Şimdi Ara

Benim için uygunu hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşar merhaba daha önce kısa bir süre zevkine ubuntu kullanmıştım ama pek amacım yoktu. Bilgisayar mühendisliği kazanmamla beraber programlamaya tekrardan dönüş yaptım. Bu sebeple Windows gibi next next olmayan beni kod yazmaya ve terminale itecek ama aşırı profesyonellere de hitap etmeyen bir linux dağıtımı tavsiyesi istiyorum sizden. Bir de öğrenci olduğum için bana geliştirme ortamı sağlayacak paketlerinin ücretsiz olması çok iyi olur. Bir de ubuntudan farklı birşey denemek istiyorum onu önermeseniz iyi olur.

Biraz araştırma yapmıştım fedora falan nasıldır benim amacıma göre ?

• Arch linux tamamen komutlar ile kuruluyor. Başlangıçta biraz komut bilgisi istiyormuş diye okudum bi yerde. Sistemi kendinize göre ayarlamak için fln. Çoğunluk terminalde geçiyor. Bende lise öğrencisiyim. Yazılım işlerinde çok meraklıyımdır. Böyle dediğiniz gibi terminal isteyen yazılımlara yöneldim bu aralar. Hiç denememiştim bu yazılımları. Şu ana kadar sadece windows kullanmıştım. Bu yaz linux mint kurarak başladım. Bugünde arch linux kurdum merakımdan. Yarın daha detaylı bakacağım. Şuanlık tavsiyem Linux Mint 19.2 Mate olacak.

İyi akşamlar.
  • Ubuntu veya mint işini şimdilik görecektir. Sistemi öğrenmeye bak öncelikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arch diye bir şey var sistemi kendi ihtiyaçlarına göre şekillendiriyorsun !

konsol komutlarında fazla dolanmak istemiyorum

bana az komut lazım zaten neyin ne olduğunu bilmiyorum

mümkünse grafik ara birimli içeriklerle kurulum yapmak istiyorum diyorsan

TCL yi dene derim ! diğer linuxların win dan farkı yok işleri o kadar kolaylaştırmışlar ki !

linux mu kullanıyorsun belli değil !
  • Debian GNU/Linux. Diğer dağıtımlardan daha kararlı ve gayet güzel bir paket yöneticisi var.

• efec E kullanıcısına yanıt
    Evde eski bir kobay bilgisayar var. Son derece memnunum ama tek sıkıntısı var: 1 program kuracak oldum mu 3 adet DVD'yi tak-çıkar tak-çıkar yapmaktan bıktım. DVDleri müsait bir yere kopyalayıp komut ile sisteme bağlama imkanı varmış ama nasıl yapılacağını anlamadım ve üşendim. Bunun dışında gayet sağlam sistem. Cannonical tarafından kurcalanmamış temiz saf güzel bir sistem.
  • efec E kullanıcısına yanıt
    Umarim bu mesaj ciddi degildir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.