Şimdi Ara

Benim gibi kafadan rahatsızsanız sıfır araba almayın! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
4
Favori
22.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: catpower

psikoloğum,eşimde psikolog fakat senin halinden farkım yok,araba sevgisi bazı insanlarda tutku haline gelebiliyor. yukarıda bir arkadaş yazmış psikologa görünün diye, baya güldüm kendi kendime. eşim ve çevremde bana cok kızıyor fakat kendime engel olamıyorum, bu kadar takıntı sonunda aracı aldığım ilk hafta öküzün biri geldi gecirdi arkadan,temmuzda da doludan sebeplendik,fakat hâlâ yenemedim takıntımı,bazen ben de diyorum satacam dandik bişi alicam diye ama bi yandan da şunu satsam bi levorg alsam diye düşünmüyo değilim.

yanyana park edilen yerlere arabayı koymam,valeye vermem, üsküdar da işim olduğunda çengelköydeki ispark 'ın en ücra köşesine bırakırım minibusle giderim.

kişilik yapısı ile alakalı bir durum, bir de turkiyede yaşıyoruz para kolay kazanılmıyor maalesef babadan kalmadığı sürece

İlginç psikologsunuz ve bu takıntınızı yenemiyorsunuz. Okulda takıntılarla nasıl başa çıkılır . Bu sorun nasıl çözülür diye ders falan yokmuydu .

Takıntı hastalığı yüzünden insanlar çok büyük sıkıntılar yaşıyor.

Hepimizin takıntısı var fakat aşırısı bir hastalık . Şeytan vesvesesinden kaynaklandığı da söyleniyor.

Takıntı yaşayanlarla ilgili bildiğim çok ilginç örnekler var .

Çözüm yollarını biraz araştırayım, zaman bulabilirsem kitap yazmayı dahi düşünüyorum .

• Kendim yazsam bu kadar iyi aktaramazdım heralde, yoksa bu konuyu ben mi açtım diye düşünmedim değil bir an :D 2 kere 0 araba aldım ve eziyet çektim. Baktım dayanamıyorum ancak arabaya da ihtiyacım var, gittim 94 model Renault 11 aldım. Oh tam kafam rahat istediğim yere park ediyorum, kafam da arkada kalmıyor derken bir gün arkadan biri çarptı. Bir takım olaylar gelişti ardından ve araç sigorta kapsamında komple boyanıp elden geçti ve 0 gibi oldu. Gel gelelim yine aynı şey oldu, araba cillop gibi olunca takıntı tekrardan tavan yaptı, satmak zorunda kaldım akıl sağlığım için
  • Ortalama insan ortalama araca binerse böyle bi problem oluşmaz zaten. Sen tutupta memur maaşıyla her ay maaşının 4/3'ünü araba kredisine yatıracak araba alırsan normal bunların olması. En iyisini yapmışsın
  • Eşyaya aşırı değer vermeyi bırakmak gerek, başka bir çözümü olduğunu sanmıyorum.

Ruhu canı olmayan şeylere aşırı değer vermek sıkıntı.

Çizilmeye aşırı takmak tam saçmalık geliyor bana.

Boyatırsın, pasta cila attırırsın, nedir yani altı üstü.

10 yaşında araba arar aaaaa boyalıymış almam diyenler var.

Araba bu, sürtcen, çizilcek ufak tefek olcak tabiki. Öyle öyle kullancan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peder bmw yı sokakta bırakıyor. Dedım ıcıne dert olmuyor mu?

O benı satın almadı ben onu satın aldım dedı.

Cana gelecegıne mala gelmesın sozu boşuna degıl.

deger verdıgımız kısılerl kaybedınce anlıyoruz bunu.

Araba bu alırken kar etmeyı dusunmez ınsan ztn

Masraf yaptırır deger kaybettırır bazen başa da ck beladır lakın 3 gunluk dunya da ımkanın varsa yıyeceksın alacaksın bıneceksın gezeceksın bunları yapmamakta ayrı bır psıkolojık sorunlar yumagına neden olur bılmek gerek.

• Bu konuda araba delisi tiplere temmuzdaki dolu hasari mustehak olmus. Aracimin yuzun bakmam ama o gun kapali otoparka koydum cok sukur enayi degiliz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killer_Elite -- 12 Ocak 2018; 5:40:12 >
  • bende 350 binde peugeot 206 var hala aynı şeyleri hissediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

quote:

psikoloğum,eşimde psikolog fakat senin halinden farkım yok,araba sevgisi bazı insanlarda tutku haline gelebiliyor. yukarıda bir arkadaş yazmış psikologa görünün diye, baya güldüm kendi kendime. eşim ve çevremde bana cok kızıyor fakat kendime engel olamıyorum, bu kadar takıntı sonunda aracı aldığım ilk hafta öküzün biri geldi gecirdi arkadan,temmuzda da doludan sebeplendik,fakat hâlâ yenemedim takıntımı,bazen ben de diyorum satacam dandik bişi alicam diye ama bi yandan da şunu satsam bi levorg alsam diye düşünmüyo değilim.

yanyana park edilen yerlere arabayı koymam,valeye vermem, üsküdar da işim olduğunda çengelköydeki ispark 'ın en ücra köşesine bırakırım minibusle giderim.

kişilik yapısı ile alakalı bir durum, bir de turkiyede yaşıyoruz para kolay kazanılmıyor maalesef babadan kalmadığı sürece

İlginç psikologsunuz ve bu takıntınızı yenemiyorsunuz. Okulda takıntılarla nasıl başa çıkılır . Bu sorun nasıl çözülür diye ders falan yokmuydu .

