Bildirim
Benim gibi kafadan rahatsızsanız sıfır araba almayın! (10. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bu olay genel bir olay aslında. Sadece otomobille sınırlı değil. Türkiye'de insanlar istedikleri şeylere çabuk ulaşamıyor. Her şey bizim için lüks halini aldı. Dolayısıyla bir şey elde ettiğimiz zaman gereğinden fazla titizlenmeye başlıyoruz.
Misal bende bu olay elektronik ve bilgisayar olayında var. Yeni bir telefon aldığımda bi kaç hafta el üstünde tutarım. "Aman düşmesin aman çizilmesin" diye dert ederim. Ama bi kez başına bir şey gelsin, bu olay kayboluyor bende. Eskisi gibi titizlenmiyorum. Mouse aldım mesela. Bi kaç gün kafayı yedim. "Cips yedim elimi sildim ama elimde yağ kalmış mıdır, mouse'a bulaşmış mıdır" gibisinden sorularla kafamı bulandırırım. Sonra bi kere mouse'un başına bi şey gelsin, kasanın üstüne düşsün falan, kafaya takmayı bırakırım.
Bir de ne kadar sakınırsan, o kadar başına bir şey gelmesi daha sık oluyor. Sen sakındıkça, üstüne çekiyorsun olacakları resmen. Ekran kartı aldım, kasanın üstüne çay döküldü içeri sızdı, kartın üstüne de geldi. Monitör aldım, yine masaya çay dökültü monitörün tablasının altı çay oldu falan filan.
-
Tam 1 ay önce bugün yılların hayaline kavuştum,Hyundai Tucson 4x4 Elite Plus aldım.2016 model,17binde.21 yaşındayım ve benim için sıfır gibi.Anlıyorum durumunuzu.Ben de bebeğim gibi bakıyorum şuan.Sakınan göze çöp batmaması dileğiyle. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazdıklarınızı okuduğumda yalnız olmadığımı bir kez daha anımsattınız bana.Daha az önce arabamı tam olarak camdan görmeme rağmen evden çıkıp yanında bir tur atıp eve tekrardan geri döndüm ve bu durum istisnasız her gün böyle Ne kadar titiz olursanız olun ve de sakının mutlaka birileri bir şeyler yapıyor hele ki arabanız dikkat çeken bir markaya ait ise durum dahada vahim.Temmuz ayında satın aldım 0 olarak arabamı ve şu ana dek karşılaştığım durumları yazsam traji komik haller.
Hiç kafaya takmam.Sadece park ettiğim yere dikkat ederim.Garanti yer olur, gerekirse yürürüm biraz.Ufak tefek kazaların çoğu park halinde oluyor.İki araba arasına park etmeyen arkadaşlara şaşırdım.Ben aracımı önü vr arkası boş kalacak şekilde parketmemeye çalışırım.Duran araca çarpmayı başaran dongozlara kaşı bariyer savunması olur.
Eğer köşebaşına bırakma alışkanlığınız varsa eninde sonunda canınız yanar yapmayın.
İstanbul trafiğinde yılda 10000-15000 km yaparım.üç aracım oldu şimdiye kadar .Henüz trafikte veya park halinde bir çizik bile almadım.Ama kaza bu heran herşey olabilir.Tedbirli olmak birşey kaybettirmez olacak varsada olur.
quote:
Orijinalden alıntı: what_tha
quote:
Orijinalden alıntı: falken34
hocam çok zıt insanlarız
bende de mekanik aksam sorunsuz olmalı.motor sanzıman alt takımlar vs.en ufak ses gelse hemen müdahale ederım.
kaporta boya zerre umrumda değil.ön tamponu 2 kere beledıye otobüsüne sürttüm.bi kere ağaca vurdum.
yandan 2 taksıcının aynasına sürttüm. yandan servis minibüsüne dayandım.arka tamponu toprağa çarptım.geri geri ağaca vurdum..en son
dık bır yerden cıkarken arka tamponu kopardım.
zaten araba boyası çizik içerisinde.ağaç dalları felan çok çiziyor.
ama kafam rahat.benden fazla mı yaşayacak.otomobiller insana hizmet etmesi için üretilir.
1,5 yıllık acemi sürücüyüm, haftanın 5 günü yollardayım, benim bu kadar vukuatım yok hocam naaptın sen :D
Bilerek vuruyorum hocam.
Bendeki agresyon sorunu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende öyle bir takıntı yok sıfır aldın diye ilk günkü gibi kalacağınımı sanıyorsun ya 😂😂😂😂 sıfırda aldan 2. El de aynı şey bunlar sadece model farklılığı ve km kullanım olayı var.
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_
quote:
Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_
quote:
Orijinalden alıntı: EruhluMuhdi
Olaya yatirim gozuyle bakin
0 arabada arıza olnaz eski parca olmaz
Garanti olur
4 ayda aldiginiz fiyattan 18 bin tl degerlenir satarkan kaara gecersiniz
Senin araban değerlenirken bizimkiler armut mu topluyor peki ?
Aracımı 50 bin TL civarına aldım. 3 senede 30 bin km yaptım. Şu an sahibindene baktığımda bu araç 65 civarına rahat gidiyor. Peki benim bunun yerine alacağım arabalar ne oldu ?
