Şimdi Ara

Benim gibi kafadan rahatsızsanız sıfır araba almayın! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
4
Favori
22.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sorun bende de var ama ben sorunumun nedenini biliyorum aldığımız maaş az olduğu için bir şey aldığımızda değerli oluyor çünkü zaten parayı zor kazanıyorum bide çar cur ve takintisiz binmek istiyorum ve buda olmuyor ama aylık kazancın 5 ile 10 bin TL arası olsa böyle şeyler bu kadar değerli takıntı yapacak kadar kıymetli olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trafikteki tahammülsüzleşmemizin nedenleri burada yatmaktadır. vergiler yüzünden araçlar ulaşılamaz gibi gözükmeye başladı hele sıfırcı tayfa gelecek 48 ayını yemeden içmeden ipotek edince sonuç böyle oldu. foruma sorsan sıfır araba alınır ikinci el alınmaz masrafı çok olur 5 te 1 düştü demeyin 5 kat arttı diyin yoksa sizin bu yazdıklarınızı tınlamazlar. 50-60 beygirlik araba alıp sıfır diye övünen 4 teker 1 direksiyonla doldu memleket. eskiler bize kalsın e segment aşağısı ve 200 hp aşağısı kurtarmaz. varsın ortalama tüketimi 50 kuruş olsun. yedek parçası şahin doğan parçaları ile yarışsın.

ne oldu forum ahalisi eskisi gibi sıfır araba konularını görmüyorum keşke vergiler bi %50 daha yükselse!
  • quote:

Orijinalden alıntı: EruhluMuhdi

Olaya yatirim gozuyle bakin

0 arabada arıza olnaz eski parca olmaz

Garanti olur

4 ayda aldiginiz fiyattan 18 bin tl degerlenir satarkan kaara gecersiniz

karcı tayfalar da teşrif etmiş. sayenizde vergilere yakında zam gelir.
  • 0 araba aldım senin gibi paranoyak olup park beğenmeden tut sürüş şekline kadar değiştim. hiç sürtme kaza falan yapmadım daha 1 sene oldu. 3 tane kapı açma deliği, sağ arka tampon, sağ arka çamurluk, sol ön tampon ve sağ ön kapıda çizik. nedense hepside park halinde olmuş sabah bir kalkıyorum arabada çizik var, numara var mı oda yok. hay senin gibi istanbul diye... oturduğum yerde iki taraflı park yapıyorlar ve tek şerit gidebiliyor. istanbul da 0 araba almaya kalkanlara tek sözüm; etmeyin.
  • Aşırı titiz bir yapım vardı 1 sene boyunca çizmeden çarpmadan pamuklara sararak kullandım.Araç 2007 fiesta, annem içi toz kokuyor dedi tüm trimleri plastik aksam halı vs herşeyi yıkadım.Tüm bakımlarını ustalara güvenmediğimden kendim malzemeleri alıp youtubeden izleyip bakımlarını kendim yaptım. Taki bir gün ciddi kaza atlatana kadar. 8 yaşında kardeşim var araçta ,kırmızı ışık yandı en önde bekliyorum. Bayan şöför karşı şeritten tahmini 100 km hızla U dönmeye çalıştı. Dönemeyip üstüme kayarak geliyor tam bana çarpacak ortada yüksek kaldırıma çarpıp havalandı aha dedim gidiyoruz. Ön kaput mesafemden dokunmadan uçup yan taraftaki fabrikanın duvarına çarpıp yere kondu. Aradan 10 15 saniye sonra yağmur gibi kaputa taşlar yağdı. Hemen inip 2 bayanı araçtan çıkarttım ambulans çağırıp müdehale ettim.Allahtan birsey olmadı. Baktım gözümden sakındığım arabanın her yeri çizik içinde.Dedim o kaldırım olmasa hayatta olamazdım pasta cila atılacaktı mana olur boşver dedim.Taşları temizledim araca bindim daha 50 metre gittim bmw 3.20 ile x5 çarpıştı önümde direği yıktılar 3.20 pert oldu benim hemen önümde gidiyordu. Dedim allah korudu bizi, kardeşim şaşkın abi gta 5 mi oynuyo bu adamlar adım başı kaza oluyo dedi:D

• coolfighter C kullanıcısına yanıt
    Size katılamıyorum maalesef. Bence arkadaşımız takıntılı değil. Çokça karşılaştığımız gibi ve yazdıklarından anlaşıldığı kadarıyla kafasında bir sorun yok, cüzdanında bir sorun var. Zira arkadaşımız daha ucuz bir araç alarak rahatladığından bahsetmiş. Yani durumun psikolojik değil ekonomik olduğu anlaşılıyor.

