal’ın bile bir açıklaması var ama bu adamın yok. Aatıf’ın yerine çok rahat Alper oynar.

Duruma böyle bakınca insanın kafası karışıyor. Merak ediyorum acaba net Aykutçu ya da net Aykut karşıtı olmayıp benim gibi düşünen var mı?

Bence Aykut Kocaman ne çok kötü ne de çok iyi bir teknik direktör ama kesinlikle mükemmel bir taktisyen.

Bu arada bir not düşeyim. Mehmet Demirkol geçen günlerde şöyle dedi: Tamam Aykut Kocaman büyük önemli maçlarda iyi ama küçük takımlara karşı içerde bile maçı koparamıyor. Önce bunu bir görelim sonra Fenerbahçe olmuş deriz. Ben de buna katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanryco -- 14 Şubat 2018; 12:10:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aykut hocanın her takımı böyle,golü attıktan sonra kapanıyor.Fenerdeki ilk dönemi,konya dönemi,şimdiki dönemde dahil.Bu adamı oynattığı futbolu hiç sevmiyorum ama sonuca bi şekilde ulaşıyor ona saygı duyuyorum.Kendi takımımda böyle bi hoca olmasını istemem,neden derseniz ben göze hoş gelen futbol seviyorum.Aykut hocanın elinde Josef gibi oyunu iki yönlü oynayabilen bi oyuncu olduğu için çok şanslı.Yanında Emre olsaydı,inan fener şuan lider olabilirdi.Fenerin savunmada bu kadar başarılı olmasının bi sebebide.Josef mehmet ikilisi ama.Oyun alanını inanılmaz daraltıyorlar,rakip takım kanatlara inmek zorunda kalıyor.Fenerin zaafıda burda başlıyor,eğer rakip takımın kanatları iyiyse fener zorlanıyor,yok değilse fener pozisyon vermiyor.Türkiye liginde kaliteli kanat sayısıda belli olduğu için fener 10 maçın 7 sini bi şekilde kazanıyor.Ama bu taktik şampiyon yapar mı,orası muamma.
  • Büyük takım hocası olamaz ama anadolu takımları için iyi bir hoca. Konyaspor'u çok iyi yerlere getirdi.

• Son paragrafta ki cümle için şunu diyebilirim; içeride nispeten kolay görünen kapanan takımlara karşı farklı bir plan ve oyuncu kurgusu gerekli. Yani hocanın kafasında ki sabit sistemden vazgeçmesi gerek. Özellikle Valbuena mutlaka 11 oynamalı bana göre. Çünkü bu adam çilingir ve bu maçlar için tam ilaç.

Atıf ısrarı için de kendi söylemlerinden vede az çok benim tahmini çıkarımım şu; makine gibi çalışan, takım halinde topun arkasına geçen, gerektiğinde takım halinde rakibe önde basan ve çok iyi alan daraltan, kanatlardan açık vermeyen kompakt bir takım yaratmak istiyor. Valbuena yetenekleri çok üst seviyede olsa da Atıf kadar bunu yapmıyor veya yapamıyor. Hocada makinenin dişlilerinin birinde sorun olduğunda tüm düzeni bozacağını düşünüyor. Doğrudur yanlıştır ama Tercih sebebi bu bence.

Genel anlamda benim düşüncem Hocanın ciddi manada fizik kalite, oyun karakteri ve direnç kattığı yönünde. Önde baskıyı iyi çalıştırılma sayesinde kazanılan fizik güç sayesinde yapıyor takım. Son dakikalarda bile oyunu bırakmayan dirençli bir takımız. Sıkıntılı konu takımda skor üretecek, hücumda kalite katacak oyuncu sayısının az oluşu ve bu yoklukta Valbuena gibi bir ismin yeterince değerlendirilememesi. Bana hoca nedense hep Dieogo Simoene 'yi hatrlatıyor. Ve bence bazı konulardaki takıntılarından vazgeçerse yada farklı çözümler üretirse büyük hoca.

Son olarak takımın ciddi manada şampiyonluk şansı olduğu bir ortamda, iyi oyunla kazanılan önemli bir maçtan sonra bile sürekli Hoca üzerinden yapılan aşırı olumsuz yorumları anlamsız buluyorum.

• Boş adam için yazmaya düşünmeye değmez başarısız bir td sene sonu başarısızlığı ortaya çıkacak zaten.
    Kendisine sorsanız başarısız olmaz kazanmak için gerekli herşeyi yapmıştır kendisi rüzgar ters esti hava sıcaktı çimler yanlış yönde kesilmiş bu tür ufak hesapta olmayan olaylardan dolayı hedefi tutturamadı.
    Sonuç galatasaraya 1şampiyonlukta hediye etmiş olacağız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şartlar altında, bu yönetimle, bu futbolcularla, bu transfer bütçesi ile bu taraftar kitlesi ile olunabilecek en iyi yerdeyiz. Bazılarının sığ fikirlerini okumaktan artık sıkıldım.
    Argümanları yok, kıyasları hatalı sadece kötü diyorlar... Sadece yetersiz diyorlar...
  • İyi bir hoca ama yeterli değil başak'ı resmen darmadağın etti ama Alanya maçı pozisyona giremeden bitebilir a b c planları hep aynı gibi duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece tek bir oyun planı var ve kafasinda olusturdugu futbolun dogrularini uygulamaliyim modundan cikamiyor. Bilgisayar kodu yazar gibi mac yonetiyor. Gol atiyor ayni surat ifadesi gol yiyor yine ayni surat ifadesi. Kardesim senin takimini milyonlar izliyor azicik heyecan kat su oyuna. Bu kafa yapisiyla basarili olacagi kulup basaksehirdir. Buyuk takim hocasi gerektigi yerde risk alip farkliliklar yapabilen hocadir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.