Şimdi Ara

Benim gibi kafadan rahatsızsanız sıfır araba almayın! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
4
Favori
22.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
241 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3-4 sene sonra yada herhangi bir zaman arabanızı yenilemek istediğiniz zaman umarım bu mesajınız aklınıza gelir.Araba-telefon tarzı şeyler değer kazanmamalı aksine değer kaybetmeli.Hatta ev de dahil buna.Ev değerini korur artmaz mantıklı ama arabanın değerinin artması yanlış bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • olması gereken başka,realite başka. söylediğin doğru elbet. 30 yaşındayım bu araç beni ölene kadar götürür diye düşünüyorum.satış/yenileme yapmayacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neczer kullanıcısına yanıt
    Hocam işin şakası haklısınız Türkiye için realite bu.Dünya için benim düşüncelerim doğru ama ülkemiz açısından da siz haklısınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Viper74 kullanıcısına yanıt
    Yollar çok kötü hocam kasisler, çukurlar, yol çalışmaları sonrasında yapılan kötü yamalar. Sıfır araba da olsa bir iki sene içinde her yerinden ses geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: conines

Benim gibi kafadan rahatsızsanız sıfır araba almayın!

Edit: Araçta Passat ya tam cuk diye oturmuş (Passat sevdalıları)
    Bunlar otoparkına bile halı kilim serer, tekerine soğuk temas etmesin diye (alınmayın içinizden geliyor biliyorum )

Alın size terapi yöntemi

Aklıma gelmişti de düz giriş ev yok, bir de girip çıkması için kapı açmak soğuk vs sebep olur diye düşünmüştüm.

Ver 100 bin bırak sokağa. Arabamı kendim yıkardım önceden her yıkadığımda yeni bir çizik, vuruk bulmaktan bıktım artık yıkamıyorum.Sürekli yeni bir sürtme izi buluyorum. Sağı solu sürtme izleri ile dolu. Etrafımdaki araçlara bakıyorum azami şekilde kaldırıma sıfırlarım ki onlarda yok. Hep benim araçta var. Araba durduğu yerde birisi geldi kasa kapağını açık bırakmış benim araba yanında açıl bagaj içine girdi. Kendim yalnızca iki kere kaldırıma taşa sürttüm sıfırlayacağım diye araç çizik içersinde yine. Gelde delirme.
    Ya millet meyve yer çekirdek çitler çöpünü bilerek arabanın üzerine atar. Tükürür, çizer. bunu yapanda büyükler. Çocuğuna terbiye öğretmiyor ki salıyor küçücük çocuğu sokağa zarar mı vermiş, yada yaralanmış mı umurunda değil velet anasının babasının gözü önünde başkasının arabasına vuruyor elindekini sürtüyor tekmeliyor ulan bir kere laf olsun diye yapma evladım de. Kendinin kapısının camının oraya çöp bırakılsa hemen hırlar şerefsizler. Çekememezlik, kıskançlık, saygısızlık diz boyu az biraz para biriktirdim kaçtım oradan, biraz daha biriktirip daha elit bir semte gideceğim.

Bir de bir ömür boyu kredi mi ödenir diyorlar bu şerefsizler ile aynı havayı solumamak için bile ödenir be.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhalif13 -- 11 Ocak 2018; 21:50:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sattığı araba ne acaba?
    Albea ile ciddi bir kaza yaparsan içinden sağ çıkma ihtimalin çok düşük.
    Hadi kendi canını ciddiye almadın içerde çoluk çocuk varken kaza yaparsan ne olcak.
    Ciddi bir kazada kaliteli araba ile 20 binlik araba mukayese bile edilemez.
    Çizik vuruklar arabada ciddi değer kaybı yaratmaz.Önden yapılan yada büyük kazalar
    değer kaybı yaratır ki böyle kazalar yapacaksan kaliteli arabada olmayı yeğlerim.
    Abim hep söyler ben bi eski dizel corsaya biniyorum sen gitmiş niye pahalı araba alıyorsun diye.
    Bana salak demeye getiriyor.Bu paraya şunu yaparsın bunu yaparsın.Ev alırsın ...
    Çoluk çocuk arabaya biniyorsun ciddi bir kazada birine bir şey olsa kendini affedebilirmisin
    ulan param varken niye daha kaliteli araba almadım diye...
    Hadi paran yoktur binersin ucuz arabaya.Ama paran varken kalitesiz ucuz arabaya binmek akıl karı değil.Canın kıymetliyse kaliteli arabaya bineceksin.
    Adamlar kendi kendine fren yapan araba üretmiş.radar koymuş abs eds heryer airbag.Şimdi bu güvenlikli arabalar ile albea bir mi olur.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    teşhis koymak o kadar basit olmuyor ya

• quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

quote:

Orijinalden alıntı: catpower

psikoloğum,eşimde psikolog fakat senin halinden farkım yok,araba sevgisi bazı insanlarda tutku haline gelebiliyor. yukarıda bir arkadaş yazmış psikologa görünün diye, baya güldüm kendi kendime. eşim ve çevremde bana cok kızıyor fakat kendime engel olamıyorum, bu kadar takıntı sonunda aracı aldığım ilk hafta öküzün biri geldi gecirdi arkadan,temmuzda da doludan sebeplendik,fakat hâlâ yenemedim takıntımı,bazen ben de diyorum satacam dandik bişi alicam diye ama bi yandan da şunu satsam bi levorg alsam diye düşünmüyo değilim.

yanyana park edilen yerlere arabayı koymam,valeye vermem, üsküdar da işim olduğunda çengelköydeki ispark 'ın en ücra köşesine bırakırım minibusle giderim.

kişilik yapısı ile alakalı bir durum, bir de turkiyede yaşıyoruz para kolay kazanılmıyor maalesef babadan kalmadığı sürece

Bu konuda benimde psikolojik sorunlarım var. Aynı sizin gibiyim. Sürekli Üsküdar'da ispark'ın en arka ya da duvar dibi sakin yerine park ederim. Valeye kesinlikle vermem, vale ücretini veririm kendim park ederim.

Temmuz ayında yağan doludan bende nasibimi aldım. Araba 1 haftadır yatıyordu garajda o gün çıkaracağım tuttu. Şükürler olsun ucuz atlattık. Toz toprak olduğu zaman hemen yıkatırım. Pis kalmaz hiç bir zaman.

Yıllarca uğraşıp aldım dediğiniz gibi para kolay kazanılmıyor haliyle kıymetli oluyor araçlar..

dolu lafını duyunca sinirlerim bozuluyor, unutmuştum ne güzel size de geçmiş olsun dolu mağduru olarak

• Kazancına oranla daha yüksek araç alırsan böyle düşünmen normal. Kazancın iki katına çıksa sıfır aldığın arabayı umursamazsın bile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün alüminyum gri sibop kapaklarımı çalmışlar. Resmen hırsızlık görünce şok oldum

• Aracım yok fakat babamdan ve dayımdan bu takıntıları gayet iyi biliyorum. Çoğumuzun ailesinde araba sevdası var hastalık derecesinde.Az çekmedik bu araba sevdasından.

Alacağım aracin dışı döküntü olabilir motoru tekeri sağlam olsun yeter. Arkadaş baya güzel bir konuya değinmiş.

• arabalar vergilerden ve kurdan dolayı çok pahalı alım gücüne ve bireye sağladığı katkıya oranlayınca alınan diğer eşyalara göre lüks ve ihtiyaç birleşiyor. zaten aldığın otomobilden zarar ediyorsun üstüne zararı artırıcı durumlar insanının sinirini bozuyor.

bunun temel nedeni eşyaya zor sahip olmaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: EruhluMuhdi

Olaya yatirim gozuyle bakin

0 arabada arıza olnaz eski parca olmaz

Garanti olur

4 ayda aldiginiz fiyattan 18 bin tl degerlenir satarkan kaara gecersiniz

Senin araban değerlenirken bizimkiler armut mu topluyor peki ?

Aracımı 50 bin TL civarına aldım. 3 senede 30 bin km yaptım. Şu an sahibindene baktığımda bu araç 65 civarına rahat gidiyor. Peki benim bunun yerine alacağım arabalar ne oldu ?

Astra lar 110 lara çıktı. Fiesta desene 1.0 hariç yok Clio desen 1.2 75 beygir mi ne var. Şimdi 1.4 180 beygirlik aracı satıp üstüne biraz daha para ekleyip 1.2 75 beygir araç zor alıyorum.

Nerede kar etmişim tam olarak ?

