Şimdi Ara

Benim gibi kafadan rahatsızsanız sıfır araba almayın! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
4
Favori
22.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yazdıklarınızın hepsi 19 yaşında ilk arabamı aldığımda yaşadım. Araba sıfır değildi ama bebim için hayal olan bir araçtı ve severek almıştım 5-6 sene kullandım 1 günde satıldı gitti. Ama bu piskoloji bana bir arkadaşımdan geçmişti kendisi öyle titizdi ki söyleye söyleye beni de kendine benzetmişti. Şuan çok daha iyi araca sahibim ama Allah’a şükür o piskolojiden kurtuldum :) takmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Limanyakan L kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi allah kabul etsin, kitabınızda başarılar.

bu arada beyin ve ruh arasındaki ilişkiyi çözmenizde belki descartes in düşünüyorum öyleyse varim sözü yardımcı olur, çünkü ortaçağdan beri tartışılan bir konudur, belki de siz çözersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2019 un ortalarına doğru grand cherooke 2018 almayı düşünüyordum, inşallah senin dediğini gibi olmam 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: catpower

dediğim gibi allah kabul etsin, kitabınızda başarılar.

bu arada beyin ve ruh arasındaki ilişkiyi çözmenizde belki descartes in düşünüyorum öyleyse varim sözü yardımcı olur, çünkü ortaçağdan beri tartışılan bir konudur, belki de siz çözersiniz.

Yok. Çözmek gibi bir iddiam yok . Takıntı konusunda insanlar çok acı çekiyor .

İslami psikoloji konusunda çok büyük açık var .

Çözüm burada .

İslam Psikolojisini araştıracağım .
  • Arac Ne ?

• Ben de aynı dertten muzdaripim.
    S2000 var, kıyıp ta yanlayamıyorum
  • Obsesif Kompulsif Bozukluktan ucuz yırtmışsın gardaş
  • catpower kullanıcısına yanıt
    yanlis anlamani istemem hocam, yada anla farketmez ama dunyada psikolojik tedavi gormesi gereken kesim en basta psikoloklardir.

hepinizin psikolojik tedavi olmasi gerekiyor. cunku boyle bir bolum okuyup, sozde milletin psikolojisini duzeltme adina degisik entrikalar ve isimler turetip insanlarin parasini somurme yontemi dunyada esi ve benzeri yok. ve cok ciddiyim tanidigim butun psikolok arkadaslarimin acilen tedavi edilmesi gerekiyor.

son olarak birsey diyeyim; insanlar normal siz manyaksiniz
  • Bir zamanlar aynı ben park konusun da hanımla çok da papaz olmuşuzdur , 3-5 vuruk ve çizikten sonra artık temizlemiyorum bile şu an arabayı pislik götürüyor resmen beni yıka diye bağırıyor ama tinlamiyorum yav he he diyor geçiyorum :)

• Dün akşam yine spor için boğazda yürüyüş yapıyordum.Etraf cıvıl cıvıl,ekonomi bozuk palavralarına inat bir nargilenin 60 tl olduğu kafeler daha işe başlamamış öğrenciler ve gençler ile tıka basa ağzına kadar doluydu. Bu görüntü Türkiyedeki ekonomik refahı adeta anlatan bir gustav klimt tablosu gibiydi.Düşünün insanlar daha işe başlamamış ama bir çayın 10 tl olduğu boğazdaki elit bir semtin kafesine gidebiliyorlar,bizim zamanımızda böylemiydi? Son 15 yıldaki ekonomik gelişme ve borçsuz büyümenin katkısını ve geldiğimiz iskandinav medeniyeti seviyesine sebep olan bütün yöneticilerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Neyse konumuza dönersek yürüyüş sırasında yanımda bir golf durdu,Türkiyedeki ayda ortalama 8500 gibi bir maaş alan öğretmen yada memur olduğu her halinden belli olan orta sınıf Atatürkçü bir çift araçlarından Arnavutköy balıkçısına inmek için yanaştı.
    Sağ ön kapıdan kız inerken kapıyı açtı yemin ediyorum ister inanın ister inanmayın, arabanın içinden resmen kalite kokusu çıktı.Forumlarda abarttıklarını düşündüğüm golfun, dedikleri gibi kaliteli bir araç olduğunu daha binmeden anladım.Bırak tok kapı sesini daha binmeden araç kokusu ile sokaktan geçen birine içeriden gelen deri kokusuyla ben buradayım diye bağırıyordu.Kim ne derse desin bu aracın baz 120 binden başlaması normal ve zaten yeni işe başlayan bir kişinin bile 10 ay gibi bir sürede bu aracı alması ve satışlarda rekor kırması fiyatının normal olduğunu gösteriyor.