Hepimizin takıntısı var fakat aşırısı bir hastalık . Şeytan vesvesesinden kaynaklandığı da söyleniyor.

Çözüm yollarını biraz araştırayım, zaman bulabilirsem kitap yazmayı dahi düşünüyorum .

allah kabul etsin ne diyeyim

• Çok sürmez geçer bir durum. Kendine farklı hobiler bul, moped al misal. Yürümeye odaklan, sürekli kendine iş çıkar araçla ilgilenecek vaktin olmasın.

• aracımda ağır hasar kaydı var hava yastığı açtığı için, dış aksamında çok hasar yok o haliyle kullanılabilcek durumdaydı.
    güngören köyiçi park sorunu, sürtmelerle meşhurdur. önceki aracım 2 yaşında gıcır gıcırdı çok kafaya takıyordum şimdi aracı korkmadan kör noktalara hatta sürtmesi durumunda hasarlı tarafa denk getirecek şekilde park ediyorum. 1.5 yıldır sürten yok. önceki aracımda kamyon geçicek yerde karşı tarafa park etmeye çalışan kişi kapımı göçürtmüştü. tamponlarım çizik içindeydi, yine bir kapıma sürtmüşlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 12 Ocak 2018; 9:3:52 >
  • kafadan rahatsız falan değilsin,

eşik değeri aşmışsınız ! eşik değeri aştığını anlamanın yolları !

aracı hergün aynı yere park etmene rağmen dönüp tekrar tekrar bakıyorsan,

ben mi arabaya biniyorum, yoksa araba mı bana hissiyatı varsa,

kendi kendine ulan amma mtv, trafik, kasko ödedim ha diye hülyalara dalıyorsan,

evet arkadaş o araç senin için pahalıdır, eşik değerini geçmişsindir,

bu yüzden birşey olacak, başına birşey gelecek diye, kırk takla atarsın,

araba yıpranmaz ama, adamı yıpratır, gerenk yok böyle şeylere, model düşürmek en mantıklısı

• Forumun çoğunluğu herhalde Premium otomobil markaları kullanıyor.
    Albea'yı o kadar kötülemişsiniz ki... Sonuçta konuyu açan kişi R9-12 ya da Şahin-Kartal almamış. Albea dediğiniz, genelinde en azından Abs, çift hava yastığı olan araçlar..
    Üst sınıf araçlar da insan gibi kullanılmadığı takdirde ölümle sonuçlanan kazalarda anılabiliyor.
    Kimse Kirpi, Kobra, Ejder ya da tankla yola çıkmıyor.
    İş; kendinizi, sevdiklerinizi ve diğer insanları düşünerek saygılı araç kullanmakta bitiyor, hepsi bu.
    Trafik de bir kültürdür ve toplumun bir aynasıdır aynı zamanda.
  • Sadece araba da mi var bu takintin yoksa yeni aldigin herşeyi de kullanirken paronayaklasiyormusun ! Çünkü herseyde aynısını yapiyorsan . Herşeyin eski ve yıpranmıştır . Veya daha kotudur.

Ciddi şekilde tedavi olman gerekli , tavsiyem bakırköy sinir hastalıklarında psikiyatri servisine gelmeden , psikolog servisi var onlar senin gibi sorunlulari konuşarak tedavi ediyor.

• Takmayın böyle şeyleri, paran varsa al en kralına bin, bizim 2 aracımız var ikiside 2016 model, doludan dumur oldu, araçların 2 side, eşimin aracını daha yeni verdik göçük düzeltmeye, benimki Allah kerim, hiç problem değil nasıl olsa yapılır..

• araba sana binmesin sen arabaya bin
  • Boyasız hatasız arabaya binerken bende öyleydim. Hor kullanırdım arabayı, ama kaportada çizik filan görünce moralim bozulurdu.

Bu ülkemizdeki yanlış inanıştan kaynaklı. Araba isterse 3 defa motor yemiş olsun, kaportaca boya yoksa çok çok iyi paraya satılıyor. Ama kaportada 2 değişen filan olduğu zaman araba isterse fabrikadan sıfır motor takılı olsun insanların gözünde değil, fiyat düşüyor.

Haliyle para kazanmak zor. Araba boyanacak diye ürküp duruyoruz. Çünkü boyamızda paramızda eriyecek.

20 yaşında bi araba aldım şimdi. A'dan B'ye götürüyor. Biri çizer mi kırar mı korkusu da çok az. Değeri zaten belli düşmüyor. :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Limanyakan

quote:

allah kabul etsin ne diyeyim

Değerli kardeşim ;

Ben bu takıntı durumlarını yadırgamıyorum , garipsemiyorum . Bütün takıntılı insanların takıntısını anlamaya çalışıyorum .

Kişilik yapıları çözüldü. Beyin ve ruh arasındaki ilişki halen çözülemedi .

Burada arabaya birşey olur takıntısından bahsediliyor .

Heran kalp krizi geçirecek takıntısı olanlar, hemen ölecek takıntısı olanlar var. Hastahanelere falan giremiyorlar.

Bunlar ne yapsınlar ? Ne kadar kötü bir durum . Haplarla yaşıyorlar.

Bunun çözümü öncelikle, Allah'a sığınıp , tevekkül etmek .

Cana değil mala gelsin diyebilmek .

• Karsi apartmandaki komsumuzmusunuz? Gecmis olsun

• Geçen yıkamacı çizmiş.napayım artık olcakca olur

• Demek ki yalnız değilmişim
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.