Sat şu arabayı kurtul.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

quote:

psikoloğum,eşimde psikolog fakat senin halinden farkım yok,araba sevgisi bazı insanlarda tutku haline gelebiliyor. yukarıda bir arkadaş yazmış psikologa görünün diye, baya güldüm kendi kendime. eşim ve çevremde bana cok kızıyor fakat kendime engel olamıyorum, bu kadar takıntı sonunda aracı aldığım ilk hafta öküzün biri geldi gecirdi arkadan,temmuzda da doludan sebeplendik,fakat hâlâ yenemedim takıntımı,bazen ben de diyorum satacam dandik bişi alicam diye ama bi yandan da şunu satsam bi levorg alsam diye düşünmüyo değilim.

yanyana park edilen yerlere arabayı koymam,valeye vermem, üsküdar da işim olduğunda çengelköydeki ispark 'ın en ücra köşesine bırakırım minibusle giderim.

kişilik yapısı ile alakalı bir durum, bir de turkiyede yaşıyoruz para kolay kazanılmıyor maalesef babadan kalmadığı sürece

Bu konuda benimde psikolojik sorunlarım var. Aynı sizin gibiyim. Sürekli Üsküdar'da ispark'ın en arka ya da duvar dibi sakin yerine park ederim. Valeye kesinlikle vermem, vale ücretini veririm kendim park ederim.

Temmuz ayında yağan doludan bende nasibimi aldım. Araba 1 haftadır yatıyordu garajda o gün çıkaracağım tuttu. Şükürler olsun ucuz atlattık. Toz toprak olduğu zaman hemen yıkatırım. Pis kalmaz hiç bir zaman.

Yıllarca uğraşıp aldım dediğiniz gibi para kolay kazanılmıyor haliyle kıymetli oluyor araçlar..

dolu lafını duyunca sinirlerim bozuluyor, unutmuştum ne güzel size de geçmiş olsun dolu mağduru olarak

doluda amcanın biri arabanın üstüne halı atmış teyze halılar ıslanıyor diye halı derdinde amca "bırak arabadan kıymetli mi?" diyor
    edit: amca arabayı doludan korudu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weisstr -- 11 Ocak 2018; 23:8:11 >

• Takma kafana küçükbulut al bi gofret ye.

Benim gibi kafadan rahatsızsanız sıfır araba almayın!

• quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: EruhluMuhdi

Olaya yatirim gozuyle bakin

0 arabada arıza olnaz eski parca olmaz

Garanti olur

4 ayda aldiginiz fiyattan 18 bin tl degerlenir satarkan kaara gecersiniz

Senin araban değerlenirken bizimkiler armut mu topluyor peki ?

Aracımı 50 bin TL civarına aldım. 3 senede 30 bin km yaptım. Şu an sahibindene baktığımda bu araç 65 civarına rahat gidiyor. Peki benim bunun yerine alacağım arabalar ne oldu ?

Astra lar 110 lara çıktı. Fiesta desene 1.0 hariç yok Clio desen 1.2 75 beygir mi ne var. Şimdi 1.4 180 beygirlik aracı satıp üstüne biraz daha para ekleyip 1.2 75 beygir araç zor alıyorum.

Nerede kar etmişim tam olarak ?

Sat şu arabayı kurtul.

Satip ne alacagim ki ? Leon mk3 mu ?

Yakarim daha iyiiiiiiiiii

• quote:

Orijinalden alıntı: Alvr Recoba

Kazancına oranla daha yüksek araç alırsan böyle düşünmen normal. Kazancın iki katına çıksa sıfır aldığın arabayı umursamazsın bile

Muhteşem tespit.

Çevremde arabasının üzerine bu kadar titreyen tiplerin hepsi alım güçlerinin çok çok üstünde arabalara sahipler. Tabiri caizse evde çoluğunun çocuğunun boğazından kısıp arabaya yatıran insanlar.
  • Sıfır araba hayatımda bir kere aldım, verilen para resmen heba ediliyor. Hele şimdiki fiyatlar ile hiç alınmaz.

Bomboş sıfır arabaya vereceğin para ile, fulün fulü araba 2 nci el alınır.

Şasi, motor ve direkler sağlam düzgün olsun yeter, alırım 2 nci eli.

Ön çamurluk yamukmuş, yan kapı boyalı imiş hiç ırgalamiyor. Aslan gibide binerim.

2 sene sonra satar, başka model alır binerim.
  • Sıfır araba almak ahmaklıktır.
    ikinci el al kafan rahat olsun zaten aşağı yukarı aynı fiyat.
    Ayrıca sıfır diye alınan arabalar bile kazalı çıkıyor millete kakalıyorlar.
    Bunu biz yaşadık çoğu kişide yaşıyor haberleri yok.
  • 20.000 e albea alsam kafayı sıfır arabadan daha çok takarım. bizim arkadaş ilk arabası olarak 1 ay önce albea aldı 250k km de.2008 model 16.000 TL verdi aldı.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.