Astra lar 110 lara çıktı. Fiesta desene 1.0 hariç yok Clio desen 1.2 75 beygir mi ne var. Şimdi 1.4 180 beygirlik aracı satıp üstüne biraz daha para ekleyip 1.2 75 beygir araç zor alıyorum.
Nerede kar etmişim tam olarak ?
Sat şu arabayı kurtul.
Satip ne alacagim ki ? Leon mk3 mu ?
Yakarim daha iyiiiiiiiiii
Leon MK3 1.6 TDI tam senlik karşim. Ufak araba seviyorum dersen Polo 1.2 TDI Bluemotion
-
Biz sülalecek hasar kayıtlı arabaya biniyoruz. Vurdun mu abicim, gel bi daha yapalım. Otoparkta kapıyı mı çarptılar, geçerken yan tarafı mı sürttün? Hemen boyattıralım. Zaten boyalı. İstanbul trafiğinde ve curcunasında ufak tefek dokundurmalar yapmamak iş değil. 116d mi istiyorsunuz? 90 bin yerine 70 bin lira. 2016 astra j mi istiyorsunuz? 65 bin yerine 50 bin lira.
Hasar kayıtlı araba.
Hasar kayıtlı arabaya binin.
İyi forumlar.
Hiç bi zaman doymuyoruz, hep daha iyisi hep daha yenisi lazım bize
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadas hersey tamamda, noldu hani türkiyede asgari ücret düsük falan filan kimse araba alamiyor, ama bakarsin önüne gelen catir cutur cekiyor 0 arabayi. -
eşyanın kölesi olmayın.
4 kolluya binince her şey geride kalıyor.Yaşarken,sağlıklı iken hayatın tadını çıkarın.
Ah ah maalesef bu sıkıntı bende de mevcut üstelik arabam bırak sıfır olmayı 29 yaşında, 1989 model
Kimilerine garip gelebilir ama aldığım araç benim hem ilk arabam olduğu için hemde çocukluğumdan beri hayalim olan bir araç olduğu için galiba bu kadar üstüne düşmem.
Benim sıkıntım daha çok park yeriyle alakalı evin civarına park etmediğim zaman rahat edemiyorum, evin sokağında olunca arada camdan bakmak hoşuma gidiyor uzakta olunca acaba birşey olur mu hissi oluyor engel olamıyorum kendime.Bir de arabayı yıkadıktan sonra ağaç yada elektrik direklerinin altına bırakmamaya çalışıyorum çünkü 2 saat silip parlattıktan sonra kuşun biri gelip ruhunu bırakınca çıldırıyorum.
-
Sirf imajim olsun zengin gozukim sekilden sekile giriyorsunuz,tanus vardi 4 yol avcisi 7 kazaya karistim suclu degilsem frene basmadim.araba restoresi bedavaya geldi.simdi tata telcoline aldim ,kuralsizlara teror estiriyorum.
Türkiye de araba insan hayatından değerlidir. Arabalar yayalara değil, yayalar arabalara yol verir. Arabaya saygı vardır. Alım gücü düşük ülkelerde ortaya çıkan tipik psikolojik rahatsızlıklardır.
Ülkemizde de alım gücü düşük olduğu için araba sahibi olmak zordur ve sahip olanda gözü gibi bakmak zorundadır. Çünkü, sahip olmak için büyük fedakarlıklar göstermiş, bir çok şeyden ödün vermek zorunda kalmıştır.
Türkiye şartlarında hala sıfır araba alabilen varsa bravo valla. Tanıdığım bir kaç varlıklı insan var, onlar bile Türkiye de sıfır araba almaya sıcak bakmıyor artık. Vergiden düşme ihtimaliniz varsa orası ayrı tabi
konunun tamamını okudum ve yapılan yorumlarda kendimi gördüm. aracım sıfır değil 16 yaşında ama buna rağmen kendime engel olamıyorum. üstelik sadece çizik vs. üzerine de değil temizlik,ses,sorun konularında da hassasım. özetle mükemmel olmadığı sürece sürekli aklıma takılıyor. çözümünü bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 7 Kasım 2018; 21:23:9 > -
Sirket araci var altimda. 3 yilda 80k yaptim. Essege biner gibi binerim olmayacak yerlere park ederim hic dikkat etmem cizilecek diye...arabada sadece tamponda 2 cizik var. Kaporta kapilar camurluklar tertemiz.
Sifir golf aldim. Kaput camurluklar bin lira verdim kaplattim seramik yaptim. Firca benzinlik kopugu surmem kendim yikarim vs. 2. Hafta evib otoparkta birinin balkondan pinapen acma kolu dusmus tavanina neredeyse delinecekmis tavan boyasiz duzelttim biraz ama yine de iz kaldi 2 cm kadar. Gecen kadikoy rihtima en uzak bos yere parkettim hayvanin biri surtmus tampona 2 karis boya kalkmis. Gecen gun yikarken tazigi fazla verdim tamponda yine boya kalkti vs... ozendikce vukuat oluyor nokta
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Abi tespitler muhteşem ya :)) -
Enistem 2 onda gene fiat tipo var geliyo bizim garaja cekiyo yüzsüz oda psikolojik sorunlu küfür edesim geliyo neyse
komple boyalı yeni bir araç alın. içiniz rahat etsin hemde yeni araca binmenin keyfine varın. 3 yaşında 12.000 km de auris aldım komple boyali. serviste tamirati yapilmiş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X