Benim vurgulamak istediğim mevcut sorunu çözmeye çalışırken yanlış yol izlediğidir. Kasko yapılamayan, çeşitli teknik sorunlara gebe eski bir araç alarak daha büyük riskler almış. Sattığı aracın marka/ modelini bimiyoruz ama halbuki biraz daha makul fiyatı olan sıfır araçlar, ya da çok yıpranmamış ve çok eski olmayan modeller daha iyi bir tercih olabilirdi .

• bu durum sadece sıfır araç alanlarda olmuyor , 2. el temiz bir araç almışsan yine benzer durumlar yaşıyorsun :)
    aslında hiç mantıklı değil ,çünkü bu araba yolda kullanılıyor ,hele ki garajın yoksa yıllarca açık alanda güneş ,yağmur ,kar ,toz vs. altında kalıyor
    ama mal canın yongasıdır ,her ne kadar önemsemiyorum desek de bir şey olduğunda içi cız etmeyen var mı :)

önemli olan paranoya derecesine gelmemek
  • durum sifir aracla alakali deil.. malin kiymetiyle alakali.. arabayi aldiktan sonra bi kere bile fircayla yikatmadim.. ya kendim yikadim ya sadece su tuttum yada sonaxa teslim ettim ayda 1.. sonra ne oldu sabah işe giderken geç kaldim acele ederken eski bir mitsubishi panelvana yandan 2 kapiyi birden surttum... sonuc 2 lokal boyali kapi.. o gunden sonra biraz rahatladim

artik haftada bir yikarken 15 gunde bir denk gelirsem yikiyorum

malimiz kiymetli sadece araba degil.. baba parasiyla almadik borca girdik calistik aldik.. sifir almasaydimda ayni muameleyi yapardim.. bir yere park ettigim zaman yanimdaki arabayla mesafe koymaya calisirim ne olur ne olmaz.. coluk cocuk yaşli bireyler herkes arabaya binerken kapilara dikkat edemeyebilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: catpower

quote:

Orijinalden alıntı: kucukbulut

Psikologlarında psikolojik sorunları oluyor mu ya, mesela sorun neyse kendi kendine ilaç yazıp düzeltemiyomusun hocam? :D vay be demek millet boşa para veriyor ne demişler terzi kendi söküğünü dikemezmiş :)

bravo,koskoca psikoloji bilimini iki cümlede çözdün bitirdin.

psikologlar da insan oluyor biliyorsundur sanırım,neden psikolojik sorunları olmasın, ki araba sevgisinin bozukluk olduğunu düşünmüyorum da neyse.

Hocam, eşiniz de psikolog olunca; 2 taraflı randevu, beleş teşhis/tedavi...

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Sıfır aldığım aracımda 3-4 sene içinde kapılarda 4-5 iz oluştu park yerinde kapısını düzgün açamayanlar yüzünden. Yine de yaptırmadım bile, estetik olarak sorunlu olsun, motor ve yürüme aksamlarında bir sorun olmasın yeter, bu kadar büyütmeyin ufak tefek şeyleri derim.

Ben bu olay yüzünden cinayet işleyebilirim.

Daha 1 aylık sıfır aracıma komşunun misafiri kapısını geçirmiş ve kapımda 2 cm göçük + az bir şey boya sorunu oluştu.

5 yıldır aldığım tüm sıfır araçlara aynı şey oluyor, gözümün önünde yaşanırsa bu olay, cidden sağlam döverim o kişiyi ve 1-2 saat döve döve kapı açma eğitimi veririm, tüm mahalleyi ayağa kaldırırım.

Nasıl olsa 155'i arasam gelmeyecek, gelse şikayetçi olacağım suç yok diyecekler, olan bana olacak.

benim gözümün önünde arkadaşın çocuğu yaptı bunu. arkadaşın rahatlığı paha biçilmezdi. biraz içten sinirlendim ama arkadaş olunca bir şey diyemiyorsunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Gözümün önünde bizzat şahit olsam ben de çok sağlam ağzıma geleni söylerim ama çok şükür hep olay olduktan sonra farkettim, öyle olunca da ilk kızıyosun ama bakıyosun ki küçük bi çizikten başka bişi değil, zamanla sallamıyosun bile.
  • Benim dayım da öyle honda civic i-vitec 2005 model arabası vardı arabaya hiç binmezdi pazar günleri yıkar geri bırakırdı. Ayda 100 km bile zor yapar kendisi. İyi hatırlıyorum arabaya binmediğinden dolayı arabanın aküsü ölmüştü gidip sıfır akü almıştı , malı da çok kıymetlidir. Dayı arabayı ver bir yere gidim diyordum bu 10 defa istemişimdir 1 defa vermiştir , bende gıcık kaptım artık ararsa bakmıyorum telefona zaten normalde de aramaz yiğen ne yapıyorsun diye işi düşerse arar.
  • Benim babam gibi takıntılı manyağı yoktur. Araba 2010 model sadece 4.5km sürülmüş evet yanlış anlamadınız 8 yılda sadece 4.5 km. Her gün sabah 5-7 arası kalkıp , sabah arabanın üzerindeki çiğle arabayı siliyordu. Suyla bile yıkamıyordu yani.

