Şimdi Ara

Benim gibi kafadan rahatsızsanız sıfır araba almayın! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
4
Favori
22.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: catpower

psikoloğum,eşimde psikolog fakat senin halinden farkım yok,araba sevgisi bazı insanlarda tutku haline gelebiliyor. yukarıda bir arkadaş yazmış psikologa görünün diye, baya güldüm kendi kendime. eşim ve çevremde bana cok kızıyor fakat kendime engel olamıyorum, bu kadar takıntı sonunda aracı aldığım ilk hafta öküzün biri geldi gecirdi arkadan,temmuzda da doludan sebeplendik,fakat hâlâ yenemedim takıntımı,bazen ben de diyorum satacam dandik bişi alicam diye ama bi yandan da şunu satsam bi levorg alsam diye düşünmüyo değilim.

yanyana park edilen yerlere arabayı koymam,valeye vermem, üsküdar da işim olduğunda çengelköydeki ispark 'ın en ücra köşesine bırakırım minibusle giderim.

kişilik yapısı ile alakalı bir durum, bir de turkiyede yaşıyoruz para kolay kazanılmıyor maalesef babadan kalmadığı sürece

Bu konuda benimde psikolojik sorunlarım var. Aynı sizin gibiyim. Sürekli Üsküdar'da ispark'ın en arka ya da duvar dibi sakin yerine park ederim. Valeye kesinlikle vermem, vale ücretini veririm kendim park ederim.

Temmuz ayında yağan doludan bende nasibimi aldım. Araba 1 haftadır yatıyordu garajda o gün çıkaracağım tuttu. Şükürler olsun ucuz atlattık. Toz toprak olduğu zaman hemen yıkatırım. Pis kalmaz hiç bir zaman.

Yıllarca uğraşıp aldım dediğiniz gibi para kolay kazanılmıyor haliyle kıymetli oluyor araçlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: KnoCKout

seninki arabana birşey olacak derdi değil parana birşey olacak derdi. vururlarsa çizerlerse arabanın değeri düşecek. yani zor bela alınan arabalarda sahipleri böyle düşünür hep. bizim arkadaş ayvalıkta şahin ile "0" porcheye arkadan girdi adam sıkıntı yok kaskosu var sigortası var heyecan yapma deyip tutanak tutturup göndermiş. ayrıca ben de 2017'de "0" araç aldım. bir kaç ay sonra gözümün önünde müşteri arka tamponu derinden çizerek kocaman iz çıkardı. adama bunu söylemedim bile. kafaya takmamak lazım.yani bu araba almayı bütçenin üstünde alıcaksan alma. zaten çözmüşsün olayı gidip düşük model almişsın.

Asıl sebep bu işte.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk aracım 1993 Renault 9 Spring idi. Yaşı gereği sağı solu lokal boyalıydı ama değişeni yoktu. Haftalık temizliğini düzenli yaptım ama ufak tefek vuruk çizikleri önemsemedim.
    İkinci aracım 2006 Renault Clio Symbol'dü. İlk sahibinden 23.000. km'de 3.5 yaşındayken almıştım. Kaporta-boya aksamı tamamen orjinaldi ama ön tampon ve kaputta taş izleri vardı. Yine o araca da özenle baktım ama mevcut çizikler ve taş izlerinden dolayı sonraki ufak tefek sürtmelere hiç aldırmadım.
    Şimdiki aracım 2013 model Clio 4.. Aracı sıfır aldım. İki yerde avuç içi kadar lokal boya dışında hala her yeri orjinal. Mesela ben de park yeri seçerim. Ama aşırı düşmem üzerine. Boyası çabuk solmasın diye çok sık yıkatmam ya da güvendiğim yerlere yıkatırım. İçini kendim temizlerim. Aldığım ilk sene tatile uzun yola çıktım. Gittiğim tatil beldesinde küçük ara sokaklara park etmek zorunda kaldım aracımı. Ama hiç de takılmadım. Ben özen gösteriyorum, eğer başına bir şey gelirse de kısmet artık dedim. Araba ve toplu taşımanın ikisinden de yararlanıyorum. Her anlamda ne tamamen boş vermek ne de aşırı titizlenmek gerek. En güzeli belli bir dengede sabitlenmek. Gücüm yeten bir araç aldım ve gezmek tozmaktan geri kalmıyorum. Ama asla hor da kullanmıyorum.

