Şimdi Ara

Benim gibi lastik meraklıları varmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
6.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: froster2006

Ona bakarsaniz bir cokarkanin alt ucuz versiyonlari varki bir kaci haric yerlerde surunuyor.

Bri.er300 sonrasi ivme kaybetti .Ozellikle eco dunyanin one cikmasi ile.Biraz toparlanma gosterdi t005 ile ama kendime alsam kesinlik ile tercih etmem.

Omur disinda her yerde zaafiyete sahip urunkerle ozdeslesti o marka.Bkz.tyre rewiev.Hep geride hatta tehlikeli ozellikle islakta.Tuketimi yuksek vb.

Secim sizin.

İyi gunler.
    Hocam yabancımısınız Türkçe pek iyi değil galiba hiç bir şey anlaşılmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigit3735

Aynı durumdayız hocam bu konuda. Her marka lastiği bütün özellikleriyle bilmek zorundayım gibi zannediyorum kendimi. Yolda yürürken bile diğer araçların lastiklerine bakıyorum.
    Fiyatı uygun ve deseni güzel diye taktım kafayı daytona😀
    Ama tabiki nokian wetproof çok övgü var onada meyilliyim

• özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt
    Yok yerli ve milliyim ama karabas degilim.

Mobilden yazar iken bir kac kelimede yandaki harflere basmisim ama anlasilamayacak veya cumle dusuklugu yok.Bir kac kisaltma var.

Pek rap rap kelimeler ile yazmam ama forum bunu hak etmedigini dusundugum icin inceldigi yerden kopsun dedim.

Anlayamadi iseniz ,didaktik olarakta uygun oldugum zaman ,kisisel gelisim icin yazi kaleme alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: özbekli35

Kardeş bir kullansan mıchelini aratmıyor

Alıntıları Göster
    Usta senin kullandığın ile 310 modeli arasındaki farklar neler?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bide kardeşim, 225 45 17 ebatta yazlık lastik etiketleri AA olan modeller var mı varsa hangileri?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Usta senin kullandığın ile 310 modeli arasındaki farklar neler?

Alıntıları Göster
    310 geliştirilmiş yeni modeli yüzde 30 daha az aşınma özellikli

• daytonun yaz lastiğini önermem hocam fikir açısından şu konuyu incelersiniz
    https://forum.donanimhaber.com/dayton-yazlik-arac-lastigi-185-65-15-dort-adet-702-tl--141896692-2
  • turanza var aldığım araçta çok sert takır tukur

• Semperit Speed Life serisine bakmanı tavsiye ederim.

• Dayton yerine lassa alirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Yok yerli ve milliyim ama karabas degilim.

Mobilden yazar iken bir kac kelimede yandaki harflere basmisim ama anlasilamayacak veya cumle dusuklugu yok.Bir kac kisaltma var.

Pek rap rap kelimeler ile yazmam ama forum bunu hak etmedigini dusundugum icin inceldigi yerden kopsun dedim.

Anlayamadi iseniz ,didaktik olarakta uygun oldugum zaman ,kisisel gelisim icin yazi kaleme alabilirim.
    "Forum bunu hak etmiyor" demişsiniz de, sizi hak etmek için ne yapmamız gerekiyor??? "uygun oldugum zaman ,kisisel gelisim icin yazi kaleme alabilirim." merakla bekliyoruz biz cahil cühela takımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

"Forum bunu hak etmiyor" demişsiniz de, sizi hak etmek için ne yapmamız gerekiyor??? "uygun oldugum zaman ,kisisel gelisim icin yazi kaleme alabilirim." merakla bekliyoruz biz cahil cühela takımı

Alıntıları Göster
    Bakma sen ona :)) o arkadaş biraz jakoben ve elitisttir. Art niyetle söylemez.

• Uzun ömür ve her türlü bozuk, taşlı ve dağlık yolda gram deformasyon sorunu yasamayim, beton gibi lastiğim olsun diyenler gönül rahatlığıyla bridgestone alabilir. Lakin araba makaslı kamyonete dönecek bunu bilin.

Pamuk gibi oyun hamuru kıvamında lastiğim olsun, her türlü bozuk yolu ütülesin, sessiz olsun ve yağmurda vantuz gibi yola yapissin diyen de gidip düşünmeden Michelin alabilir. Lakin ömür olarak bridgestone kadar dayanmayacak ve eğer yanağınız da 55 ten ince ise bırak dağı taşı bayırı, hızlı düşülen ilk sert çukurda lastik yarilacak bunu bilin.

Yok mu birader bu ikisinin ortası, ne ayak bu iş? Diyenler için ise önerim nokian dir.

Kendi gorusumu soracak olursanız ise, her türlü riskine karşı ben Michelin den vazgecmem. Yolda verdiği güven hissi, sessizlik ve konfor için buna değer.

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşımın 4 lastiği dayton idi. biri yarıldı durduk yere. egenin iç bölgelerinde güç bela bitik çıkma lastiğe 200tl vermek zorunda kaldı.

Sonrasında güvenim kalmadı maddi durumum da çok el vermiyor 4ünü değiştirmeye nisana kadar bekleceğim demişti. Aracımı aldığımda önlerde iyi durumda kışlık kumholar vardı. 2.el satacaktım, arkadaşıma verdim öne taktı, eskisine göre iyi tutuyor ve güven hissi vermeye başladı dedi.