Araca harislikle bakıp yoluma devam ettim ama bir yandan da gelişen ve ekonomisi tıkırında zengin türkiye ve insanlarını görüncede kıskanmama rağmen mutlu oldum.

saygılarımla.

• nanoona N kullanıcısına yanıt
    allah akıl fikir versin

• catpower kullanıcısına yanıt
    sizede versin hocam. en cok size versin.
  • Öğrenciyim, babamın bana verdiği ve hoşuma giden bir arabaya biniyorum. İlk kullandığım günden beri birebir aynı durumlar bende de mevcut. Ufacık bir çizilsin bir şey olsun çıldırırım. Park yerlerini düzgün seçerim, değil valeye vermek anahtarı bile kimseye vermem yıkatırken başından ayrılmam vs. vs. Bu biraz malına sahip çıkmak biraz da kişilik meselesi kanımca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

Dün akşam yine spor için boğazda yürüyüş yapıyordum.Etraf cıvıl cıvıl,ekonomi bozuk palavralarına inat bir nargilenin 60 tl olduğu kafeler daha işe başlamamış öğrenciler ve gençler ile tıka basa ağzına kadar doluydu. Bu görüntü Türkiyedeki ekonomik refahı adeta anlatan bir gustav klimt tablosu gibiydi.Düşünün insanlar daha işe başlamamış ama bir çayın 10 tl olduğu boğazdaki elit bir semtin kafesine gidebiliyorlar,bizim zamanımızda böylemiydi? Son 15 yıldaki ekonomik gelişme ve borçsuz büyümenin katkısını ve geldiğimiz iskandinav medeniyeti seviyesine sebep olan bütün yöneticilerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Neyse konumuza dönersek yürüyüş sırasında yanımda bir golf durdu,Türkiyedeki ayda ortalama 8500 gibi bir maaş alan öğretmen yada memur olduğu her halinden belli olan orta sınıf Atatürkçü bir çift araçlarından Arnavutköy balıkçısına inmek için yanaştı.
    Sağ ön kapıdan kız inerken kapıyı açtı yemin ediyorum ister inanın ister inanmayın, arabanın içinden resmen kalite kokusu çıktı.Forumlarda abarttıklarını düşündüğüm golfun, dedikleri gibi kaliteli bir araç olduğunu daha binmeden anladım.Bırak tok kapı sesini daha binmeden araç kokusu ile sokaktan geçen birine içeriden gelen deri kokusuyla ben buradayım diye bağırıyordu.Kim ne derse desin bu aracın baz 120 binden başlaması normal ve zaten yeni işe başlayan bir kişinin bile 10 ay gibi bir sürede bu aracı alması ve satışlarda rekor kırması fiyatının normal olduğunu gösteriyor.

Araca harislikle bakıp yoluma devam ettim ama bir yandan da gelişen ve ekonomisi tıkırında zengin türkiye ve insanlarını görüncede kıskanmama rağmen mutlu oldum.

saygılarımla.

Demişsin ki: Kim ne derse desin bu aracın baz 120 binden başlaması normal ve zaten yeni işe başlayan bir kişinin bile 10 ay gibi bir sürede bu aracı alması ve satışlarda rekor kırması fiyatının normal olduğunu gösteriyor.

Koyu kısımlar zaten yazın hakkında üyelere bilgi vermiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim akrabalar avrupada yaşıyor kimisi hollanda da kimisi almanyada, bildiğin işçi adamlar. Birisinde 2.el 2016 bmw 5 serisi var ama hiç böyle garip takıntıları yok. Zaten 25 bin gibi komik bir rakama aldı, niye kafaya taksın ki. Bizde 25 bine ancak turşusu çıkmış araba alabilirsin. Vatandaş gerçek değeri 35 bin olan son model passata kur farkı + vergilerle 200 bin verince bu takıntıların görülmesi aslında çok doğal değil mi. Bu yüzden çok yadırgamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 13 Ocak 2018; 18:47:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: falken34