Her gün silip brandaya örtüyordu. Bir yere gidicez 2 saat brandayı çıkarmasını beklıyorduk. Sonra gıdecegımız yerde arabayı tekrar brandaya gecırıyordu. Ha bu arada brandayı kendısı dikmişti, diğer brandalar arabayı çizer diye.

Bizim bahçemiz var ama orada wc yok 20 senedir 1 tane wc yapmadı oraya. Arabayı aldıgı gun oraya tek başına garaj yaptı be. Böyle ruh hastaları var işte.

Arabayı ne bana surdurdu ne kendı sürüyor. Korkutor basına bir şey gelır dıye. Yaz aylarında arabanın sileceklerını çıkarıyor, yazın yagmur yağmaz dıye. :D

Iyı kı ayrı yasıyorum, 2 ay yanında kaldım kafayı yıyordum. Arabası garajda çürüyor, ne benzın alacak parası var ne vergı odeyecek. Sat dıyorum , zaten sürmuyorsun. Cikrilik hastalıgı var eli satmaya gıtmıyor, arabayı çürütüyor. Hayattaki tüm işleri bu araba örneği gibi.

Yazlıgımız vardı, oraya bakmadı orası çöplük oldu.

• 0 km aldığım astra aracımı 8000 km de sattım kurtuldum aynı kafayız .
  • bende 2013 te sıfır cmax aldım. şöyle bir avantajım var binanın kapalı garajı var evdeyken rahat.avmlerde ise park yeri arıyorum sote, tek arabalık. yeri geliyor sokağa bırakıyorum ama aklımda arabada kalmıyor değil. zamanında 63 bine aldığım araba şimdi 150 bine satılınca daha bir kıymetlendi gözümde.çünkü bir daha aynısını alamıyorum.
  • Bir anım var anlatayım aracım yüksek tavanlı bir araçtı avm otoparkında kıyı köşe aradım sonunda bir duvar yanı buldum park ederken gümm alçak monte edilmiş klima ayağına çarptım . Sakınılan göze çöp muhakkak batıyor .
  • Dün amcanın biri eski model lada samarasını ilk önce öndeki arabaya sonra arkadaki arabaya en sonunda da kaldırımın kenarındaki çöp tenekesine vurarak park etti.Sonra ıslık çala çala yürüyerek gitti..
  • Ne insanlik kaldi ne de saygi, vurdum duymazlik ve kiskanclik had safhada.

• Murphy kanunlarını bilenler illaki vardır; hal böyle olunca da, takmayın kafanıza oluruna bırakın bende de araba varken ilk başlarda titizleniyordum, baktım ki sakınılan göze çöp batıyor ne kadar özenirsen özen, yollarda öküz eksik olmuyor sen özeniyorsun öküz geliyor vuruyor. O yüzden özenmek gereksiz, vuran vursun kıran kırsın, istanbul da yaşıyorsanız zaten sıfır araba almak büyük saçmalık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Ne arabalar, ne makinalar, ne eşyalar, ne insanlar, ne de hayvanlar, hiçbiri hizmetçi değildir. Hizmet, hizmetçilik kavramı iğrenç insan egosundan başka bir şey değildir. İnsan muhtaç bir canlıdır, kendi acizliğini de egosuyla kapatmaya çalışır. O kadar acizdir ki üzerinde bir çaput parçası olmadan dünya' da hayatta bile kalamaz. İşte tam da bu yüzden insan, bir çaput parçasının bile kıymetini bilmeli, ona gözü gibi bakmalı. Kıymet bilmek ayrı birşey ve çoğunluk üreten insanların sahip olduğu bir kavram. Yoksa, 750' ₺' ye araba alabilen insanlar da kırıp dökmesini bilir, adamlar nerdeyse eldiven ile kullanıyor arabalarını.

Sen yanlış anladın hocam.

Mekanik aksam ve parçalar çok titizim.bircok bakımını da kendim yaparım.

Ama boya ,cila ,kaportada ezik, kapıdaki çizik vs. Makyaj umrumda da değil. Kafam eserse bı daha boyatirim.

Aracın değerini bilmeliyiz.fakat bu değeri abartip kendi ürettiğimiz eşyaların kölesi de olmamalıyız.

Sırf boyası çizilecek diye araba kullanmamak nedir?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.