• klasik fakir edebiyatı bu

arabaya verdiği parayı göz önüne alınca arabasına kıyamayıp satıp daha ucuzunu alıp rahat rahat kırıp döken sıradan birisi :)

cebinde paran çok olsa sıfır kilometre aldığın arabayı bu kadar koruyup kollamazsın

çizik mi oldu '' amaaann koy totosuna yaptırırız birşey olmaz '' der geçer gidersin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 11 Ocak 2018; 13:29:24 >
  • Bende pimpirikliyim. Gecen sene 35binde tertemiz 2013 fiesta aldim. Birileri park ederken surtcek filan diye ne kasinti oluyorum anlatamam :-) alcan eskibi clio kafana gore park edicen istedigin yere :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi arkadaş gibiyim bende. Konuyu okurken beni yazıyor sandım.
    Bende bu konularda takıntılıyım ama bunun maddi boyutla alakası yok. Kendi malıma dikkat edip özenle kullanıyorsam başına bir şey gelmesinden de korkarım normal olarak.
    Bunun maddi gücümü aşıp aşmamasıyla ilgisi yok. Kendi malının değerini bilmek maddi korku yaşadığın için takıntı yapmak değildir bence.
  • En iyisini yapmissiniz hocam. Arabaya servet umursamamamak icin cok zengin olmak lazim.

sorun sizde degil:)

• valla sadece şehir içinde kullanacaksan en iyisi şahin
    bende 88 şahin vardı babaya 2008 focus aldık
    şahin tamponun girdiği her yere giriyordu aynalar önemli değil :) ani manevralara acımıyordun bulduğun her boşluğa saplayıp yok daş düşer kuş s.çar demeden bırakıp gidiyorum.ama 200 km üzeri yola gitmek zulüm olabilir
    Amma modelli araca binmek dikkat gerektiriyor çizik göçük park ederken bile olsa maliyetli yapılıyor durursa can sıkıyor bunun yanında konforlu... aç klimanı, hız sabitleyicini sabitle 120 ye kapa camları müziği ver keyfine bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: conines

Benim gibi kafadan rahatsızsanız sıfır araba almayın!

Alın size terapi yöntemi

Yanlış olmuş odanın boş olması lazımdı çünkü kapı kapanınca çıkan o tok sesinin kapalı otoparkta gibi net olması lazım.

• Arabayı hemen hergun parkettiğim bir yer var sokakta. Bizim sokağa bağlanan ara cok dar bir sokak. Oraya parkedince gecen arabanın dikkatli geçmesi gerekiyor. Ayrıca ağaç altı oldugu için kuş pisliyor zaman zaman , yaprak da düşüyor. Geçe geç saate gittiğim zaman bile cogu zaman boş buluyorum ve her yer araba dolu. Yani demek ki bu takıntı da olanlar aslında çoğunlukta.
  • benim anlamadığım bu kadar arabaya bir şey olacak korkunuz varsa kasko yaptırın. bi zararınız olursa karşılar! Çözümün sıfır araba almamak olması ilginç
  • Otomobiller yetişkin erkeklerin oyuncaklarıdır.

Otomobilde olay sadece "zor alınan kıymetli olur' olayı değil.

• 5 sene sonra alışıyorsun. Hatta sallanıyor bile. Bende 2012 yılında 0 araba aldım ve geceleri camdan izlemek canım sıkıldı diye inip araçta müzik dinlemek bu takıntısı bir kaçı. Şimdi umrumda olmuyor. Bazen 1 hafta oluyor ki kontak açmamışım.

• Sıfır aldığım aracı ilk hafta anahtarla boydan boya çizdiler. Çok sinirlendim ama nazarlık olsun dedim. Tıkır tıkır çalıştıktan sonra ufak çizik ve göçükler çok önemli değil. Özellikle arabalara gereğinden fazla değer veriyoruz bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf bu yüzden sıfır arabayı geçtim düşük km, yeni model ikinci el bile almıyorum.
  • Yıllarca kalos kullandım çok rahat şimdi 2016 model fluence aldım maddi olarak sorunum yok çok şükür ama yinede de daha fazla dikkat ediyorum. Şöyle Birkaç sene kazasız belasız kullanayım buna da rahatlık gelir.

• Geçen ay Almanyadaydim araba fiyatları inanılmaz ucuz 1000 euronun altında arabalar var Chevrolet Camaro SS 25 bin euro sıradan bı vatandaşın çalışıp alabileceği bir fiyat Türkiye'de bu fahiş fiyatlar olduğu sürece insanlar tabiki arabayı canı gibi bakar çünkü elde avuçta pek bişey yok

• 2017 temmuzda 57.5 k ya aldığım dacia logan mcv şimdi 71.5k oldu. 2018 modeli ise 74. sıfır arabanın stresi fazla ama getirisi de iyi.

• Dunsparce D kullanıcısına yanıt
    Tam tersi esas biz arabalara bakmıyoruz, adamlar insan gibi kırıp dökmeden biniyor yıllarca arabalarına, bizde sıfır arabaları üç ayda canına okuyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam eski aracınız ne bilmiyorum ama albeadan iyidir büyük ihtimal.Albea ile kaza bela yaşarsanız kurtulma şansınızı da unutmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.