hocam çok zıt insanlarız

bende de mekanik aksam sorunsuz olmalı.motor sanzıman alt takımlar vs.en ufak ses gelse hemen müdahale ederım.
    kaporta boya zerre umrumda değil.ön tamponu 2 kere beledıye otobüsüne sürttüm.bi kere ağaca vurdum.
    yandan 2 taksıcının aynasına sürttüm. yandan servis minibüsüne dayandım.arka tamponu toprağa çarptım.geri geri ağaca vurdum..en son
    dık bır yerden cıkarken arka tamponu kopardım.
    zaten araba boyası çizik içerisinde.ağaç dalları felan çok çiziyor.
    ama kafam rahat.benden fazla mı yaşayacak.otomobiller insana hizmet etmesi için üretilir.

1,5 yıllık acemi sürücüyüm, haftanın 5 günü yollardayım, benim bu kadar vukuatım yok hocam naaptın sen :D

• quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

quote:

Orijinalden alıntı: Alvr Recoba

Kazancına oranla daha yüksek araç alırsan böyle düşünmen normal. Kazancın iki katına çıksa sıfır aldığın arabayı umursamazsın bile

Muhteşem tespit.

Çevremde arabasının üzerine bu kadar titreyen tiplerin hepsi alım güçlerinin çok çok üstünde arabalara sahipler. Tabiri caizse evde çoluğunun çocuğunun boğazından kısıp arabaya yatıran insanlar.

Alakası yok.

İmzamda 1. sıradaki ilk arabam 22.500TL'ye almıştım. 2015 yılında almıştım. O zamanki maaşımın tam 9 katıydı. Kaskosunu sigortasını yaptırdım. Ama süngerle yıkatırdım, süngerle yıkardım.

İçi dışı pırıl pırıldı. Gram ses yoktu.

İkinci aracımın Bagaj kapağı ve sol arka çamurluğu değişikti. Sağ arka çamurluk ve sol ön çamurluk boyalıydı.
    Tek parça 10.000 hasar kaydım vardı bu şekilde almıştım. 35.000liraya almıştım 2016 Haziran'da. O zamanki maaşımın 11 katıydı.

Ama yine aynı muameleyi ona da yaptım. Cilasını atıp cillop gibi parlatırdım.

Şu anki aracıma da aynı muameleyi yapıyorum. Maaşımın 20 katı olmasına rağmen bir yıldır bende. Aynı titizliğimi buna da yapıyorum.

Hiçbir aracıma kredi çekmedim çok şükür.

Satarsam 2005 B5.5 Kasa Passat alacağım ve eminim ki ona da aynı muameleyi yapacağım.

Bunun alım gücüyle alakası yok. Özen, sahip olduğun şeylerin değeri.

Cep telefonunu kılıfsız, jelatinsiz kullanmayan adam gelmiş arabasına bakana laf yetiştiriyor.

Cebindeki telefonun en kralı 3000 lira. Hadi 6000 lira olsun. Araba bunun 10 katı. Tabi ki iyi bakacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 12 Ocak 2018; 19:30:34 >

• Kardes bendede var 43 e aldık arabayı 4 günde 50 lira benzin artı kilo aldım...her iş olunca herkez beni arıyor...Daha nicesi...araba kime en iyi gider size söyliyeyim...ya zengin zureppeye yada gerçekten işi olana gerisi devlete çalışır.... mtv sigorta benzin zamları falan....

• Hocam bu dediğin olay bende ayakkabı aldığım zaman (helede beyaz ayakkabıysa ) ilk 1-2 hafta kullanırken ha bire ayakkabımın sağına soluna bakıyorum. bir leke olmuş mu toz bulaşmış mı diye. ayakkabıya bakmaktan yolda yürüyemiyorum bile. sonra yağmurlu bir gün olduğunda ya da çamura battığında yani o eski gıcır hali kaybolduğunda kafaya takmadan rahat rahat kullanabiliyorum

Hatta 5-6 yaşlarındayken yeni ayakkabı aldığımda kirlenir diye kullanmak bile istemiyordum. yani takıntı hastalığı kendimi bildim bileli var bende

• Mecburen aldığımız her ürünü rahatça alamadığımız için, basit bir ayakkabıyı bile 6 taksitle anca alabildiğimiz için böyle oluyor. Konuda sizi eleştirenler hiç yaşamıyor mu böyle şeyler merak ediyorum. Takılmayın yani gayet normal mecburuz biraz.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.