Nokian serin iklimli avrupa lastiği, yazları 40-45 derece gören sıcak yer lastiği değil.

2014 sonunda nokian line taktırdım evdeki araçlardan birine, benimle benzer zamanda bir arkadaşım daha taktırdı. 20-30bin km her şey normal güzel yol tutuyor ıslakta iyi filan o zaman fiyatı da uygundu bu paraya gayet iyi ya demiştim. Derken 3. yılında 40bin km yapmışken başladı ufak ufak yol tutuş ve frenleme zaafiyetleri, 50bin km yaptığında bariz bir şekilde fark ediliyordu. en son kardeşimin abi bu araba patinaj çekiyor, ani frende abs devreye giriyor demesiyle 55bin km'de gidip 4ünü birden pirelli p1 verde değiştirdim. nokianlar söküldüğünde 5.5mm civarı diş vardı ve 3yıllık lastikler idi... Arkadaşım da benzer şekilde lastik değiştirdi ve o da beğenmemiş. Özetle bir daha yazlığını almayacağım markadır. Ege'de yaşayan kimseye tavsiye etmem yazın çabuk dağılıyor lastik. Kışlığında sorun yok, afyon, ankara civarlarında 4-5yıl wr d3 kullandı arkadaşım ki 1000-2000km beraber de yolculuk yaptık kışlıkları güzeldi.

Pirelli cint. p1 verde lastikler 2.5 yıl olacak rahat 50bin km yaptılar. herhangi bir performans kaybı yok. hatta kardeşim çok sağlam çukura girip jantı eğmiş ve lastik yarılmıştır dedim de başına bir iş gelmemiş. jant doğrultma ve rot ayarı ile kurtardık. bana sanki 2yıl 30bin km daha gidecek gibi geliyorlar. Diş durumu da oldukça iyi.

Farklılık arıyorsanız dunlop fm800 bakabilirsiniz. Aracımın önünden kumho kışlıkları çıkarınca bunları aldım 11bin km oldu memnunum. Arkada michelin pilot sport 4 var onlar da fena değil ama çabuk balans gidiyor sinirimi bozmaya başladı.

Bundan önceki aracımda pirelli cint. p7 vardı, 225/45r17 kullandım 30bin km ve memnun kaldım. Lastikleri aşırı zorlamama rağmen bi 10bin km giderdi ki aldığımda 2.el idi rahat 20-30bin km yapmışlardı.

Pirelli dayanıklılık ve ömür olarak benim güvenimi kazandı. Tercih edebiliyorsam pirelli tercih etmeye çalışıyorum.

Annemin eski aracında 4lastik falken ze914 idi. ön takım bitik olduğu için kamber -2 olmuş ve ön lastikler iç dişlerini bitirmiş o halde bile yağmurda baya iyi tutuyordu. komple ön takımı yaptırıp conti pre cont 2 gibi bi şeyi 2tane çıkma alıp öne takmıştım çok fazla kullanma fırsatım olmadan satıldı Şimdiki aracında bitik turanza vardı. Onları söktürüp iyi olan 2tanesini 150e okuttum. 8-9aylık ipleri duran 4 turanzayı 520e aldım taktırdım. 1000km civarı kullandım onlar da fena değil biraz sert gibi ama dayanıklı olsun annem çukurda yarmasın diye aldım

Bu zamana kadar kullandığım en iyi lastik ise toyo proxes t1r idi. kuru zeminde köpek gibi yol tutuyordu. Tabi yakıt, ses, ıslak gibi parametrelerde iyi değildi. Ondan sonra gelen ise 2eski aracıma taktığım çıkma michelin pilot sport 3 lastikler idi. ıslakta kuru kadar çılgın yol tutuyordu, ısınınca toyolar kadar olmasa da iyi yol tutuyordu. Biraz sesli idi ama dayanıklılık ve yol tutuş olarak çok başarılı lastikler idi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 24 Şubat 2020; 16:35:23 >

• Lsstiğin yarılması çivi batması tamamen şans işi bence kaliteyle ilgisi yok, eğer öyle olsaydı mıchelın continental yarılmaz çivi batmaz markalar olurdu ama onlar da bile aynı sorunlar yaşanıyor

• Focus 2 sedan aracımız var, bildiğiniz üzere focuslar biraz fazla yol sesi alıyor içeri, sessizlik bakımından Michelin tavsiye edilmiş ama hangi modelini almalıyız michelin nin veya tavsiye edeceğiniz başka sessiz laatik varmı

• 175/70 R14 84T
    EfficientGrip Compact

kullandınız mı? yorum yapabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adil07

Dayton yerine lassa alirdim
    Lassa 370 lira onu alacağım an karşıma 375 liraya mıchelın çıkıyor, yani bu ebatta btün fiyatlar birbirine yakın

• bende peugeot 5008im için en iyisini seçmeye çalışıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergnsr734463

bende peugeot 5008im için en iyisini seçmeye çalışıyorum
    En iyisi mıchelın primacy 4 yani eğer fiyat önemli değilse seçim belli

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.